Fredag

Idag är en så otroligt seg dag. Mina ögon brinner och jag vill bara ta helg. Men först ska jag tillbaka till jobbet. Japp, tillbaka. Jag jobbade först mellan 7.30 till 13 och så ska jag tillbaka mellan 15.30 och 22.30. Puh - men mycket pengar till mig hähä ;)
 
Så summan av kardemumman idag är att jag häller i mig kaffe, ännu mer kaffe och längtar till en sovmorgon med mina hjärtan imorgon! Och imorgon tror jag att vi unnar oss en kopp Tassimo..
 
 

Torsdag

Sitter just nu och myser med kaffekoppen i handen och nyhetsmorgon på tvn. Haha, är man vuxen när man gillar att ha det på i bakgrunden? Senare idag åker jag in till Norrköping för ett litteraturseminarium.
 
Det gick inget bra alls på hundkursen igår. Först fick vi göra en relativt enkel övning som inte krävde speciellt mycket - stanna vid skylten, ta ett steg (människan), hunden sätter sig bredvid, ta två steg hunden sätter sig bredvid och tre steg och hunden sätter sig bredvid. Nästa skylt vi gjorde vände man och gjorde samma skylt fast baklänges, skillnaden var då att hunden skulle sitta framför mig och titta på mig och så backade jag först ett sen två och tre steg och hunden skulle följa med i steget och sitta innan nästa. Leira klarade det på första försöket och blev lite uttråkad och började stänga av lite så vi körde lite annat, ex "följa handen" som går ut på att hon ska följa min öppna hand och dutta nosen i den. Leira tycker den är kul (lättförtjänt godis haha) så den är hon bra på. Igår provade jag att höja handen så att Leira fick hoppa för att kunna dutta. Men det gick också bra :)
 
Det var sen det började krångla. Vi skulle ta ett snedsteg åt höger så att hunden "följde" och typ gjorde en skänkelvikning. Varannan gång gick det perfekt och varannan gång sket det sig totalt. Mitt fel, jag har en tendens att tänka för mycket och försöka för mycket, det går oftast bäst om jag bara gör utan att tänka eller anstränga mig. Känns som att Leira fattar mycket mer när jag inte krånglar - det kanske låter simpelt haha, men det är faktiskt riktigt svårt speciellt när man bara VILL göra allt bra ;)
 
Träningen drog iväg i tid och när det var dags för bana, den första stora bana vi skulle göra med 9 skyltar (vi brukar bara göra 6 skyltar), så var många hundar helt ur fokus. Leira hade noll fokus och stängde av helt och vi kom inte ens förbi startskylten. Tråkigt, men så blir det ibland. Det var flera hundar som inte orkade gå banan så nästa gång skulle vi börja med en bana så att alla kunde vara med. Längtar! :)
 
Såhär trött var hon när vi kom hem haha!
 
 

Onsdag

Idag gjorde jag sådär bra som jag bara gör ibland haha - jag gick upp redan halv 8 och startade dagen med några olika måsten. Så himla skönt :)
 
Det känns litegrann som att vårkänslorna börjar kicka in, fast att våren inte riktigt har kommit än. Ingen sol idag, men fåglarna kvittrar så som de bara gör på våren och det är en viss känsla inuti en. Leira hade kroppen full av vårkänslor idag och tokade sig som bara hon kan. Haha, hon gör inget dumt, det är mer som att hon ibland får något ryck i kroppen och bara MÅSTE springa, hoppa och rulla. Älskade tokfian!
 
Nu ska vi strax åka mot hundkursen, får se hur det går idag med all hennes energi!!
 
 
 

Back on track

Hej hallå :) 
 
Smack tillbaka i verkligheten, sitter på jobbet och rastar och drömmer mig bort. Det är jättefint vårväder ute och jag kan tänka på typ hundra andra saker jag hellre skulle vilja göra just nu hehe ;)
 
Dagarna i Tierp var härliga trots att vädret inte var på topp. Vi varvade livet med god mat, ute med djuren, promenader och bara umgås med varandra. När vi är där tror jag alla slappnar av på ett visst sätt. Tv och internet är inte i fokus utan man umgås mycket mer med varandra och faktiskt pratar och diskuterar med varandra. Man kan verkligen behöva det där avbrottet ibland!
 
Igår när jag kom hem hade Mattias lagat lunch till oss alla och så kollade vi lite på hockeyn innan de andra fortsatte sin hemresa till skåne. Mattias hade fixat så att köket typ var helt färdigt och uppvisningsbart. Kul att få visa mamma och pappa hur fint det blir!! I veckan ska tavlor och hylla på plats och sen ska ni få se bilder på underverket. Och på tal om underverk så hade Mattias en överraskning till mig - en Tassimo! Jag har velat ha en sån länge så jag blev jätteglad. Fina pojkvännen! På kvällen drog vi ut soffan till bäddsoffsläge och så låg vi där med leiran och mös och kollade på film hela kvällen. Fast att det som sagt var bra dagar i Tierp slår inget känslan av att komma hem till sig haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

Favoritonsdag

Idag är jag och Leira hemma och stökar. Jag har målat lite olika projekt och satt upp gardiner i köket. Försöker helt enkelt få det lite mer hemtrevligt ;) Elektrikern kommer imorgon, och efter det är det bara småfix kvar. Jag hade egentligen velat ha det klart idag, rubb och stubb, men så blev det inte. Men det blir bra ändå :)
 
Senare ikväll åker jag och Leira på hundkurs igen, ska bli kul - vi övar och övar ,och det börjar gå riktigt bra! Jag har sagt det förut, men jag skulle gärna vilja prova att tävla lite med Leira i Rallylydnad. I går tänkte jag registrera mig så att man sen kan anmäla till olika tävlingar - men självklart går det inte. Man måste vara medlem i någon klubb, och vi är med i Svenska Laikaklubben. Då har sidan en rullista med alla klubbar, älghundsklubben och alla möjliga är med, men inte Laikaklubben. De kanske inte har haft någon Laika som tävlat förut vem vet, men Laikaklubben är ju en klubb, så jag ska försöka mejla dem. Någon dag när jag har tid haha.
 
Ännu senare ikväll kommer mina föräldrar hit :) Imorgon ska vi åka till min lillasyster och faster i Tierp. Kommer bli en riktigt bra långhelg!! Det ska bli så himla roligt och jag ska verkligen försöka njuta av varenda minut!
 
Hur fin är förresten inte vår nya kaffebryggare?! Älskar den! ;)
 
 

måndag

Idag åkte jag och Leira till Norrköping med bilen. Leira älskar min bil, eller snarare att åka bil ;) Säkerhetsbältet som hon i början gjorde allt för att undvika sticker hon nu glatt in huvidet i och lyfter på ena tassen utan att jag behöver säga speciellt mycket haha!
 
Det var ingen skola idag, eftersom jag redan är klar med kursens uppsats, utan jag åkte in för att umgås med Ermina och Emma :) Vi tog med Leira till en hundrastgård - och Leira hade så sjukt kul med en siberian husky- tjej på ett år, Chili. De var exakt lika stora och lekte på samma vilda, smått brutala sätt utan att en enda gång för det morra eller vissa någon dålig sida. Helt underbart att se leran spruta om dem och deras lycka! Perfekt match helt enkelt! Jättetrevlig matte och husse hade Chili med och vi stod och pratade om allt möjligt medan tjejerna busade runt. Vi kommer definitivt komma tillbaka och hoppas även på att få träffa våra nya kompisar där igen!
 
Sen åkte vi vidare och shoppade, en ny fin kaffebryggare och lite annat fint till köket fick det bli hehe ;) Leira blev helt slut av allt bus och var helt loj och nöjd resten av dagen och kvällen. Fina Leiran ♡
 
 

Myshelg

De senaste dagarna jag haft har bara varit så bra :) Jag och Mattias har röjt i huset så nu känns det mycket mer som ett hem igen. Köksbordet är i köket och vardagsrumsbordet är äntligen tillbaka i vardagsrummet och vi har slängt massa skit och kartonger, tagit bort all (jäkla) papp som täckt stora delar av golvet på bottenvåningen och ÄNTLIGEN dammsugit. Två dammsugarpåsar. Underbar känsla alltså! Varje ledig stund har Mattias satt upp lister så nu är nästan alla på plats och jag har målat några lister och börjat packa in i vissa skåp.
 
I fredags på alla-hjärtans- dag åkte vi hem till Rebecca och Jocke och åt god mat och kollade på film. Tror inte jag varit så mätt på år och dar haha, först potatisgratäng med vildsvins- och älgfilé, marängsviss till efterätt och massa godis på det till filmen. Vi hade en jättetrevlig kväll och Leira var också med, pimpad med en rosa rosett ;) De andra tyckte att det förstörde hennes intryck som jakthund - men jag tyckte det var pricken över i:et faktiskt haha!
 

I lördags morse kom Karin hit. Känns som det är så himla sällan vi ses, så det är verkligen superroligt när hon kommer och hälsar på. Vi hade redigt mellomys med taccos, godis och chips. Haha, blir att ta tag i kosten nu! Vi hade det jättemysigt och nu på morgonen åkte hon vidare till min faster. På torsdag åker ju jag, mamma och pappa också upp till Tierp så då träffas vi alla igen :) Längtar, det ska bli så himla kul!!!
 

Onsdag

Hej hopp! :)
 
Idag vaknade jag på bästa sätt! Mattias skulle upp i vanlig tid men morgontrött som han är snoozar han jämt typ en timme, och idag skulle jag och Leira vara hemma och skriva rapport till skolan så jag hade ingen klocka ställd. Så istället för att skutta ur sängen som jag brukar låg vi och myste och vaknade till jättelångsamt under en timme. Kändes som helg :) Helt underbart att ligga och dra sig och kramas!
 
Jag kan helt ärligt bli sjukt trött på personer som skriver att de går upp halv sex på morgonen för att hinna till gymmet "bästa starten på dagen" skut mig! Helt seriöst tycker de verkligen att det är morgonkvalitet att för det första gå upp omänskligt tidigt i onödan och för det andra svettas på gymmet det första de gör?! Jag skulle bli ett monster haha! Snacka om min mardrömsmorgon!
 
Rapportskrivandet har gått som en dans idag (tack vare min supermorgon säkert, haha!) Fyra av sex sidor skrivna och bara diskussionen kvar. Gött!! Ikväll ska jag och Leira på hundkurs, annars hade jag nog skrivit klart den idag. Men när jag tänker efter kanske det bara är bra att hjärnan får vila och tänka på annat så kanske jag kommer på en ännu bättre diskussion imorgon. Japp - idag är tankeverksamheten på topp!! :D
 
Åh vad jag längtar till våren och sitta på balkongen och njuta och äta vindruvor och dricka kaffe!
 
 

Ny vecka

Både lördag och söndag jobbade jag riktigt långa pass, så jag var helt slut i morse haha. Skönt med måndag och ny vecka!
 
I veckan koncentrerar jag mig på den examinerande rapporten för den här kursen, har börjat lite idag, men det är segt som vanligt att komma igång. Just nu håller jag på att ta ut två eller tre frågeställningar utifrån litteraturen och syftet i kursen som arbetet ska handla om, men det går trögt som sagt ;)
 
Igår var en kille hit och hjälpte oss att kakla. Tyvärr tog "mojset" slut, så på tisdag ska han komma tillbaka och foga det som sitter och kakla det sista. Det är inte mycket, men det ska ju fortfarande bli gjort. Mattias har börjat sätta upp lister i tak och golv och fönsterfodret är på plats. På fredag hade vi tänkt bjuda hit lite folk, men vi får nog tänka om kanske, inte så kul att sitta här och uggla om det fortfarande är alldeles stökigt... Vi är ju i sluttampen av renoveringen, men ändå är det så mycket kvar.. suck, jag vill bara ha det klart så att jag kan städa och göra fint här hemma igen haha! ;)
 
 
 
 

Helg :)

Fredag, älskade fredag!!
 
Vädret är grått, trist och regnigt - men kanske lika bra det så att snön smälter? Förra året hade vi snö till mitten av april och det vill jag verkligen inte ha i år haha!
 
Inne i vårt hus brinner kaminen för fullt, jag har tänt lite ljus och nyss avslutade jag dagens plugg. Gött! Från och med nu tar jag helg tills imorgon, då är det jobb som gäller både lördag och söndag! Ikväll åker jag, Mattias och Leira hem till Heidi och Calle på middag och fredagsmys. Roligt :)
 
Köket blir ett mer och mer ett kök för varje dag som går. Igår kväll tapetserade Mattias hela rummet och vilken skillnad det blev!! När jag valde tapeterna så kände jag att det skulle bli himla fint, men nu på väggen så är det verkligen svart på vitt så fint det blev. Rummet känns mycket större och ljusare. Snacka om att det blir ett riktigt lyft för hela huset med ett fräscht kök!
 
 
Close up ;)
 
 

Torsdag

Idag ringde klockan omänskligt tidigt, examination i Norrköping.. Men det gick riktigt bra och sen åkte jag till Linköping och träffade Emz en stund. Guldkant på vardagen! Mysigt, lite synd att ingen av oss hade råd att fika haha, men vi får ta det nästa gång ;)
 
I tisdags hemma hos Emelie och Frans bjöd dem på ett sinnessjukt god Lchf- gratäng, Spenat- och fetaostgratäng. Oj oj oj så gott. Det är något jag helt klart kommer laga i fortsättningen!! Kul när man äter något sådär riktigt smarrigt som man inte smakat förut :) Haha på tal om det bjöd Ermina på en (väldigt)icke- lchf kola- och bananpaj förra veckan, och den var också sådär riktigt smarrig att jag till och med drömde att jag åt den för någon dag sen HAHA!
 
Igår var jag och Leira på hundkurs igen och det gick strålande. Kändes som både jag och tränarna visste hur Leira reagerade lite mer nu, så istället för att nöta övningar med henne körde jag bara några gånger och lät henne sen vara. Typ busa, lukta och mysa lite. Så istället för att tappa fokus helt som sist när hon blev trött gled vi snyggt igenom till och med banan på slutet! Glada tjejer helt klart! :D
 
När jag och Leira pausade i övningarna passade vi på att ta en selfie hihi ;) Såhär underifrån syns Leiras hyperroliga mustasch också, och visst påminner hon lite om en säl i den här posen?? Haha mattes gullefia!
 
 

Bra dag idag :)

Tjollahopp - då var det tisdag. En riktigt bra tisdag till och med! Ni vet förra kursen som var så sjukt jobbig och som fick mig att tvivla på om jag verkligen klarade av skolan och hela yrket faktiskt haha? Papert som "bara" var 5 sidor som jag trodde jag totalfailade? Duggan som jag var näst intill säker på att jag kuggade? Och "mini"uppsatsen på 10 sidor som kändes relativt bra - tills en av lärarna gick ut med att i princip alla skulle bli underkända pga otydligheter i studiehandledningen? JAG KLARADE DET! Allt, rubb och stubb! Fick till och med högsta betyg på sista uppsatsen.. lite stolt där faktiskt haha ;)
 
Japp idag är en bra dag, jag var nere på vc och gjorde ett cellprov och jag dog inte, sen har elektrikern varit här så nu har vi en fungerande spis och sist men inte minst har jag både sprungit mig trött och svettig på crosstrainern och pluggat färdigt inför den muntliga examinationen på torsdag.
 
Nu ska jag dra på lite smink, ta på något tisdagsfint och strax knalla ner till Emelie, Frans och Felix med Mattias för att äta gott och bara umgås lite så här en vanlig tisdag!
 
bjuder på en bild från en onykter kväll på en onykter tjej haha! ;)
 
 

Måndag

Idag har jag och Leira tagit det lugnt. Vi har gått långrunda i det soliga vädret och så stötte vi på Emelie och lilla Felix med. Det blev att vi bokade in middag imorgonkväll hemma hos dem. Mysigt det ska bli!
 
Är så glad att det har varit plusgrader några dagar och att solen sken från en klarblå himmel idag. Man blir ju så mycket gladare då :) Vi har ganska mycket snö, så det finns lite att ta av. Trots att det har droppat och töat är det mycket snö kvar. Jag håller alla tummar för att det ska fortsätta töa och bli en tidig vår. Skulle vara underbart med en lång härlig vår! 
 
Jag har tänt några ljus och försöker få till en mysstämning med en kopp te nu på kvällen, måndagsmys hehe ;)
 
 
 

söndagkväll

Hela veckan har försvunnit i ett töcken haha, känns som att när det är så här rörigt i huset så är hela jag och hela livet kaos. Men det börjar att ta sig nu! I veckan kom Mattias kusin Jimmy igen och hjälpte till med bänkskivan och att byta fönster. Jag var lite smart och sov i Norrköping när de bytte just fönstren. Tänkte att killarna kunde hållas här så hade jag myskväll med tjejerna hihi ;)
 
 
I helgen har jag jobbat och både i fredags och i lördags var vi i västerby på kvällen och åt lyxmat. Kan ju säga att jag uppskattar mat och framförallt varm mat ännu mer än vanligt just nu haha!
 
Sen blev det även bestämt att jag följer med familjen till min faster några dagar under sportlovet. Jättekul! 
 
Nu ska jag strax ta en tur till affären och handla lite mat,  jag har sålt in taccos till kvällen halleluja. Blir väl att slås med stormköket - men att steka lite köttfärs på det borde till och med jag lyckas med hehe ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus