Sista januari

Idag är också en sån dag där det nästan känns som vår i luften :) Sol, plusgrader och så blåser det ganska ordentligt.
 
Mattias har flyttat fåtöljen och alla kartongerna ur rummet så nu är det bara mitt organiserade kaos kvar hehe.. mycket kassar med grejer om vi säger så ;) Skötbordet är på plats och jag har röjt ganska ordentligt. Fortfarande en del kvar, men det får ta lite tid, bebis är ju inte beräknad än! Nästa att göra är att köpa hem bebis tvättmedel och börja tvätta upp och lägga snyggt i lådor. Insåg när jag sorterade hans kläder i tvätthögar storleksmässigt att vi visst har väldigt mycket mer än jag trodde haha! Speciellt i första storleken- så hoppas han inte växer i raketfart så som vissa bebisar gör..! Sen blir det nog en sväng till jysk och inhandla lite smått också.
 
Annars då, helgen har varit bra. I fredags var jag först en sväng på jobbet och plockade ihop det sista och sa Hejdå till barnen och kollegerna. Lite sorgligt haha.. barnen hade gjort massa teckningar och efter bara en vecka borta kändes det redan att livet rullade på där utan mig. Men det ska bli jättekul att komma och hälsa på med H senare i vår/sommar! På fredagskvällen sen mötte jag och Mattias upp Rebecca och Jocke för mat på Texas och sedan bio, Ove- filmen :)
 
I lördags vaknade jag och mådde inte alls bra, varken i fogarna eller allmänt så jag fick ställa in en tripp till Norrköping tråkigt nog. Dock kände jag mig mycket bättre fram mot kvällen, så då bestämde jag mig för att iallafall åka och vara med på tjejkvällen hemma hos Rebecca. Och det är jag glad att jag gjorde, hon bjöd på jättegod mat och det är ju bara så roligt att sitta och snacka med ett gäng goa tjejer över mat!
 
Om en stund ska jag åka ut till Västerby, jag har köpt med mig semlor till hela gänget som jag tänkte vi skulle mumsa på, gäller ju att passa på såhär i semeltider ;)
 
 

hemmaonsdag

Jag har varit hemma måndag, tisdag och kommer stanna hemma från jobbet hela veckan på grund av fogarna. Lite surt då det är min sista vecka på jobbet.. fast som andra har sagt kanske det ändå är tur att det är min sista jobbveckan det hände på. 
 
Så jag försöker att vila och vila, men det är en aning frustrerande att vara så hindrad. Huset behöver damsugas så jag började med det men fick ge upp ganska direkt, tänker att om jag tar det lite pö om pö så är det nog gjort till kvällen haha! Inte kan jag ha hundarna hemma för jag kan inte gå ut och kissa dem och inte kan jag ens åka och handla till middagen. Suck haha! Dagen består mest av att dricka te och läsa i olika förlossningsböcker och föräldratidningen. I helgen hoppas jag att vi får tummen ur och gör oss av med fåtöljen i Hs blivande rum så att jag kan börja fixa fint i det :)
 
Jag stack ut näsan en snabbis för att kasta ut amaryllisen som blommat över och hörde vårfåglarna kvittra. Vi har ju haft plusgrader nu i några dagar och det är inte mycket snö kvar. Ligger lite vår i luften! Än dröjer det väl en månad eller så, men ändå en väldigt härlig känsla!
 
 
 

gravid v 35

Nu är det i slutet.. Otroligt overkligt att vi inom bara några veckor kommer att hålla vår bebis i våra armar.
 
Under veckan som varit har jag under nätterna fått vad jag tror är förvärkar. En otrolig menssmärta i ryggen som har gått i vågor under några timmar. Värst har det dock varit under fredagen på jobbet. Då fick jag samma otroligt intensiva mensvärk i ryggen med någon timmes mellanrum. Gjorde så ont att jag inte klarade av att sitta still utan fick ex ställa mig upp under matsituationen och bara "fröken fick lite ont i benet bara, det går strax över" haha... "Förvärkarna" höll i sig under hela fredagen, hade väl en sisådär sex - sju stycken, när jag sen kom hem tog jag Alvedon och då gick de över. Däremot fick jag fortsätta äta Alvedon under kvällen, natten och under hela lördagen för att smärtan skulle hålla sig borta. Blev lite osäker där ett tag haha, det är ju ens första gång, man vet ju inte hur det "ska" kännas. Men förvärkar ska vara normalt att ha och så länge smärtan går bort med Alvedon är det inte på riktigt har jag förstått. Men idag verkar förvärkarna ha lagt sig tack och lov. Har inte tagit Alvedon sen igår och än så länge är det lugnt :)
 
På fredagskvällen kom även foglossningen tillbaka och halta lotta var ett faktum. Haha, gud vad jag känner att jag gnäller den här veckan! Men idag har fogarna varit ännu hemskare, bara att gå mellan rummen har varit svårt och att gå ut med hundarna var en sån plåga att jag var tvungen att gråta en skvätt haha.. 
Jag känner mig ju som sagt fortfarande väldigt oberedd på en bebis så det känns nästan som att kroppen tänker "känner du hur jävligt det kan vara att vara gravid? Nu längtar du väl efter ungen?!" haha..!
 
 Här har vi gravidfotona! Jag blev himla nöjd faktiskt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lurad

"Han vet hur han ska få med sin gravida fru" haha ja verkligen.. När vi varit i Västerby en timme eller så skulle vi åka ut till isen varpå Mattias stannar i korset nedanför västerby med busglittriga ögon och bara "men oj.. jag har visst glömt något JÄTTEVIKTIGT hemma som vi måste hämta först.."  Då blev jag lite misstänksam och tyckte han betedde sig ganska konstigt då han aldrig vill åka hem och hämta grejer i vanliga fall samt inte kunde säga exakt vad han glömt mer än en viktig grej till isborren haha..
 
När vi sen kom in på uppfarten lös det i fönstret och inne väntade världens härligaste tjejgäng med en babyshower! Jag blev väldigt glatt överraskad, hade verkligen inte förväntat mig en babyshower då jag vet att alla har ganska fullt upp i sina egna liv just för tillfället, så jag blev verkligen jätteglad!!
 
De hade fixat SÅ fint med ballonger, vimplar, tända ljus, härligaste fikat och inte mindre än två tårtor ♡ Finaste vännerna ♡
 
Bebis fick jättefina presenter och så lekte vi lite bebislekar med. Jag kände att jag nog klaffat in rätt smaker på barnmaten och hade sen inte ett enda rätt. Haha, sjukt mycket svårare än man kan tro! ;)
 
Det blev en superbra em/kväll och det var med gladaste känslan i magen jag kröp till kojs hihi! TACK finaste ni!
 
 
 
Lånade en bild av Emz med hehe.. ;)
 
 

lördag

Igår efter jobbet åkte jag hem till Emz en sväng och så tog hon jättefina gravidbilder på mig. Vi gick till en hage bredvid hennes hus med ekar, det var verkligen en vacker plats speciellt när alla grenar och träd var frostbeklädda! Jag hade lite ångest kvällen innan, stod och höll i alla mina tre plagg och hade beslutsångest haha ;) Det blev den ljusa, ska lägga in bilderna i dagarna så ni får se! Jag kände mig ganska ograsiös, men Emz fick till jättefina bilder ändå. Jag tror det kommer vara väldigt roligt att titta tillbaka på!
 
På kvällen åkte jag och Mattias tillbaka till Emz och Patrik och åt god mat och hade spelkväll med Rebecca, Jocke, Bea och Simon med. Väldigt roligt! Sista timmen höll jag typ på att somna stående haha, vi var inte hemma förrän strax efter ett - vilket är i senaste laget för preggo här haha! 
 
Idag blev det därför en lång sovmorgon för min del. Tog Alvedon innan jag kröp ner i sängen och så här gott har jag inte sovit på flera veckor :) Strax ska jag dra på mig mina tjockaste kläder och åka ut till Västerby. Vi ska köra en repris på förra helgen med några timmar på isen. Mattias har sagt att han ska förbereda varm choklad och fika tills jag kommer - han vet hur han ska få med sig sin gravida fru HAHA.. 
 
Från förra helgen, jag åkte dock inte skridskor.. kände inte att jag varken skulle få på mig ett par smidigt eller fixa att åka runt säkert hehe ;)
 

Gnälltisdag

Inatt sov jag knappt en blund, hade så fruktansvärt ont i fogar, rygg och som grädde på moset mensvärken från helvetet- tydligen kan man få det av förvärkar. Jag fick gå upp tre gånger och duscha varmt på ryggen och så kunde jag sova en stund tills nästa våg av smärta kom. Nästa inköp blir definitivt en sån där värmevetekudde! Känns ju lite lättare att lägga på än att springa i duschen haha..
 
Så idag blev en hemmadag. Värken är bättre än i natt, men fortfarande väldigt påtaglig. Ska jag ändå gnälla kan jag ju lika gärna gnälla lite om hur mycket min mage kliar också ;) Det är inte speciellt jobbigt, men fy satan vad den kliar! Jag antar att den växer väldigt mycket just nu och att det är därför huden kliar, men jag känner mig lite som chipsOlle när jag sitter tillbakalutad och kliar mig på magen för jämnan hahah..!
 
Annars mår jag bra, förrutom rygg och fogar då, bara en och en halv vecka kvar på jobbet innan jag går hem och väntar på minis ankomst. Och igår efter jobbet åkte jag direkt till Västerby för att fira Mattias lillebror som fyllde 22 med hela Mattias familj. Godaste maten, efterätt och många skratt precis som vanligt.
 
 
 

söndag

Att gå morgonpromenaden med flickorna i krispig vinteranda, hög kall luft, mycket snö och strålande sol ♡ Det är så man ska leva livet :)
 
I fredags på kvällen gjorde Mattias sin fantastiskt goda laxsoppa och så kom Emelie, Frans och Felix hit. Perfekt start på helgen! Igår åkte jag och Mattias in till stan för att handla spjälsäng och skötbord på ikea. Vi åt även årets första semla, smarrigt! 
Så nu står det en spjälsäng i vårt sovrum. Om några veckor är det dags att tvätta sängkläder och bädda fint till mini ♡ Haha, det känns fortfarande så himla konstigt att vi ska ha ett barn här snart. Nu är det bara ca 6 veckor kvar, det är liksom snart, men ändå känns det så långt borta!
 
Idag vilar jag kroppen lite extra, blev lite mycket stå och gå igår vilket visar sig extra mycket på natten.. Mattias är iväg och jagar och jag ska pyssla lite här hemma, läsa tidning och dricka te och kaffe om vartannat hehe..!
 
 

Torsdag

Kallt är ordet idag! Vi har haft runt - 15 hela dagen, dock med strålande solsken. Det har alltså varit en riktigt fin vinterdag och en sån där dag då man njuter lite extra av att en av mina arbetsuppgifter är att vara ute en stund hehe.
 
Veckan har gått fort och imorgon är det redan fredag. Ska bli skönt med helg ändå och vila upp kroppen lite. Efter en hel dag på förskolan är det ordentlig tantvarning på hur jag rör mig haha!! Så himla roligt förresten, på vår avdelning har vi en jättebra ergonomisk lite högre rullpall som jag dels sitter på väldigt ofta nuförtiden samt även rullar runt på om jag inte ska så långt.. haha.. ni hör ju tantvarning bara där..! Iallafall så började en av mina kolleger sätta sig på den varpå en av mina vapendragare bara; nej den kan du inte sitta på, den behöver Ellida och hennes bebis. Haha, gulliga barnen ♡
 
Årets nyårskyss i brist på annat :)
 

vecka 33

Idag hade jag en tidig dag på jobbet. Inte överdrivet kul när klockan ringer 04.20.. men desto roligare att få gå hem redan 13.30! Jag svängde förbi Blomstertorget för att hitta lite nytt till fönstren på vägen hem och hittade en söt någonting haha, med vita fina blommor och en grön kringelväxt i ring. Jag kan tycka att det ser så fräscht ut med just gröna bladväxter, ska verkligen försöka få den att hålla sig fin :) Min förra hade jag i flera år faktiskt, men sen fick den löss och dog..
 
Nu är vi mitt i graviditetsvecka 33 och H är fortsatt lugn. En spark eller buff då och då, ingen hets haha. Håller tummarna att han är lika lugn när han kommit ut med ;) Rumpan eller vad det är fortsätter han att trycka ut för jämnan, hur han än ligger så ligger han där han ligger typ. Han verkar trivas på det viset haha..
Kroppsligt så känner jag mer än någonsin att jag är gravid. Svanken värker fruktansvärt många kvällar och fogarna känns av både fram och bak. Ibland om jag reser mig snabbt och börjar gå direkt känns det som att kroppen inte hinner med och jag måste stanna upp och gå extra långsamt för att jag får så ont under magen precis. Jag har iallafall fått sova riktigt gott de senaste nätterna, hjälpte enormt att ta tabletter mot halsbrännan!

söndag

Igår höll jag på hela dagen och stökade i huset och nu är julen borta sånär på den avklädda granen som Mattias får kasta ut ikväll. Så himla skönt det känns i själen att få det ljust och fräscht med ett knippe tulpaner på bordet hihi!  
 
Mattias och hundarna var iväg och jagade hela dagen och på kvällen åkte jag med ut till Västerby och åt finmiddag med jägarna. Rebecca, Jocke och några till ifrån Gävle var det som var med så det var trevligt :)
 
Idag är jag och hundarna hemma och vilar, om en stund ska jag in en sväng till stan. Mina enda mammaleggings sa upp sig i fredags så jag är så illa tvungen haha.. jag har ju kommit till den punkten nu då jag bara går runt i leggings och tre olika klänningar/tunikor. Med bara sju veckor kvar av graviditeten får det vara lite som det är haha!!
 
 

fredag

Jag fick en så härlig dag på jobbet igår, och då känner man ju verkligen hur mycket man älskar sitt jobb! Haha, kan ju vara den bästa starten att få en massa kramar och verkligen känna sig uppskattad och lite saknad när man kommer tillbaka ♡ Inte många arbetsplatser som bjuder på den lyxen hihi!
 
Idag är det också en superdag på jobbet. Det snöar och snöar och vi åker madrass och gör snöänglar med alla glada barnen utomhus. Just de här dagarna har jag en "åh vad jag älskar mitt jobb och mitt liv" - känsla. Ikväll ska vi till Västerby och fira Evelina som fyller år imorgon, det ska bli himla mysigt. Och i helgen är jag sugen på att kasta ut julen och få upp de vita gardinerna igen. Jag har sett att folk har börjat köpa tulpaner, så det är jag också himla sugen på att köpa hem. Jag är redo för vitt, vårigt och fräscht i hemmet minst sagt!
 
 

Slut på ledigheten

Då var det slut på det roliga haha, idag är det tillbaka på jobbet som gäller ;) Ju längre jag är ledig ju tråkigare känns det att jobba.
 
Idag har jag en jättekonstig tid, jag blev flyttad till stängningen och jobbar därför 11.30 - 17.45. Konstig tid som sagt, imorse ringde jag till och med och dubbelkollade de så att tiden fortfarande stämde haha!
Men samtidigt ska det bli roligt att komma tillbaka till jobbet, har ju saknat "mina" barn. Jag ska jobba fram till sista januari, så jag har bara tre veckor kvar. Konstigt om något!
 
På tal om annat har vi verkligen fått vinter nu. -20 och träden är så vackra med frost på varenda liten gren och 1 dm snö på marken. Jag och Mattias var uppe mitt i natten och la på i kaminen, så när vi vaknade var det varmt och gott i huset. För mig får gärna vintern hålla i sig lite, jag tycker det är jättemysig. Klart det är kallt om näsan när man är ute, men det är verkligen fantastiskt vackert :) 
 
 
 

sötaste detaljen

När jag tittade på bilderna jag tog på Aska igår så såg jag världens sötaste grej haha, tjejen har ju ett hjärta i teckningen runt huvudet! Ser ni det? Disney- M i pannan och ner i spetsen på bringan. Mattes gullehjärta hihi ♡
 
 
 
Inatt hade jag en fruktansvärd dröm, att Aska blev attackerad av varg. Alltså fy det var typ den värsta drömmen någonsin och sen kunde jag inte somna om. Det har suttit i hela dagen haha, och jag har inte kunnat låta bli att läsa om olika vargattacker på hund. 
 
Mest varg finns tydligen i Värmland och i Dalarna, därmed bestämdes det att våra hundar aldrig ska jaga där haha.. Känns hemskt att vargar går på hund som byten, när hunden lägger sig ner för att visa sig underlägsen eller vänder sig om för att visa att den inte är fientlig går vargen på. Hemskt. Läste mycket om en stackars jämtetik som först hälsat vänligt med två vargar på jakt. Den ena vargen gick och hon vände sig om för att gå, då attackerade båda henne bakifrån. Hon hade en skyddsväst på sig med en filmkamera som filmade allt. I elva minuter slogs de innan hon kom undan. Modiga lilla hunden.. Som tur var klarade hon sig, men de flesta blir ju faktiskt dödade.
 
Usch jag kan inte ens föreställa mig våra två älskade hundar möta varg i skogen, jag hoppas verkligen att det aldrig aldrig kommer att hända.

vecka 32

Nu känner jag mig gravid! Egentligen är jag väl inte riktigt höggravid förrän om några veckor, lite beroende på hur man räknar. Men jag känner mig som det haha! Det gick på bara några dagar så kände jag mig så otroligt otymplig. Går långsammare än långsamt gör jag och så en ständig halsbränna. Haha.. 
 
Jag tror att bebis har vänt på sig och ligger neråt, tycker det är lite svårt att känna men nu tycker jag nog att det känns så :) Jag ska till barnmorskan på tisdag, så tänkte fråga lite vad hon tror då! Han buffar bara på samma platser nu till exempel - under mitt högra bröst (gissningsvis fötter och rumpa) samt till vänster under naveln (skulle ju kunna vara de små händerna). H är än så länge en väldigt lugn kille som, som mest, bökar runt för att rätta till sin ställning känns det som. En buff då och då ♡
Sen tror jag att H börjar tycka det är lite trångt därinne. Under mitt högra bröst har han börjat trycka ut sig som bara den..! I flera veckor har han till och från spänt ofta på den punkten, men i förrgår både kände och såg både jag och Mattias en stor hård bula sticka ut där haha. Vi gissar på att det är en liten rumpis som vill ha mer plats haha ♡ Lite roligt då han väger ca 1,5 kg och ska tjocka till sig till ca 4 kg ;) Vi undrar verkligen vad det är för en liten filur som ligger därinne.
 
I dagarna kom vårt fina babynest, jag är supernöjd! Tyget är rejält och tvättråd följde med.
 
 
Sen måste jag visa lite av det fina hemstickade vi fick när vi var hemma i Skåne! En kofta i samma mönster, en grå filt med får och en gräddvit filt följde också med tillsammans med lite smått annat samt så är en marinblå kofta med luva in the making. Lyckligt lottade bebis hehe ;)
 
 

2016

Nytt år och nystart, eller? Jag kan nog med handen på hjärtat säga att jag har haft ett helt fantastiskt år. 2015 var verkligen mitt år precis som jag trodde för precis ett år sedan ;) 
 
Verkligen allt klaffade. Min uppsats avslutade 3,5 års studier med toppbetyg och jag började jobba på min drömarbetsplats. När jag tänker tillbaka på januari 2015 tänker jag mest på snö, ljusa krispiga tulpaner och den lyckliga känslan i magen varje dag jag åkte till jobbet.
Kort därefter kom Aska in i vårt liv. Spralliga gosiga lilla valp-Aska haha! Hela våren var jag väldigt lycklig överlag. Sedan kom sommaren som inte blev sämre den.. Vi plussade på kisstickan, hade ett fantastiskt bröllop och åkte iväg på bröllopsresa till fina Azorerna ♡
När hösten kom gick vi på våra bästa vänners fina bröllop och jag bytte avdelning på jobbet. Är det något som inte har varit lika bra har vi nog det där. Avdelningsbytet. Det blev en minst sagt tuff höst på jobbplanet, men det som inte dödar en gör en starkare. Om några år kommer jag se tillbaka på hösten 2015 och inse att den säkert utvecklade mig massor både som pedagog och människa.
Men under hösten var det inte bara tufft, det var även fantastiskt då en liten människa har växt i mig dag för dag. Jag fick känna de första små buffarna och äta choklad för två hehe.. 
Julen var fin och det nya året firade vi in med fina vänner med middag och raketer i skogen. Livet skulle kunna vara så mycket sämre ;) Och just därför är inte 2016 någon nystart för mig inte, jag tänker fortsätta glida på denna härliga framgångsvåg som jag gjort hela 2015 :)
 
Men visst ser jag fram emot det nya året som just börjat. Jag och den finaste människan jag vet ska ju bli föräldrar! Den här resan ska verkligen bli spännande om än ganska tuff ibland kan jag tänka mig haha. Det ska bli spännande att se vad jag skriver när 2017 är på intåg..! 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus