Lillejulafton

Dan före dopparedan, så många namn det finns på dagarna runt jul! Hm, jag pratade med min familj och vi har INTE hittat på ordet lillejulafton. Det finns. På riktigt. Min hjärna kan man nämligen inte lita på fullt ut, den lurar mig att vissa ord är riktiga, fast de inte är de. Det är fasen pinsamt när jag säger vissa saker som folk bara skrattar åt, haha!

Jag trodde mina vader skulle dö första åket i skidbacken, i en grön backe, haha! Men bara en gång senare gick det bra och nu åker jag alla backar igen som vanligt. Men det där första åket var en aning vingligt måste jag säga, haha, och jag höll på att missa knappliften. Tokfia. Det är lite synd att det inte är mer snö.. bara 7 backar öppna, och så är det tö så skidorna spårar som tusan. Men det skulle iaf bli kallare imorgon. Alltså, kan ni fatta det? Det är Julafton imorgon! Vart tog juliga december vägen? Och jag som ändå julpyntade två veckor för tidigt..

Ikväll har jag och bästa pappa gjort knäck. Sjukt gott! Jag kommer rulla ifrån Sälen på vägen hem, men det gör inget, för jag har ju faktiskt bestämt mig för att jag får unna mig här. Vad som hellst :) det får bli nästa års problem sen. Det värsta är ju att man får så sinnessjukt ont i magen bara!

I eftermiddags satt jag lite med uppsatsen. Jag bytte ut alla ord Polly strykt över osv. Den lätta biten alltså.. Någon annan dag måste jag skriva in ett av målen jag missade. Suck. Då lär jag läsa om litteraturen och försöka få ut det målet ur texten eftersom jag tydligen inte fick med det.. blä. Vet inte alls hur jag ska hitta eller klara det eftersom jag knappt förstår vad som menas med målet. Nä, vad ska man säga? - tack för den här underbara julklappen Polly :) Hoppsan, nu börjar det låta lite bittert här, haha. Godnatt och God Jul!


Torsdag

Då var vi äntligen i sälen :D Min väska är smockfull av saker! Något jag inte fick med mig var min kudde, den fick inte plats och jag tyckte inte den var så viktig att jag gjorde plats. Det har jag bittert ångrat några gånger under den lååånga bilresan hit.. Jag sitter i mitten där bak, och där finns inget nackstöd i vår king cab. Det har resulterat i en fin bula i bakhuvudet av alla gånger jag somnat till och slagit huvudet i bakrutan. Grattis till mig!

Skidorna är hyrda, julgranen uppe och sängen bäddad. Imorgon är det bara att vakna och gå ut i backen :) jag håller tummarna att pjexorna är sköna! (och att inte backarna är isiga) Nu väntar sängen :)


Onsdag

Nu är hundgodiset i ugnen och jag håller tummarna att det blir bra, och apelsintryfflarna är gjorda. Nu de senaste dagarna har jag ätit massa LCHF godis som jag gjort för att jag skulle ha något gott i sälen. Hm, inte det bästa.. därför blir det idag en strikt dag. Inget godis ska få slinka ner!

Sen har jag ett litet obetydligt problem, kan tyckas. In tillsammans med veden kommer det nämligen ganska många mygg. Och de är inga sånna små som man viftar bort, nej, de är stora, riktiga mygg. Ush jag hatar mygg! Så nu går jag runt här typ helt paranoid med stirriga ögon, vart jag än ska (typ toa, sitta i soffan osv) måste jag kolla hundratio gånger så där inte sitter en fet fuling. Jag känner hur fånig jag är, men jag kan inte sluta, haha!


Mitt paket från M ;)


Så himla typiskt Mattias att välja den enda etiketten som påminner om en hjort, haha ;)


Gulle, inte jättebra med orden, men försöker så gott det går ;)

Tisdag

Nu en tid har Tyke inte mått så bra. Han har fått klumpar i rumpan och så fäller han konstant. Annars är han pigg och glad som vanligt. För några veckor sen ringde jag en veterinär som sa att jag skulle minska på pelletsen rejält. Det hjälpte lite, men inte helt. Därför skickade jag idag ett mejl till uppfödaren. 10 minuter senare ringer hon upp och är verkligen som en räddande ängel! Hon förklarade att Tykes magflora inte är i balans, att han antagligen fått alldelles förmycket protein. Nu ska han inte få någon pellets på ett tag utan bara hö. Hon ska skicka medicin som han ska få och allt kommer bli bra :) Tyke är ju inte ens tre år fyllda, så vi har förhoppningsvis många år till tillsammans <3 Plutteskrutten <3


Idag när han var inne och skutta byggde jag ett hus till honom, det var kul tyckte han ;)


Han sitter i det, på det och ibland skuttar han iväg med huset, haha!

Måndag

Nu blir det måndag hela veckan! Idag var sista dagen i skolan för mig = JULLOV :)

Mattias har tagit in den finaste granen från hela skogen, alldelles jämn och fin ända upp till taket. Nu har vi pussats och klätt den och den blev jättefin. Vår första gran tillsammans <3 Förra året var jag i skåne då, så Mattias och Jocke klädde den, de hade inte ens glitter i. Ljus och några kulor tyckte de tydligen räckte, haha! - Nu är det annat, vi har ju inte samlat på oss så mycket ännu, men jag tyckte den blev jättefin ändå :)


Nu är det jul här i vårt hus!



Mattias är ute i köket och slår in min julklapp. Han är lite sent ute för jag har tagit slut på det mesta pappret haha! Jag var ute och tjuvkika lite nyss, och då hade han slagit in det i två olika papper, haha, sötnöt. Bilder kommer på underverket ;)

Hemlis

Hihi, nu blev min kväll plötsligt mycket bättre, mer säger jag inte för det är en hemlis ;)

Söndag

4 advent. Mys! Eftersom huset var städat skulle jag bara ta det lugnt och baka julgottis hela dagen hade jag tänkt. Men jag fick tillbaka responsen på min uppsats med ett U, och det förstörde hela min lugna julstämning och dag..

 "Se över textens språk, för det är din språkliga otydlighet som är textens egentliga problem, inte innehållet."

Jaha, god jul på mig! Nä, jag pratade lite med min mamma som har gjort flera stora uppsatser när hon utbildade sig till specialpedagog, så hon kan förhoppningsvis hjälpa mig med mitt fattiga språk. Så jag hoppas att det inte blir så himla svårt. Men jag antar att jag kanske får skylla mig lite själv då jag gärna hastar med uppgifter. De flesta satt i tre fyra dagar med sina uppsatser och jag med min i en och en halv. - Som sagt, skyll dig själv.. Men som sagt hoppas jag att det går något sånär enkelt att fixa till..

Annars då, efter julbordet igår samlades vi här hemma hos mig och M efter. Vi spelade lite spel och kollade på tv. Mysigt. Och julbordet var helt gudomligt, varför har man inte det minst varannan månad? Jag trodde jag skulle ha jättesvårt att kontrolera mig och äta av det jag inte ska. Men det gick förvånansvärt bra :) Jag tog lite Jansons och några godisbitar på desertbordet. Känner mig riktigt nöjd :)

Idag när vi vaknade var det fullt med snö ute, och det har fortsatt snöa hela dagen. Jag satte på julmusik på hög volym och nu har jag bakat LCHF brownies med hasselnötter som blev helt okej. Jag ska göra en omgång till med lite mer sukrin (sockerersättning) i, så de blir en aning sötare. Sen har jag provat göra minttryfflar också. I receptet stod det några droppar mintolja, men det slutade med att jag hade i hela flaskan eftersom det inte smakade mint alls? - Dock luktar det mint i hela kylen nu där de står på stelning.. Verkar som smaken inte kom förrän lite senare, haha, hoppas de iaf går att äta!








Lördag

Igår var jag riktigt effektiv. Tvättade, startade diskmaskinen och städade huset. Därefter åkte jag hem till bästa Jessie :) Mattias var i Norrköping med grabbarna och det kändes bara för trist (läs läskigt) att vara ensam hela kvällen och natten. Så jag och Jessie myste till det lite istället, drack typ två liter pepsi var, åt kycklinggrillspett och kollade på tre filmer. Alla var thriller och den sista var skräck... Fast den var faktiskt riktigt bra! Kom inte i säng förrän fyra på natten..! :)

Idag snöar det för fullt, men det lägger sig inte, tråk. Ikväll ska jag och Mattias på julbord med hans släkt. Så det blir strax att duscha och försöka göra sig lite vacker ;) Förresten klippte Jessie lite på mitt hår igår med. Jämnade ut det lite så det inte är en så sned page längre, bara lite. Blev toppenfint! - Jag väntar bara på att det ska växa ut lite mer med.


Torsdag

Torsdag, torsdag, torsdag. Sista dagen i skolan innan helg, gött. Först lite förberedande med gruppen och därefter föreläsning om dyslexi. Jag tycker skriv och lässvårigheter samt bokstavsdiagnosbarn (säger man så?) är väldigt intressant. Vet inte riktigt om det egentligen har med vår kurs att göra, men intressant är det :)

Igår var jag på Helgrymts möte om hur det är att vara helgrymt. Skoj :) Jag skulle verkligen vilja bli det! Men först måste man söka och sen bli antagen. Det är väl bara att hoppas, haha! De bjöd såklart på fika, och jag min dummer åt säkert tio pepparkakor. Dålig disciplin. Alltså det måste ju vara ett kopplingsfel i mitt signalsystem, varför kan jag aldrig bara ta en?!



Boven i dramat..

Nu har jag äntligen fått in lite julmusik i datorn med :) söta Jessie berättade, hehe. Tomten jag vill ha en riktig jul, en sån som man har när man är liten.. Så VAR är all snö?!

Tisdag

Idag är det Lucia och jag körde upp Mattias vid 7 för att titta på lucian som sänds på tv. Så gör vi jämt hemma i skåne. Fast mamma brukar ju då duka fram lussekatter, pepparkakor och glögg. Mys på hög nivå. Så ambitiös var inte jag. Jag kokade en kopp te till mig och ställde fram pepparkaksburken till M. Men när vi får barn om några år blir det andra bullar. Mina barn ska växa upp med många mysiga traditioner haha ;)



Innan idag var jag iväg och besiktigade Ms bil. Jag har börjat fasa för bilbesiktningar sen de talade om för mig där att min bil bara var skrot, men det gick helt okej idag. Glapp i en styrled, vad nu det kan tänkas vara.. men nä, bilbesiktningar ger mig ont i magen.

Jag vet inte riktigt vad det är med mig. De senaste dagarna har jag varit jätte hungrig. Det känns som att jag äter och äter men aldrig blir mätt? Jag har nu två kilo kvar till målet vid jul, vilket aldrig kommer lyckas med min viktminskningsfart.. Tänkte försöka ge det en kick nu i tre dagar och hoppas att det händer något. Proteinpulver i vatten och en skvätt grädde 3, 4 gånger om dagen hoppas jag gör susen. Var nere på hälsokosten idag och inhandlade proteinpulvret. Tidigare har jag kört osötat (utan aspartan) men det smakar skit, har provat både vanilj (vet ni vad jag menar om jag säger att det smakar som mjölkpulvret man ger till små kalvar?) och choklad som smakar välling. Nej tack! - så nu struntar jag i det och köpte en med jordgubbssmak och beställde även med mintchoklad. Gott hoppas jag :) 
Jag vet att aspartan inte är bra för kroppen, cancerframkallande och allt, men jag menar, det är ju kaffe med? Jag tror på citatet "det är inte giftet i giftet som är mest giftigt". Det är ju inte så att jag vräker i mig aspartan, lite då och då kan väl inte göra så stor skillnad.

Måndag

Om precis en vecka har jag jullov :D lääängtar!

Såg nyss Valkyria och jag måste bara säga vad jag beundrar alla de som var i motståndsrörelsen mot Hitler. Det går knappt att tänka sig att vara i deras situation, eller judarnas för den delen. Jag vet att det är enkelt att sitta och säga nu, men jag kan bara inte förstå hur Hitler fick med sig ett helt land att tro på något så otroligt? Alla människor som trodde på honom, hur i helvete gick det till?!



Nä, nu blir det att krypa till kojs för imorgon ringer klockan 7. Lucia på tv 2 :)

Söndag

Då var vi tillbaka :) Det var faktiskt jättemysigt. Mycket större än vad jag förväntat mig.. Och mycket mer folk, haha! Man fick tränga sig ner i bubbelpolerna och någon jäkel tofflade iväg med mina tofflor. Som tur var fick jag ett par nya. Massagen var underbar även om jag inte fick det jag beställde. Jag har ganska ont i min rygg och beställde därför en djupgående massage för övre rygg och nacke, men fick höra av massören att sånt gjorde inte hon så jag fick nöja mig med en helkroppsmassage. Det var ju också väldigt skönt, men jag hade hellre velat ha det jag beställde.. men men. Det stod ett stort bord med exotiska frukter framme som man fick ta av och typ tio sorters juice, genomgående kändes allt lyxigt :) Maten på resturanden var toppen god även om Mattias inte blev mätt, men han hade laddat upp med en stor godispåse på rummet så han behövde inte svälta ;) Men jag måste nog ändå erkänna att jag kände mig lite bortkommen i en så fin miljö, haha! Jag som är klumpig som få kände mig lite felplacerad, men det var roligt att prova på :)

Hela dagen idag har jag suttit och skrivit på en individuell diskussionstext inför nästa litteraturseminarium. Tråk. Men det är ju sånt som måste göras. Om en vecka är det jullov! :D



Lördag

Fem år idag. Kan knappt fatta det själv, men jag och Mattias har varit tillsammans i FEM år idag! Eller ikväll iaf. Känns som den söndagkvällen bara var för något år sedan, haha :) Nu sitter vi här fem år senare med hus och lån, som det kan gå ;)

Mattias läser aldrig här för det är töntigt, men jag tänkte göra en liten kärleksförklaring till honom ändå.  Många ser inte Mattias för den han är, efetrsom han försöker dölja det så gott han kan haha, men han är faktiskt underbar. Visst att vi bråkar en del och har ganska olika åsikter om mycket men han finns  alltid där. Verkligen en klippa i stormen. Jag kan bli ganska upprörd och nästan börja gråta för minsta lilla när jag är stressad och eller har press, men än har jag inte haft ett enda problem som inte M har hjälpt mig bryta ner till ett damkorn som jag klarar av att hantera. Han hjälper och stöttar och är faktiskt den finaste människan på jorden <3

Vi brukar inte fira så mycket, antingen blir det att gå på bio eller kolla på en film här hemma (som vi ändå gör det flesta kvällar), därför tänkte vi göra något lite roligare i år. Så jag drar med honom på spa över helgen. Dra skriver jag, för det är en aning motvilligt herrn följer med.. Men mys kommer det bli när vi är där :)


Söderköpings brunn, dit vi ska


Torsdag

Ojojoj, igår beställde jag en bok från adlibris, och gissa vad som låg i lådan idag? ALDRIG har jag fått en bok så snabbt :D men det var jättebra för vi har en text att skriva om två böcker och detta var en av dem. Jag trodde inte de skulle hinna komma och har haft jätteont i magen för att jag inte skulle hinna göra uppgiften. Men det verkar ju som det löser sig :)

Vi har så sjukt mycket att göra i skolan nu inför jul. De har tryckt ihop det för att vi ska kunna ha jullov vecka 1 och ha "ledigt" hela vecka 3 för att skriva på vår uppsats vilket jag tycker är jättebra, men det blir ju som sagt ganska stressigt nu.. Men tänk, om bara en vecka är det jul!! :D Åh vad jag längtar tils att vi ska åka upp till Sälen, det är bara alldeles för mysigt!

Jag var och julhandlade med Jessie för någon dag sen och idag handlade jag den sista klappen. Jag är faktisk nöjd med alla klapparna, känns som folk kommer bli glada för dem, och det är det roligaste :)


Söndag

Idag åkte jag och Mattias in till Linköping för att julhandla lite. Det var hur mycket folk som hellst och Mattias dog lite när jag tvingade runt honom där haha ;) Men jag tycker att det lite är grejen med julklappsjakt. Trängsel, hög julmusik och gråtande barn! - nä, skämt o sido, gråtande barn tycker jag mest är hemskt.

Vi kom iaf hem med en hel hög som nu ligger vackert inslagna bedvid soffan. Och nu har jag bara ett par klappar kvar. Jag hittade världens roligaste långkalsonger! - Super Man! Haha, de var jag bara tvungen att köpa till svärfar!

Sen tänkte jag lyxa till det med en god lunch på stan. Jag tänkte mig grillad kyckling, tzatziki och grekisk sallad.. men fick fläskgrillspett som var just det - enbart fläsk, tzatziki och en vissen grönsallad med tre ingredienser: sallad, gurka, tomat. Fy vad besviken jag blev! Annat är det i Norrköping, resturangen i den där kupolen eller vad det heter, smaskens!

Lite mer besviken är jag på mig själv är jag också. Jag min fuling har plundrat hela chokladkalendern.. fasen också :( det skulle ju INTE hända i år igen, haha!

 
rånad..

Lördag

Morgonen började med att jag och Tyke kollade på Grinchen. Mysigt! - dock hade det varit lite mysigare om filuren inte gjort en olycka på golvet ;) Jag fixade därefter lite manikyr på honom, och jag måste skryta lite om hur duktig han är, haha! Han sitter alldeles stilla och det går hur fort som hellst.

Jag knallade sedan ner till Åtvid och tittade lite på deras julmarknad. Tyvärr var den inget att hänga i julgranen, men jag hittade ändå en och en halv julklapp i affärerna runtom. Fick även med mig ett ett te hem som är gudomligt! Nissarnas blandning heter det och smakar juligt :) sitter med en kopp nu faktiskt, hihi!

Jag tänkte för er som inte känner Tyke, eller ens vet vem han är presentera honom lite ;)


Det här är Tyke


Och här bor han


Här är Tykis när han var liten


Och hans första kärlek ;)


Men nu har han fattat att det är jag som är hans livs kärlek!


Dock har han vissa hemligheter..


.. som han inte vill dela med mig..


.. då skuttar han iväg istället, den filuren ;)

Ikväll är vi hembjudna (Mattias och jag, inte Tyke) till Mattias föräldrar på trerätters middag. Gott, gott, gott!
I förrgår sköt de en jättestor fin hjort, och jag håller tumarna för att det inte var Rudolf..!

Torsdag

Hej hallå här var det dålig uppdatering!

Min uppsats blev klar igår och nu försöker jag mest hitta den sanna julkänslan.. Julmusik är på, julpyntet uppe och ändå känner jag mig tom och ensam. Saken är att jag inte vet vad som fattas, men ändå saknas något. Knäppt. Mattias blir väl snart knäpp på mig, haha. Jag har tvingat honom att se otaliga julfilmer, men värst tyckte han nog det var när vi såg Love actually!

Tänk om det kunde snöa lite :) bara lite är allt jag begär!




Frågan är hur man kan känna sig så tom att det ekar innuti? Allt jag vill är att få finnas till..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus