Torsdag

Igår gick det så himla bra på hundkursen, Leira har som sagt varit lite off de senaste veckorna. Förra veckan var hon påväg tillbaka - men igår var hon helt sig själv och pigg på att jobba! Haha, perfekt med tanke på att vi ska iväg och tävla igen på lördag. Jag förväntar mig ganska snarlikt resultat som förra gången, men det är ju skönt om det känns bra innan i alla fall! ;)
 
Tråkigt att det var sista gången på kursen, men vi är några stycken som tänker fortsätta träna tillsammans och det blir nog kalasbra! Jag hade ju bakat snickerskakor till hela gänget och det var mycket uppskattat, haha, sån tur att ingen var nötallergiker! Vet inte om det bara är jag, men eftersom jag inte själv är känslig mot något, eller allergisk, glömmer jag liksom bort att andra kan vara det.. Har ju hänt en gång eller så att Mattias fått i sig mjölk om vi säger så ;)
 
På vägen hem stannade jag till vid vägkanten och fotade lite i solnedgången - det var så fint!!
 
 
 
 

Onsdag

Svisch så har en hel vecka gått haha..! Ja, tiden går fort när man har roligt! Känns som att jag bara har gjort roliga saker sen sist ;)
 
På fredagen solade jag och på kvällen kom Heidi och Kalle hit och grillade, spelade kubb och kollade på film. Som värsta sommarkvällen var det, såå härligt!!
 
I lördags jobbade jag bokstavligt talat heeeela dagen. 7- 12 och därefter 16-21. Poff så var den dagen borta haha..
 
I söndags skulle jag egentligen strålat samman med Emz och Bläckis för att åka och kolla på Norrköpings horseshow, men det blev inställt så istället solade jag och på eftermiddagen åkte jag och Mattias och röstade (viktigt) och sedan vidare mot Västerby för att fira Ann- Katrin på morsdag.
 
I måndags var jag i skolan och igår åkte jag med Leira till Norrköping och träffade Bea och hennes lilla Sessan. Vi åkte till en jättemysig hundrastgård där de busade av sig med 7 (!) andra hundar. Leira var i himmelriket och for runt som en galning och tröttade ut de andra hundarna haha!! Blev så varm i hjärtat av att se henne springa runt och bara vara så himla LYCKLIG. Sen tränade vi lite Rallymix med dem. Blir nog att åka och hälsa på Bea fler gånger!! :)  Innan vi åkte hem igen så stannade vi till hemma hos Ermina och drack kaffe. Vi gick även en mysig promenad runt strömmen och åt glass. Perfekt dag :)
 
Idag var det åter till skolan och nu är det bara en tenta kvar innan sommarlovet - de sista veckorna har bara flugit förbi..!
 
Hepp, nu ska jag strax packa ner kakorna jag har bakat till hundkursen och bege mig iväg. Sista tillfället idag.. lite sorgligt. Håll tummarna för att vi slutar i vårt esse! ;)
 
 
 

Torsdag

Alltså vilken bra dag jag har haft idag! På förmiddagen jobbade jag på en av mina favoritavdelningar och sedan drog jag på mig bikinin under en sommarklänning och åkte till andra sidan Linköping. Jag och Emz la oss vid Bergs slussar och solade, åt frukt och lät munnen gå. Riktigt härligt! Jag värdesätter verkligen att jag har så många fina vänner fast att jag inte träffar dem varje dag!
 
Det blev även ett premiärdopp (22 maj - det är inte dåligt!) som jag inte ångrar för fem öre :) Vi trodde att det skulle vara svinkallt, men när kroppen väl domnat bort en aning så var det skönt och vi till och med simmade några meter ;)
 
Lite efter fyra packade vi ihop och tittade in i en liten inredningsbutik på vägen hem. Det kan ju vara en av dagens absoluta höjdpunkter!! För att göra en lång historia lite kort har jag varit på jakt efter fina vardagskoppar, fyra eller mer som är lika, ganska länge. Är trött på att ha massa udda koppar, så vid köksrenoveringen städade vi undan många och har nu bara fyra koppar. Två av varje. Två av dem är lite grövre, ni har sett dem här i bloggen, i pastellfärger med ett hjärta på som jag fått av mamma. Jag ville köpa fler såna men de säljs inte längre där hon köpte dem. MEN då har de just de kopparna i den här inredningsbutiken!! Fast dock bara i rosa men jag köpte två, sen frågade jag om de kunde ta in i den andra färgen jag har men det kunde de inte. MEN då har hon en kopp i den färgen som personalkopp eftersom det var något tokigt i lacken (syntes knappt) OCH JAG FICK KÖPA DEN FÖR 20 KR!! Sa jag att det var en toppen dag haha?! Allt har bara varit för jäkla bra idag :)
 
Nu har jag precis kommit ur duschen efter en svettig löptur och ska lägga mig och läsa ur den bästa boken på länge - kaffe med rån!
 
 

glad

Nu kryper jag till kojs med en glad känsla i magen både för kvällen som varit och för äventyret imorgon.
 
Leira har varit helt ur fokus i några veckor och inte alls velat samarbeta med mig. Mattias har för sig att hon var lite såhär förra året med i samband med att hon bytte päls, men då gjorde vi inget speciellt med henne så då märktes det inte lika mycket som nu, och det kan nog stämma.. hur som har vi struntat i att träna senaste veckan och bara jobbat på en bra kontakt mellan oss, och det har gett utdelning visade det sig idag på kursen!  Det gick riktigt bra och tjejen lyssnade fint trots att hon inte var riktigt sig själv än. Skön känsla i magen! Det är alltid kul att gå på hundkursen - men lite roligare är det ju allt när det går bra haha ;)
 
 

Tisdag

Idag har jag varit i skolan och arbetat med grymmaste gruppen. På några timmar lyckades vi få ihop en uppsats på nio sidor, utan att bli osams och fortfarande vara kalasglada och ännu bättre- nöjda när vi knallade hem!
 
Väl hemma noppade jag ett gäng jordgubbar, kokade kaffe och hade en mysfika på balkongen med Mattias. Nu på kvällen har Mattias klippt gräsmattan och jag har gått en skogsrunda med Leiraloppan - försommarkvällar är ju bara så härliga! Nu vankas det strax mat och slapp i soffan :)
 
 
 

helg

Igår hade vi så himla fint väder, och det blev verkligen en toppen dag :) Jag jobbade på förmiddagen, sen knallade vi ner till Emelie och Frans och fikade och hjälpte dem lite med deras trapp. Sen fixade jag ute hos Tyke, så nu skuttar han runt nöjd och glad i sin sommarhage! På kvällen gick jag och Leira en långrunda i skogen, jag älskar doften och hela atmosfären på kvällen i skogen!!
 
Vi provade ett nytt recept till kvällsmat som åker raka vägen in bland favoriterna; zuccinilasange. Alltså mums!! Sen tänkte vi slappa till en film och gå och lägga oss tidigt, men filmen var nästan tre timmar visade det sig haha, så det blev inte så tidigt trots allt ;) I affären köpte jag på mig både jordgubbar och vindruvor som vi mumsade på. Hjärta på den! Visst är min nya skål underbart fin förresten? Det är egentligen en kruka som jag inhandlade i Helsingborg hehe ;)
 
 
Även idag har jag jobbat på förmiddagen och Mattias har varit iväg och jobbat. Just nu sitter Mattias, jag och Simon i soffan och dricker kaffe och kollar på hockeyn. Snart är det dags för mig att dra mig mot jobbet igen, en helg försvinner verkligen så himla fort..!
 
 

Helsingborg

Jag har lite svårt att förklara den glada pirriga känslan jag får i magen varje gång jag kommer till Skåne, men den infinner sig varje gång och Skåne gör mig alltid så himla glad ända in i själen!
 
Malin mötte mig på stationen och så knallade vi hem till henne. Jag har nog aldrig sett ett så fräscht studentrum. Allt var modernt och riktigt fint! Det var trångt och litet, men jag beundrar Malin för hur mycket hon fick plats med på ett smart sätt på den ytan. En stor säng (gissar på typ 120/130?) en bäddsoffa, vardagsrumsbord samt ett rejält matbord med plats för 3 eller 4 personer!
 
Tyvärr regnande det hela helgen, men det struntade vi i och hann med mycket roligt ändå :) Vi spelade bland annat minigolf i regn och promenerade i en jättemysig del av staden, Råå, också i regn. Annars hann vi även med shopping, bowling, drinkar och brunch :) Jättetrevlig helg verkligen!! Helsingborg verkar vara en jättemysig stad, synd att solen inte tittade fram - kan tänka mig hur fint det måste vara vid havet då! Låter bilderna tala lite för sig själva ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

Jag har lite svårt att ta in hur tiden bara springer iväg på det här viset? Redan fredag? Redan strax sommarlov? Redan strax färdigutbildad? Magknip haha!
 
Veckan har gått i ett, jag har jobbat och gått i skolan. Igår stannade jag kvar i Norrköping efter skolan och så myste jag, Ermina och Ylwa till det på kvällen och gick på bio; the other women. Suuuperbra film! Jag skrattade högt i salongen, samtidigt som den på ett vis var lite sorglig faktiskt. Men det var ett bra slut, så det var en bra film!!
 
Idag har jag suttit och försökt få till mitt cv och ett kick as personligt brev.. haha, det är såå himla mycket svårare än man tror!! Och nu ska jag snart gå iväg till det första av fyra jobbpass under helgen. Såklart att jag ska jobba hela helgen när det är fint väder ;) Men det fina vädret skulle hålla i sig hela veckan så jag håller väl tummarna för att jag får ta del av solen jag med! Ha det bra kompisar!!
 
 
 

Dagens bravader

Jag hade en blöt men riktigt bra helg i Helsingborg, tänkte att jag skriver ett eget inlägg med foton och så om helgen!
 
Idag har jag jobbat på förmiddagen och strax innan två åkte jag ut till Västerby och hämtade Leira för lite kvalitetstid. I flera veckor har jag haft fullt upp med skola, jobb och annat och i dagarna har det märkts på Leira att vi tappat tråden lite. Så jag måste försöka få till lite mer kvalitetstid med henne istället för all kvantitetstid det blivit det senaste. Precis som med Mattias så bor vi ihop - men det betyder inte att man umgås "på riktigt" för det ;)
 
I alla fall tänkte jag upptäcka något nytt så jag styrde bilen mot andra sidan av Åtvidaberg och hundklubben. Jag har hört av några på jobbet att det ska vara riktigt fint att promenera där. Och det var det! Jättefina stigar i tall- och lövskog. Helt underbart! Dock tog stigarna slut och det blev skogsmaskinsvägar istället. Man kanske tycker att jag ska ha lärt mig att ibland kan man vända, men näe, den polletten trillade inte ner idag heller!
 
Vi gick och gick och tillslut fanns det ingen stig kvar haha, men jag tänkte hela tiden att vi måste ju vara framme snart så vi fortsatte på egen hand. Ja, för att göra det hela kort skymtade vi tillslut en gård och så följde vi grusvägen tills vi kom till bebyggelse. Där frågade jag en snäll tant i en trädgård om vägen och vi fick knata en bit för att komma tillbaka till bilen. Haha, att jag aldrig lär mig att min inbyggda gps inte fungerar?! Fast hur spännande vore livet om man aldrig gick vilse ibland?
 
Summering av eftermiddagen; lerig hund, blöta skor och ett äventyr rikare ;)
 
 
 
 
 
 

Paniiik

Jag får seriöst panik, Leira fäller så fruktansvärt mycket!! Det bara flyger hår överallt och jag har typ en matta på mina kläder. Jag rollar och rollar men det T A R   A L D R I G   S L U T ! ! ! Alltså ni förstår inte hur mycket det är. Överallt. På mattan, i soffan, högar på golvet och filtarna ska vi inte ens tala om. I kökskaoset försvann Leiras ullborste, men idag fick jag bara nog så idag plockade jag fram mina hästsaker och gnuggade henne med piggborsten och ryktstenen, inte för att det hjälpte speciellt mycket haha..
 
Det känns som den här panikhårkänslan satte igång massa andra panikkänslor, jag sitter med världens frustrationsknut i bröstet- en sån ni vet så man bara vill slå sönder saker haha, ja, här är man frisk ;) Nej men seriöst, det känns som en riktig pisskväll. Jag packar väskan för att jag äntligen imorgon ska åka och hälsa på Malin i Helsingborg och det ska bli så sjukt kul, men då fokuserar plötsligt hjärnan på att jag har en ful finne på hakan, och fast att det är smockat i garderoben har jag inget fint att ta på mig, och inget sitter bra. Fuldag deluxe. Hatar den här frustrationen! Nu ska jag ut och springa ifrån den här värdelösa känslan. Punkt.
 
 
 
 
 
 

Regnig onsdag

Idag har det varit en riktigt trög dag.. Det började imorse 45 minuter innan jag skulle upp då Leira började gnälla. Det är en så vördelös tid, jag vill inte gå upp 45 minuter innan jag behöver, men det är för kort tid att gå ut och sen gå in och somna om igen. Suck. Slutade med att Mattias tog henne eftersom han ändå skulle upp typ då, eller ja, mer typ än mig iaf ;)
 
Sen hade vi en övningskörare till busschaufför tillsammans med den vanliga busschauffören, och vi lyckades bli en kvart sena. Så jag missade pendeln.  Det var ingen kul känsla att stå där i ösregn på andra sidan spåret och se tåget åka haha.. Men istället för att knalla in i föreläsningssalen 30/40 minuter sen åkte jag hem till Ermina och drack kaffe. En spontan mysonsdag skulle man kanske kunna kalla det haha..
 
Nu ska jag strax åka iväg på hundkurs med Leira. Jag är inte speciellt sugen på 1,5 timme utomhus. Kallt och blött check! Men det är ju kul att köra bil iaf :)
 
 
 

Tisdag

Idag har det varit en helt vanlig vardag, jag har jobbat hela dagen sen har jag storhandlat och tvättat. Mer spännande än så blir det inte idag och morgon är det skolan som gäller igen :)
 
För några dagar sen fick jag hem sommarens schema - och alltså vilket GRYMT schema!! På hela sommaren jobbar jag bara två helger (till skillnad från förra då jag jobbade 5..) det enda tråkiga är att jag inte fick någon ledig vecka som jag bad om. Surt! Men jag håller tummarna att det går att byta bort några dagar så det nästan blir en hel vecka ledigt ändå, jag hoppas verkligen att det går att fixa!! Jag skulle såååå gärna vilja kunna åka upp till min faster med min familj mer än två dagar som förra sommaren. Men går det inte att fixa så är det så det får bli och då blir det bra ändå :)
 
Det var förresten det här jag kom hem med till trappen för några dagar sen, någon form av blomkruka och blomma ska även införskaffas så blir det snyggt!
 
 

uppdate

Dagen igår blev inte så bra men bra ändå! Precis som jag trodde stängde leira av totalt inne på banan. Hon var väldigt spänd i både huvud och kropp och visste inte riktigt var hon skulle göra av sig själv. Hon fick vara med i miljön i över en timme innan för att hon skulle få chansen att vänja sig. Det var mycket intryck och jag förstår henne, klart det inte var lätt. De första 6 skyltarna inne på banan gick relativt bra, hon var väldigt spänd och lite hoppig men lyssnade trots allt. Sen la hon sig när jag sa sitt och sen var det kört, noll kontakt. Jaja, jag gick hela banan med en crazy leira i kopplet och det kändes typ som min och Garrys första (och enda haha) dressyrtävling där det var i princip samma sak - jag styrde genom programmet med en hoppande och galopperande- på- stället Garry ;)
 
På protokollet stod det pigg hund, bra kämpat haha! Nu har vi gjort vår första tävling och leira var ändå jätteduktig! Om några gånger när hon fattat grejen kommer det nog gå mycket bättre. Jag trodde faktiskt vi skulle få minuspoäng, i rallyldnad startar man med 100 p och sen dras det av för missar, men vi fick hela 26 p :) Fint väder hade vi och kaffe drack vi, så vi hade en bra dag ändå. Himla trevlig stämning på tävlingsplatsen och det var kul att prata med de andra tävlande. Många berättade för mig om deras egna första katastrofrundor. Vi åkte hem nöjda och glada och leira fick två små tuggben för deltagande :)
 
Jag och Leira igår ♡
 
 
Trots att det var många starter kändes det inte som att det var massa folk där, men på fotot ser det nästan lite öde ut haha.. De flesta stod bakom och på sidorna om oss. Men som sagt himla trevlig tävling!
 
 

nervös så in i..

bängen..! Sitter här i soffan och försöker låtsas att jag inte är ett dugg nervös med mantrat "jag gör det här för att jag tycker det är kul" snurrande i huvudet. Japp, kul, hehe.. Någon kommer ligga sömnlös inatt med fjärilar i magen. Jag borde inte ha det egentligen, det är vår första tävling någonsin och antagligen kommer det gå skit. En helt ny miljö med massa andra hundar och en nervös matte - jo Leira kommer nog känna sig såå trygg haha ;) Jag förväntar mig inget annat, men det är nervöst ändå.
 
Packlistan;
- köttbullar
- rosa halsband
- registreringsbevis
- medlemsbevis
- bajspåsar
 
Ja det märks att man inte ska tävla häst i alla fall haha!
 
 

Lördag

Valborg blev riktigt bra, trots att vi inte hade någon brasa haha! Jag tror faktiskt att precis alla hade en bra kväll, inget sådär bråk eller tjafs som det gärna blir många gånger ;) Ja, jag låter väl bilderna tala för sig själva och tackar alla inblandade :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus