Regn- mys- dag

Idag har det kommit SÅ mycket regn. Jag gillar ju att mysa till det lite extra i soffan såna här dagar med filt, te och film och inte så mycket annat på agendan. Just idag hade jag iof långt ifrån de förväntningarna eftersom Helge aldrig bara sitter rakt upp och ner, utan har en förmåga att studsa vart han än är hahaha.. (åh vad jag älskar honom!) Men vet ni att idag har han varit en så mysig liten plutt! Efter att han vaknade vid halv 10 från hans första lilla lur satt vi invirade i filten säkert 30 minuter och bara mös. Helge satt tillbakalutad och gosade med filten och jag kunde sitta och bara sniffa honom i håret och kolla på Tvn. Världens mysigaste var det ♡

Helge har myst runt i en skön onepice han ärvt av Felix hela dagen.

Annars har vi haft en riktig fixardag. Jag har sorterat bort både jackor och sommarkläder - nu är det höst i garderoben ;) Och ordning på grejerna. När Mattias kom hem satte vi igång och städade och organiserade garderoberna. Vi ska ha in allt vi inte behöver så ofta (typ julsaker) i garderoben i hallen däruppe, och eftersom vi ska byta rum byter vi även runt garderoberna i rummen så att vi får in vårt där vi ska sova och så får Helge en egen garderob på sitt rum med urväxta grejer och bebisprylar. Riktigt skönt att ta tag i det!

På kvällen nu har vi målat byrån en sista gång, imorgon ska lås och handtag på. Haha, tror ni inte Aska har kollat läget och har ett vitt öra av färgen?! Den hunden alltså ;)


Söndag

Idag har solen bytts ut mot mulet och regn. Höstmys igen!
Igår åkte vi hem till Jennie och Robin och grillade med gänget. Lite halvspontant och härligt! Jag fick mysa lite med gulleJoel också. Lilla plutt alltså ♡

Helge är ju fortfarande en bebis, men en stor bebis typ hahaha.. Killen blir 7 månader den 4 september, helt galet!

Idag håller Mattias på med fönstrena på ovanvåningen. I sovrummet är det nästan klart, ska målas en gång till och lister ska dit med. I hallen håller han på med fodret just nu. Jag hade tänkt måla byrån igen, men eftersom det regnar får nog det vänta. Ska jag måla inne vill jag nog nästan göra det när Helge gått och lagt sig. Luktar ju så dant..
Så idag är det renovering på schemat kan man säga haha.. grejer överallt ;)


Lördag och nya rutiner

Igår åkte jag och Helge ut till Västerby och hejade på pappan på jobbet ;) De har målat om ladugården, och igår hade de hyrt en skylift för att ta det sista. Helge satt i vagnen längst in och var supernöjd haha. Vi svängde sen hem om och för att handla och lite så, och åkte därefter tillbaka för en trevlig grillkväll.

I samband med att Helge slutat amma har jag ändrat om hans matrutiner lite. Kände att det var dags och de nya rutinerna kommer han kunna ha länge då de är lite mer som folks istället för bebis haha ;)
Såhär äter alltså Helge nu ;

7 välling
8.30 gröt + katrinplommon
11.30 mat + efterrätt
14 mellanmål
17.30 gröt
19 välling

Om någon månad eller så, så kommer vi byta ut kvällsgröten mot ett mål vanlig mat till. Nästa mission är att börja borsta Helges små tänder. Två stycken har ploppat upp, så det är dags! I veckan får vi ta och köpa hans första tandborste och tandkräm :)


Flow

Just nu är jag (vi) inne i ett så himla bra flow i huset haha!
Efter att de nya fönsterna kom hem så har Mattias bytt det i hallen ovanför trappan, samt tömt och målat sidogarderoben där så att den kan börja användas. Någon helg framöver ska Mattias sätta in fönstret i vårt nuvarande sovrum och efter det ska vi och Helge byta rum. Det kommer bli så hima bra tror jag! Vi får ett väldigt ljust och härligt sovrum och Helge får mycket mer plats så att jag kan inreda ännu finare där hihi ;)

Som jag skrev innan så väntar vi bara på vår nya soffa innan det blir dags att renovera vardagsrummet. Vi har pratat lite om hur vi vill ha det med inredning, just nu så upplever jag att det är så trångt och rörigt. Så vi har kommit på lite olika lösningar för att skala ner det och få det lite mer stilrent. Kommer nog också bli himla bra, ska bli kul att sätta tänderna i det!! Jag fick även rycket och tog äntligen tag i byrån som jag köpte för två år sen, pinsamt lång tid det tog haha! Men nu äntligen blir den vit och fin.

Känns lite som att det kommer bli ett helt nytt hus ♡ Fast jag älskar ju iof vårt hus, så vårt hus 2.0 kanske då hehe ;)

På tal om förändring så växer även barnet så det knakar, så det är dags att köpa in höstkläder i nästa storlek. Det är nästan för roligt hahaha.. De här godingarna hittade jag på lindex för någon dag sen!


Tuttvägraren

Så var nog dagen kommen.. Imorse ville Helge inte amma hur mycket jag än trugade, så nu är det nog slutammat för oss. Svider lite i hjärtat haha!
I flera veckor har han visat att han egentligen inte vill sådär himla mycket. Först började han vägra ena bröstet, men ful som man är erbjöd jag bara honom det tills det dög igen hahaha. Senaste veckan har han inte velat äta vid 7, men när jag har erbjudit vid 8.30 så har han tagit lite. Men så idag då gick det inte. När vällingflaskan kom fram var han ändå ordentligt hungrig så då är det väl bara att inse att stora killen väljer att inte tutta längre. Haha trodde aldrig jag skulle känna såhär är för några månader sen!

Älskade lilla stora barnet ♡


Helgen

Helgen spenderade vi i Skåne hos mina föräldrar. Mattias blev ledig från jobbet så vi åkte redan lite i nio på morgonen. Helge skötte sig exemplariskt i 4 timmar (med ett stopp för gröt). Han sov lite, tittade ut lite och lekte med sin bilgiraff lite. Hela resan hem utan stopp tar 4, 5 timmar, då det är liite frustrerande när den lyckliga bubblan spricker 1 timme hemifrån.. den timmen blev två timmar med mycket skrik och flera stopp. Stackars Helge, han höll verkligen på att bryta ihop när jag stoppade ner honom i bilstolen sista stoppet innan vi var hemma.. Men det är ju så svårt det där tycker jag. Vi vill ju inte att han ska sitta och skrika där bak, så när han blir riktigt ledsen stannar vi och tar en bensträckare. Samtidigt som att åka bil det "bara gör man" ibland, så lite får man faktiskt stå ut tänker vi. Hemresan gick bättre, då var han bara ledsen de sista 40 minuterna :)

Jahopp, skulle ju berätta om helgen haha ;) Det var en bra helg med Helge i fokus. Det blev mest bara mys med familjen, men tror nästan det är det både Helge och mormor och morfar uppskattar mest hehe.

Vi firade min födelsedag med god tårta ♡

På lördagen hälsade Ulla på.

Och så hann vi även med att träffa Malin och bli bjudna på storslagen lunch, skaldjurssoppa, det ni!


Onsdag

Igår hade vi full rulle hela dagen. Vi började hemma hos en annan mamma på lite playdate/vuxensnack vilket var superkul! Helge gillar verkligen att titta på andra barn och han blir så glad av dem, haha sötnosen!

Direkt efter det var vi en sväng på bvc. 2 månader sen vi var där sist, och fast att Helge upplevs som välmående var det lite skönt att få kvitto på att han mår bra och utvecklas som han ska. 70 cm lång och 8.8 kg tung var lilla kärleken ♡ Läkaren var lite förundrad över att Helge var så medgörlig och glad med allt hon gjorde. Och när folk hör att han inte har napp blir de också helt chockade. Men ja, världens snällaste och finaste lilla kille är han ju ;)

Idag ska vi på loppis med Jennie, Rebecca och lilla Joel. Så himla skoj ska det bli!


Torsdag

Oj vilket höstväder vi fick huxflux! Mysigt ändå. Regnet är sådär fint som kan pågå en hel dag, kanske det gör iof eftersom det redan regnat non stop sen vi vaknade vid 7.
Dagens äventyr går till affären. Hur smidigt som helst att parkera Helges babyskydd i kundvagnen och en korg i handen haha! Frågan är ju hur man ska klä honom. Vill ju varken han blir blöt, kall eller för varm haha!! Jag och Mattias är lite oense om ifall vi ska köpa en höstjacka till Helge. Jag tycker att vi ska (shoppingsugen mamma såklart hehe) och Mattias tycker att det är onödigt. Frågan är ifall det är onödigt, han är ju inte mycket ute så att han kanske inte behöver en jacka? Samtidigt så känns det så naket att bara lägga på en filt över koftan när vi ska till och från bilen, även om det inte är långt.., och i affären och sånt.
Ja haha, vi får nog se vad vi behöver när vi behöver det. Det kan jag iallafall ge Mattias att han har rätt om- känner vi att vi behöver en jacka så tar det bara 3 dagar att få hem om vi beställer ;)


Tisdag

Vi hade en superhelg med kräftskiva i Västerby ♡ Många skratt och god mat, precis som det ska vara. Helge var med till halv åtta, sen var det skutt i säng för lilleman!
Sen tog jag såklart varken många bilder eller fina blider haha.. men jaja! Så blir det ibland :)

Idag har jag och Helge både handlat och bakat lite fler kakor. Till Mattias denna gång. Han är hemma och i full fart med att byta fönstret ovanför vår trappa. Vi har inte vågat öppna det på flera år, så dåligt har det varit.. Och nu när han tog bort det visade det sig att det fuskats ganska rejält när de satte in det. Under fönstret fattades det brädor så det har i princip hängt lite i luften och med öppet ut haha.. ja vad säger man? Tur vi fick tummen ur och bytte!!
Näst på tur står vardagsrummsfönstret. Och i samband med det ska vi ju äntligen renovera vardagsrummet! Det ska in mörkt golv som i köket och ny färg på väggarna. Jag gillar det grå vi har nu så det blir liknande, eventuellt något ljusare. Sedan väntar vi även med spänning på vår nya soffa som är beställd hihi!


Fredag

Igår var det ingen vanlig dag - för det var min födelsedag!
Mattias "och Helge" överraskade mig direkt på morgonen med jättefina blommor och en frukostbricka. Så söta, trodde jag verkligen inte haha!
Resten av dagen fixade jag mest iordning för kvällen. Dukning, städning och tårtbakning :) På kvällen hade jag bjudit Mattias familj på middag. Det blev en jättefin kväll och Helge hade så roligt ♡ Felix gav Helge både en ryggsäck och en giraffmjukis. Haha, när Felix räckte fram giraffen släppte Helge allt annat och blev helt ge-mig-jag-vill-ha-NU hetsig. Och Felix blev jätteglad sötaste vännen!

Idag blir det att plocka undan från igår. Det blir ju så fruktansvärt med disk typ direkt!, tur vi har diskmaskin hahaha... Sedan ska vi också åka och handla och baka till kräftskivan på lördag :)


Bröllopsdag

Igår var det min och Mattias första bröllopsdag. Helt stört att det är ett helt år sedan..! Vi åkte ut med båten på sjön och trots att det blåste lite var det riktigt fint. Skulle tro att det är en blivande tradition! Tror det var tredje gången nu som vi gjorde just såhär, när vi förlovade oss och när vi åkte och kollade på bröllopsplatsen gjorde vi lika. Känns som att det lite har blivit vår speciella kärleksgrej hihi ;) Vad är en fancy middag på stan mot att åka båt med sin kärlek och äta icas köpesallad på klipporna hähä!
 
Jag tänkte att dagen till ära så får ni en bildbomb från bröllopet, det blev nog aldrig av att jag la ut bilderna "runt om" utan det blev nog bara själva fotograferingsbilderna sist :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisdag

Idag har Helge varit på sitt första kalas hihi! Det var Axel från föräldragruppen som fyllde 1 år stora killen. Det kändes så roligt att köpa present och gå med Helge till kalaset haha, och Helge tyckte det var jättespännande med de andra barnen. Så himla mysigt med kalastider!

I helgen var vi och hälsade på lilla Joel (och lite hans föräldrar haha..) ♡ Pytteliten och lätt som en fjäder kändes han, helt galet att Helge till och med var mindre en gång i tiden! Helge brydde sig inte sådär jättemycket om Joel än, blir nog annat när de blir lite större hehe ;)

Innan vi åkte hem till familjen Fredriksson åkte vi förbi ikano. Vi köpte tyg till hundgården och lite så. Helge sov så snällt i vagnen ända tills vi slog oss ner för att äta lunch. Då ville han hellre ligga och titta på folk haha! Är han inte bara världens sötaste barn så säg ;)


Filuren

Igår var Helge så uppe i varv haha. Han kunde inte sitta still utan satt och studsade, flaxade hejvilt med armarna och ömsom tokskrattade ömsom gjorde sina ljusaste höga läten. Sötare än sötast ♡

Dock förstod man ju att han inte skulle somna på två röda HEHE.. När vi la ner han i sängen blev han lite sur, men vi sa godnatt som vanligt och gick. Sen gjorde vi mysigt med tända ljus, melon och den nya Tarzanfilmen på dumburken. Inte ett knyst hördes mer från mini. Vi skrattade lite och skojade om att han måste däckat totalt trots allt haha..
Men inte då! Efter en timme hörde vi plötsligt hur Helge skrattade till följt av ett ljust pip. Och när Mattias gick in så låg han längst ner i sängen med världens smajl och bus i ögonen och lekte för sig själv. Alltså hahaha..!

Vi vände på honom och sen somnade han, trött som han egentligen var. Jag tänkte att det blir bra med en liten sovmorgon så jag ställde klockan på 7.30 istället för vanliga 7. Men vem ligger och snackar och är superglad redan 7.10? Jo men bus-Helge såklart haha ♡


6 månader

Idag blir den älskade tokstollegullungen hela 6 månader! Vad hände haha? Vid varje månadsbyte så känns det som att han blivit så stor, men det går verkligen såå fort. Varje dag så tänker jag att nu kan jag nog inte älska det här barnet mer, ändå fortsätter kärleken att växa haha..

Han utvecklas så himla fort nu och för varje dag så ser man lite mer av Helge som person. När man bär honom håller han uppe sig på ett helt annat vis än förr och vill se vart man går hihi!
Han har några favoritleksaker, men samtidigt som det är dom som är roligast är tydligen dom även de dummaste. Han kan bli så arg, så arg på dom- och en annan fattar ju inte vad problemet är hahaha..

Dagen till ära kör vi en liten bildbomb på mitt lilla hjärta. Det där smajlet är ju bara balsam för själen ♡


Tredje augusti

Vi har haft en lika fin helg som vanligt ♡ Nu på sommaren utnyttjar man helgerna ännu bättre på något vis haha.. I fredags åkte vi hem till Simon och Bea som flyttat ut i skogen. Trevligt trevligt!
På lördagen, söndagen och måndagen (haha) blev det middag i Västerby. Lördagen var planerad, söndagen blev spontant och på måndagen var Evelina och Peter där för att fiska kräftor och grilla så då blev vi också inbjudna. Skaplig tur man kan ha att äta trerätters tre dar i rad hehe..!

I söndags kände vi för en liten utflykt så vi körde förbi Nysjöns sommarcafe. Vi satt på verandan med utsikt över sjön och njöt av både laxmacka och kakor hihi!
Igår åkte jag och Helge en tur till Norrköping. Fikade, gosade och pratade med både Ermina och Emma med Widar som också kom förbi.

Sist men långt ifrån minst så har ju äntligen vår "kompisbebis", haha, kommit! Rebecca och Jockes lilla Joel ♡ Som vi längtar efter att träffa det lilla undret hihi!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus