Favoriten

Godkväller!
 
Jag tror jag ska gå och lägga mig nu strax fast att klockan bara är halv åtta. Sov bara några timmar inatt. Jag kollade sista gången på klockan halv tre och klockan ringde halv sex. De få timmarna jag sov drömde jag den ena skummare drömen än den andra. Det var typ ingen handling i drömmarna, utan de var bara stressande och när jag vaknar mellan varven och gick hjärnan på högtryck. Hoppas på en god natts sömn nu :)
 
Annars har jag jobbat hela dagen och imorgon är det jobb mellan ett och nio. Men det gör inget.. för på fredag slutar jag redan ett och då tar jag första bästa buss till Norrköping för att träffa fina vänner, Yeej!
 
Nu har jag varit igång med kameran igen, hihi. Blev ett foto på på mitt favorit halsband. Favoriten av alla favoriter. Älskar det!
 
 
Jag är förresten medveten om att jag fotar för ljust. Överexponerar, eller vad det heter. Men jag tycker bilderna blir finast då. Smaken är som baken?

Måndagsmys

Idag har jag varit ledig. Gött!
 
Imorse gick jag ut på en promenad, var några dagar sen sist så det var riktigt skönt. Sen fick jag för mig att prova på det där med solarie haha. Först var det rigtigt skönt. Det regnade och var kallt ute så det var värsta skönt att ligga där i värmen. Tills apparaten brände bort min rumpa?! Haha, nej den är kvar, men jag fick typ bränskada på högra skinkan! Lite lätt rödskimmel så att säga..
 
Hur udda är det inte att jag inte kan göra typ något utan att det blir lite galet haha?!
 
Eftersom det regnar och är rusk ute hyrde jag och Mattias en film vi ska se på och äta lite onyttigt till. Fast först är älskling lite duktig och gör lyxig lax och räksoppa. MUMS!
 

Man blir som man umgås eller?

Kom nyss hem från jobbet och sitter med Mattias och myser framför tvn. Kärlek.
 
Idag vet jag inte vad som hände, jag hade tantvarning haha! Tex när jag skulle skriva upp vilken mat som serverades darrade min hand så alla bokstäverna blev vågiga. Och sen har jag har glömt hur mycket som helst som jag senare fått gå tillbaka för att göra. Det var någon som sa att man blir som man umgås- rullator nästa? ;)
 
 

Lördag

Hej hallå!
 
För några veckor sedan skaffade jag och Mattias en systemkamera :) Jag har velat ha en hur länge som helst och nu var den ganska billig så vi slog till på en Nikon D3100. Så jag tänkte visa er lite bilder jag tagit med den.
 
Jag är ju fortfarande en riktig nybörjare på att få till bilderna, jag försöker fota med manuell inställning för det har jag läst är bäst för att lära sig. Därför är vissa bilder lite suddiga. Öva öva haha!
 
Det här är min fisk jag drog upp på fisketävlingen den 3 juni
 
 
Mattias familjs eka som är så gott som död haha, såg riktigt roligt ut när halva är under vatten såhär!
 
 
Mitt nya favoritlinne som jag köpte i söndags och som jag nyss såg att det var ett hål i. Attans!
 
 
Och slutligen min kost under de senaste två dagarna. Jag hade jätteont i magen hela förmiddagen på jobbet eftersom jag åt nästan en hel liter igår på typ en kvart. Får skylla mig själv. Men det är ju så sjukt smarrigt, och man måste ju passa på medans det är säsong ;)
 

Ensam

Jahopp då har pojkvännen dragit och återkommer på söndag. Eftersom jag jobbar hela helgen åkte han iväg och firade midsommar med några vänner några dagar, haha! Känns lite sådär att sova ensam i huset. Jag försökte döva mina ensamkänslor med hög musik tidigare ikväll. Som tur var tittade Emelie förbi och vi tog en promenad. Så himla fint och skönt väder ute. Sen gick jag ner till Emelie och Frans och grillade med dem och två andra. Gott gott gott!

Blä på att jobba på midsommar! - Men skönt nog kommer jag aldrig mer behöva jobba midsommar eller andra helger för den delen när jag är färdigutbildad, lycka! Så det känns ändå helt okej att göra det nu några år. Det är ju inte helt fy skam när lönen kommer in på kontot - hej Bulgarien (eller var det nu blir)!



Väl godkänd!

På facebook såg jag att några uppdaterat om sina portfolion, jag hade ingen koll på att resultatet redan kommit haha. Loggade in på it´s learning och såg att jag fått högsta betyg på portfoliot :D Glad tjej.nu!

Idag var det äntligen lite varmt ute så att man kunde sola. Det är fasen redan den 20 juni och sommarvädret har inte dykt upp än?? Jag fick ge mig lite över 13 då stora moln skymde solen.. Frågan är om det blir solariet snart? Inte kul att vara blekast i stan. Speciellt inte som att det bara är några veckor kvar till Falsterbo, och två av dem jag åker med varit utomlands redan i år!

Jag träffade förresten bästa Emz i söndags :) Hon var nere i Linköping för att kolla på lägenheter inför hösten med sin pojkvän. Då längtade man ännu mer till semestern på 5 dagar i Falsterbo, har inte sommarn kommit då så jävlar! I söndags gick vi en sväng på stan och jag fick med mig lite kläder hem. Stackars Markus, Emz pojkvän, skulle egentligen träffat sina kompisar men istället fick han dras med oss in och ut ur alla butiker. Haha stackarn, kanske inte var hans favoritdag?

Suddig bild på glada brudar i Falsterbo förra året!




Tisdag

Idag har jag jobbat. Ibland är det så himla tacksamt att jobba med äldre, idag frågade en dam om jag kunde hämta en kofta till henne. Jag gick och hämtade den på hennes rum och det tog max 3 minuter. När jag kommer tillbaka skiner tanten upp som om hon vunnit på lotto och utbrister: Neej, men vad snäll du är! Såg du att jag frös litegranna? Ja, ni flickor är så duktiga! - Haha, söttanten kom inte ihåg att hon bett mig hämta koftan.

På tal om annat hände världens skumaste sak innan ikväll. Jag höll på att resa mig ur soffan och fick världens kramp på bakre sidan av låret. Jag började hoppa runt och skrika för det gjorde så sjukt ont, men det släppte inte haha. Tillslut skrek Mattias åt mig att jag skulle sträcka ut muskeln och jag fick upp benet på soffarmstödet. Då slutade det krampa och jag höll istället på att svimma! Allt ljud försvann och det började flimmra för mina ögon och jag blev yr. Mattias låg i soffan och skrattade åt mig och jag bara skrek rakt ut AKTA, JAG SVIMMAR! Jag fick typ panik att han bara låg i soffan och skrattade åt mig när jag kände att jag skulle trilla när som..

Haha HERREGUD, världens drama på 5 minuter! Sen tog det typ 5 minuter till när jag lagt mig ner innan det gick över helt.

Hopp hopp i hopp hopp, nu ska jag och mitt ömma ben sova!


Vad i he..

Igår styrde jag och Mattias bilen mot ett hus långt ut i tjotaheiti där några kompisar bor. Tre mil ut i skogen, men fint var det! Det stod grillning och fotbollsEM på schemat. Underbart förutom fotbollen då då haha. Vi hade det mycket trevligt och stannade kvar över natten.

Tråkigt att Sverige inte gick vidare, men det var ju trots allt en riktigt spännande match, det tyckte till och med jag som inte är någon fotbollsfantast. Vi var lite enade om att Mellberg regerade matchen!

Dock fick jag en smärre chok när vi kom hem. Innan vi åkte i fredags hade tydligen Mattias (den jäkeln) hängt ut den där jäkla flaggan igen..! Typ, hej rasisthem! Haha, fasen jag som tyckte det var pinsamt när den hängde framme i några timmar. Nästan ett helt dygn hängde den nu.


Vilse i skogen

Äntligen helg! Fast jag och Mattias tjuvstartade redan i torsdags med mys hemma hos Emelie och Frans på kvällen.

Jag höll på att aldrig komma hem i torsdags eftermiddag! - Efter jobbet var det himla fint väder och jag tänkte gå runt vackra Adelsnäs på typ 5 km (hemifrån mig). När jag är i slutet på Adelsnäs park ser jag en jättemysig väg. En skogsväg med gräs i mitten, fåglarna kvittrade och livet var allmänt underbart. Så jag börjar följa vägen som har orange markeringar lite då och då. Det blir en stig i stället. Genom typ 13 kohagar. Jag går och går och tänker att nu måste det ju snart ta slut.

Tillslut kommer jag till ett vägsjäl där min kropp som inte äger ett uns lokalsinne verkligen skriker åt vänster ligger hem, fast att markeringarna visar höger. Just då kände jag att jag bara ville hem för jag hade verkligen gått i en evighet utan klocka eller mobil och hade INGEN ANING om vart jag var. Så jag gick höger och kom tillslut ut på en bilväg som ledde hem.

Tre timmar efter att jag gått hemifrån kom jag hem sådär lite lagom trött och mör (läs död). Älskling bara ryckte upp dörren när jag kom på vår gång och typ skällde ut mig för att jag inte hade mobilen med mig. Fast om jag ska vara ärlig tror jag det iaf inte fanns någon teckning där i skogen..

Kvällen avslutades iaf riktigt bra med rödvin och grillat. Slappestil hemma hos Emelie och Frans som sagt haha!


Trendsättaren Mattias

Hejhopp!

Kom precis hem från jobbet och damp ner i soffan för lite mys med min älskling <3

Tänkte mest titta in för att berätta en lite rolig grej haha. Det är så att en av våra grannar är arbetsterapeft på mitt sommarjobb. Hon berättade för mig när jag träffade henne att hennes man och flera andra på gatan hade blivit alldeles inspirerade när Mattias hängde ut Svenska flaggan i förrgår när det var Sverige som spelade, och själva hissat flagga.

Min pojkvän trendsättaren - haha!


Tips

Jag fick nys om ett jättegott recept. Verkligen busenkelt och så himla smarrigt!

Man delar en paprika i fyra delar, typ små båtar. Sen kan man ha lite vad man vill i dem. Jag hade en klick philadelphia med smak av vitlök och örter i paprikabåten och en skiva salami över. Mums!

Detta är smidigt tycker jag om man som jag inte äter bröd. Till frukost eller mellis eller kanske lite kvällssnacks! Det blir lite som en macka ändå, hihi.


Hejja Sverige?

Då har jag gått första dagen på jobbet, så man kan väl säga att sommaren börjat! Egentligen börjar jag inte förrän nästa vecka. Denna veckan går jag bervid fyra dagar och imorgon har jag utbildning på lyft och förflyttningsteknik.

Jag får betalt alla timmar denna veckan jag är där, fast jag inte jobbar "på riktigt". Det är ändå ganska soft! En hel veckas extra betalning, ja tack!

När jag kom hem strax innan nio möttes jag av det här haha?!



Hejja Sverige eller? 

Sötnöt till pojkvän man har haha, inomhus satt han och mumsa chips och drack öl.

Jobb

Japp, då var man hemma i Åtvidaberg igen!

Vi hade sköna dagar i skåne, tyvärr var det ingen sommarkänsla som jag hade tänkt mig.. Eftersom det är enda gången på hela sommaren jag kunde åka ner tänkte jag smäcka in sommaren i rekrdfart haha. Jag tänkte mig sol, glass på altanen och bad. Men vi fick bara regn. Men som tur är går ju inte livet under för det!

Jag tänkte strax gå ut på en promenad, vid fyra börjar första jobbdagen för hela sommaren. Förra sommaren tyckte jag det var väldigt roligt att jobba där, ändå tar det emot lite nu. Känns som att det jämt är så för mig. Min kropp är liksom inställd på att det kommer vara döden, sen tycker jag ändå om det.. Knäppt är bara förnamnet haha!

Jobb

Japp, då var man hemma i Åtvidaberg igen!

Vi hade sköna dagar i skåne, tyvärr var det ingen sommarkänsla som jag hade tänkt mig.. Eftersom det är enda gången på hela sommaren jag kunde åka ner tänkte jag smäcka in sommaren i rekrdfart haha. Jag tänkte mig sol, glass på altanen och bad. Men vi fick bara regn. Men som tur är går ju inte livet under för det!

Jag tänkte strax gå ut på en promenad, vid fyra börjar första jobbdagen för hela sommaren. Förra sommaren tyckte jag det var väldigt roligt att jobba där, ändå tar det emot lite nu. Känns som att det jämt är så för mig. Min kropp är liksom inställd på att det kommer vara döden, sen tycker jag ändå om det.. Knäppt är bara förnamnet haha!

Ät rätt - ät dig mätt

Molekylärbiologen och forskaren Cynthia Kenyon fick rundmaskar att leva 6 gånger över sin förväntade livslängd, dessutom utan att åldras något på vägen, genom att sänka och kontrollera deras blodsocker. Jag tycker det är helt fantastiskt!

Att sänka blodsockret är ju precis vad man gör med LCHF, och jag är ingen expert, men jag tänkte ta lite kort varför det är så bra att minska på kolhydraterna och varför jag gör det!

För det första är denna metoden helt oslagbar när man vill ner i vikt. Folk som äter t ex viktväktarna är jätte sugna på att banta i början, altså är det helt okej att räkna allt man äter, man klarar av att inte äta för mycket sött för nu är man äntligen på G. Men så kommer en dålig dag, och man orkar inte räkna idag, och hoppsan, det blev några poäng för mycket idag. Men det funkar fortfarande, nya tag imorgon!

Men efter ett tag funkar det för de allra flesta inte längre, det här med att räkna en kvart innan man kan börja äta.. jag är hungrig NU. Eller så har man hållt ut och äntligen nått sin målvikt, men vad händer sen? Nästan alla går upp igen. Jag känner seriöst inte en enda människa som hållt vikten med Viktväktarna i flera år..

Sedan går vi vidae till LCHF. Här får man äta sig mätt på riktig mat, inte konstgjord mat där fettet är borttaget och olika tillsatser är ditlagda. Istället för att räkna i en kvart kollar jag på innehållsförteckningen, innehåller den mer än 5 gr per 100 gr kolhydrater äter jag det oftast inte. Ibörjan behöver man titta, sedan lär man sig vad man brukar äta och så vidare.



För det andra, ftersom det är socker (kolhydrater) vi tar bort minskar mångas värk, allergier och magbesvär. Socker är ett inflamatoriskt ämne som skapar inflamationer i kroppen.

Och sen vill jag tilläga för det tredje, haha, att eftersom LCHF mer är en livsstil istället för en diet, slutar man inte med den och går därför inte upp igen!

Sen vet jag att det finns otroligt många delade meningar, speciellt från de som växt upp med att fett är farligt. Men då undrar jag varför det bara finns studier som visar att LCHF är bra för kroppen? Igen och igen försöker de gamla rävarna bevisa att LCHF är farligt, men har det kommit något bevis än? Hm, jag väntar med spänning ;)


Funderingar..

Det blev en promenad mellan regnskurarna, skönt. Jag går ett "spår" som går hela vägen till Lund från min by, men så långt gick jag inte haha. Jag vet faktiskt inte om spåret fortsätter sedan? - men struntsamma, det var inte det jag planerade att filosofera om ;)

Jo, det är så här att jag har funderat på det här med att vara överviktig. Känns som att alla tjatar om det hela tiden, och speciellt då unga tjejer med helt normala kroppar.

Det har ju varit en del hets om Blondinbella och hennes vikt. Många kallar henne typ fetto nu, och jag bara tänker vafan? Ser ni att denna människa är ett fetto? - det gör inte jag..



Det gör mig lite förbannad, detta ideal som finns nu, det är i princip ingen människa som kan leva upp till det? Och till råga på allt är det tabu att vara ledsen, arg eller allmänt på dåligt humör!

Är det konstigt att deprissioner och självförsörelse sprider sig?

Något annat som stör mig är att klädstorlekarna har ändrats, jag som man ändå får säga är en ganska normal tjej behöver i de flesta kläder ha L, ibland till och med XL. Det hade jag inte innan, när jag ändå var typ som nu. Vad ska de som faktiskt är stora ha på sig, eller ska de kanske bara kunna handla i speciella big size affärer??

Nej jag tycker att detta är skit. Klart man ska vara frisk och sund, men att vara för smal är inte heller sunt. Jag tycker att vi borde bli bättre på att tycka om oss själva. Jag är jag och jag är helt okej. Nu skiter jag i att jag har två kilo för mycket på kroppen, trivs ni? - ja men välkommen då :)

Torsdag

Hej hallå :)

Torsdag idag och jag är hemma i skåne! Tåget rullade in 14.25 och då åkte jag direkt med mamma och Karin till Nova för att handla lite. Karin är i den åldern det är kalas/fest hela tiden. I helgen ska hon på tre kalas plus Daniels fest. Alltså skulle det inhandlas tre presenter..

Jag hittade också lite, ett linne, en kjol och en lite större plånbok - eller är det en lite mindre väska haha?! Bilder får komma en annan dag.

Får se vad det hittas på idag, är ensam hemma tills två då alla utom Daniel kommer hem. Funderar på en promenad, men det kunde få vara lite finare väder. Tror jag väntar en stund, hehe!

Äntligen!

Ser ni någon skillnad? Gör ni inte det tycker jag ni ska uppdatera sidan ;)

Jag har gått och tänkt på hur otroligt ful min blogg var och varför alla andra hade så fina, hur gör människorna tänkte jag?! Men då googlar smarta Elle på bloggdesign, och voila!!

Känns som att jag inte behöver skämmas längre, visst blev det bra?

Hopp hopp, annars då. Imorgon åker jag hem till familjen i skåne och stannar tills söndag. Mattias jobbar som vanligt, men kommer ner på fredag till söndag för att säga hej och hjälpa till att fira bror som ju fyllt 25!

Tårta på gång igen alltså! Haha, nja, jag ska försöka hålla mig lika bra som förra gången, då smakade jag inte ens en liten bit av varken smörgåstårtan eller gräddtårtan. Kan tilläggas att jag ÄLSKAR smörgåstårta.. Men var det någon som sa snyggast i Falsterbo?! - här ska ingen tårta ner.


SOMMARLOV!

Japp, då är det äntligen sommarlov! Skickade precis in mitt portfolioarbete. Känns både undertbart och lite skrämmande, allt är säkert fel - men nu är det inne iaf :)

Det är ju inte riktigt samma känsla måste jag säga, haha, att få sommarlov på en skolavslutning eller här hemma i soffan ;) Fast det är ju ändå en glad känsla i kroppen :)





Igår fyllde Mattias syster år och det firades med en fisketävling! Så på var långkalsonger, halsduk och vantar - en riktig höstoutfit ;) Det blåste nästan storm och det var en aning svårt att meta kan jag säga..

Fick låna ett spö av älsklingen som sa att det var det bästa spö han ägde, men inte tusan hjälpte det mig! När jag frös och klagade som mest fick jag dock napp :D En ful aborre som jag med glädje gav en katt på kvällen, hehe.  Nä, ingen vinst med min firre. Delad 4 plats iaf och jag kom hem en termos rikare! Mattias vann med 7 (?!) fiskar. Gav mig bästa spöt, pfjt ;)

Vi hade roligt iaf och grillade korv, lyckad dag som avslutades hemma hos Emelie och Frans med att slötitta på en film. Mys!

Sommarlov?

Herregud vad det blåser!! Känns som att lyan snart ska blåsa bort haha ;) Det är en aning svårt att gå ut och känna att det är sommar. 12 + och rusk, var det någon som sa sommarlov?!

Igår var sista dagen i skolan och vi gjorde vårt performancearbete. Det blev väl sådär.. Men det var kul att titta på vad alla andra hade gjort!

Jag stannade kvar i Norrköping på kvällen och gick på fest med kompisarna. Sista gången jag såg dem inför sommaren. Får se om det kanske går att ses något i sommar.. :)
Kul var det iaf, oj, vad det hänt grejjer sen jag var på fest sist..! Haha, men det är skoj! Sov hos bästa Ermina på natten och åkte tillbaka nu imorse. Nu sitter jag och gör mitt portfolioarbete, eller gör jag haha??

Jag tänkte försöka hinna klart i de närmsta dagarna så att jag kan åka hem på sommarlov redan på onsdag :) Kämpa kämpa! Men vår studiehandledning är så fruktansvärt luddig så ingen fattar någonting. Men tja, det löser sig :)

Här är en bild på mig och Ermina från igår :) Jag har på mig ett jättefint linne som är öppet i ryggen och en bandau (?) topp som jag lånat av Ermina!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus