High on life

Vilken härlig fredag hörrni!! Jag drack kaffe framför nyhetsmorgon innan jag tog bussen in till stan och mötte upp Emz. Vi har inte träffats på hela långa sommaren, så jag kände att jag låg helt efter i hennes liv- men nu är jag minsann uppdaterad igen ;)
 
Varför måste det vara komplicerat liksom? Varför inte bara ha trevligt när man ses utan att det finns en massa krav?! Anyway, dagens plus i kanten var att när jag stod och provade en tröja såg jag att mitt hår såg så bra ut. Haha älskar känslan att inse det! Tröjan fick ju såklart följa med hem heheh..
 
Nu ska jag strax ställa mig och svira ihop lite efterrätt till ikväll. Det kanske lyser igenom, men jag tycker bara det är en så bra fredag idag :D
 
 

Bilder

Igår kom Emma, som jag jobbade med i somras, hit med bustjejen Lilly. Emma är en fena på att baka och hade med sig en jättegod lchf- kladdkaka! Haha, blev inte världens lugnaste fikastund med Lilly som ville upptäcka allt, men trevligt var det iaf.
 
Leira tyckte att Lilly var så mysig, hon cirklade runt och pussades och tittade fascinerat på henne. Och när Lilly erbjöd majskrokar tackade hon inte nej.. Både Lilly och Leira ville helst vara ute, och väl ute åkte kameran fram ;) Så himla kul när någon ställer upp på bild så jag kan fota hehe!
 
Lite roligt hur bilderna blev helt olika, de tre första tre är tagna när solen är i moln och de andra fyra i motljus. Färgerna är heelt olika och jag kan inte bestämma mig för vilka som är finast? ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Back on track

Vi hade en jättemysig helg hemma, precis som tänkt :) Det var riktigt skönt att parkera bilen framför huset lite över sju på morgonen, dock hade det inte behövts haha.. Stressfia här hade laddat för att sitta med uppgiften flera timmar - och så vart jag färdig på runt en timme ;) Jaja haha.. Men istället hade vi hela fredagen till att ta det lugnt och bara njuta över att vara hemma, inte fel det heller!
 
Nu är det tillbaka i verkligheten igen. Jag har varit i skolan måndag, tisdag och idag är det självstudier. Litteratur ska läsas och lite så, men det är ganska slappt. Det är dagar som dessa jag kommer sakna som mest när jag jobbar alla dagar i veckan..! Jag ska strax gå en lång skogsrunda med Leira. Idag är det riktigt fint ute - lite kyligt, lite blåsigt men skinande sol :)
 
Jag är helt kär i min nya höstkappa som inhandlades i Skåne. Snyggare än snyggast!!
 
 

Full rulle

Man kan ju tycka att lärarna kan tänkas ta det lite lugnt så här första veckan efter sommarlovet, men nejdå haha. Det blev full rulle från start med en inlämning redan på tisdag. Med endast helgen som pluggtid. Hm, det passade inte mig sisådär himla bra, och resultatet blir att jag och Mattias kör till Skåne redan vid tre i natt så att jag hinner skriva inlämningen på fredagförmiddagen, för även hemma är det full rulle!
 
Men man ska väl känna att man lever haha ;) Det ska bli himla kul att komma hem en sväng. 60års kalas, hundlekdejt och lite sånt står på schemat :)
 
Annars är det bra i skolan, i denna kursen vi har nu börjar vi i princip redan med vårt examensarbete. Nästa vecka ska vi lämna in ett första och ett andrahandsval om ämne som vi vill skriva om och sedan blir vi indelade i grupper efter ämne. Mycket av det teoretiska ska gås igenom, problemformulering, syfte, metod och så. Haha, känns som att vi alla är yra som höns.. ;) Men det kommer att bli bra.. Innan jag stressar upp mig alldeles för mycket väntar en mysig helg hemma!
 
 
 
 
 
 

i höst vill jag..

- gå runt i snygga koftor
 
- dricka mycket latte
 
- njuta av livet och inte tänka och längta allt för mycket framåt
 
- åka till en stuga i Värmland och fiska, elda i öppen kamin och promenera i höstskogar
 
- köpa ett par mörka jeans som sitter som en smäck
 
- gå långa skogspromenader med Leira i skinjacka och en stor halsduk
 
 

Sista dagen

Idag är sista dagen innan skolan drar igång. Sista dagen innan allvaret. Sista dagen jag kommer kunna sitta på rumpan utan att ha något som hänger över mig, i alla fall på ett tag haha.
 
Igår kändes det som att hjärnan slog om till höst. Jag fick världens höstfeeling när det regnade mot rutan och jag och Mattias tände mysiga ljus. På nattrundan med Leira fick paraplyet och höstjackan följa med och hela världen kändes bara så himla höstig haha!
 
Det har fortsatt idag, jag har gjort lite smått som måste göras nu på morgonen och i eftermiddag ska jag åka och veckohandla för första gången på hela sommaren. Det mjukstartar med en kortvecka eftersom jag, Mattias och Leira åker ner till skåne på fredagförmiddag. Åh vad jag längtar!!
 
 
 

Lördag

Jaha, då var bockjakten igång vilket betyder att Mattias är ute i skogen. Jag skulle ljuga om jag sa att huset inte känns tomt utan både Mattias och Leiran, men jag klarar mig rätt bra själv.
 
I skrivande stund sitter jag i mitt vita kök med de rosa rosorna och tända ljus. Det ryker ur tekoppen och jag känner mig fräsch och gosig efter en dusch. Alltså man kan ha det värre haha!! Kvällar som denna kan jag sitta och bara njuta av livet.
 
Strax ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen för att titta på ett avsnitt av favoritserien förtillfället (vi har ju skaffat en tv i sovrummet vet ni ^^) Imorgon blir det att jobba igen!
 
 
 

finaste kvällen

Igår gick jag en jättehärlig promenad med Emma och hennes söta barn Lilly efter jobbet. På en grusväg förbi massa mysiga hus, kohagar och hästhagar. Den dagen jag äger en ordentlig cykel kommer det att bli standardrundan!!
 
När jag kom hem snabbade jag mig att duscha och dra på det nya favoritlinnet och så promenerade jag, Mattias och Leira ner till en relativt nyöppnad thairestaurang här i Åtvidaberg. Det blev en himla härlig kväll! Vi satt ute på deras däck i ett hörn och myste med vin, öl och stark mat. Leira som annars kan vara kräsen slurpade i sig vattnet hon fick som om det var extra gott haha. Plus i kanten att de serverade henne vatten utan att vi behövde be om det ;)
På hemvägen tvingade jag till mig en familjeselfie mitt på gatan. Mattias skämdes halvt ihäl och Leira delade ut pussar hejvilt. Alltså jag älskar dem så det gör ont i hjärtat haha!
 
 
 

Felix

Alltså jag bara smälter när jag ser fotona på Felix. Vi tog ca 230 (!) bilder. Jag har valt ut några av mina favoriter, vilket inte var helt enkelt haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag

Om en vecka har skolan precis dragit igång. Idag kände jag för första gången den där luften som skvallrar om höst. Tänk att snart är vi där.. höstlöv, te och sista terminen på universitetet! 
 
Jag blev supernöjd hos frisören igår. Alltså nöjd på riktigt :) Både längden och färgen känns kanon. Det är en väldigt kall, blond färg just nu som kommer att mjukas upp en aning av solen och tiden.
 
 

11 augusti

Idag är det min födelsedag, fast det känns inte som det haha. Det känns precis som vilken annan dag som helst, är det så här att bli vuxen?? ;)
 
Haha, när jag kom tillbaka från affären hade Leira haft kuddkrig. Ingen var sönder, men någon hade nog haft kul...
 

Nu har jag precis satt mig vid köksbordet med en kopp kaffe. I morse städade jag och försökte göra det lite extra mysigt dagen till ära haha. Och strax ska jag ställa mig och göra min favoritmat förtillfället - dillbiffar och ugnsrostade grönsaker!
 

Innan i eftermiddags promenerade jag ner till Emelie och Frans för att fota Felixgodingen som blev 10 månader i dag. Blev några riktigt fina bilder, så imorgon eller så ska ni få ta en titt hehe ;) Annars tänkte jag unna mig klipp och sling imorgon. Dyrt som poker, men det är ju ändå värt att bli lite snygg inför hösten. Så efter imorgon är jag blondin igen.
 
Här är förresten resultatet av kakorna. De är sockerkakor som är delade på mitten med ahlgrensbilarfluff i mitten och florsocker och bilar ovanpå. Jag smakade inte, men folk sa att de var goda iaf ;) Kvällen blev lyckad, vi sov över i husvagnen och stannade kvar ända till eftermiddagen dagen efter.
 
 

Ellida bakar

Idag efter jobbet har jag i uppgift att baka tre kakor till morgondagens kräftskiva. Haha, vi får väl se hur det går.. som tur är, är jag snäppet bättre på att baka än laga mat!
 
 
 

Torsdag

Dagen har gått i lathetens tecken. Jag och Leira tog sovmorgon, haha, Leira har fått in rutin på att när husse går på morgonen och matte ligger kvar, ska hon in och sova i sängen en stund. Tokfia.
 
Haha på tal om tokigt.. Hela eftermiddagen har kråkor och skator gått helt bananas utanför vårt hus. Jag har haft fönstret öppet och de har kraxat och typ slagits massa. Skitskumt!! - tills jag insåg att Leiras matskål har stått där ute sen i morse och det är hennes torrfoder som är villebrådet ;)
 
MorgonmysLeira 2.0
 
 
 
 

Måndag

Nu känns det precis som att sommaren är slut. I fredags gick jag mitt sista pass på sommarschemat, även om jag fortsätter att vicka fram till skolstart. 
 
Jag såg att det tydligen ska bli en brittsommar och att värmen ska hålla i sig till oktober. Haha, skrämande tanke ;) Det är ju lite lustigt hur vi svenskar längtar efter sommar och värme, men vi vill bara ha det i måttlig mängd för sen längtar vi till höst!
 
Idag har jag fått tillbaka den där smått vettskrämda känslan inför examensarbetet.. och en motvillig känsla för skolan över lag. Jag längtar efter höst men känner mig inte riktigt redo för studierna igen haha.
 
 
 

secrets

Okej, vart ska jag börja? Jag bestämde mig igår för att jag nog inte behöver vara riktigt såå kryptisk som jag ofta är i min blogg haha, så därför tänkte jag dela med mig av några planer inför min framtid här och nu.
 
Nu är det helt officiellt att jag och Mattias kommer att gifta oss nästa sommar. Vi har ett datum i tanken och vi har även varit och kikat på en underbar vigselplats (kvällen vi åkte båt ----ledtråd---). Dock har vi inte pratat med ägaren än och därför är varken plats eller dag helt spikat. Haha, känns helt sjukt att vi är så pass vuxna att vi faktiskt ska gifta oss..!
 
För några veckor sedan sökte jag ett jobb på en förskola som verkar jättebra. Jag kände direkt att det känns som ett jobb precis för mig. Bara två dagar senare, i mitten på juli, fick jag svar att de väldigt gärna ville träffa mig på en intervju och att de hör av sig i höst. Jag vet att det bara är en intervju, men det gjorde mig så himla glad och förväntansfull inför framtiden!!
 
Sista bomben jag släpper bestämdes lite halvt i veckan, men helt definitivt igår. Haha, Mattias ringde och meddelade att nu hade han sagt det till massor av folk så nu var vi tvungna ;) Vi kommer alltså att skaffa en till hund. I vår/ sommar kommer det förhoppningsvis komma hem en liten laikavalp. Leira kommer bli så himla lycklig över att få en lillasyster att busa med. Så nu ska vi börja bygga en stor hundgård som stjärnorna kan hålla till i!
 
 you make me so happy ♡
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus