Skåne

Jag har inte varit hemma i skåne sen i november förra året, men jag kan bara konstatera att jag faktiskt älskar skåne. Det är faktiskt himla fint.

Känner mig dock gammal som gatan när jag tänker på att det var 7 år sen jag bodde här permanent och gick i nian... Haha, helt sjukt vad livet springer iväg med en.

Men något som förstör stämningen en aning är att jag fortfarande är sjuk. Jag knarkar ipren och försöker vila när de andra inte är hemma, för när de är hemma vill jag ju vara med ;) Ingen lukt, smak eller aptit men det får gå ändå!



När det börjar dyka upp fler och fler vindmöllor vet man att man är nära hem ;)


k.a.t.a.s.t.r.o.f.

Mitt nässpray är slut.

Jag trodde Mattias skulle skratta ihäl sig när min ynkliga yl "bara" betydde att min nässpray var slut. Men jag kan tala om för de som inte vet att det är nästan lika med döden när man är förkyld. Så det så ;)

Kärlek

Så himla kär jag är i min pojkvän :)

Åkte iväg på personalmöte på vfun vid halv 6 bitter, sur och tvär. Det sista jag gör innan jag går är att skrika lite på Mattias för att han kom hem så sent med bilen.. Kommer hem till ett skinande rent hus två timmar senare. Alla myslampor är tända, maten nästan färdig och alla mina hundra snytnäsdukar är ett minne blott..

Vad har jag gjort för att förtjäna denna underbara människa?!




Lördag

Blä, jag mår skit :(

För några dagar sen pratade jag och Mattias om att vara sjuk. Jag är inte speciellt ofta sjuk, och har tex aldrig varit magsjuk medans Mattias är det ganska ofta. Jag skrattade lite och sa att det berodde på att hans mamma var (är) så noga med hygien då mina föräldrar istället är av uppfattningen att lite skit rensar magen. Men somliga straffar Gud med direkten ;) Hela mitt huvud är fyllt av snor, hela jag är tung och halsen brinner..

Så istället för att vara ute i det underbara vädret har jag varit inne och läst. Lånade några böcker från biblioteket i torsdags. En av böckerna var den första från en gammal serie som jag tvekade lite på, vissa sådana böcker är kassa nämligen, men den här var jättebra :) Nu är jag lite sur över att jag inte lånade några fler i den serien. Det tog mig bara en dag att läsa klart den för den var så bra, och nu måste jag läsa något annat emellan om jag inte vill tråkas ut imorgon innan jag kan låna dem på måndag.. Surt sa räven..


Bio

Igår gick åkte jag och Mattias in till staden och såg bio :) Det var sista dagen War Horse gick och jag ville så himla gärna se den på bio. Den var himla fint gjord och väldigt verklighetstrogen. Jag är ju mer ett fan av lyckliga filmer, så vissa saker hade jag gärna skrivit om i filmen ;) men den får nog ändå 4 av 5!


Jag får så ont i hjärtat när jag tänker på hur dessa krigshästar fick lida och slita :(

Bakmani

Jag måste bara börja med att säga hur underbar min vfuplats är! Det är så skönt att gå där ifrån med en glad känsla i kroppen :)

I lördags var jag och Mattias hemma hos hans föräldrar på trerätters igen, mys mys mys <3 Jag vet inte vad det är men jag är så himla sugen på att baka hela tiden! Igår bakade jag vaniljcupcakes, fyllde dem med daimchoklad med citronfrosting på. Har införskaffat mig en sprits så de blev faktiskt riktigt fina. Sen visade äntligen Mattias mig hur man skulle hantera asistenten också, och det blev ett så himla mycket bättre resultat. Dock är det roligast att göra dem, så när muffinsen var klara åt Mattias några stycken sen skickade jag med resten hem till hans familj. Hoppas de åt dem med kärlek haha ;)



Jag har lust att köpa sugarpaste någon gång. Då kan man ju verkligen få ut sin kreativitet!

.

Man behöver inte vara perfekt, man får finnas ändå


Äntligen!

Idag var jag på min nya vfuplats. Och den verkar jättebra! Så himla skönt, jag var lite rädd att det inte skulle bli så bra eftersom allt hände så snabbt. Men som tur är verkar det bli toppen :)

Förresten! -Titta vad jag hittade mitt i gräsmattan!



Och det här gjorde inte dagen sämre haha! Så underbart fina de är :)


Tisdag

Jäklar vad tiden går fort. Redan tisdag men det känns det verkligen inte som.. Jag hade tänkt skriva klart min individuella text i helgen, men sanningen är att jag inte ens har börjat..

Nu ikväll kollade vi på The ugly truth. Jag bara älskar alla Katherine Heigls filmer! Så lättsamma och roliga, ganska ofta precis vad man behöver ;) Och hur vacker är inte människan?


söndagkväll

Nu är jag trött på att vara ensam.. Skönt att Mattias kommer hem inatt någongång :) 

De här dagarna tänkte jag skulle vara lite sköna. Att kunna göra vad jag ville och hinna plugga massor. Istället känns de här dagarna nästan lite bortkastade.. Jag har bara glidit runt utan att nästan existera. Jag måste seriöst tänka för att komma ihåg vad jag gjort för det är så otroligt lite, hur skrattretande är inte det?

Jag har sovit till tolv alla dagar för det har liksom inte funnits något skäl till att jag skulle gå upp. Jag skulle kunna ha dött utan att någon ens visste...

Vad jag menar med detta deppiga sorgliga inlägg är väl att man borde verkligen uppskatta det man har till fullo. Hur mycket jag än hatar att Mattias slänger sina kläder på golvet i hela huset, hatar jag det ännu mer när han inte gör det ;)

Säg något fint till dem du tycker om, bara för att de finns <3


Melodifestivalen

Gör precis som de förestående dagarna och parkerar mig i soffan och kollar på dumburken ;)

Nu är det strax dags för melodifestivalen, spännande spännande haha. Tre stycken jag kan tänka mig vinner. Loreen är ju bara helt grym, henne tror och hoppas jag mest på. Känns som att hennes låt skulle gå bäst i Eurovision.

Mollys låt är också grym, men mest att bara lyssna på. Tror inte den skulle ta sig jättelångt, men eftersom jag gillar låten hoppas jag lite på den med.

Tillsist tycker jag att Lisa Miskovskijs låt också är ganska skön i örat.

Snälla skut mig om Thorsten Flink vinner..!



Tände lite mysiga ljus och fick värsta monsterlågan på ett haha!

När jag blundar

Jag har lyssnat på Finlands bidrag till Eurovision. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara det men den talar rakt in i ens hjärta och är bara så himla vacker..

Trög som jag är vet jag inte hur man får in youtubeklipp här ;) men här är texten:

Tätt intill, doften av oss två
Vända sig om, samma skjorta i blå
Doften jag känner vore inget utan dig

Som en sjö utan vatten, som en lykta utan ljus
Ett liv utan färger, det är inte du
Nå’n man ser då man blundar, som en ängel framför
Nå’n som hjälper en och flyga då man glömt hur man gör

Kär utan känslor eller skratta utan ljud
Ett liv utan färger, det är inte du
Nå’n som glömt alla bekymmer, en kvinna med mod
Nå’n som fattar vad man säger fast man talar utan ord

Sätt dig ner, vi håller din hand
Berätta vem du är, vi finns för varann
Alla minnen vore inget utan dig



Vår kaktus höll jag på att skriva, men jag menar krokus. Mobilkameran är inte bäst, ska göra något åt det snart..


tv kväll

Nu laddar jag upp här för mys i soffan hela kvällen med once upon a time och revenge på tvn. Bäst :)



Nötbollarna som är smaskens och nyttiga. Helt perfekta förutom att det är rena döden att hacka de jäkla nötterna ;) Sen är det inte mys på riktigt förrän min Iormugg är fylld av rabarbergräddte med grädde i heller haha!



Hatar, hatar, hatar att hacka dem. Det tar en evighet och så hoppar de iväg hela tiden. Men som sagt, OJ vad det blir gott sen :D

wawa..woom!

Tänkte bara vis hur otroligt fint soffbordet blev :)

Eftersom det var rutor i bordsträt ville jag bevara dem. Men det var ganska mycket svårare än vad vi trodde. Vi köpte lack med lite lite vit färg i som vi tänkte skulle fungera. Istället torkade färgen på några sekunder bara och gjorde bordet alldeles flammigt. Mattias försökte måla det så snabbt han kunde tre gånger, men varje gång blev det flammigt och fult så att vi fick gnugga bort det. Sista gången fick vi gnugga med stålull för att få bort det..

Slutade med att jag knäckte iden att bevara rutorna genom att måla dem i vitt och i lack. Så så fick det bli. Men jag tycker faktiskt det blev ännu snyggare som det blev än hur det skulle blivit. Vad är det man säger? - Allt sker av en orsak ;)



Såhär var det från början






Man behöver inte vara tjusig när man jobbar ;)



Resultatet! :D


Onsdag

Hej hopp :)

Just nu sitter jag i soffan mätt och glad och väntar på att Grey´s anatomy ska börja.

Dagen har jag tillbringat hemma med massa skoluppgifter. Fick ganska mycket gjort. Dock är det en ny uppsats i denna kursen, jag är så himla trött på att skriva uppsatser. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet, det finns ju ett mål med allt slit.

Mattias sover däruppe. Vid 10 ska han åka iväg med grabbarna. De ska köra hela natten för att komma fram tidigt imorgonbitti. Jag kommer sakna honom så mycket när han är borta. Men jag antar att de är så det blir när man har ett liv ihop. När man är van att den andra finns där känns det så otroligt fel när den andra plötsligt inte gör det..

Idag hittade jag fem krokusar i rabatten! Förra året hade vi bara en som grannungarna drog upp och gav till min kanin. Stackarn blev sjuk i flera dagar haha. Nu väntar jag bara med förhoppning om att det ska titta fram några snödroppar också. Det är min favoritblomma, så himla fina!


Kvällskvisten

Huu, nu har kylan kommit tillbaka. Imorse hade vi -10. Inte välkommet!

Imorgon åker Mattias iväg till idre med några kompisar för att åka skidor (läs supa skallen av sig). Men jag har massa skola att sysselsätta mig med som tur är. Att välja att vara ensam är bland det skönaste jag vet, men att bli "tilldelad" ensamhet är raka motsatsen. Hur som är det bara 4 nätter, så det ska nog gå bra :)

I helgen var jag och Mattias hos hans farmor och åkte skridskor. Först tog vi upp saxar ur sjön. Fyra gäddor blev det, men de var alla så små så de fick simma tillbaka. Utom en för han var redan död. Saxen hade träffat honom rakt i hjärnan, mys.. 

Det blev några mörtar kvar (lockbete på saxen) som aldrig kom till användning, eller hur man säger. Då fick jag leka Ghandi och frisläppa dem :) Fast att jag tycker fiskar är bland det äckligaste som existerar, känns det lite bra i själen när man släpper tillbaka dem i friheten. VAR FRI FISKEN! - haha! 

Det roligaste var nästan när vi hittade en groda fastfusen inne i isen, stackarn, det är inte lätt när livet är svårt ;)

Eller så var det när jag tog mig ut på isen med stapplande kärringsteg och krokig rygg. Då fick jag isdubbar på två röda och komentaren: snuttan, vi skulle nog haft en hjälm åt dig..
Haha, så bra var jag på att åka skridskor!



Ush, det finns seriöst inget fulare eller äckligare än fiskar. Tänk er att möta den här sötnosen liksom..!

Torsdag

Det känns som att våren äntligen har kommit nu, igår hade jag på mig skinjackan och frös inte alls faktiskt.

Annars var dagen igår ganska trist. Vi började redan klockan åtta och sista lektionen slutade vid fem. Sen satt jag i biblioteket och läste tills klockan var sju då det roligaste på dagen hände, grymtmöte ;) Eller nja, jag hade nog kul på lunchen också då vi gick ner några stycken på stan. Vi fikade lite och sen handlade vi lite.

Jag vet att jag klagar men fy vad jag hatar sånnahär dagar då bussen går sex på morgonen och man inte kommer hem förrän halv tio. Och då gick jag ändå lite tidigare från grymtmötet för att inte behöva komma hem vid halv tolv. Hela dagen försvinner och när jag kommer hem är jag en första klassens bitterfitta, haha.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus