Efterlängtad fredag

Åh vilket helt underbart väder det är idag!! Jag och Leira gick en lång skogspromenad som jag inte är säker på vem som uppskattade mest haha ;)
 
Idag har jag packat och städat lite samt suttit på balkongen i typ en timme och bara njutit. När vi gjorde i ordning balkongen förra sommaren ville Leira inte ens gå ut på den, men i år gillar hon den. Hon låg mitt på och andades in luften och tittade på saker runt huset.
 
Nu ska jag ställa mig och laga lite mat, Mattias och jag ska äta en tidig middag för sen tar vi och Leira tåget ner till skåne. Vi har inte varit hemma sen i julas så det ska bli jättemysigt att få komma hem igen :) Och hur bra är det inte att det verkar som att vi får en riktig vårhelg med?! Vi tar med långlinan till Leira tror jag haha!
 
 
 
 

Torsdag

Idag har jag och Leira världens lugnaste dag. Vi tog en låång sovmorgon, kände att vi behövde den, och nu myser vi i soffan framför tvn. Tvättmaskinen brumar för fullt idag och kaffelukten ligger härligt i luften. Jag har fixat lite småsaker och det enda som är ett "måste" idag är långrundan med Leira.
 
Innan idag så fotade jag med det nya objektivet och oj vad bra det är! Dock märker jag att jag har såå mycket kvar att lära innan jag kan ta massa fina foton. Jag trodde inte det skulle vara så svårt att hitta skärpan i bilden som det var haha.. men övning ger färdighet ;) 
 
 
Jag gillade det här porträttet på Leira fast att det egentligen inte är så fint, det är nog mer känslan jag gillar. Hon ser nästan lite ledsen och tänkande ut..
 
 
 
 

skoldag

Imorse ringse klockan alldeles för tidigt, jag hatar verkligen att gå upp innan sex haha.. men är det skola så är det. Först hade vi gruppträff och därefter ett examinerande seminarium.
 
Efter skolan gick jag Ermina och Anna till stan och fikade och jag köpte även en konfirmationspresent till Karin. Mysigt förrutom att det regnade hela dagen... kallt och blött och helt enkelt för jäkligt ;) idag är en sån dag då allt känns lite sådär eländigt haha, men imorgon hörde jag att våren skulle komma tillbaka så då känns det säkert bättre. Man måste ju må lite kasst ibland för att känna hur underbart det är andra dagar? För det mesta är jag glad att vara jag och nöjd med livet, men ibland kommer tråkkänslan och hälsar på..
 
Såg den här på internet, haha, så sant!! Just i denna stund myser jag med leiran i soffan och då känns allt lite bättre. Mys, puss och bara ren skär kärlek från ett djur slår ta mig tusan allt!
 
 

Tisdag

Hemtenta hemtenta hemtenta, jag är sååå trött på den där jäkla hemtentan! Nu är jag äntligen på sista frågan och jag vet vad jag ska skriva men motivationen är dödare än dödast. Jag satt med den tredje frågan hur länge som helst. Nästan hela gårdagen och nu på morgonen med. Jag tyckte den var riktigt svår, den handlade om olika maktförhållanden och att analysera dem. Jag fick läsa litteraturen om det om och om igen för jag förstod den inte riktigt. Haha, jobbigt läge! Men nu är den färdig och jag hoppas jag lyckats pricka in nyckelgrejerna iaf ;)
 
Jag föreställde mig att det skulle vara underbart fint väder idag så att jag och Leira skulle gå på världens långpromenad, men istället är det mulet och ganska tråkigt.. Det blir väl en runda ändå, men vad mycket härligare det hade varit med sol! Jag vill ha sol hela tiden varje dag haha!
 
Hepp hepp, jag ska sätta på en maskin tvätt, hälla upp mer kaffe i koppen och skriva klart den här hemtentan!
 
 

Måndag

Solen skiner och det är verkligen VÅR i luften, men här sitter jag inne vid datorn och skriver hemtenta. Livet kan vara lite orättvist ibland.. men så fort jag får klart hemtentan blir mitt liv genast mycket bättre. Några dagars ledigt, till helgen åker jag, Mattias och Leira ner till skåne en snabbis eftersom min lillasyster konfirmerar sig, sen blir det ny kurs som alltid är lite lugnare i början och varje dag går vi ett steg närmare vår och sommar. Inte så illa ändå ;)
 
 
 

Slödag

Hej! Kvällen igår bestod utav fina människor, grillat och kortspel. Allt man behöver för en lyckad kväll eller hur?
 
Jag älskar de där sommarstugorna, så himla mysigt! Om jag inte planerade att bo på typ en sommaridyllisk gård skulle jag absolut vilja ha en sommarstuga! Jag och Mattias sov i vardagsrummet på en bäddsoffa bara någon meter från den öppna brasan. Innan jag somnade låg jag och bara andades in känslan, nästan som en lägerkänsla var det. Åh..
 
Min tanke idag var att komma hem pigg och glad och sätta tänderna i hemtentan med ny energi. Haha, jag kom hem trött och sliten och öppnade inte ens datorn.. Den enda energin jag hade la jag på att kolla på tv ;) MEN ny dag imorgon och då jäklar!
 
För övrigt drack jag och Mattias eftermiddagskaffe på balkongen och nu kommer Mattias strax hem från ett jaktmöte och så ska vi knalla ner till Emelie, Frans och Felix och äta våfflor. Smarrigt.
 
 
Leira och Junior på lekdejten igår :)
 
 

Lördag

Helg älskade helg :) Idag står ganska mycket på schemat, och nästan bara roligt! Nu på förmiddagen har jag suttit med hemtentan med Rasmus Seebach i bakgrunden. Tycker att hans musik är så himla bra att ha på i bakgrunden, älskar danskan och hans musikstil. En och en halv fråga är besvarad och jag känner mig ganska nöjd med det. Inlämning är inte förrän på fredag, dock vill jag vara klar i början på veckan, måndag eller tisdag. Tror inte det ska vara något problem.
 
Senare i eftermiddag åker jag och Leira på lekdejt i Linköping med en annan från hundkursen. Hon har en stor rottweiler på 9 månader som är full av bus. Tror nog att Leira kommer få sig en match haha! Ska bli kul att släppa dem tillsammans så att de kan busa av sig ordentligt. Fia, tjejen, har även rallylydnadsskyltar så vi kan träna lite. Jag har inga egna skyltar eftersom de är svindyra - så klart vi passar på ;)
 
Ikväll styr vi bilen mot skogen. Vi ska grilla med vänner i Jockes och Rebeccas sommarstugor. Mysigt och gott! Känns som att det här kommer bli en toppendag!
 
 

Inspirerad

Just nu är jag inne i en inspirerad period. Jag är inspirerad av allt, våren, alla fantastiska människor runt mig, bloggar, min utbildning och kurslitteraturen, ah - you name it! Det känns som att hela världen ligger för mina fötter! Härlig känsla!
 
Det har inte hänt något sådär speciellt, men livet känns lite extra underbart ändå just nu. Igår klickade jag hem ett nytt objektiv till kameran som jag verkligen längtat efter. Det är mycket ljuskänsligare än mina nuvarande och ett så kallat "porträttobjektiv" vilket kommer göra bilderna ljusare pga den stora bländaren och ge en mer suddig bakgrund. (Nudu Leiran kommer du inte undan HAHA!)
 
Nu i april ska Mattias börja gå en spårkurs med Leira vilket jag tycker är toppenbra! Leira älskar att jobba och man märker hur mycket bättre kontakt vi får tillsammans när vi kursar. Så jag hejjar på haha! Jag har även anmält mig och Leira till vår första tävling..! Pirr i magen!! Den 4 maj smäller det. Det kommer antagligen inte gå alls bra på första, men man måste ju börja någonstans :)
 
Tentan idag gick över förväntan. I princip allt jag pluggat på kom, och jag kan inte tänka mig att jag inte skulle få godkänt. Skönt, bara hemtentan kvar i denna kurs. Nu ska jag ta och sätta igång med maten, taccogratäng serveras ikväll till Let´s dance. Mysig start på helgen!
 
 
 
 
 

Torsdag

Igår gick det så himla bra på hundkursen. Det har aldrig gått så bra faktiskt. Leira fixade en bana på 13 hinder helt galant utan att tappa fokus en enda gång. Stoltaste matten i världen! Det var aldrig någon tävling som de sagt att de skulle va, kanske lika bra - men Lera hade lätt vunnit kan jag säga! SÅ duktig var hon!
 
Efter hundkursen åkte vi hem till Ermina och kollade på Greys och myste med te. Idag har vi försökt printa in det mesta inför duggan i huvudet, och jag tror det sitter.. Vi tog även en sväng till hundrastgården men tyvärr var det bara vi där. Vi passade på att träna lite istället och ta några foton på tjejen :)
 
 
Precis i början hade vi henne kopplad, men sen släppte vi henne. Jag har nästan lust att prova släppa henne ute, hon höll sig hela tiden i närheten och kom på inkallning. Kanske kanske att det funkr ute också om det inte finns så mycket störning.
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Jag började dagen relativt tidigt. Plockade fram dator, skrivblock, tände ljus och startade kaffebryggaren. Jag kanske borde hata dagar som idag, men jag tycker faktiskt om dem. Ta det lugnt och systematiskt gå igenom litteraturen och anteckningar och skriva ner allt viktigt från kursen samtidigt som nyhetsmorgon är på i bakgrunden och Leira ligger bredvid mig i soffan och snarkar (haha).
 
Jag känner ingen direkt stress inför duggan. Jag kommer fixa det här, och skulle jag inte fixa det den första gången fixar jag det väl nästa gång. Det brukar gå okej för mig så det blir som en positiv cirkel det där. Jag känner i mig själv att jag kan det här, och för varje gång jag lyckas förstärks den känslan och jag går vidare med min positiva känsla. Det har aldrig låst sig för mig på en tenta, och jag skulle tro att det är för att jag har den "fixarkänslan". Min självkänsla må ligga lite lågt, men självförtroendet är det inget fel på ;)
 
Något som faktiskt gör mig lite nervös är att ikväll är det sista gången på hundkursen - och det kommer vara en liten tävling. Jag vill SÅ himla gärna att det ska gå bra, men här är det lite tvärtom. Jag har aldrig lyckats på tävlingar vilket ger mig lite ont i magen och en nervös känsla. Men det är bara på skoj, och jag gör det här för att jag tycker det är kul. Jag ska bara inte glömma bort det haha! Efter hundkursen åker jag och Leira till Norrköping på tjejkväll med sleepover och Grey´s anatomy, plugg hela torsdag och ett besök i hundrastgården :)
 
 

Vår

Blå himmel, sol, plusgrader. Vad jag älskar våren! Det övergår mitt förstånd hur man kan bli deprimerad av våren, personligen blir jag på världens bästa humör och hela livet känns lite lättare.
 
Under hela vintern har min fina kamera stått och samlat damm på hyllan, men nu ska det ändras. Från och med idag ska den få följa med och föreviga allt och ingenting. Jag har läst på lite om fotografering och det är lite förvånande hur mycket man inte vet och hur mycket jag glömt sen jag fotograferade som mest.
 
Och vår balkong - jag ska bo på vår balkong i vår och sommar! Jag bara längtar tills det blir lite varmare så att jag kan välkomna våren på riktigt med balkonghäng och långa promenader med Leira. Längtar ihjäl mig!
 
Detta var våren förra året - en mysig kvällspromenad i Västerby :)
 
 

Måndag

Alltså som det blåser! Vi vaknade imorse av att det ven i hela huset och det kändes som att taket skulle flyga av. Hejdå älskling, ha det så bra i skogen idag! Haha, ibland är man lite extra glad att inte vara skogshuggare ;)
 
Jag skulle så gärna velat gå en långpromenad med Leira, men vi höll på att blåsa bort på den vanliga kissrundan så det får bli en annan dag. Idag förbereder jag mig mentalt på hemtentan och duggan som är  veckan. Jag har kollat igenom hemtentans frågor och de känns helt okej. Jag tycker det är skönt att kolla igenom först och checka så att jag har koll och sen kan jag dra mig lite för att göra det hehe ;) Tror jag börjar till helgen och koncentrerar mig på att plugga till duggan som är på fredag.
 
En bild på hårfärgen, som sagt kommer det bli lite ljusare :)
 
 
 
 

Leira fantastico

Haha ibland är Leira bara för rolig. Nyss låg hon och solade på köksgolvet och jag tänkte att jag skulle ta ett foto på henne. Först hade hon den här "jaha där kommer matte med kameran..igen.."- blicken.
 
 
Sen "jahaaa, har du godis varför sa du inte det direkt?! elefantentrickset kanske?"
 
 
"okeej, inte det nä.. kanske om jag bara ligger här liksom?"
 
 
Här är Leiras tankeverksamhet i full gång haha! "vad krävs för att få godis? Vilket trick ska jag göra?"
 
 
"kanske om jag kryper lite?"
 
 
Jag som bara ville ta några fina foton fick typ inte till ett enda, det är så himla svårt att fånga Leira på bild. Hon ser så mycket gladare och busigare ut egentligen, men såfort kameran åker fram fäller hon tillbaka öronen och ger mig sin kamerablick.. "okej jag sitter här ta några kort så är vi klara sen"
 
Jag skulle så gärna vilja fånga hennes personlighet på bild för den är verkligen helt outstanding, och hon ger mig så mycket glädje varje dag den här hunden!  
 
 

Söndag

Igår hade vi en så himla mysig dag :) Först på dagen tog vi det lugnt, Mattias åkte iväg lite för att jobba och jag åkte ner till ica. För första gången i Åtvidaberg tog jag en vagn och så handlade jag för hela veckan. Jag vill veckohandla, men oftast åker vi ner varje dag för att handla vad som behövs till just den dagen. Men det är ju skönt att bestämma vad man ska äta i förväg och ha allt hemma för att undvika att komma hem trött och hungrig och behöva komma på en maträtt och handla det första man gör. Snacka om dåligt humör haha! Så nu provar vi det här en vecka och så får vi se hur det går :)
 
Sen när vi kom hem igen så gick vi en runda med Leira, dock inte så långt eftersom vi både höll på att blåsa bort och frysa ihjäl..
 
På kvällen tände vi alla ljus som fanns i huset, lagade en jättegod grattäng, och pratade om allt och ingenting. Så mysigt att hälla upp ett glas vin och laga god mat tillsammans. Riktig lördagskänsla som avslutades i soffan till gladiatorerna ♡
 
 
 

Fredag

Är det fredagskänsla, vårkänsla eller är jag bara allmänt glad? Hur som är det en bra dag idag! Jag och Leira är hemma idag och ikväll är det lite kvällsjobb.
 
Igår gjorde jag en galen grej - jag blev brunett! Jag har ju velat bli brunett ganska länge, men sist jag försökte (3 år sen haha) blev det totalt misslyckat. Jag tänkte ljusbrun frisören tänkte mörkröd/brunsvart... och jag hatade det. Men nu har jag samlat mod igen och tog med en bild och sa att det absolut inte fick bli för mörkt. Haha, vad tror ni händer? Det blir mörkt igen.. men frisören sa att det skulle tvättas ut väldigt mycket och bli som jag ville om någon eller några veckor. Så nu håller vi tummarna kompisar! Haha, nej det blev inte hemskt, inte som förra gången, men lite mörkare än jag tänkt. Blir det lite ljusare så kommer det bli toppen!
 
En annan rolig grej då, lärarsektionen som jag blev ordförande för i somras till årsskiftet låg i botten när jag och styrelsen ordande om och ordnade upp. Vi hade så fullt upp med att få sektionen på fötter igen och att driva den på ett bra sätt att vi inte ens märkte att vi tog den från grundnivå till en c- nivå.. Haha, vi siktade på en B- nivå och uppfyllde den och var riktigt nöjda, men nu visade det sig att vi klarat ett steg högre utan att vara medvetna om det! Vilken grym styrelse vi var helt ärligt!!
 
Nu ska jag, Leira och mina solglasögon ut på en härlig promenad :)
 
 

onsdag

Idag vaknade jag med ont i hela kroppen, och jag känner mig sjukt sliten. Jag har jobbat ganska mycket de senaste varvat med skolan. Och nu säger kroppen att det är dags att ta det lite lugnt annars tänker den strejka haha ;) 
 
Ikväll är det dags för hundkurs igen, näst sista gången.. Tråkigt att det redan är slut. Men vi får väl försöka att träna själva istället ett tag, vi har ju ändå fått mycket grunder av kursen :)
 
 Trött tjej på jobbet räknar minuter tills hemfärd hehe ;) #släpphemmignu
 

köksrenoveringen

Efter ett kökskaos utan dess like står nu vårt kök nästan helt färdigt, diskmaskinsluckan är inte på plats eftersom det tydligen är produktionsstopp för tillfället på gånggärnen, golvlisten under där har vi inte kunnat sätta dit på grund av det samt så ska en sladd spikas fast i väggen. Men nu kommer en riktig bildbomb på underverket i alla fall ;)
 
Före;
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter;
 
 
 
 
 
 
 

Det var knappt jag trodde att det skulle bli så här bra, vi är fruktansvärt nöjda! Hela huset känns mycket finare. Kökskaos och ett rent helvete - men tusan så bra det blev!

Måndag

Idag är jag och Leira hemma och fixar. Äntligen finns det plats i tvättstugan (garderoben) att hänga tvätt, så jag ska tvätta 75 maskiner idag tänkte jag hehe, helt otroligt hur mycket tvätt man kan samla på sig under några veckor.
 
I förmiddags mötte jag och Leira upp Emelie och Felix för en promenad, kul att vi bor så nära att det funkar. Vi gick en sväng och pratade och därefter gick vi tillbaka till mig och drack en kopp te. Felix vaknade till och var pigg och glad och efter en stund kom även Mattias andra syster Evelina hit och lunchade sin matlåda. Lyxmåndag!!
 
Haha, Leira var hur go som helst och även om hon inte riktigt fattade grejen med Felix var hon lugn och försiktig. Sen fattade hon riktigt tycke för honom och försökte pussa honom var hon än kom åt! Roligast var nog när Emelie bytte hans blöja på golvet - Leira satte sig så nära hon kunde, och när jag sköt bak henne lite för att hon inte skulle vara ivägen la hon sig ner och kröp tätt intill istället. Allt för att vara nära ;) Leira var ganska fundersam i början, speciellt när han låg mitt på köksgolvet, hon trodde kanske vi köpt ett nytt litet djur haha! Fast hon var faktiskt riktigt duktig! Sneglade på hans leksaker, men rörde aldrig dem.
 
 
 
 
 
 

Söndag

Vilken tråkig dag det är idag! Mulet, regnigt och nyss började det snöa. Hela jag är helt omotiverad idag. Jag är på ett "köp1kggodisochläggdigunderensten"- humör. Fantastiskt.
 
Igår åkte jag och tittade på en rallylydnadstävling som hölls här i Åtvidaberg. Banan var ganska enkel, men det slog mig hur långt kvar jag och Leira har ändå. Hon är jättefin tills hon blir uttråkad eller tappar fokus, vilket händer hela tiden haha. Inte en chans idag att vi skulle kunna vara med med så mycket hundar, folk och allt möjligt överallt. Jag kan liksom inte ens få Leira att fokusera på en vanlig promenad. Igår kändes det som att jag kanske bara skulle ge upp, men vi får väl öva mer då. Det är ju där det sitter, det är ju inte så att hon inte tycker det är kul eller inte fattar, allt handlar om hennes fokus. Så nu är det vi som övar varje kisspromenad haha!
 
Jag och Mattias har gjort i ordning en liten myshörna till Leira och gjort det lite finare än innan. En stor vit ny spegel, en korg med filt och kuddar i och en mysplats till Leira som hon redan älskar :)
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus