Lördag

Älskade helg! Kaffe, Nyhetsmorgon och mina bästisar sovandes i soffan bredvid mig ❤️ 
 
Idag är det fix här hemma som står på schemat varvat med gos, bus och tv. Så skönt att vara hemma och ta allt vardagligt i sin egen takt. Lite tvätt ska tvättas, dammsugaren ska matas och lite sånt. När jag var mindre trodde jag nog aldrig att en "mysig dag" skulle se ut på det viset haha. Idag fyller även Mattias pappa 55 år, så det ska firas ikväll! 
 
Haha, så roligt, jag glömde berätta igår, men jag ska nog på bröllop om några år tror jag.. Några av barnen på förskolan ska nämligen gifta sig! På brandstationen ;)
 
 

Fredag!

Jag kom nyss hem och sitter och tar det lugnt i vårt finfina kök med en kopp caramellatte, så himla underbart! Tänk att det redan är fredag igen? Dagen började mulet och kallt i blåsten, men på eftermiddagen nu har det spruckit upp ordentligt. Den sista kvarten innan jag skulle gå hem satt jag med de kvarvarande barnen på vår kulle på gården och bara njöt i solen, mindfullness (typ) haha..!
 
Tänk att jag för ett år sen slet i skolan med olika uppsatser och tentor hit och dit. Tänk vad långt man hinner på bara ett år. Jag är så genuint glad för att jag har kommit dit jag är idag. Vi hade en vikarie på förskolan som i förbifarten sa något till mig som gjorde min dag. "Det är så kul att se dig ute på gården med barnen. Du bara sprudlar och ser verkligen ut att älska det du gör." Jag blev jätteglad och känner att det verkligen är sant, jag älskar det jag gör i hela kroppen. Jag är liksom på rätt ställe i livet, allt jag har kämpat med har lett mig hit. Blod, svett och tårar - men här står jag, med en förskollärarexamen och ett härligt liv!
 
 
 

Onsdag

Idag har jag, hör och häpna haha, haft en riktigt bra dag. Fredagskänsla blandat med vårkänsla. Underbart är ordet! Solen har strålat och vi har varit ute mycket. På hemvägen sjöng jag med härligt falskt till låtarna på radion och livet kändes toppen. Nästan lite skrämmande hur det svänger från dag till dag. 
 
Åh vad jag längtar efter vår på riktigt! Sol, inga tjocka jackor och den härliga vårluften.. Typ påsk haha! Jag beställde faktiskt hem lite vårnyheter till garderoben förra veckan, kände att jag behövde det hähä. 
 
Ikväll blir det en stor kopp te, mysigaste filten i soffan och greys ❤️ 
 
 
 

tisdag

I flera veckor har mitt liv känts otroligt grått. Det är en känsla som jag verkligen hatar, och jag vet inte hur jag ska få den att försvinna. Lite är nog all bilpanik. I går när jag körde från jobbet vibrerade det igen. Hatar. Jag har lagt ganska mycket pengar på bilen nu, pengar som jag egentligen inte har råd att lägga där och det känns fruktansvärt surt. Sen får jag nästan panik över att inte kunna lita på min bil när jag är så beroende av den till jobbet. Det är inga kraftiga vibrationer, som förut,  men tillräckligt för att jag ska vakna kallsvettig och stressad mitt i nätterna för att jag ska köra bilen på morgonen.. Nu har jag och Mattias bestämt att samsas lite mer om bilarna, tre dagar i veckan kör jag Volvo.  Känns något bättre..
 
Jag känner att jag bara vill ha rutin i livet igen. Och vår. Tror att livet kommer kännas bättre igen då. Just idag känns livet faktiskt lite lättare att leva än igår, får hoppas att det håller i sig några dagar. Livet är ju inte speciellt hemskt, jag måste bara komma ihåg det haha!
 
Men när livet känns lite extra grått, finns det verkligen inget som slår en promenad med Leira. Hur jobbigt livet än känns blir det alltid bättre då.. I söndags lämnade vi Aska hemma och gick en lång solig promenad, bara vi. Bästis vad jag älskar dig ♡
 
 
 

Onsdag

I söndags kom Karin förbi på väg mot min faster i Tierp för att vara där under sportlovet, och nu ikväll kommer pappa som också är påväg dit och sover över. Jag har laddat med te när han kommer och frukostfrallor till imorgon. Mysigt när de mellanlandar här :)
 
Det slog mig just att jag aldrig mer kommer att ha några lov.. jag ska jobba måndag till fredag i resten av mitt liv haha.. Det var en dyster tanke. Jag som älskar att ha lov. Synd att inte alla kan ha lov. Inte sommar- och jullov kanske, för då tar man ju semester. Men höst och sportlov kunde gott alla få!
 
Ikväll har jag varit och hämtat Bea på verkstaden igen. Nu ska alla fel vara fixade och bilen rulla på. Vet inte riktigt om jag vågar lita på det, men man måste nog våga tro haha.. uppdatering kommer..
 
Tokiga Aska tyckte hon hittade en perfekt sittplats på Karin!
 
 

Mina små hjärtan

För en gångs skull verkar det som att vi bor på precis rätt ställe i Sverige, medan i princip hela landet har gråmulet har vi klarblå himmel och strålande solsken!
 
Hundarna är för söta, busiga med massa spring i benen. Jag var ute med dem säkert en halvtimme och lät de busa runt i snön. Tyvärr måste Leira vara kopplad, men de verkade ha kul ändå haha. Leira hade som en liten longeringsvolt hon sprang på och Aska sprang sitt fortaste runt runt. Så kul för ibland fintade Aska och sen flög hon på Leira med världens hopp och blottade tänder. Så sjukt kaxig är hon haha, springer efter Leiran och morrar och skäller med blottade tänder och hugger där hon kommer åt. Leira körde en annan taktik att lägga sig ner och vänta in henne, eller låtsas hitta något jättespännande, för att sedan hoppa på Aska när hon kom nära. Gullehundarna. Vild lek minst sagt och ingen ger sig, men är det laikor så är det väl haha ;) Aska sover för övrigt hela nätterna nu, sen i onsdags, utan att behöva gå ut och utan att gnälla och busa. Välkomnat säger vi..! Tänk att lilltjejen redan är 11 veckor..
 
 
Här fintar Aska hahaha
 
 
HAHAHA - inget i snön - NU TAR JAG DIG
 
 
 

Godmorgon

här sitter jag på jobbet med kaffet i högsta hugg och väntar på att börja haha.. Känns lite, lite surt att jag egentligen skulle kört hemifrån halv nio, men istället klev av bussen utanför förskolan prick halv nio. Nåja, bara Bea blir körduglig igen så. Och vi verkar visst ha en liten mystomte på förskolan, för här i personalrummet där jag sitter, har någon lämnat lyxchoklad, praliner och chokladdoppade kakhjärtan tillsammans med ett gulligt meddelande på tavlan. Det går ju inte annat än att få en bra morgon när det är sån här fredagsstämning här hihi!
 
 
 

Busiga bea

I fredags gick bea (min bil alltså haha) som en klocka, men redan igår skakade ratten till igen. Jag tänkte att det kanske var vägen som var ojämn av is eller så, men inte. Idag vibbererade den och skakade några gånger på väg till jobbet och sen på hemvägen var det ordentliga skakningar till och från hela tiden. Fy katten vad obehagligt det är!! Hatar det.
 
Jag hade redan bokat in en fika med några goa vänner efter jobbet, men direkt efter körde jag raka vägen ner till bildoktorn. Jag vågar typ inte köra bilen när den blir sådär, det blir ju värre och värre med ju mer jag kör liksom.. Skönt nog tog han sig tiden att verkligen engagera sig i problemet och jag åkte inte därifrån förrän en halvtimme efter stängning. Han var nästan säker på att det var en drivknut och på torsdag ska det fixas. Skönt med snabba puckar haha!
 
Herregud alltså, jag känner att jag typ börjar utveckla någon sorts bilfobi av den där bea haha! Nejmen seriöst är jag livrädd för att det bara ska säga poff.. ;) 
 
 
 

Lördag

Godmorgon :) jag, Leira och Aska myser i soffan med kaffe, pussar och Nyhetsmorgon. Det blev ingen sovmorgon som jag tänkt, utan Aska bestämde att alla skulle upp vid åtta haha.. Leira ligger och lyxar i husses hörn och Aska ligger på mig. Aska är mycket mer kontaktsökande än vad Leiran någonsin varit. Aska väljer nästan jämt att ligga tätt intill eller allra helst på och i knät på oss till skillnad från Leira som också i och för sig gillar att mysa, men på hennes villkor. Råkar du putta till Leira tackar hon för sig och går medan man kan böka runt Aska lite hur som, det enda som händer är att hon om möjligt kryper ännu närmre. Lite roligt att de är så olika men ändå så fruktansvärt lika med annat haha!
 
Ute skiner solen från en klarblå himmel och det känns som en riktigt härlig vinterdag! Det blir dock ingen långpromenad eftersom Aska varken kan hänga med eller vara själv hemma. Istället har vi en del pyssel här hemma att fixa ❤️
 
 
 
 

Torsdag

Den här veckan har nog varit den tuffaste på länge, lite utan anledning sådär.. Livet har bara varit lite extra grått helt enkelt. Jag är och snuddar på att bli sjuk igen, inte det lättaste att hålla sig frisk när alla barn på förskolan är hostiga och snoriga och kollegerna trillar ner i förkylningsträsket med en efter en. 
 
Nu sitter jag och väntar på bussen hem utanför förskolan och fick precis ett samtal från Mattias att bilen var fixad och besiktigad. Veckans ljuspunkt! Bilen hade fel på styrningen och gick nämligen inte igenom besiktningen. Den har minst sagt inte varit rolig att köra den senaste veckan med all snö som kommit och styrningsproblem haha. Rena mardrömmen faktiskt.
 
Det ska bli underbart skönt med helg och en inplanerad tjejkväll. En dag kvar på bästa jobbet bara ;)
 
 
 

måndag

Det är så skönt att känna att jag börjar landa i vardagen. Jag börjar hitta min plats på jobbet och lära känna barnen ordentligt. Det kan ju vara bland det finaste när man får kommentarer från barnen om att de exempelvis har saknat mig de morgnar jag börjat sent. Världens bästa jobb!
 
Nu har jag även vant mig vid att gå upp tidigt och hittat en bra morgonrutin för mig. Eftersom jag dels kör bil i 35 minuter till jobbet och dels har ett jobb som är ganska högljutt och livligt börjar jag morgonen med en kopp kaffe och nyhetsmorgon i en halvtimme. Jag både vaknar till och börjar dagen på ett lugnt och harmoniskt vis, win- win. Och sen är det ju bara sjukt mysigt också hehe!
 
 
 
 

söndag

Igår kom Rebecca och Jocke hit på middag och hundmys. Alltid lika trevligt att umgås med dem :) Det blev grillat, kanske lite fel årstid, men gott var det!! Och nu står det även en mycket vacker snögubbe på vår tomt haha.. pojkar..!
 
Aska har börjat sova bättre och bättre på nätterna och nu behöver hon bara gå ut en gång på natten vilket nästan känns gudomligt. Skulle tro att hon om någon vecka eller så inte behöver gå ut på natten alls.
Det är minst sagt en kaxig liten tjej vi fått, ska bita i allt för tillfället och blir sur och morrar, skäller och hugger i luften när man säger åt henne haha. Men det är ju ungefär som ett litet barn i trotsåldern, det blir som vi bestämt helt enkelt. Genom konsekvent handlande och kärleksfull behandling tror jag man kommer långt.
Tanken att kunna ha henne lös får vi nog tyvärr släppa. Än går det bra, men redan 9 veckor gammal går hon gärna på upptäcktsfärd åt andra hållet än oss.. Men ja, det är ju en jakthund och att kunna ha en laika lös var nog önsketänkande hehe.
 
 
  

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus