Fredag

Huset är städat, gästsängen bäddad och jag sitter nyduschad i soffan och myser. Nu är det helg och min favorit syster kommer om några timmar för att tillbringa helgen här hos mig :)

Tentan gick väl sådär, men ett godkänt hoppas jag att jag har skrapat ihop iallafall haha! Efter tentan impuls stannade jag i Norrköping. Jag, Jessie, Stella, Ermina och Emma åkte och försökte shoppa bort all tentaångest. Bara för att jag skulle shoppa, hittade jag nästan ingenting som jag tyckte om. Annars brukar jag jämt se saker jag vill ha men inte har råd med för stunden. En tröja blev det iallafall. Lika bra var kanske det, för bästa Jessie ringde innan idag  och sa att det var en plats kvar i deras busstripp ner till Ullared, så jag ska följa med dit och shoppa loss :D På kvällen hade vi lite efter tenta mys hemma hos Ermina och den kära goda spriten var också med såklart.

Förra helgen var förresten jag och Mattias och köpte lite nytt till sovrummet. Vi hade ju bara madrasserna på fötter och den antika shifonjén.  Det blev lite mysigare såhär. Men det känns fortfarande lite tomt därinne. Det ska ju inte vara för mycket eftersom det inte är allt för stort. Men det känns som att jag kommer hitta en del på Ullared. Ett brickbord skulle passa perfekt brevid korgstolen. Gud vad kul det ska bli!






kväller

Imorgon är tentan gjord och det kommer vara så skönt att kunna fokusera på något annat. Min kropp känns jättestressad och det blir nog inte mycket sömn inatt.. Jag hoppas bara på att det blir som förra gången, då hade jag samma stressade känsla, kunde inte sova något, men när jag satt på tentan kände jag att jo men det här kan ju jag! Dock känns den här kursen så mycket svårare än den förra gjorde.

Men efter imorgon kan jag bara ta det lugnt ett tag. Syster kommer till helgen och jag tänkte vi skulle ha en hälsohelg :) Jag är så himla trött på de sista kilona som sitter i, nu vill jag ner till min målvikt. Tänkte att vi kunde gå och simma en dag, gå ut och gå en runda, laga ordentlig mat, grönsaker till dipp istället för godis och lite så. Alltså inget värsting avancerat ;)

I fredags impuls stannade jag i norrköping och tog en öl med finaste kompisarna. Skoj! Sen på lördagsmorgonen gjorde jag och Jessie något galet, haha! Jessie fick klippa en lång page på mig. Men det blev faktiskt jättefint! Vilken bra kompis jag hittade ;) en som kan klippa och allt haha :D






Tyvärr vill inte mitt hår hålla sig sådär rakt och fint speciellt länge ens med hårspray, men jag får väl försöka tukta det lite :)

Tisdag

Dagen före tentan. Okej, det är något fel på mig, jag vet att jag måste plugga massa massor och ändå gör jag det inte... Gick faktiskt inte ens upp förrän elva idag, FAST att jag VET att jag har så himla mycket jag måste hinna med.

Så nu sitter jag här, klockan är nästan fem och jag är inte ett dugg smartare än när jag började haha! Jobbigt läge när jag sitter på tentan imorgon och inte kan ett jotta.

Men men, visste ni att de vi anser som de vackraste människorna egentligen bara är hälften så vackra som de som egentligen är vackrast?

Vi dras tydligen mot de som ser mest normala ut med symetriska ansiktsdrag. Alltså går vi runt och missar de vackraste och snyggaste människorna.

Hm, något att tänka på en trist dag då man inte känner sig alltför vacker.. Och vem är det vi glömmer att titta på två gånger, är det kanske du, eller är det kanske jag?




Torsdag

Idag när jag stod och väntade på bussen på resecentrum såg jag något som jag tyckte var lite fint.
Det stod en blind man med sin ledarhund på en av hållplatserna och det var värsta rusningstrafiken med bussarna. Alla ville åka ut samtidigt.
Då går det en annan man, mellan alla körande bussar och ledarhunden började skälla som en galning och tittade på mannen och bussarna och var verkligen upprörd. Jag antar att han tyckte det såg farligt ut och man såg verkligen hur orolig hunden var och hur han verkligen försökte varna mannen. Gullehund!

Påvägen hem somnade jag, i vanlig ordning haha! Jag tycker verkligen det är döskönt att sova på bussar. När jag vaknade var jag redan nästan hemma, himlen var helt svart, gatlyktorna var tända och regnet bara öste ner. Fy vad jag älskar sådant väder :) Höst.
Det är det bästa som finns att gå en liten stund i det, komma hem och kura ihop sig i soffan och titta på tv eller läsa en bra bok medans kaminen sprakar. Mys!






Söndag

Då var min kära overall invigd, i både filmjölk och gröt. Den har ålats genom ketchup, dressing och majonäs och luktar därför numera mumma haha!

Det bjöds på fulvin och så fick vi då leka och gegga ner oss och sjunga. Sången satte sig som klister och när jag vaknade satt den fortfarande kvar ;)

Jag vill dö med overallen på, ja på
för jag vill dö med overallen på, ja på
ikväll så ska jag bli riktigt full
och supa så att ramlar omkull
för jag vill dö med overallen på!

Haha, jag sitter ta mig tusan fortfarande och nynnar på den!

Bild på overallen får komma senare..

Idag vaknade jag i norrköping och höll på att aldrig komma hem. Bussen från Rebecca var tio minuter sen så jag och Pontus missade pendeln. Fick vänta på den i en timme och sen var den jäkeln också sen. Missade Åtvidbussen och fick vänta på den. Haha, fabtastiskt!
Tillslut kom jag ju då hem. Men jag som tänkte att jag skulle hinna göra lite av dagen fick strunta i det. Nu blir det snart sova sova säng säng säng :)

Fredag

Jahopp, då var veckan slut igen, fasen vad fort det går! Jag tycker det är så himla tråkigt att praktiken inte var lite längre.. man hann ju knappt lära sig namnen. Nej, nu var det roliga avklarat, då återstår bara det tråkiga och svåra i form av en fältrapport. Att knyta ihop vfun med kurslitteraturen, yej vad kul :)

Dessutom har vimsiga jag vimsat till det igen, haha. På tre dagar har jag läst ut en bok på 250 sidor för jag trodde vi hade inlämning på måndag. Alltså har jag först haft praktik i 7 timmar och efter det har jag suttit och läst i den där jäkla boken mellan 4 till 5 timmar på kvällen både i onsdags och torsdags. 
Jag och min pojkvän hade ett stort gräl igår pga det. Jag har ju inte varit en jättekul person de senaste dagarna.. Sen sitter vi där i varsitt hörn av soffan och surar när jag plötsligt får ett sms om att det inte är inlämning förrän nästa måndag! Haha, herregud! 

 

Här är den lilla jäkeln som förstört mitt liv de senaste dagarna, haha!

Idag tänker jag dock inte läsa ett skvatt i den! Jag har istället skrivit första delen av min fältrapport. Ikväll tänkte jag försöka uppföra mig och vara en trevlig flicka.
Jag kan verkligen vara en mardröm skulle jag tro haha, upp som en sol och ner som en pannkaka. Tur att stackarn är kär i mig!


vfu vecka

Igår började vår allra första vfu vecka :) Det är så himla roligt att få komma ut och göra det man egentligen vill! Det känns redan som man har lärt sig lite av de där knäppa böckerna vi läser haha! Jag tänker på ett annat sätt och tänker mycket mer på varför, och vad jag själv gör.


 
Jag kom till en jättemysig förskola här i Åtvidaberg. Tar 20 minuter med cykeln och det är precis lagom nu innan det blir för kallt. Jag älskar att det är en så himla fin höst! Allt börjar bli orange- rött och luften är hög och härlig! Då är livet mycket enklare att leva.

Igår var det första dagen man fick jaga älg här, så hela jaktlaget plus lite drevfolk var ute. Det blev en fin niotaggare för en av männen och det firade vi på kvällen med smörgåstårta och sprit. Det är så det ska va eller?!



Jag var på praktiken hela dagen så jag hjälpte inte till utan åkte bara dit och hjälpte till att fira :) Fast jag var chafför så det blev inget dricka för mig. Tror faktiskt det räckte med det i lördags, haha! - Och till helgen blir det overallsinvigning. Det måste man spara sig till hehe, för då blir det mycket ;)

Tisdag

Hej hallå :)

Jag har haft tron att mitt internet inte har fungerat under flera dagar, men så var det inte utan jag hade kommit åt en knapp som stänger av det eller något. Haha, en aning pinsamt, men de som känner mig vet ju att det är lite så jag är.

Hur som kan jag blogga nu igen :)

I helgen sov jag i Norrköping hos Jessie och på lördagen hade vi tackfest för faddrar, fadderiet och festeriet. Temat var film och det var jättekul att se vad de andra hade på sig! Jessie var jättesöt som Tiger i Nalle Puh och jag var Robin Hood. Tydligen var jag felklädd eftersom alla trodde jag var Poccahontas, så jag bytte till det senare under kvällen. Sen var det ett helt gäng som var trasdockorna, och Rebecca var Lindsey Lohan med lite knark i näsan haha! Det var ganska blandad kompott :)
Vi förfestade på Gripen som är ett studenthem och drog sedan vidare till Trappan som är kårhuset. Skoj!

Hur man blir Tiger från scratch haha:









Vi båda precis innan vi ska gå


Torsdag

Ännu en lång dag i skolan är slut, men det gör inte så mycket för nu är det helg! :D Kom hem till ett hus där det lös ur fönstren och det luktade mat när jag öppnade dörren. Därtill fick jag en härlig välkomstpuss. Man kan inte ha det mycket bättre!

Pratade med pappa innan idag. Det är så skumt för om jag blundar då kan jag nästan tänka att jag står i köket hemma, haha. Man hör den där jäkla underlaten och alla välbekanta ljud i bakgrunden. Ingen hemlängtan här inte ;)
Hur som hellst är sälen bokad över jul i år igen. Mys på hög nivå! Jag älskar att fira jul däruppe i en mysig stuga i skidbacken. Det blir ju en helt annan stämning på kvällarna framför brasan och tvn. Annars blir det ju ofta att man häckar på sina rum..  Och på julafton har man något att göra istället för att bara sitta still. Åka skidor på förmiddagen, komma hem till stugan och äta god julmat som pappsi är så bra på :) och till slut titta på Kalle med risgrynsgröten i högsta hugg! Nu längtar jag till julen!



Kläppen, där vi brukar hålla till.






Måndag

3 oktober. Idag fyller faktiskt både min kompis och min pojkvän år :) Jag är inget snille på att baka, men igår ställde jag mig och bakade en sockerkaka. Eftersom vi bara är två, och jag ska hellst inte äta något, så var det inte lönt att baka en stor kaka tänkte jag. Istället skar jag tre skivor sockerkaka och la på varann med pappas jordgubbsylt och grädde emellan. Sen la jag massa grädde på med lite godisar runt och några ljus på - voila, en tårta! :D



Så imorse var jag en riktig husfru och gick upp tidigt och gjorde iordning till födelsegrisen. Väckte sen M med tårta och en stadig frukost, haha :)


Lördag

Igår var jag i norrköping hela dagen. Vi i min arbetsgrupp träffades på stan och tog en fika samtidigt som vi disskutersde den senaste föreläsningen. Efter det gick vi runt på stan och tittade och handlade lite olika saker. Jag blev riktigt nöjd faktiskt! Hittade en present till min kärlek som fyller år nu den 3, samt kläder till maskeraden nästa helg och dessutom en snygg svart partyklänning.

På kvällen hade vi drinkkväll hemma hos Erica, som råkar vara bartender (mycket praktiskt, haha!). Det var jättetrevligt. Vi hade räkfrossa och spelade ölspelet. Sen slank det ner en himla massa teqila också innan vi gick vidare till Harrys. Natten slutade på Ercans soffa :)

Idag har jag sovit bakis som jag var ;)

På kvällen nu åkte vi hem till Mattias föräldrar som bjöd på trerätters god middag. A- K gör så fruktansvärt god mat! Idag var det potatisgrattäng med hjortfilé till, mums säger jag bara! Jag försöker ju låta bli så mycket kolhydrater jag kan, men där går det inte haha!

Sen blev det att bada i deras tunna och bara njuta av att finnas till :)

 

Jag hade ingen bild på deras tunna så jag lånade en fin från google ;) men den ser nästan ut såhär och står på en klippa med lite träd runt och utsikt över en sjö. Så himla vackert när solen går ner och man tänder marchaller runt kring!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus