Valborg

Jag hade hoppats på en solig förmiddag på balkongen, men molnen vägrar försvinna.. Ja, i ärlighetens namn hade jag egentligen inte haft tid att sitta där i alla fall så det är kanske lika bra haha!
 
Jag har gått en lång runda med Leira och fixat lite, nu ska jag snart göra mig iordning och åka in till Linköping med Mattias. Han hade lite att fixa på biltema, så jag tänkte göra ett besök på typ Rusta för att försöka hitta något fint att ställa på trappen. Jag är lite trött på hur ovälkomnande det ser ut. Senare i sommar ska vi förhoppningsvis hinna fixa ett finare trappräcke, men tills dess kan det ju vara lite fint att ha en lykta och någon blomma eller något. Vi får helt enkelt se vad jag kommer hem med hehe ;)
 
Sen kör vi vidare mot Norrköping - känns som det kommer bli en himla bra dag det här!
 
Äntligen är syrenhäcken på plats med, det kanske tar lite tid, men det kommer att bli ett drömhem här :)
 
 
 
 

fräknar och ballerina

Alltså- känslan igår när jag satte punkt efter sista meningen. Magiskt! Jag insåg att eftersom det är en salstenta i nästa kurs var antagligen det här den sista miniuppsats jag gjorde innan examensarbetet  :) Tänk att det snart är slut liksom?
 
På tal om något helt annat har jag för en gångs skull fått massa färg av bara några enstaka soltimmar på balkongen. Jag har ju alltid varit ganska ljus och fått kämpa för min färg. Tänker att det måste bero på att jag var både i Australien och Turkiet förra året hehe. Nu innan färgen blir ännu brunare och jämnare tittar en del fräknar fram i mitt ansikte, och jag tycker faktiskt det är himla fint. Man ser så pigg och fräsch ut med fräknar tycker jag :) 
 
Idag matchar jag mina fräknar med somriga serisa ballerinor!
 
 
 

söndag

Hataskolan.nu Även idag har dagen tillbringats inomhus. Snart så, imorgonkväll är den färdig. Flera stycken i min klass skriver ihop de här uppgifterna (rapport, 6 sidor) på ett kick. En dag så är de klara. Jag beundrar det, men själv är jag en sån som behöver typ tre dagar på mig. Jag behöver tänka, reflektera, tycka synd om mig själv och längta ut innan det blir något vettigt färdigt haha. Egentligen är det kanske inte så många timmar rent effektivt skrivande, det är mer som en process för mig ;)
 
Vid halv fem stängde jag av datorn i alla fall och åkte ut till Västerby och gick .en lång myspromenad med Mattias och Leira. Över stock och sten, som alltid när man går på promenad med Mattias haha.. Sen åt vi middag där och drack en skvätt kaffe i deras växthus. Så dagen blev ju ganska bra ändå. På hemvägen stannade vi till på affären så jag kunde köpa mjölk till kaffet imorgon (annars kommer jag INTE bli klar tills kvällen) och även lite nötter som jag nu sitter och tuggar på när jag ska ta tag i min jäkla skolgrej igen ;) Jag skulle vilja le och tänka myskväll, men nää, jag skulle mycket hellre sitta i soffan och kolla på film faktiskt!
 
 
 
 
 
 

Lördag

Trots det finfina vädret idag har jag suttit inne i princip hela dagen med undantag för några kisspromenader med Leiran. Alltså jag kan inte beskriva hur enormt trööött jag är på skolan. Tröttare än tröttast på att behöva skriva alla dessa jäkla rapporter och hemtentor.. Jag kommer på mig själv hela tiden med att drömma mig bort till efter det här arbetet är klart. Men let´s face it - det blir inte färdigt förrän jag skriver färdigt det.
 
Tänk om ett år hade varit precis idag, då hade jag haft en riktig helg. Suttit ute i solen med en bok, gått världens längsta promenad med Leira och köpt en glass och bara gottat mig åt att det snart är sommar. Men här sitter jag och sliter mitt hår och förbannar skolan haha ;)
 
Nädå, livet är inte så hemskt trots allt. Jag har ganska mycket att se fram emot och glädjas åt!
 
- När den här rapporten är färdig ska jag ta det lugnt i veckan och förhoppningsvis hinna njuta av solen
 
- På valborg åker vi till Norrköping och firar hos Rebecca och Jocke, det ska bli såå skoj :)
 
- Nästa söndag ska jag och Leira åka på vår allra första tävling, tror det kommer bli världens upplevelse haha
 
- I maj åker jag till Helsingborg och min allra bästa barndomsvän Malin. Det här ser jag nästan fram emot mest, vår i en fin stad med en fin vän!
 
Och sen kommer sommaren med jättejättefint väder hoppas jag :) Fast äsch egentligen kan det få regna denna sommaren för jag ska ju ändå jobba inne. Hellre att det blir en solsommar nästa sommar när jag jobbar ute på världens bästa jobb hähä, skämtosido.
 
För några dagar sen när jag och Leira solade på balkongen, eller jag solade och Leira spanade in brevbäraren om rätt ska vara rätt ;)
 
 
 
 
 

Happiness is by choice

Har ni tänkt på en sak, i dag är det nästan tabu att må bra? Alla "ska vara ärliga" och berätta hur dåligt de mår och överallt kryllar det av sorgliga texter med fina bilder.. Vad är det här? Varför ska man gå runt och må dåligt? Nu menar jag  inte att alla måste gå runt i en lyckobubbla, såklart man får må dåligt - men att gräva ner sig och följa en trend att må dåligt tycker jag är så fel. Och hur har det blivit en trend? Plötsligt är man falsk om man mår bra?
 
Jag tycker det har blivit så felvänt. Jag tror med handen på hjärtat att det inte är bra att gräva ner sig utan att man måste försöka se det som är bra i livet och försöka hitta nya bra saker. En av mina närmsta vänner mår ibland väldigt dåligt, men hon slutar aldrig kämpa för att må bra, vilket jag beundrar henne för. Om jag ville skulle jag lätt kunna gräva ner mig själv med gamla minnen och sånt som känns för jäkligt i ens liv, men jag väljer att se det positiva och vara glad (för det mesta haha). På nyhetsmorgon tog de upp hur man blir mer glad, och en av punkterna var att känslor smittar. Umgås jag med folk som konstant ältar hur dåligt de mår kommer jag själv börja fokusera mer på det och likadant om jag umgås med folk som är glada och tänker positivt så smittar det. Sen kan bland det bästa vara att prata med en vän om något tungt, men inte att dra ner varandra i skiten. Det måste ju vara bättre att hjälpa en vän upp i solen istället för att krypa ner under stenen tillsammans?
 

Onsdag

Ännu en dag md strålande sol! Idag hände något som inte händer speciellt ofta, när jag kom till jobbet var jag dubbelbokad, och istället för att stanna de 7 timmar jag var bokad (som man får om man vill) tackade jag för mig och gick hem. Nu tror ni väl jag är skvatt galen haha - men jag har redan fått ihop de timmar jag siktar på varje månad så jag kände inte att det var något problem på det viset. Sen kände jag även att livet rullar så himla fort nu och jag har massor i skolan just nu, så det var riktigt skönt att kunna gå hem och lägga några extra timmar på skolarbete samt att bara ta det lite lugnt och njuta lite ;)
 
Igår hade jag en låång dag i skolan med föreläsningar och grupparbete. Jag kom inte hem förrän halv åtta och då var jag ganska slut, men med en glad känsla i kroppen. Och hur fantastiskt är det inte när man kan gå utan jacka i den ljumma luften halv åtta på kvällen??
 
#blekfisarna
 
 
 
 
 

Måndagkväll

Det blev inte mycket pluggat idag haha.. Jag gick en runda med Leira i skogen, och sen var jag inte ett dugg motiverad att sätta mig inne med datorn. Så istället lyssnade jag på poddar och solade på balkongen. Hur underbart som helst!! Jag hjärta min balkong! :) Sedan har jag städat huset också, älskar känslan av ett rent och stökfritt hem (det du mamma haha!).
 
Idag har verkligen varit en så härlig dag, när Mattias kom hem tog vi en kaffe i kvällsolen på balkongen och därefter lagade vi mat. Medan maten stod i ugnen sprang jag en sväng och nu sitter jag mätt och nöjd och nyduschad i soffan i ett rent hem med tända ljus på bordet och tittar på tv. Hääärligt :) Den här känslan skulle jag vilja stoppa i en burk som jag kunde ta fram en tråkdag!
 
 
 

Påsk

Vilken otroligt fin påsk det har varit! Sommarvärme och skinande sol varje dag :)
 
I torsdags åkte jag och halva min arbetsgrupp iväg till Västervik för ett jätteintressant studiebesök. I Västervik träffade vi även en så fruktansvärt söt valp. Haha Doris hette hon, bara det är ju för gulligt!! På kvällen åkte vi ut till Mattias by på påskbingo. Jag vann inget, men det var lika roligt för det :)
 
 Gulledoris!!
 
 
I fredags satt jag med skolarbeten hela dagen och på kvällen åkte vi ut till Mattias föräldrar för en kväll med Mattias familj och massa god påskmat. Så himla roligt att träffas allihopa! Lördagen jobbade jag förmiddag och sedan fortsatte jag med skolgrejer och Mattias fick åka iväg ensam på påskfirande hos sin faster och familj. Igår blev det en heldag med Mattias familj och släkt i Hjorted utanför Västervik och idag är det mer skolgrejer som gäller..
 
Sammanfattat har det varit en bra påsk och nu börjar sommarkänslor pirra i kroppen och man inser att man är blek som ett lik haha!
 
 Varför får aldrig mjölken ordentligt plats i kaffet haha?
 

Hundmänniska

I bilen hem från hundkursen satt jag med ett leende på läpparna och tänkte. Jag har haft en skitdag, men träningen gick helt okej, några små missar här och där (mest jag som är slarvig med att läsa skyltar haha) men det handlar mest om känslan. Jag kände mig så himla nöjd. Glad. Den där hunden gör mig lycklig ända in i själen.
 
Hästar har alltid haft den där speciella platsen i mitt hjärta - men det börjar ändras. Just nu känner jag ingen saknad efter hästar. Vissa dagar kan jag känna ett sug i magen, men det händer mer och mer sällan. Det där hålet i hjärtat av att inte ha en häst läker. Jag har jämt haft hästar runt mig och inte kunnat föreställa mig ett liv utan dem. Folk har förknippat mig med hästar så länge jag kan minnas, haha vem är jag ens utan hästar? Men inte längre. Nu skulle jag iochförsig inte kunna ha en häst ens om jag ville, men det är ändå ganska skönt att känna att jag inte vill det då. Det kommer säkert ändra sig hundra gånger om, men just nu känner jag att det lite tillhörde en annan del av mig. En annan Ellida.
 
Jag tycker det är så himla kul att träna och bara vara med Leira och att ha en häst istället lockar mig inte alls för stunden. Att tillbringa hela dagen tillsammans med Leira är en annan grej, och att vi i princip gör allting tillsammans. Från solskenspromenader till morgonpussar och balkonghäng. Leira gör mig glad av att bara finnas och när vi tränar och bygger upp den här förståelsen och kontakten mellan varandra känns det fantastiskt. Jag har helt enkelt gått från en hästmänniska till en hundmänniska.
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Igår hade vi en så himla trevlig kväll. Emelie, Felix, Frans, Evelina och Markus kom hit på middag. De hade inte sett köket ordentligt, men nu fick de sig en ordentlig titt i alla fall haha! Vi åt taccogratäng och det var verkligen jättekul att de alla kunde komma :)
 
Idag har det däremot varit en riktig skitdag.. Jag känner mig sjukt bitter utan någon anledning och lite sådär tung i huvudet. Hela dagen har jag suttit med den där texten jag skulle skriva för att jag missade det första litteraturseminariet. Alltså jag skojjar inte vad svårt det var.. Sitta och leta perspektiv mellan raderna.. jättekul verkligen ;) Nu är den i alla fall äntligen klar. Men mitt i la såklart datorn av, fem minuter där trodde jag att datorn hade kraschat.., men allt funkade som det skulle sen igen när jag starta om och en tredjedel av texten var borta.
 
Nu ska jag ta en promenad i solen, laga god mat och sen åka på hundkurs! :D
 
 

Måndag

Vad glad man blir av att vakna till en klarblå himmel och solsken! Känns som att tiden bara springer iväg - bara 8 veckor kvar tills sommarlovet :)
 
Just nu sitter jag i skolan och pluggar lite innan föreläsningen i eftermiddag. Jag insåg nyss vad mycket skolarbeten jag har att göra de kommande veckorna haha. Så nu har jag planerat in i kalendern vilken dag jag ska göra vad för att få lite struktur på det hela, jag tycker det sättet är väldigt smidigt och tar bort stressen jag lätt annars känner ;)
 
I denna minut;
 
 

Söndag

Igår var en sån där vårdag då man hinner med massor. På förmiddagen jobbade jag och när jag kom hem tog jag en riktigt härlig powernap - hur mysigt är det inte att krypa ner i sängen och sova en timme eller så mitt på dagen?! Jag hann även med att åka och storhandla, springa på crosstrainern och dessutom dricka en kaffe på balkongen med Mattias. Effektivt! Fram mot kvällen åkte vi ut i skogen till Jockes sommarstuga igen och grillade med några andra. Mysigt!!
 
Vi stannade över natten och idag har vi skjutit lerduvor. Hahah, en syn för gudarna skulle jag tro!! 700 skott och 500 lerduvor.. Det small ganska mycket om vi säger så ;) Förutom att det blåste rätt mycket var det härligt, vi var i en grusgrop och turades om på två gevär och så fikade vi lite i solen.
 
Jag åkte hem lite tidigare än resten för att hinna landa lite här hemma innan det är dags för att kvällsjobba. Jag är ju inte jättepepp, men det brukar bli bra när man väl är där.
 
 
 
 
 

Fredag

Åh, härliga fredagskänsla!! Jag arbetade med gruppen på morgonen och sedan hade vi ett litteraturseminarium. Över lunchen sen fikade jag med Ermina och Ylwa och vi gick och kollade lite i affärer. Ett par nya jeans och två basictröjor fick följa med hem.
 
Fredag, jag gillar dig :)
 
 
 

Torsdag

Dagen idag har gått i raketfart. På förmiddagen var jag med halva min arbetsgrupp på ett väldigt intressant studiebesök hos en utbildad specialpedagog/speciallärare. Man ska inte blanda ihop de två då de är olika saker, men hon var alltså utbildad till båda. På eftermiddagen har jag suttit med näsan i typ världens tjockaste bok som behandlade beteendeproblem och det fick mig ännu mer att få upp ögonen för specialpedagoger. Min mamma är specialpedagog och en av mina närmsta vänner siktar på att bli det, så det är inte så att jag är speciellt främmande för ämnet. Jag har bara inte insett vilket otroligt viktigt arbete dessa människor kan göra :) Fantastiskt!
 
Nu kommer strax Mattias hem och jag ska snöra på mig löparskorna. Ikväll ska Mattias laga en av mina favoriträtter - biffar. Smarrigt!! Jag ser fram emot en helt vanlig vardagskväll i lugn takt :)
 
Två härliga vårbilder på Karin;
 
 
 
 
 

Onsdag

Jag började dagen på bästa sätt genom att kolla på Ryttareliten på svtplay, dricka en kopp kaffe och ha tända ljus på bordet. Mysigt! Eller egentligen började ju dagen med en blöt morgonrunda med Leira, och då känns det faktiskt ännu bättre att sätta sig i soffan med en lugn morgon sen haha!
 
Idag kom ett brev på posten om att jag fått sommarjobb på samma avdelning som förra året, båda perioderna - så skönt, det gjorde hela min dag! Vilken avdelning och vilka man jobbar med spelar enormt stor roll faktiskt. Arbetet är ju i princip desamma, det är omgivningen som spelar roll.
 
Jahapp, sista sommaren.. Lite nostalgiskt kanske, men tänk nästa sommar när jag har en fast tjänst (förhoppningsvis) och semester. Man kan verkligen tänka helt annorlunda om det där, jag fikade med min arbetsgrupp för ett tag sen och då kom vi in på just den diskussionen. Några skulle bara jobba halva sommaren och någon inget alls - just för att ta vara på det sista sommarlovet. Jag tänker snarare att fy tusan vad skönt med sista "sommarlovet"! Missförstå mig rätt, men jag jobbar röven av mig för att tjäna pengar och förra sommaren hade jag inget ledigt alls utan jobbade heltid hela sommaren. Jag tycker det ska bli underbart skönt med fast tjänst och tre/fyra veckors semester. Halleluja liksom haha!!
 
 

Mitt bästa

För någon dag sen läste jag en tjejs blogg där hon berättade att hon ofta inte gjorde sitt bästa - just för att göra sitt bästa kunde betyda att hon misslyckades mycket mer. Hon menade att folk sa hela tiden "bara du gör ditt bästa så räcker det" och hon tyckte att det var förnedrande att misslyckas om hon gjorde sitt bästa, så därför gjorde hon ofta inte sitt bästa för då gjorde det inte lika mycket att misslyckas.
 
Jag har aldrig tänkt på detta viset, men jag kan inte säga att jag inte känner igen mig. Mycket när jag var yngre låtsades jag inte bry mig om saker jag faktiskt brydde mig väldigt mycket om. Jag kommer ihåg att det nästan var lite pinsamt att misslyckas om det var någonting jag verkligen ville och gjorde mitt bästa för, därför låtsades jag att det inte alls var viktigt. Skrämmande egentligen. Vem gav oss det här synsättet att det är pinsamt att misslyckas?
 
Idag är jag lite äldre (kanske lite klokare haha) och idag vågar jag ge mig lite mer an till saker jag tycker är viktigt och jag är inte rädd för att säga att jag vill ha saker. Sen måste man väl kanske vara lite realistisk, tex skulle jag älska om jag och Leira gick och vann vår första tävling - och jag tränar för det. Däremot vet jag att det är ganska orimligt. Men nu för tiden skulle det aldrig falla mig in att säga att jag inte bryr mig om det och att det egentligen inte är viktigt. Och likaså min utbildning. Jag vill bli bäst på mitt jobb.  
 
Personer med mål i livet och som brinner för olika saker tycker jag själv är mest inspirerande att umgås med, och det är nog även sån som jag vill upplevas. En människa full med liv, med åsikter och personlighet och som ger gärnet för att lyckas med det jag tycker är viktigt.
 
 
 
 

Söndag

Igår lyxade jag till det och köpte räkor och gjorde iordning aioli att doppa dem i till kvällsmat. Så fantastiskt gott!! Lyxen fortsatte för Leira som fick sova i sängen hela natten. Men alltså det är otroligt hur den ändå lilla hunden kunde ta upp mer plats än Mattias brukar göra haha!! Jag vaknade flera gånger och fick flytta på henne lite eftersom jag knappt fick plats själv.. Jag sov i elva timmar (!) men fick ändå tvinga mig själv ur sängen, tror kroppen var lite trött hähä ;) Det var nog smart av mig att stanna hemma igår kväll..
 
Nu ska jag strax packa ihop väskan och dra mig mot Norpan för att tillbringa kvällen med Ermina!
 
Två bilder på mig och Karin från förra helgen, jag glömde visst dra in magen haha men strunt samma ;)
 
 
 
 
 
 

Lördag

Så skönt med helg. En solig helg! Idag ska jag och Mattias på dop för hans systers barn Felix. Söta lilla Felix. Senast vi såg honom hade han fått ett ordentligt bebishull, valkar på både ben och armar - precis som små bebisar ska ha :)
 
Kvällen sen blir lugn, Mattias ska iväg till sina vänner i Åläng, men jag tror att jag stannar hemma. Igår vaknade jag med värk i musklerna och ont i halsen så jag kom aldrig iväg till skolan. Så jag känner att dopet får räcka idag och så tar jag det lugnt ikväll och går och lägger mig tidigt.
 
 
 

Pendlaren

Haha alltså det här med att vara pendlare kan verkligen vara en pain in the as.. Här är en kort lista från mig;
 
- Vädret. Man måste alltid hålla koll vad det kommer vara för väder dit jag ska, annars kan det hända att man åker i tunna sommarkläder och det ösregnar väl framme, eller tvärtom att jag kommer fram till 15 grader och strålande sol med vinterkläder på. Bin there, done that haha ;)
 
- Man måste förlita sig på att kollektivtrafiken funkar, speciellt vid tentor och examinerande uppgifter. Jag åker alltid tidigare än jag behöver just för att det alltid är på viktiga dagar skit händer. En gång till en tenta dök bussen aldrig upp men som tur va hann jag ändå. En annan gång fick bussen punktering, men med lite flyt klarade jag mig då också haha!
 
- Bara lektion mellan 10- 12? Vad skönt med halvdag, för alla andra. Själv åker jag vid 8 och kommer hem vid halv 3..
 
Men det har ju sina bra stunder med. Jag tycker det är jätteskönt att sova på bussen, kvittar om det är morgon eller kväll! Sen tycker jag inte heller det är riktigt lika jobbigt att gå upp tidigt när jag vet att jag snart får sova på bussen igen.
 
 
 
 

Torsdag

Idag är det jobb som gäller för hela slanten och imorgon är det tillbaka till skolan. Hela veckan har gått i ett så det kommer bli en efterlängtad helg :) Jag har kämpat mig upp flera timmar innan jag egentligen skulle för att kunna ta en lugn morgon och sörpla kaffe länge länge utan stress. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag stressa runt här i sista stund och koka ägg iallafall haha!
 
 
 

Onsdag

Jag tror inte jag berättat för er att jag anmälde mig och Leira lite hastigt och lustigt till fortsättningskursen i rallylydnad :)
 
Idag var första gången och det gick så himla himla bra. Alla frågade om vi hade övat mycket sen förra gången för två veckor sen, och sanningen är att vi inte övat ett skit. Inte ett dugg. Men Leira alltså - vilken pärla hon är!! Vi var utomhus på en grusparkering mellan 19.45 och 20.45, så större delen var det mörkt men med gatlysen men det funkade bra det med :) Och Leira bara fixade allt så bra! Varje dag förvånar hon mig den hunden haha, jag trodde det skulle vara supersvårt utomhus också bara kan hon :) Stoltaste matten i världen det är jag det hehe ;)
 
 
 
 

Helgen

Det blev en helt fantastisk helg och jag knäppte massa bilder! Jag tror det var en av mina bästa investeringar att skaffa en kamera, och nu även detta objektivet. Så himla kul att kunna dokumentera mer för att sen även minnas mer, och det är ju roligare om man kan ta bra bilder.
 
Konfirmationen var fin och efteråt bjöds det på exotisk bricka, hur smarrigt som helst! Hela helgen var bra, jag gillar verkligen att komma hem och vara där några dagar. Det är inte alltid Mattias har tid att följa med, men det är extra roligt när både han och Leira följer med :) På söndagen snabbträffade vi Malin på hennes lunch och sen åkte vi till Dalby Söderskog, ett naturreservat, och gick en promenad där. Det var massa folk där (trodde jag inte haha) och sån härlig vårstämning! Mina föräldrar bor faktiskt himla bra på det viset, nära till både stora städer och många olika naturställen. Vi har redan planerat in att åka till Trollskogen i Tornahällestad nästa gång hehe ;)
 
Några mobilbilder, tog inte speciellt många utan jag fotade mest med kameran.
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus