Hemma igen

Det har varit en riktigt bra långhelg! Mycket familjemys och det sticker allt lite i magen att säga hejdå. Men den 9 maj åker både jag och Mattias ner igen och tar med oss Leira. Det är ju faktiskt inte jättelångt dit haha :)
 
I helgen har jag också gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra igen - twice - att rida Colibri. Jag hade henne ett tag som min egen häst men ingenting fungerade. Sen dess har min mamma haft henne och nu har min lillasyster börjat rida henne ordentligt också. I torsdags var jag med och tittade när de hoppträade i ridhuset, och det kliade i hela kroppen efter att få rida igen.
 
I lördags försökte jag hjälpa Karin lite med henne genom att komma med lite tips och så, och det slutade med att jag också satt upp och red hästen en sväng. Det var grymt kul och Colibri gick jättefint. Jag blev glatt överraskad av att det gick så bra, och ridsuget bara växte!
 
Idag var jag på det igen och red henne lite i paddocken. Och det gick minst lika bra idag!! Jag tränade mest på att mjuka upp henne, eftersom hon är lite stel, och red på åttor och flyttade henne lite i sidled. Colibri var helt med på noterna och var riktigt mjuk och fin på slutet. FINHÄSTEN asså :D
 
 
Det blir nog att stilla ridsuget lite när jag kommer hem hädanefter haha! Jag vet ju själv att det är massa som jag själv måste öva på, tex flytta tillbaka skänkeln en decimeter ser jag haha ;) Men det var skönt att märka att jag inte är riktigt så långt bak i ridningen som jag trodde att jag var..

Påsklov :)

Dagarna har bara sprungit iväg. Både i måndags och i tisdags åkte jag in till skolan för att sitta hela dagarna med hemtentan, och igår blev den äntligen färdig :D Bra vet jag väl inte om den blev - men det är hima skönt att vara klar med den!
 
 
Idag har jag och Leira haft en mys dag. När Mattias gick imorse släppte han in Leira i sovrummet så vi tog en sovmorgon tillsammans där hehe. Dock vill ju inte Leira ligga och gosa allt för mycket, nej hon vill mest busa och väcka en haha! Sen tog vi en långrunda. Det var jättefint väder :) Klarblå himmel och 5 plusgrader! Leira skötte sig exemplariskt när vi mötte hundar, tittade lite på dem men struntade annars i dem. Det går verkligen upp och ner!
 
Nu har jag städat, packat och duschat. Jag ska strax gå en sväng med Leira och sen tar jag bussen till tåget och åker hem till skåne över påsk. Jag har inte varit hemma på tre månader, så det ska bli himla roligt!!
 
Förresten så ringde de från hundkursen innan idag. De flyttar fram kursstarten en vecka eftersom så många inte kan komma imorgon (skärtorsdagen). Passade oss bra, så kan jag också vara med från start! Det ska bli så kul att gå den där kursen, men det känns lite nervöst. Vi har ju aldrig kursat förrut..!
 
 
 

Bra dag!

Det har varit lite dålig uppdatering här den senaste veckan. Jag kan väl erkänna att jag har haft en skit vecka och jag har varit på dåligt humör stor del av tiden haha! Jag kan inte säga på rak arm varför, saken är att hade jag vetat hade jag fixat det ;) Men men, nya tag!
 
Idag har varit en helt perfekt dag från start! Vaknade och gick en runda med Leira, sen låg vi i sängen och bara njöt över att vi var lediga. Jag pratade med min favoritlillasyster i telefon också :) På förmiddagen kollade vi på bra på tv och åkte sen iväg till Västerby och lekte med Leira i lina så hon fick springa av sig ordentligt. Vi åt god mat och slog på stort och gjorde våfflor med :D
 
Efter det gick jag och Mattias ut för att åka lite snöskoooter (läs med norrländsk dialekt haha). Herregud vad kul!! Jag är lite smått rädd för allt som är moppeliknande sen min knäskada, så det var med stor skräckblandad förtjusning haha. Kan medges att någon skrek som en stucken gris halva tiden! Fast oj så skoj!!
 

seg dag..

Idag är den segaste dagen på länge! Klockan ringde kvart över 4 imorse, jo du läste rätt! Eximination klockan 8 i Norrköping. . Egentligen brukar jag åka vid 6  då, men eftersom det är snökaos ville jag åka en halvtimme tidigare för att vara säker på att vara i tid. Trött är bara förnamnet!  På det gjorde jag matlåda till ikväll med eftersom det är ganesha- möte vid halv 6, så jag är nog inte hemma förrän halv 10 ikväll. Japp, ibland bara älskar jag mitt liv!
 
Examinationen gick bra trots att en i gruppen inte kom och vi fick improvisera hälften av tiden. Ett godkänt på plats blev det, och det är ju inte fel! Efter det hämtade jag ut min matematiktenta. Jag var säker på att jag var underkänd, men fick ett VG! Glad!
 
Sen dess har jag bara tråkat och väntat på att mötet ska börja. Sisådär 6 timmar..! Jag har fördrivit tiden med att lyssna på pratradio haha! Läst lite har jag också gjort :)
 
Hepp, Ermina ringde just och sa att hon jobbat klart och var på väg hem. Kilar dit en sväng innan mötet. Här har jag inte list att sitta i två timmar till haha! ;)
 

Ny vecka!

Fy katten vad det bet i kinderna när jag och Leira var ute på promenad! - Och jag har hört rykten om 30 cm snö till i veckan?! Nä tyvärr, det blev ingen vår i år!
 
Nu är en ny vecka igång och just denna veckan kör jag ett matprojekt, haha. Går det som det ska så blir ni uppdaterade om det om ca en vecka ;) Igår avslutade jag och Mattias kvällen i soffan framför Grease. Jag har faktiskt bara sett den en gång förut.. Jag höll på att dö lite när Travolta drog igång sina moves haha!! Men bra var den :)
 
Igår rullade vi även ut mattan som stått gömd i garderoben sen Leira intog huset. Vi hann knappt rulla ut den innan Leira lagt sig tillrätta på den. Sen låg hon där resten av kvällen, och så fort hon får en chans. Titt som tätt är Leira och ligger en sväng på mattan haha. Prinsesshunden eller vad?!
 

Söndag

I förmiddags kom Mattias barndomsvän Calle och hans flickvän Heidi hit på fika. Gofika :) Så himla roligt, det var aplänge sen sist jag träffade dem! De kom vid halv elva och stannade till två. Låång fika med mycket att prata om!
 
Mattias och Leira åkte sen iväg för att fixa lite med snöskotern - Jag har blivit lovad en tur på den i si sådär tre år tror jag haha?? Får se om den blir klar i år! Själv sitter jag med det sista skolarbetet. Det lär inte bli klart idag, men skönt att ha börjat på det i alla fall.
 
Satte precis på tvn och såg att en av mina (hundra?) favoritfilmer går!! Min bäste väns bröllop. Ja,, det var det skolarbetet haha ;)
 

Pluggtjej- hej!

Så, då var SRE2 klar och inlämnad, så även den kära omarbetade TGLU- rapporten. Igår kväll när jag gick in och tog bort min förra TGLU såg jag att tidsgränsen gick ut igår vid 17.00. Så himla typiskt! Varför gjorde jag den inte i förrgår?? Haha, ja, det var inte ens svårt, men nu ligger den inne! Även om det står att den är försent inlämnad.. Tror visst min hjärna är kvar i Australien?!
 
Jag ska strax ta tag i de andra skoluppgifterna men först ska jag unna mig en stor kopp bläbärste, smarrigt värre!!
 
 
 

Slut i huvudet..

Jag är så trött på allt skolarbete jag måste göra.. Jag är fortfarande inte helt klar med SRE2, sedan visade det sig att de i denna kursen ville ha praktikrapporten annorlunda - så nu måste jag skriva om den. I nästa vecka har jag en examinerande grupparbete som ska redovisas så jag måste renskriva min text och lära mig den samt skriva en individuell text om grupparbetet. Blä på skolan nu alltså!!
 
Jahopp, annars är allt bra. Åtta koppar kaffe intagna, japp magen kommer att tacka mig! Lite smått ovän med hunden idag.. Men det blir bättre hoppas jag, är ju svårt att vara sur länge på den pinglan faktiskt haha.
 

Torsdag

Hejhopp så var det helg för min del! Det var en föreläsning om ett forskningsprojekt idag som jag valde att skippa så nu blidde det helg istället redan en torsdag. Inte fel det heller :)
 
En tjej i min klass tipsade mig om en hundskola i linköping som jag ringde till igår, och det visade sig att de har en "slyngel"kurs som startar den 28 mars. Nu är vi anmälda och jag håller verkligen tummarna för att det är något för oss!!
 
Även om vi inte har något direkt problem med Leira tror jag verkligen att det är bra för henne och oss att få lite tips och socialisera oss med andra hundar. Det enda tråkiga är att jag redan har bokat dyra biljetter till skåne över påsk och jag åker redan den 27 mars. Alltså får Mattias gå själv den första gången, men sen kommer jag kunna vara med alla andra gånger för hoppningsvis!
 
På tal om Leira så är hon så fruktansvärt go den hunden! Det börjar bli rutin, de dagar jag är hemma, att vi börjar dagen med en lång promenad. När vi sedan kommer in ligger Leira och vilar/sover ganska länge. Det är så roligt att se henne precis när vi kommer in, fast att hon inte är en vakt hund vill hon ha ordentlig koll på familjen.
 
Idag när vi kom in tände jag först i kaminen, då la hon sig bakom mig. Sedan gick jag ut i badrummet för att tvätta av soten på händerna - då gick hon efter i slowmotion, för att hon var så trött, och la sig utanför badrummet. Efter det skulle jag bara gå upp i sovrummet för att byta om till mysbyxor. Leira såg ut som att hon skulle somna vilken sekund som helst men kämpade sig upp för trappen och la sig utanför sovrummet. Tre sekunder senare var jag färdig och vi gick ner igen (Leira i fortsatt slowmotion med klippande ögon). Stumpan la sig sen på golvet och somnade direkt haha. Gullefia!
 

Onsdag

Just ni i denna stund sitter jag och sörplar på en stor kopp te med hunden på ena sidan och sambon på andra sidan. Greys börjar om nio minuter och det ligger ett kvällslugn i luften. Älskar!
 
 
Igår var jag inne på föreläsning i Norrköping och på kvällen var det sektionsutbildning. Alla sektioner i hela liu kom och vi hade bl a en riktigt givande föreläsning om ledarskap. Allt var inte lika kul då vi på det första passet blev indelade i grupper där vi skulle diskutera vår verksamhetsplan, arbetssätt och annat viktigt. Jag har bara suttit som vice ordförande några veckor så jag kände mig ganska vilsen.. Men det blir bättre i framtiden hoppas jag när vi i vår sektion kommit igång ordentligt och jag själv har lite mer kött på benen i sektionsarbetet!
 
Kvällen spenderades hos Erminafina, lika trevligt som alltid :) Imorse åkte hon iväg tidigt och jag kände mig som en inbrottstjuv alldeles ensam i hennes hem haha!!

Helgen i bilder

Klapp på axeln, idag har jag skrivit lite mer än en sida skolarbete. Skulle varit gjort för längesen men nu är det snart klart i alla fall!  Leira och jag började som vanligt dagen med en promenad på runt åtta km, men tror ni hon är nöjd för det? Nix, nu står hon här och gnäller och vill ut på långrunda igen haha, är det en hund eller är det en isbjörn?
 
Vi ska som sagt strax gå ut då haha, jag tänkte bara lägga in lite bilder  från de senaste dagarna :)
 
Mina två favoriter på samma bild
 
TjockisPolly var också med på promenaden.  Sötaste på hela promenaden, kärlek till henne haha!
 
 Mästerpimplaren
 
Leira var jätteduktig här om dagen och åkte buss. Klev på som om hon aldrig gjort annat så fort bussdörren öppnades och var så lugn och fin hela turen! Världens finaste hund på riktigt, inside and out <3
 
Vårfint i köket! Blommor gör verkligen skillnad :)

Söndag

Vi har haft en riktigt bra dag hemma i Åtvidaberg. Vi tog först en sovmorgon , vaknade till ordentligt i soffan med frukost och begav oss sedan ut på en långrunda med hundarna. Vi tog med Jockes mormors hund Polly också och jag kan nog rättvist säga att hon var lyckligast över promenaden haha! Det var riktigt mysigt att få med hela familjen på samma promenad, japp - Mattias med! Nu har jag fått igenom taccos till middag också, så det är nästan så det här är en favoridag hehe.
 
Hela helgen har varit bra, i fredags var vi på "personalfest med respektive" hemma hos Mattias föräldrar. Det var alltså Mattias, jag, Ann- Katrin och Jan! Trevligt som vanligt och riktigt god mat. På lördagen åkte jag och Mattias och pimplade på en sjö i närheten av Västerby. Leira hade vi i en lång lina så att hon kunde springa omkring. Jag hade värsta turen och fick napp så fort jag släppte ner betet! Fast sen kom det ingen mer rackare. Mattias drog upp sju aborrar, men vi släppte i alla igen levande när vi var klara.
 
Det var riktigt kallt och solen gömde sig i molnen i princip hela tiden, så efter någon timme fikade vi istället med varmt kaffe och kakor och packade därefter ihop och åkte hem. På kvällen firades Jan igen med sin sida av släkten. Roligt värre!
 
Mattias och Leira på promenaden idag!
 

Torsdag

Idag är en sån dag som det pirrar i min mage och jag vill bara gå ut och springa det fortaste jag kan haha, men icke - diciplin är vad som behövs till skolan! Jag får vackert vänta tills hunden kommer hem närmare kvällen. Då MÅSTE jag ju få gå ut en lång runda, Leira BEHÖVER det! - eller vem försöker jag lura haha?!
 
jag vill sjunga det högsta jag kan, för att jag kan
släppa alla hämningar och bara vara jag
springa ikapp med fjärilarna i mitt inre
för idag, just idag mår jag ganska bra
 

Verkligheten igen

Idag försöker jag läsa ikapp lite litteratur och börja skriva på en examinerande uppgift som resten av klassen lämnade in när jag var i Australien. Smack så var man tillbaka i verkligheten igen.. Just nu känns det lite jobbigt eftersom jag ligger efter. Att skriva arbeten gör mig inget, det svåra är att hinna förstå och bilda sig en egen uppfattning om innehållet i kursen som jag ska skriva om. Jag gillar faktiskt att skriva arbeten haha, men som sagt är det lite jobbigt just nu.
 
Senare idag åker jag in till Norrköping för att gå på ett möte med lärarsektionen :)
 

Härlig dag

Jag kan knappt tro att det är sol - idag igen! Jag började dagen med en kopp kaffe (på kannan stod det iof 4 koppar, men alla 4 gick i min kopp hehe) och därefter en långrunda med Leira. Vi provar en ny grej i det här med hundmöten, som har varit lite av en utmaning för oss, som jag tror fungerar riktigt bra! På dessa två dagar har vi faktiskt bara mött två hundar, men sett en del på håll och Leira har peppar peppar inte brytt sig speciellt mycket om dem. De två hundar vi har mött på riktigt har hon fortfarande varit spänd och gärna velat men inte gjort något utfall mot. Vi lär ju jobba på med det mer, men det känns skönt att hon blivit så himla mycket bättre bara genom att jag varit (blivit) tydlig med att jag inte vill att hon ska bry sig redan vid  första ögonblicket hon ser de andra hundarna (vilket sker på ca 100- 200 meters avstånd haha).
 
Sen lämnade jag Leira ensam hemma i ca en timme då jag gick ner på byn och fixade lite ärenden. När jag kom hem igen väntade en glad och snäll hund, som inte hade haft sönder något, på mig. Nu på eftermiddagen har jag pluggat lite samt läst lite i en bok jag lånade på biblioteket. Snart kommer Mattias hem och då vankas det mat. En riktigt härlig dag är vad det har varit idag!
 

Busfia i farten, igen..

Idag har Leira skött sig exemplariskt. Verkligen varit hunden man önskar sig. - Tills jag åkte iväg för ett möte i Norrköping och lämnade henne ensam hemma i lite mer än en timme. För att förekomma olyckor har hon ett avgränsat område ovanför trappen där vi har en barngrind som spärrar in till vårt sovrum, dörren stängd till gästrummet och ett kompostgaller som står framför trappen. I utrymmet finns bara hennes säng, sedan brukar vi lägga upp hennes leksaker och ett gott ben så hon har att göra. Så även idag.
 
Bara att idag hade busfian antagligen hoppat(!) över barngrinden in till vårt sovrum och gett sig i kasst med mina läroböcker.. Ja.. Som tur är är det böcker jag redan använt och det är bara utsidorna som är sönderslitna (bokstavligt talat), förhoppningsvis kan jag ändå sälja dem för en liten peng nästa år! Igår fick jag låna typ 7 böcker av Ermina till den nuvarande kursen som var svindyra hela högen, jag tackar verkligen min lyckliga stjärna för att hon inte kommit åt dem!!!
 
Jag har förresten försökt anmäla oss till en  hundkurs sen i december men inte fått tag på dem. Eller jag ringde dem precis när vi fått Leira, men då hade vi precis missat terminstarten så vi fick inte vara med, då frågade hon jag pratade med i telefon (via telefon) ifall jag ville anmäla mig till kursen som startar nu istället och jag sa nej. Sedan har jag som sagt hettsringt dem sen i december men inte fått svar, spelat in flera meddelanden mm..
 
Idag gick jag in på deras hemsida för att kolla om de har speciella telefontider, och ser att det kommit upp kursanmälningsblanketter till deras kurser. Och just den vi vill gå är fullbokad.
 
Så himla typiskt och jag blev ganska ledsen. Jag ville så himla gärna gå den där kursen.. Men jag antar att jag får skylla mig lite själv som inte tittat på deras hemsida förrän nu. Surt sa räven! Fast att de inte kunde ringt upp mig eller skicka ett mejl eller vad som, och sagt att man anmälde sig med blankett via deras hemsida.
 
 

Lyckligt lottad!

Just nu känner jag mig lyckligt lottad i livet måste jag säga! Att solen har varit framme i mer än en vecka nu hjälper säkert till och snön har äntligen börjat smälta bort på riktigt. För att göra det hela bättre fick jag idag bekräftelse på att jag får jobba på sommarjobbet jag älskar även denna sommar!!
 
De senaste dagarna har bara flugit förbi för jag har haft roligt i princip hela tiden. I fredags åkte jag in till linköping och träffade Emz och Rebecca. Hur trevligt som helst, vi ses på tok för sällan. Emz bjöd på prinsesstårta och allt var på topp :) När Emz fick annat för sig strosade jag och Rebecca runt på stan och senare mötte vi upp våra kära pojkvänner för middag och sedan bio. Mys på hög nivå!!
 
Hela lördagen spenderades i Motala hos Erminas föräldrar. Ermina pratar jämt om sin familj och sina kusinbarn, så det var jätteroligt att äntligen få träffa dem i person! Vi blev bjudna på god mat (jag tjuvade receptet haha), fika och en trevlig dag! Även hennes kusin och kusinbarn kom hem till dem och jag dog lite sötdöden när jag träffade dem och deras ybersöta valp. På tal om lyckligt lottad är deras minsta barn (inte ens ett år) glad och skrattar heela tiden. En sån bebis vill jag också ha - tips någon??
 
På kvällen stannade jag kvar hos Ermina och hade det trevligt :) Vaknade upp på söndagen när Emma kom och vi tre pratade och mös tills jag åkte tillbaka till min fina pojkvän, som står ut med mig, och vår finaste hund i hela vida världen <3
 
 
Ermina och ybersöta lilla Rocky, cocker spaniel

Härliga Fredag!

Det är något visst med fredagar! Just denna fredag skiner solen och det är några plusgrader ute. Jag ska strax åka iväg till Linköping och umgås lite med två härliga tjejer!
 
Igår var det tenta på schemat som sagt. Dododoooo.. Det gick inte så bra. Mest på grund av rättningssystemet, annars hade jag nog klarat mig helt okej. Provet bestod av fyra delar där varje del hade några godkäntfrågor och en eller två VGfrågor. För att få godkänt på hela tentan var tre av fyra godkänt delar tvugna att vara helt korrekta. Alltså inte okej om alla frågor är korrekt besvarade utom två - ifall de två inte är på samma del. Personligen tycker inte jag det är det bästa rättningssystemet, men det är jag det ;)
 
Efter tentan gick jag och Ermina runt på stan. Jag var sugen på ett par byxor men kom hem med en ny telefon istället. Hoppsan som det kan gå! Nej, men min nuvarande telefon är kass, en riktig liten gnällspik med lite dålig tankeverksamhet, så det blev en riktigt bra affär av det hela.
 
Och igår var det ingen vanlig dag utan Mattias pappas födelsedag :D Så på kvällen åkte vi ut och firade honom med hela familjen utom Evelinas pojkvän och snart blivande sambo. (Idag går deras flyttlass till Linköping efter några år i Växjö. Roligt!) Vi åt trerätters och hade det riktigt trevligt, trodde inte på allvar klockan var så mycket som den var när vi sa godnatt och åkte hem.. 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus