onsdag

Nu i veckan är det mycket dopfix inför helgen. Imorgon ska Helge vara med sin farmor hela dagen medan jag städar och handlar, första gången han är hos någon annan än mig eller Mattias i flera timmar så där. Det går nog bra :)

Idag var Rebecca här och pratade bort lite tid. Ernst växer och nu är det inte långt kvar ♡


Det har varit några sorgliga dagar det senaste där vi verkligen har fått känna på hur kort livet kan vara. Man ska vara tacksam för varenda dag man har varandra och uppskatta varje dag tillsammans ♡

solis

Ibland kan man behöva en liten solstråle i livet ♡



middag

Kan man verkligen äta det här mamma?? Hahaha...



Midsommarhelgen

Vi har haft världens bästa midsommar. I fredags åkte vi ut till Västerby redan på förmiddagen och  tittade på när de reste midsommarstången. Mattias åkte ut än tidigare och var med ut med traktorn och högg sly och björkar med resten av folket i byn. Helge får vara med på det nästa år när han är lite större ;) 

Sen firade vi hela dagen med lekar, jordgubbstårta och dopp i sjön. De firar alltid så himla idylliskt här, jag är så glad att Helge får växa upp med det ♡ Helge skötte sig exemplariskt och har varit en liten solstråle hela helgen. Massa folk har burit runt på honom och gullat med honom och han har trivts med det :)

Vi hade packat ordentligt så vi sov över här hela helgen faktiskt. Hela Mattias familjeskara har bott över och det har varit ordentlig semesterkänsla, speciellt med det fina vädret som varit! Igår tog vi mest igen oss, badade och hade det mysigt. På kvällen gick vi ner till Mattias kusiner i sommarstugan och grillade och badade tunna. Härligt härligt hehe!

Än så länge är vi kvar i Västerby. Helge sover, Mattias och Jan är iväg och fixar med något och jag och hundarna sitter på altanen och har det allmänt gött hehe. Ibland är livet bra härligt.


Tårtfika efter att midsommarstången var fixad.


Grillningen på kvällen. När myggen började komma flyttade vi in oss i "baren" - en iordningfixad lada med värsta musikanläggen haha!


vändning

Idag hände det! Helge vände sig själv för första gången :) Jag pratade med en annan mamma för bara några dagar sen om just vändningar och hon berättade att ofta börjar det när lillen ligger på mage och tippar över till rygg för att huvudet blir för tungt.. Det har hållt på att hända Helge flera gånger, men jag har alltid stöttat upp honom så att han inte har trillat. Hehe. Oups typ.. Jaja, Helge beslutade sig att ta saken i egna händer och började från andra hållet istället hahaha - från rygg till mage.

För några dagar sen gjorde han inga försök alls, i förrgår började han prova lite och idag så lyckades han. Arg som ett bi blev han när han inte kom runt, fast det var såå nära haha.. nästan jobbigt att se! Han kom halvvägs men fick inte riktigt till knycket så att baken kom med över hehe. 


Idag låg han och kämpade med skaplig volym, haha, när han helt plötsligt fick till det och tystnade. SÅ stolt han blev när han väl lyckades hihi! En liten arm hamnade i kläm som jag hjälpte honom pytte med, bara räta ut axeln så fixade han det själv.


Sen låg han med lite mallig min och var så nöjd så nöjd ♡


sötis

En liten superman på tillväxt hahaha...


fisketävlingen

Här är några fler bilder jag tog från fisketävlingen. Det var mest familj detta året, men det var riktigt mysigt trots det. Lite härligt friluftsliv hehe ;) Helge tyckte det var ganska skoj, tror han kommer tycka det är ännu roligare om ett år eller två. 





Helgen som varit

Den här helgen har innehåll lite blandade känslor. Vi har hittat på ganska mycket roligt, men jag har inte kunnat njuta fullt ut utan har haft ordentligt ont i munnen istället. En av mina visdomständer har spökat någon vecka och i helgen blev det så illa att jag inte kunde gapa mer än någon cm.. haha att äta mat var världens projekt kan jag lova!! Jag fick ringa jour tandläkaren som tipsade om klorhexedin, tror jag det hette, ett bakteriedödande medel att borsta på runt tanden. Såklart var inte apoteket öppet här i Åtvid, men min svärmor kom som en räddande ängel :) Idag tog jag mig till tandläkaren som konstaterade att jag nog med hjälp av klorhexedinet undvikit en inflammation.. Hade det blivit en inflammation hade antibiotika behövts och då hade det varit slutammat för Helges del.. Så väldigt skönt att jag klarade mig ifrån det!! Eller riktigt än ska jag inte ropa hej, men som det ser ut nu går det på rätt håll!

I fredagskväll var vi på grillkväll till minne av en väns pappa som nyligen gick bort, en trevlig kväll förutom syftet då.. 
På lördagen åkte jag och Helge på kalas för en annan vän som fyllt 25. God mat, tårta och ett glatt gäng slår aldrig fel :)
Och på söndagen var jag och Helge och hejade på Mattias på en liten fisketävlingen hihi! 

Helge är ju sötare än socker, min lilla miniMattias ♡



fredag

Den här veckan har verkligen sprungit iväg! Jag och Helge har börjat baka lite smått till dopet och jag har även fixat lite med dekorationerna. Det blir ju ingen jättetillställning, men lite fint ska det bli ändå hihi ;)

I veckan har vi även hunnit med en lång fika i parken med ett gäng härliga mammor, ett frisörbesök och hälsa på hemma hos Heidi och barnen. En bra vecka med andra ord!

En mamma på språng med somriga slingor i håret och en bebis i bilbarnstolen i andra handen hahaha..


måndag

Gud vad mycket som händer i Helges utveckling nu!! Igår skrattade han för första gången med ljud till Mattias. Såklart haha. Här är man med barnet 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan och de 10 minuterna man tar en dusch passar han på att visa pappan nya färdigheter..! ;)

Helge har så himla roligt i sitt gym nu. Han skulle kunna ligga där hela dagen ifall han fick. Dock får vi se hur länge favoriten Stinky lever. Hans ben är i fara - det är det Helge får tag i oftast och så draaar han allt vad han orkar. Hahaha! 
På morgonen brukar han få vara i sin säng med ett hemmasnickrat gym efter han fått mat och kläder, lite egentid så att säga hehe. Då spänner jag ett rött tjusigt presentsnöre över sängen och hänger några dinglisar där och så brukar han vara där och fiffla sisådär 15 - 20 minuter. Imorse skulle han absolut ha tag på presentsnöret som jag krullat i mitten och till sist lyckades han dra ner hela tjoffset och slicka lite på det. Hahaha vilken vinst..


helgen

I fredags på dagen kom Jennie förbi på kaffe, spontant och lika roligt som alltid :) 
Fram mot kvällen knallade vi ner till Emelie, Frans och Felix för att (äntligen haha) fira Emelies födelsedag! Hon hade förberett supergod mat och kvällen blev himla trevlig. Tårtan var inte att leka med som ni ser haha! Lika god som stor ;) Vi kom inte hem förrän vid 23, så när Helge började sjunga och snacka 5.40 kändes det i kroppen minst sagt hehe!







Igår, lördag, åkte jag och Mattias till Ikea en sväng. Det är snart dags för Helge att flytta in på sitt eget rum så vi köpte en rullgardin till fönstret och en mörkläggningsgardin till balkongen. Sen fick även några lådor följa med hem. Nu ska det bli fint på rummet hihi! Jag skulle vilja ja en heldag där jag bara kan fixa och ha mig utan att bli störd hahaha - Helge tycker inte det är sådär superkul att kolla på när jag fixar hans rum.. vi provade idag.. ;)

Idag tar jag, Helge och hundarna det lugnt. Mattias är iväg och fiskar med några vänner. Ikväll blir det (Ellida)mys för hela slanten - jordgubbar och tjejfilm är inlagt på schemat. Mattias svarade inte ens när jag sa det utan himlade bara lite med ögonen hehe. Stackaren.

Grötfrukost

Varje dag kl 10 äter Helge lite gröt. Smaskigt! Dock är det med viss frustration från mamma här haha! Ungefär varannan sked är så smaskig så Helge bara måste stoppa in händerna i munnen också. Givetvis får de inte plats, gröten rinner ut och Helge tycker att mamma matar långsammast i världen eftersom han inte får ner något i magen.. Lite då och då måste Helge även tala om hur otroligt smaskigt och roligt det är med gröt, då ler han och pratar lite och gröten rinner ut igen. Haha ♡ 
Strax efter 10 har vi alltså gröt lite överallt- på Helge, på mamma, på sittern och på golvet bland annat.. tur Aska är hemma och kan städa hihi ;)

Så här söt var mini imorse med nygamla haklappen han fick av Felix igår!


Tisdag

Idag ska Helge vägas och mätas på bvc, det ska bli spännande att se hur mycket min lilla skruttis har växt sen sist!

Sommarvärmen verkar hålla i sig och Helge har börjat få duscha precis innan läggdags för att få ner temperaturen något. Vi håller tummarna att hans kortärmade bodys kommer idag eller imorgon :) haha, den han har nu blev något solkig efter några dagar så den fick vi snabbtvätta och hänga på tork i solen medan Helge sov middag!

Mini luftar sin lilla rumpa under en tunn filt i skuggan av parasollet hihi ♡


långhelg

Vilken härlig helg hörrni! Hela Sverige har väl haft fantastiskt väder hela helgen, sån lyx :)
I fredags blev det ändrade planer eftersom stackars Felix blev sjuk. Men istället för att ställa in allt åkte vi hem till Mattias föräldrar och grillade. Verkligen inte fy skam, först åt vi Västerbottenostpaj, sedan grillat och så avslutade vi med glass och jordgubbar ♡ Vi satt ute på deras altan hela kvällen, väldigt skönt var det! Helge nattades i vagnen och sov hela kvällen, precis som han brukar, vid halv 11 åkte vi hemåt.

På lördagen blev det en repris haha, vi åkte till Västerby redan efter lunch och åkte ut en sväng på sjön. Helge var hemma och sov hos farmor medan jag och Mattias tog upp fisknäten han lagt i på morgonen. Sommarkänslor på högsta nivå! Sedan blev vi som sagt kvar på en härlig grillkväll till hehe..

Söndagen blev också himla bra, eftersom vi inte tröttnat på grillat, haha, åkte vi ut till Västerby fram på eftermiddagen och så knallade vi ner till Mattias kusin med familj som var i stugan och grillade med dem. Emelie, Frans och Felix kom också förbi :) De andra badade tunna på kvällen, men jag, Helge och hundarna valde att åka hem lagom tills Helge skulle lägga sig. Någon måtta fick det vara på kalaset för honom haha! Nej men jag kände att han behövde få det lite som vanligt med läggningen och inte ryckas upp för att åka hem efter bara några timmars sömn. Andra verkar nämligen kunna flytta sina små så smidigt när de sover, men Helge blir alltid klarvaken och så brukar han vara vaken hela vägen hem.. inte så skoj flera dagar i rad för stackaren :) Men hör och häpna förresten! - Inatt sov Helge hela natten! Han vaknade till vid halv 5 men jag provade att bara stoppa om honom och så sov han gott vidare till 6.50. Helt otroligt! Förutom det lilla uppvaket så sov han alltså från 7.45 till 6.50 utan mat..!



Så varmt

Vilken värme vi har!!! Och vilken tur att vi har parasollet nu. 
Helge tycker att det är riktigt jobbigt med värmen. Det kvittar nästan vad jag har på honom (eller snarare inte har på haha) han är alldeles klibbig stackaren. Och ledsen. Vi har bara en body som är kortärmad och det är i den han lever nuförtiden - utan byxor. På nätterna sover han i bara blöja och påslakanet över benen. Jag har beställt några bodys till, men de kommer väl  som tidigast på måndag. 
Vi har nästan alla fönster öppna i huset men det hjälper knappt, vi har ändå otroligt varmt. Galet varmt haha! Man ska ju inte klaga, det är skönt med sommar, men för Helges (och hundarnas) skull hoppas jag att det svalnar av lite iallafall.

Vi har inte gjort så mycket de senaste dagarna. Hälsade på Jennie i tisdags och var på öppna förskolan igår, annars håller vi till på altanen i skuggan ♡ Ikväll ska vi gå ner till Emelie och fira hennes födelsedag som är idag :)

Morbror och Helge från helgen som var.


Onsdag

Idag är jag en töntigt stolt mamma haha. När vi var i Skåne så plockade vi fram mina gamla bebis- och barnböcker och som vi fick med ett gäng hem av. Idag visade jag Helge en färgglad bok som han blev jätteinntresserad av - och för första gången någonsin - sträckte han sig efter den och försökte fånga den..! 

Min lilla kille ♡

Helt sjukt hur man kan bli helt till sig av inte alltför mycket när det handlar om ens barn hehe.. ;)


Ikväll kommer prästen förbi och så ska vi gå igenom och bestämma det sista inför dopet. Och mina vänner - KOM IHÅG ATT OSA IFALL DU INTE HAR GJORT DET :)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus