tisdag

Hujeda mig vad man inte är van att arbeta! Jag var helt slut när jag kom hem efter jobbet igår och imorse när klockan ringde ville jag bara somna om.
 
I söndags hade vi tänkt ha en riktigt mysig semesterdag eftersom det var min sista, och mysigt hade vi i och för sig, även om det inte blev riktigt som tänkt. Vi åkte till Söderköping för att äta glass på den berömda glassrestaurangen, men så fort vi klev ur bilen började det regna. Det blev bara värre och värre och inget paraply hade vi, Mattias hade inte ens sin jacka haha. När vi kom fram till den jättelånga kön bara öppnade sig himlen, folket som redan satt ville såklart inte lämna förrän regnet lugnat sig så vi bestämde oss lite spontant för att stå i den kortare kön till "hålet i väggen glassen" istället. Det är ju samma glass fast inte lika storslaget upplagt. Så fort vi fått vår glass sprang vi tillbaka till bilen, haha, vet knappt när jag varit så blöt senast! Men det var ganska kul ändå, lite fnissiga satt vi dyblöta i bilen och sleva i oss glass.
 
På kvällen sen så åkte vi ut till Västerby och åt god middag med Mattias föräldrar och syskon ♡ 
 
 
 

lördag

Dekorationerna är inhandlade, servetterna och festprogrammen är knutna och allt ligger i fas. Två ynka veckor kvar innan vi blir man och hustru..! 
 
Idag har det regnat och regnat. Jag och hundarna har mest varit inne i detta rusket. Känns skönt att jag och Mattias iallafall får lite sommar under veckan i Azorerna! Det ligger lite höst i luften tycker jag nästan.. jag har tänt myslamporna och några tända ljus för att höja stämningen lite. I kroppen känns det som att det blir en höst i universitetsanda, jag kan verkligen känna känslan att sätta mig tidigt tidigt på bussen, läsa artiklar och köpa kaffe mellan föreläsningarna. Haha - trodde inte jag skulle sakna liu riktigt så fort ;) Men min höst blir bra den med, en ny sorts höst för framtiden. Ta min älskade bil och hoppa i vattenpölar med barnen. Det kommer bli bra det med bara det kommer in i systemet!
 
Mattias har varit iväg i Tyskland och handlat dricka, men borde komma hem om någon timme eller så. Känns som vi knappt träffats denna veckan då han jobbat och sen varit borta nu i ett dygn. Fast att det känns konstigt att köra till jobbet på måndag ska det bli skönt med vardag igen ♡
 
 
 

lillhjärtat

Som att det inte var nog för Aska igår så fick hon en allergisk reaktion mot något (?) sent igår. Plötsligt märkte vi bara att hela nospartiet var ordentligt uppsvullet. Såg ut som en bulldogg stackaren. Direkt ringde vi till veterinären, som berättade att de stängde alldeles strax och hänvisade oss vidare till distriktet. 
 
Alltså det är det sämsta jag någonsin varit med om! Distriktet hmade mest och verkade typ besvärade av att vi ringde dem, kändes som att vi störde tjejen i en tupplur eller en seg film. Det tog en kvart för tjejen att klämma ur sig att de inte tog smådjur och att vi skulle ringa Jönköping istället. Så där stod vi halv 11 en torsdagskväll med en hund som kanske, kanske inte skulle få andningssvårigheter under natten och ingen som kunde hjälpa oss.. Tillslut fick vi ringa ner till Jönköping som sa att eftersom hon varit svullen över en timme och inte fått andningssvårigheter än skulle vi avvakta och ha henne under uppsikt. Som tur var så hände inget mer under natten mer än att hon kräktes några gånger. Hon är fortfarande lite svullen över nosryggen men annars verkar hon må bra.
 
Nu på morgonen var jag uppe 8 och ringde veterinären igen. De trodde fortfarande inte att det var medicinen hon reagerat på, men vi skulle avvakta med den tills imorgon igen och ge henne speciellt foder som är skonsamt för magen. Usch vad jag hatar när djuren inte mår bra! Mattes lillhjärta ♡
 
 
 

lättad

Förra tisdagen började Aska att halta, och sen dess har hon haltat. Några dagar innan det råkade hennes tass bli (lätt) klämd i dörren och för varje dag hon har haltat har jag nojjat mer om det kan ha hänt något med tassen, typ en spricka eller något.. I måndags när vi väntat ut det nästan en vecka utan förbättring ringde vi veterinären och fick en tid till ortopeden idag.
 
Vi fick en jättebra veterinär, väldigt lugn, mjuk och kunnig! Hon kände igenom hela Aska från topp till tå och flera gånger på det skadade benet för att verkligen säkerställa skadan. Ni kan ju föreställa er min lättnad när det visade sig att hon är öm i benhinnan! Alltså ingen skada, och absolut inte av dörren. Jobbigt för henne ändå såklart, men som veterinären sa - är det någon hälta man vill ha på sin hund så är det den här. Ungefär som när barn springer för mycket och också blir ömma i benhinnorna.
Aska fick jättemycket beröm för att vara en så social tjej som var lätt att få kontakt med ♡ Kändes även skönt när veterinären sa att Aska var väldigt tydlig med vart hon var öm och inte. Så nu är det antiinflammatoriskt i två veckor och begränsad rörlighet.
 
På tal om Aska såg jag något som jag inte vet är sjukt eller bara jäkligt komiskt haha, på ig hittade jag en bild på en östsibirisk laika som ser ut precis som Aska - och bara råkar heta Aska?! Sjukt! Fast den är vuxen då då, men ja, så här kommer alltså Aska se ut om några år! 
 
 
 

Tisdag

Och så går semestern redan mot sitt slut.. På måndag är det back in business igen.
Har haft lite bloggtorka, men vi har hittat på lite skoj under dagarna som gått. Första helgen åkte vi och hundarna ut med Rebecca och Jocke till en liten ö i en stor sjö. Där slog vi upp tält och campade, grillade och fiskade. Så himla mysigt! Behöver ju inte vara speciellt dyrt att åka på semester, eller den här första gången fick vi ju köpa tält och lite så.. Men nästa gång kommer det ju typ vara gratis ;) Hundarna älskade att springa lösa på ön, man riktigt såg hur de bara njöt av sin frihet ❤️ Och Leira älskar ju det där med att åka båt också, och Aska verkade iaf tycka att det var helt okej. Medan Leira stog och försökte fånga vattnet som stängte och njöt i vinddraget la sig Aska ner när det började gunga och gå fort. Smart tjej. Leiran har ju mer tur än skicklighet att hon inte trillat i än faktiskt haha..
 
Sen har vi hunnit med nästan en hel vecka hos min faster i Tierp också. Vi slog faktiskt upp tältet där med haha, kändes bättre än att ligga och trängas i huset när vi ändå hade en så bra lösning! Fast till Tierp kunde tyvärr inte flickorna följa med, alltid lika tråkigt att inte kunna ta med dem.. Men de verkade ha en bra semester de med hos först Jocke och Rebecca och sedan Mattias bror. Det var härligt att få umgås lite med min familj, nästa gång vi ses är det bröllopsdags(!). I Tierp gjorde vi lite som vanligt, sköt gevär, kasta pil, grabbarna skogade (haha ni skulle bara veta hur mycket Mattias hatar när jag använder det ordet) och vi tog det lugnt i massor. Det var inte riktigt så fint väder som det brukar, men så har det ju varit lite hela sommaren tyvärr. Tur man kan ha kul ändå :)
 
De här sista dagarna går i lugnets tecken. Känns faktiskt ganska konstigt att börja jobba igen, fast att jag har haft semester känns det som att sommarsemestern inte har varit än, jag som skulle hinna bli brun i solen, sitta på altanen och läsa och gå långa promenader i kvällssolen. Ja, vi får väl hoppas på en fin höst istället nu när sommaren aldrig riktigt kom för att stanna - i skrivande stund öser regnet ner och lampan är tänd. Som ett skämt nästan.
 
 
 
 

semester!

Första semesterdagen inleds med regn, men lika glad för det är jag - tänka sig att jag har semester liksom!!
 
Dagen har varit tipptopp. Hade sista provningen på klänningen idag och den satt som en smäck. Alltså ni förstår inte hur vacker den blev, verkligen mina drömmars klänning! Men ja, ni får se tids nog ;) Sen åkte jag hem till Ermina. Hon hade bakat typ världens godaste, kolarårta med grädde och jordgubbar. Lite kaffe på det blandat med girltalk på balkongen gjorde verkligen denna första semesterdag så bra! Livet är ju bara helt fantastiskt just nu ♡
 
 
 
 

soldag

Just i denna stund ligger jag på altanen och bara suger i mig sol, underbart!!
Idag tror jag nog inte ens vi orkar ta oss till sjön haha, nejmen hundarna har det nog nästan bäst inne där det inte är så fruktansvärt varmt. Leira ligger här ute på altanen med mig och tittar på kaninen i skuggan men AskaBlaska redan gett upp och gått in i svalkan. Det kan ju inte vara lätt med all den pälsen..
 
Igårkväll styrde vi bilen hem till Rebecca i Norrköping och åt grillat där med några tjejer. Väldigt uppskattat! Aska rymde en snabbis i början haha, men annars gick det väldigt bra med flickorna. Vi kom hem rätt sent och då hade Leiran sin oemotståndliga blick så det blev så att båda flickorna sov i sängen. Leira på kanten längst bort närmast fönstret och Aska nära, nära ♡ 
 
 
 
 
 

helg

Så himla härligt det är att värmen har kommit! Jag har jobbat en tuff vecka på jobbet, långa tider fast ändå ganska lugnt i verksamheten. Ändå har jag världens semesterkänsla i kroppen. Vi har verkligen försökt ta tillvara på sommarkänslorna och ätit ute på altanen och åkt ut till västerby och badat på kvällarna. Tvn står typ och dammat igen haha! Igår hade vi en jättemysig kväll då jag direkt efter jobbet plockade upp Emelie och Felix och åkte ut till Västerby och tittade på grisutsläppet, grillade och badade. Älskar ♡ Tre dagar kvar på jobbet sen är det äntligen semester på riktigt!
 
Nu på morgonen blev Mattias väckt av ett stort gäng killar. Haha, Mattias är så sjukt lättväckt så jag sa till dem att de var tvungna att smyga i trädgården ifall de ville väcka honom, eftersom vi måste sova med öppet fönster nu i värmen. Vilken syn det var att se dem komma smygande längs gräset och genom buskar!!! Hoppas och tror att han kommer få en toppensvensexa!
Själv ska jag strax åka ner och köpa en riktig lyxfrukost att äta på altanen. Sen blir det att åka ut med flickorna till sjön och njuta, jag av sol och vatten och de av skugga och vatten. 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus