Måndag

Tråkig regnig måndag som började med jobb och nu ska jag strax åka in till Norrköping.
 
Uppsatsen blev klar halv åtta i onsdags förresten! Så jag kunde njuta ordentligt av bonde söker fru hehe. I torsdags åkte jag och tittade på några loppisar för nu har jag verkligen bestämt mig för att fixa till gästrummet - jag är så himla trött på hur fult och ohemtrevligt det är därinne..! Jag hittade ett jättefint litet skrivbord i pastellgrön i femtiotalsstil, verkligen himla fint! Och sedan slog jag även till på en härlig gammal brun fåtölj och en stor byrå med en spegel ovanpå som ska målas vit och bli fin. Jag tänkte fota dem någon dag så får ni se hur fint det blev!
 
På fredagen när jag var klar i skolan åkte jag och Mattias upp till min faster i Tierp. Vi hade en jättetrevlig helg, är där på tok för sällan. Vi hjälpte till att slakta tre av hennes getter och Mattias fällde en stor gran som stod lite tokigt till, men det gick bra :) På lördagen kom även Karin upp och det gjorde allt ännu roligare! Jag älskar verkligen att vara där uppe, men redan igår var vi tvungna att åka hem till verkligheten igen. Med oss fick vi två getskin! Det kanske inte låter så fancy haha, men de är verkligen jättefina! - och det känns extra kul att de är min fasters getter :)
 
 

Plugg och regn

Oj oj vad det regnar ute, det riktigt smattrar mot fönsterrutorna. Mysigt värre här inne hihi!
 
Idag ringde klockan tio i sex imorse, fy katten vad kroppen inte ville gå upp.. men är det uppsatsskrivande som gäller så är det.. När man tänt några ljus och satt igång kaffebryggaren känns det ganska värt det ändå! Planen är att bli färdig idag så att jag vid åtta ikväll kan sätta mig framför bonde söker fru och bara koppla av och veta att jag är klar. Tjaa.. uppdaterar er på den fronten!
 
I måndags när jag skulle börja skriva åkte jag in till Norrköping och Erminafina :) Vi lunchade och började sen skriva lite smått innan vi åkte till skolan för ett faktiskt riktigt bra styrelsemöte. Sen på kvällen kom Emma också så hade vi mys/tjej/tacco- kväll. Älskar!! På tisdagen satt vi hemma hos Ermina och skrev och tjattrade hela dagen :)
 
Hepp hepp, den där uppsatsen skriver inte sig själv så att.. ;)
 
 

Helgen

Vi hade en jättemysig helg. På lördagen vaknade vi tidigt för att åka ut till Västerby. Älgjakt stod på schemat, och jag hade av någon oförklarlig anledning gått med på att gå drev i år igen ;) Men i år gav de mig en kompass och det var så sjukt mycket lättare då!! Varför fick jag ingen kompass förra året haha?!?! Det var jag och Emma som gick de olika dreven precis som förra året. Blir mycket roligare om man inte behöver gå helt själv :) Fast Leira överlät vi till Ann- Katrin hähä!
 
På kvällen blev vi bjudna på grillad hjortfilé, smarrigt värre! Och juste - Det blev en älgkalv som fick sätta livet till, det är ganska ont om älg där de jagar, så det var ju roligt att det blev något ändå :)
 
Vi sov över i Västerby och vaknade upp till en lugn söndag. Mattias och hans pappa skulle slakta alla broilerna (kycklingar man föder upp för att äta) så då åkte jag och Leira hem. Men efter bara några timmar ringde Mattias syster Evelina och bjöd oss på middag igen i Västerby så då åkte vi tillbaka. Hon och hennes kille Micke lagade biffar och efterrätt, så det var ju inte heller helt fel..!
 
På kvällen sen åkte faktiskt jag och Mattias in till Linköping för att gå på bio. Vi har tänkt komma iväg i säkert ett år (haha) men det är alltid något som lyckas komma emellan. Men i söndags var det äntligen dag då det blev av! Vi såg About time, det var en mysig och sevärd film - dock kanske inte biosevärd kan jag tycka. Hur som var det mysigt att vi äntligen kom iväg :)
 
 

Fredag

Idag har det varit en riktigt kylig men ändå fin höstdag. Lite tråkigt att alla löven börjar falla, novemberkänsla hej haha! Jag och Leira har bara tagit det lugnt och försökt leva i nuet - känns som att man jämt tänker antingen på framtiden eller ser tillbaka istället för att bara vara och njuta av livet just nu just här. Jag ska nog försöka bli bättre på det! Nyårslöfte? ;)
 
För precis en vecka sen var det också en jättefin höstdag, fast med lite fler fina löv, så då passade jag på att rasta kameran en stund nere vid sjön.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Igår åkte jag och Leira hem till Emz och hälsade på och fikade lite. Kameran åkte fram eftersom bästa Emz kunde tänka sig att fota mig och Leira tillsammans. Jag skulle så gärna vilja ha något riktigt fint foto på oss att hänga upp här hemma och nu blev det några stycken till och med som jag tycker blev super! Nästa gång får jag väl försöka lura med mig Mattias också hähä ;) Skämtosido - det är guldvärt att ha en vän som är duktig med kameran och tycker det är kul!!
 
 
Jag tror att det blir bilden nedanför här som jag hänger på väggen, eller vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
På den här bilden tycker jag Leira är helt underbar - snacka om fotogenisk ibland haha! Dock blev inte jag så bra tycker jag, annars hade lätt den här med åkt upp någonstans ;)
 
 
 
 

Tisdag

Idag har jag och Leira njutit av det fina höstvädret genom en riktig långpromenad. Så himla härligt att gå ute i naturen med en glad hund och bara andas in riktigt frisk luft!
 
Nu sitter jag med kaffekoppen i högsta hugg, strax ska jag gå en liten sväng med Leira och därefter åka iväg till Norrköping för ett sektionsmöte. Det gäller att försöka ta bort allt som Leira kan tänka sig att smaka på haha. Minsta lilla pappersgrej försvinner direkt, även stearinljuset och snäckorna på vardagsrumsbordet ;)
 
Den här bilden är från i somras och jag tycker den är så härlig :) 
 

Måndag

I några dagar har allt känts väldigt trist och grått. Jag brukar vara en ganska glad person som ser ljust på livet, men i några veckor (haha kan inte ens säga när det började) har allt börjat kännas så grått. Det här är något som är lite återkommande för mig, vissa perioder, oftast på hösten, trillar jag in lite i dimma. Det som är svårt för mig är att jag inte vet varför, jag kan känna mig så fruktansvärt ensam och ledsen ända in i själen utan att veta hur jag hamnade där.
 
Idag har jag varit i skolan och umgåts med mina roliga vänner och då släpper det. Det är när jag är ensam som den där meningslösheten smyger sig på och hjärnspökena känns skrämmande verkliga. Det här är en känsla som skrämmer mig just för att jag inte vet hur jag ska tackla skiten. Allt är bra - med min familj, med mina vänner, med Mattias - och ändå känner jag en grå meningslöshet. Stört och störande.
 
Jag vet att det är många i Sverige som lider av höstdepressioner, och jag kan tänka mig att det är något liknande jag känner. Nu är det inhandlat D-vitamin och så får jag väl påminna mig själv om att mitt liv är ju faktiskt inte alls hemskt utan ganska bra till och med ;) Hösten i min kalender är full av roliga saker som jag ska hitta på och snart kommer min favorittid på hela året...julen!
 
 

Helg

Så fort helgen alltid tar slut. Varför är det så?
 
I fredags firade vi in helgen med att Jocke, Simon och hans flickvän kom hit på middag. Mattias förvandlades till en mästerkock och lagade mat i flera timmar. Vildsvinsstek med klyftpotatis, någon avancerad sås på köttet i uppläggningsfatet och sallad. Därefter blev det pannacotta. Smarrigt var bara förnamnet!! Och sedan hände något annat fantastiskt också i fredags..... - Emelies och Frans bebis föddes!! :D En liten perfekt pojke blev det. Idag var faktiskt jag och Mattias och hälsade på och sniffade på den lille. Åh bebismys! Jag är så himla glad för deras skull, och vi väntar med spänning på att lära känna den lilla krabaten :)
 
Idag blev jag väckt av jobbet och fick springa dit och jobba några timmar. De första fem minuterna i morse kändes för jäkliga, men det är ju faktiskt ganska kul att jobba som tur är hehe. Det blev bara en kort tur så jag kom hem redan vid lite över elva. Då bestämde vi lite spontant att åka in till stan :) Det blev en sväng till babyproffsen där en present inhandlades, sedan en tur till ikea och såklart ett stopp på biltema haha. Nu på kvällen har vi varit i Västerby och ätit mat och lite så. Mysig söndag det blev ändå!
 

 

Torsdag

Och pang så kom hösten på riktigt! Jag tycker det känns som att hösten slog till i måndags - plötsligt var alla löven gula och hälften låg på backen, och idag har det varit ihållande duggregn hela dagen lång. Skulle kunna vara hemskt men jag tycker faktiskt inte det :) Eller jag kan väl erkänna att det inte var jätte otroligt roligt ute på gården på förskolan. Ruggigt var bara förnamnet haha! Men än håller den här myskänslan i magen i sig ;) Livet är mysigt!
 
Jag har varit på strålande humör idag. Lite sådär nästan irriterande på bra humör haha! Jag brukar jämt tycka att det är lite jobbigt att vara ute på praktik, det känns alltid lite olustigt. Inte själva jobbet utan mer att man inte hör till, jag är där varje dag i några veckor men är ändå aldrig en av dem. Sen tycker jag att det kan vara ganska svårt att slappna av då de ska bedöma mig och gör det genom att se mig i verksamheten. Nog om det tror ni fattar haha, men den här gången stör det mig inte lika mycket. Inte för att förskolan är bäst eller att min handledare är helt outstanding, vet inte varför egentligen, men varje dag går jag därifrån med ett glatt leende ändå. Och det är skönt!
 
Nehej nu var det dags för torsdagsmyyyyyyys - i soffan hehe ;)
 
 

Bästa dagen

Onsdagar är seriöst min favorit dag! Kan inte riktigt sätta fingret på varför.. Kanske för att på kvällen har mer än halva veckan gått och helgkänslan smyger sig på? För att det är lillördag? Eller kanske för att det alltid, verkligen alltid går något bra på tv? Ja, vem vet :)
 
Nu står maten i ugnen och bordet är dukat. Jag sitter i soffan och myser just för att det är onsdag. Om ca en timme börjar Bonde söker fru och direkt efter det är det dubbelavsnitt av Greys anatomy - kan ju inte bli mycket bättre en så på dumburken!
 
På tal om annat så piggnade Leira till. Hon var hängig på kvällen bara, som medicin fick hon sova i sängen (vilket hon bara får när Mattias inte är hemma annars hehe..) mellan mig och Mattias. Haha snacka om att äga en bebis! - som blir frisk av att sova mellan husse och matte ;) Eller så är tjejen smartare än man kan tro och vet hur man får sin vilja igenom..
 
 
 

Måndag

Och så var det måndag igen :) Dagen på förskolan har varit riktigt bra, känns som att man börjar vänja sig vid att vara där - haha lagom tills man ska tillbaka till skolan igen snart såklart!
 
Idag glömde jag nycklarna hemma, smart där alltså! Kände mig som 10 igen.. Haha jag hade en period när jag var 10/11 som jag JÄMT glömde nycklarna. Kan nog inte räkna gångerna jag suttit på trappen i skåne och väntat på att någon skulle komma hem. Då hade man ju inte mobiler på samma vis som idag så det var liksom bara att gilla läget. Jag kommer ihåg hur min bästa kompis tipsade mig att köpa druvsocker och ha i väskan så att jag inte skulle bli hungrig.. Haha ja det var tider det!!
 
Som tur var kom Mattias hem bara några minuter efter mig så jag slapp sitta och skämmas..
 
Jag känner mig förresten lite grann som superwoman idag! Jag har inte motionerat något alls på nästan tre veckor eftersom jag varit krasslig till och ifrån utan att det liksom gått över. Men idag vaknade jag utan varken muskelvärk, feber eller halsont så jag bestämde mig för att springa en runda. I vanliga fall brukar jag springa fem km, men eftersom det var så längesen jag sprang sist tänkte jag att jag var glad om jag orkade tre.. men vad händer? - jag springer sex!! Helt sjukt hur kroppen fungerar ändå, efter tre veckor och inte vara på topp och kroppen är ändå hur pigg som helst och orkar :)
 
Någon som däremot inte är pigg är Leiran, nu ikväll har hon haft flytningar och är lite hängig.. Vi hoppas att hon mår bättre imorgon så vi slipper åka in med henne. Hon verkligen hatar att äta tabletter och antibiotika brukar ju ligga på 10- 14 dagar.. Lilla kickan, man får så ont i hjärtat när hon inte mår bra..
 
 
 
 

Kärlek

Några fler bilder på mig och Mattias ifrån Tallin :)
 
 
 
 
 
 

Födelsedag

I torsdags var det Mattias födelsedag. Killen börjar bli gammal hehe, nejdå jag är visst fortfarande äldst ;) Men vi hade i alla fall en överraskningsfest för honom i fredags. Mattias familj kom hit och så fikade vi med tårta, kanelbullar och presenter. Mysigt!! Jag tog lite foton så att ni också kan få ta del av firandet :)
 
 
 
Haha charmtrollet där ;)
 
 
 
 
 

Tisdag

Oj vad trött man blir i kroppen av att tillbringa dagarna på en förskola när man inte är van! Klockan är halv åtta och ögonen går redan i kors haha. Mattias stannade i Västerby efter jobbet och jagade, han kommer hem senare så just nu är det tomt, men ändå ganska skönt hehe ;)
 
Höst i mitt hjärta :) Kom hem till ett ganska kallt hus, tände massa myslampor och tände i kaminen. Älskart! Jag orkade faktiskt inte laga mat utan köpte en sallad på ica. Sprang även in en sväng på teaffären. Jag skulle egentligen bara fylla på min favoritsmak vanilj- men som vanligt när jag går in dit kom jag därifrån med mer än jag tänkt. Inte mindre än fyra sorter blev det(!). Ja, tetjej hej!
 
Nu tror jag att jag ska göra den tredje koppen te och mysa ner mig i en filt framför tvn tills de andra kommer hem :)
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus