Vackra Leira

Blev tipsad av en kompis om ett instagramkonto som var helt i min smak. Där blev jag inspirerad av alla otroligt fina kort hon tagit, bland annat på sin huskyhund.
 
Så idag har jag mutat leira med massa ost och flyttat runt min fina korgstol för att få det bästa ljuset. Resultatet blev bilderna nedan - enjoy! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Igår kväll tog jag bilen till Norrköping för en kvällskurs - konflikthantering. Det var både intressant och inte. Kursledaren pratade mest om att konflikter i 98% av fallen är missförstånd och att allt handlar om att försöka få en förståelse för hur andra människor tänker och känner. Det här har redan en stor del av min utbildning gått ut på, att förstå att individer är och tänker olika och för att kunna stötta individen i sitt lärande behöver jag se till individens olikheter och hantera dessa.
Men det är ett tillfälle till på kursen, och det är ju ändå viktiga saker han pratar om som alla skulle behöva påminnas om ibland haha. Sen är det ju inte helt fel att det står i mitt cv att jag gått en konflikthanteringskurs heller! ;)
 
Fick på tal om annat nästan en hjärtinfarkt på motorvägen igår då min varningslampa i bilen tändes. Hjärtat kändes som att det typ dunkade utanpå kroppen.Jag är inte bäst på att hantera stressade situationer, haha, men det gick ganska bra ändå. Stannade vid kanten, satte på varningsblinkers (efter jag letat lite panikartat efter den jäkla knappen) och ringde Mattias heheh.. Beabilen kan vara lite lurig hon, det räckte i alla fall även denna gång med att lägga i och ur handbromsen och starta om henne. SKÖNT!
 
 
 
  

Regnig måndag

Det är ju bara för mysigt att vakna av regnsmatter mot rutan (om man inte behöver vara ute så mycket då då haha)!
 
Egentligen hade vi en lektion i litteratursökning på schemat idag, men jag bestämde mig för att skippa den. Jag har redan hittat artiklarna till mitt arbete, och som jag sagt innan finns det väldigt gott om litteratur till mitt ämne. Därför kände inte jag något behov över att få en kurs om hur jag söker upp litteratur, och skulle det bli aktuellt i framtiden kan man alltid boka en privatlektion med bibliotekarien, eller bara fråga dem.
 
Istället har jag myst med Leira, druckit kaffe och skrivit klart mitt arbete. Inlämning på fredag, så jag känner mig på hugget!!
 
Jag älskar den pirriga känslan av att nästan vara klar, haha, för mig känns det som att lösa ett mysterium. Alla pusselbitar faller på plats och jag bara känner att; tusan det här blev bra! "Mysteriet" löser sig i slutet på uppsatserna genom att knyta an litteratur, diskussion och slutsatser.
Så var det ju inte riktigt i denna inlämningen, då den saknar diskussionsdel och slutsats, men den pirriga känslan kom ändå :) (Denna inlämningen var ett pm till mitt examensarbete innehållande 10 sidor av inledning, syfte, problemformulering, frågeställningar, tidigare forskning, och teorier).
 
 

sneaky granne

Alltså jag blir så trött. Jag vill verkligen inte vara den bittra grannen som går och knackar på och ber folk sluta gå över vår tomt och speciellt trampa ner vår häck 40 gånger om dagen. Men nu är det nog haha. Vi har bott här i fyra år, i början försökte de i alla fall smyga med det, men nu går plötsligt flera olika grannar här över utan att skämmas det minsta. Och då har vi ändå planterat en häck haha?! Under ca två timmar jag nu suttit i köket har grannarna cyklat rakt över vår tomt och små häckplantor TRE gånger. Och det är bara än, dagen är lång haha!
 
När Mattias kommer hem senare idag slår vi i några stolpar längs häcken och drar ett snöre. Haha, känns som världens kalle anka- show. Sen kommer jag stå lite gömd i fönstret och spana på deras snopna miner hehehe.
 
Med vänlig hälsning den bittra grannen i huset bredvid ;)
 
 
 
 

Guldkant på tillvaron

I torsdags åkte jag in till Norrköping och hade lektioner hela förmiddagen. Jag stannade kvar någon timme och letade fram forskningsartiklar som rör mitt examensarbete i skolans bibliotek. Hittade några som verkade riktigt intressanta. Två är internationella studier (från Estland och Storbritannien) och därmed på engelska.. Jag gick igenom en av dem igår och fortsätter idag med den andra. Tar lite tid att förstå vad det är jag läser och plocka ut nyckelgrejerna!
 
Eftermiddagen i torsdags tillbringades i största del på ett café med Emz. Både en stor kaffe och en latte hanns med hehe.. Blev även en sväng i några affärer vilket resulterade i nagellack och mysiga koftor!
 
 
 
Igår satt jag som sagt och arbetade med artiklarna och på kvällen kom Simon och Bea hit lite spontant på middag. Mysigt! Jag tycker det ger livet en så härlig guldkant att träffa och umgås med vänner sådär lite spontant - hej- är- ni- hemma- ska- vi- ses?. Det är ju alltid jättekul att träffa vänner, men ändå haha.
 
Jag hade älskat att bo i Bullerbyn med våra vänner och allas ungar och djur.. Ingen som vill flytta till Bullerbyn med mig?? ;) *enda kravet är att du älskar kaffe och fikastunder*

taggad

För några veckor sen kryssade jag i att jag ville börja prenumerera på tidningen förskola, och igår kom den första i brevlådan.
 
Med en stor kopp te började jag läsa igenom den, och alltså det är typ den intressantaste tidning jag läst på länge!! Full med idéer och olika tankar. Jag plockade upp min bok jag har och skriver pedagogiska saker jag tycker är viktiga, roliga, kreativa och typ alla bra idéer jag eller andra kommer på och klottrade ner massor.
 
Äventyrspedagogik, storylines, jag bara LÄNGTAR efter att få börja arbeta!!
 
 
 
 

Att landa

Efter en helg full med jobb och vänner var tanken att kicka igång veckan effektfullt på måndag morgon med kaffekoppen i handen och idéer sprutande ur öronen. Så vart inte fallet. Jag var som en slagen hjälte och orkade bara sitta i soffan och göra ingenting.
 
Jag hade lite dåligt samvete över hur dagen blev, men efter att jag nu pratat med min kloka mamma känns det snarare klokt. Klart att kroppen behöver landa och ta igen sig innan man kan köra igång igen. Kändes väldigt logiskt när någon annan sa det till mig haha ;)
 
Men är det inte så ganska ofta? Vi vill köra på i hundranittio och prestera bra som tusan överallt i allt heela tiden? *vila kan man göra i graven hahah...
 
På tal om något helt annat såg jag i morse att vår hundkurs- sida på facebook nu använder fina Leiran som profilbild! Hihi, vad en värdslig sak kan göra en glad ;)
 
 

söndag

Igår jobbade jag på dagen och fram mot kvällen kom Jocke och Rebecca. Vi åkte till Åtvids folkpark och spelade minigolf! Haha, jag förstår inte hur det kan vara så jäkla svårt? Jag blev sist.. och då övade jag ändå i Helsingborg med Malin!!
 
Det blev en riktigt bra kväll och det kändes så bra att lägga sig på kvällen, lite smått lullig av vinet och en go känsla i magen :)
 
Idag är det jobb till nio ikväll, sedan parkerar jag och Mattias oss i soffan för en spännande valvaka!!
 
 

korten på bordet

Det här med att vara hälsosam.. Jag vill vara hälsosam, en tjej som är aktiv och äter nyttigt. Men varför ska det vara så- in- i- helsike svårt? 
 
Lättast för mig är det ifall jag tränar ofta, springer regelbundet och så. Då äter jag nyttigt och KÄNNER mig hälsosam. Men plötsligt slår jag i botten och blir sviiindepp pga den där jäkla spegeln eller vågen.. det händer ju för tusan inget? Inte för att jag är överdrivet stor, utan hjärnspöken. Socker på det så är misslyckandet totalt. Och egentligen, två kilo hit eller dit? Seriöst?
 
Hur svårt ska det vara liksom; att älska sig själv och bara vara nöjd? Sånt sjukt slöseri med tid egentligen.. Så länge man har en kropp som mår bra borde det vara skitsamma och man borde vara nöjd och fokusera på det i livet som faktiskt spelar större roll. Idag börjar jag om, min kropp är fin för den fungerar ;)
 
 

torsdagstankar

Idag har jag spenderat en del av tiden på att läsa igenom gamla examensarbeten som rör mitt ämne. För stunden är all oro borta, det är så himla intressant haha!! Nej men, det ser inte så jäkla svårt ut faktiskt, bara sjukt intressant. Dock är det många som har skrivit snarlikt vad jag vill skriva, intressant ämne som jag sa hehe, och jag vet inte om det är bra eller dåligt.
 
+ det finns massor av litteratur och olika infallsvinklar
- det är svårt att hitta det där som kommer skilja min uppsats från andras
 
Just nu är jag mest sugen på att sätta igång. Ge mig en handledare och låt mig bara börja liksom ;)
 
 
 

Onsdag

Idag har jag varit i Norrköping på ett syfte- och problemformuleringsseminarium. Sakta börjar en examensarbetside ta form. Det går ju inte överdrivet fort att komma underfund med exakt vad det är jag vill undersöka och få svar på, men det går.
 
Efter följde jag med Ermina och Emma till stan. Make up store hade en nyöppning och det var riktigt bra priser vilket resulterade i ett läppstift och en ögonskugga. Alltså de är så fina och jag bara längtar efter att använda dem! De var en jätteduktig ung tjej som hjälpte mig hitta vardagsprodukterna som piffar till lite extra haha. Läppstiftet är matt gammelrosa och ögonskuggan rostig.
 
Nu på senaste tiden har jag fått värsta suget efter att vara sådär vardagssnygg ni vet, inte värsta piffad- men lite extra snygg alltid liksom hehe. Ja, så ifall ni plötsligt tycker att jag är lite snyggare än vanligt vet ni nu varför haha ;)
 
 

tisdagkväll

Maten står i ugnen och jag och Leira kom hem från en löprunda för en stund sen.
 
Förra året när jag började springa försökte jag springa med Leira, men det slutade alltid med att vi blev värsta ovännerna. Antingen sölade hon så att jag bokstavligt talat fick dra henne bakom mig, eller så sprang hon i hundranittio och fattade inte varför jag inte sprang lika fort som henne eller en tredje variant där hon for och drog iväg åt sidorna. Det var rent ut sagt för jäkligt att springa med henne, jag blir typ arg bara jag tänker på det haha!
 
Men nu har Mattias sprungit med henne några gånger och det har gått jättebra, så idag bestämde jag mig för att prova. Det var typ en helt annan hund, hon sprang så himla fint bredvid mig och ibland lite framför, men drog ingenting åt något håll. Så himla kul, så nu tror jag nog hon får hänga med (så länge det fortsätter att gå bra iaf)! Känns jättekul faktiskt, jag fick lite blodad tand och sprang lite fortare än vanligt hehe!
 
  ♡
 
 
 

Fredagsfint

Jag kom nyss hem från jobbet, egentligen skulle jag bara gått till halv ett men det var fullständig kaos på avdelningen så jag stannade till strax efter tre istället. Väl hemma har jag världens fredagsfeeling, tror minsann att jag ska städa och göra det riktigt fint så att det blir sådär lite extra mysigt!
 
Ikväll är första kvällen på en hel vecka som jag och Mattias ska umgås och inte bara säga hej och god natt. Vi ska laga världens godaste laxsoppa och ha världens mysigaste kväll - prata genom livet medan vi lagar mat tillsammans, tända husets alla ljus och krypa ihop med en filt i soffan till en spännande film. I helgen väntas tre jobbpass, ett kalas och sömnbrist ;)
 
 
 

vardagsdrömmar

Då sitter jag här igen och försöker koncentrera mig på skolarbete och drömmer mig istället iväg till en helt annan vardag.
 
Nyss insåg jag att jag faktiskt inte har haft en vettig och rutinmässig vardag på hur länge som helst. Det är inte skola alla dagar 8- 16 och inte heller jobb. Istället blir veckan väldigt oregelbunden och ofta stressig där jag gärna trycker in ett jobbpass extra än att prioritera ledig tid med mig själv, nära och kära.
 
Jag saknar rutin, verkligen saknar, att veta att jag kommer hem klockan 17 varje måndag. Att veta och kunna planera långsiktigt efter det. Vara ledig alla helger, istället för att vi kanske kan sova ut på söndag, om jag inte jobbar eller måste plugga ikapp, för jag hade min "helg" i onsdags.
 
Jag längtar efter en vardag där jag kan ta tillvara på min lediga tid istället för att trycka in ett jobbpass eller analysera den där texten..
 
 
 

pluggstuga

Såhär har det sett ut hos mig hela dagen. Jag har suttit och tänkt, läst, filosoferat och hinkat kaffe i förtvivlan. Men som alltid behövs det i princip ett brakedown innan det vänder. Jag kände lite halvt för att gå och dra täcket över huvudet och Leira låg i hallen och tjurade för att husse åkte ut i skogen utan henne. Men då åt jag lite mat, gick en runda med Leira och hamnade i världens flow! Så nu slötittar jag på tv, välförtjänat,  och är nöjd över dagens prestation hehe ;)
 
(Leira fick också sitt lyckliga slut när Mattias svängde förbi och hämtade henne för ett eftersök i skogen för någon timme sen haha)
 
 
 
 

Måndag

Då var en lång jobbhelg över och fast att jag sovit i nästan tio timmar känner jag mig sliten. Tur att man fortfarande är student och har hemstudier så här i början av veckan hehe.
 
Igår kväll kom Mattias jaktkompisar hit eftersom man i natt vid 04.55 fick börja skjuta hjort. Det kan man tydligen inte missa ;) Själv ska jag sätta tänderna i en mycket spännande avhandling nu och analysera den. Tjing!
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus