Snöfoton

I går och natten till idag har det kommit massor med snö. Jag har väntat och hoppats på mycket nysnö så att vi kan ta fina vinterbilder på oss som familj, och idag var det ju helt perfekt :)  Bästa Emelie och Felix var så snälla och hjälpte oss att fotografera! Hundarna hade jättekul i all snö och ligger nu och sover som stockar haha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Precis innan vi åkte hem blev Aska lite frusen och klättrade glatt upp i Felix mysiga pulka, haha alltså gullehunden!!
 
 
 

onsdag

Helt otroligt vad lite sömn kan göra. Idag vaknade jag av mig själv strax före klockan och kände mig ordentligt utvilad och med humöret på topp!
 
Leira har blivit väldigt mammig mot Aska och är nästan för snäll mot henne. Aska kommer att bli en odåga ifall inte Leira sätter igång och fostrar henne snart haha!
Det är inte ofta Leira säger ifrån fast att Aska klänger och biter i henne konstant, jag hade tappat tålamodet direkt.. Hon låter till och med Aska ta tuggbenen från henne utan att morra eller ta tillbaka dem och så fort Aska gnäller eller så ska hon pysslas om. Bortskämda unge hehe ;) Men hon är ett riktigt litet charmtroll som charmar både Leiran och oss..
 
 
 
 
 
 

gnälliga ligan

Äta, sova, dö. Lite så känns det nu haha. Aska behöver såklart gå ut på natten vilket gör att vi sover ca 2 timmar - rastar aska - sover 3 timmar - rastar aska - sover 2 timmar - dags att gå upp. Även att vi tar varsin rastning vaknar jag när Mattias rastar (han sover däremot gott när jag går upp och rastar) och här tre dygn senare o r k a r jag inte mer. Att dessutom gå upp runt fem för min del gör det sjukt mycket jobbigare haha. Klockan är 19 och jag vill typ gråta. Så ikväll stänger jag in mig på gästrummet så tar Mattias första rastningen och så ställer jag klockan på 3 och tar den "sena" rastningen och får lyxen att sova mer än 3 timmar i följd. 
 
Tur att Aska är sötare än sötast och ännu mer tur att det bara handlar om några veckor haha. 
 

Aska- liten

Igår åkte vi bil ända ner till Laholm för att hämta världens finaste lilla Aska hos jättetrevliga uppfödare. Det var bara Aska och en syster kvar från kullen och Aska var bara jättesöt från första stund. Systern var en liten huligan som for runt och bet i våra fötter, skällde och verkligen levde rövare haha, så det var helt perfekt för oss att Aska var den lite lugnare och keliga systern!
 
Vi trodde att Leira skulle vara som med andra valpar hon mött - lekglad och nyfiken. Istället var hon lite ignorerande haha, kanske inte riktigt lika kul när den skulle bli en i vår familj haha ;) När vi kom hem sen var hon mycket mer nyfiken och mitt i natten bestämde hon sig nog för att det var bra med en liten kompis. De varvade med att leka och sova hela natten. Suck haha. Idag är Mattias och Leira och jagar medan jag och Aska är hemma och myser och tränar på vem som är Aska!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

längtar

Ibland blir allt lite upp och ned, och nu har det blivit lite så haha. Istället för att locka håret, dra på mina högsta klackar och gå på examenssittning på lördag åker jag och Mattias mot skånska gränsen för att hämta hem en ny liten kompis.
 
Det känns sjukt tråkigt att det krockar men eftersom jag inte var med och hämtade Leira vill jag verkligen följa med den här gången. Ska bli så kul att träffa mamman och uppfödaren och vara med från första sekund! 
 
Här är förresten lilla pärlan, sockerbiten och allt gulligt man kan komma på att kalla henne hehe. Vad tycker ni förresten- är det en Katla eller en Aska? Skulle vara roligt att höra vad ni tycker!
 
 
 

onsdag

Idag har jag haft typ världens härligaste dag, ni vet en sån där dag som man bara går runt och ler och mår allmänt bra! Det har snöat, snöat och snöat och på förskolan har vi varit ute mycket. Många fröknar tycker det är tråkigt att vara ute, men jag tycker tvärtom att det är bland det bästa :) Jag tycker ofta att leken blir lite extra bra när man är ute, idag har vi tex kört båt på havet sandlådan. Det gäller att akta sig för hajar och krokodiler samtidigt som man måste se upp så man inte trillar i när det stormar och båten nästan kantrar hehe.
 
Dagens roligaste konversation; "vad heter du nu igen fröken?" "ja, vad heter jag nu igen?" "LILLA IDA, juste!!" Ellida/Lilla ida, ja men inte så tokigt haha..
 
 

Måndag

Nu snöar det ute, mycket! Tror det blir en lite längre nattrunda med Leira i gatlyktor och snöfall, så mysigt ♡
 
Dagen på förskolan har varit bra, dock var en av höjdpunkterna avdelningsmötet vi hade på eftermiddagen. Det känns så himla bra att vara med och strukturera upp verksamheten och att de tittar på mig och frågar vad jag tycker. Vuxenkänsla om något! Idag blev äntligen grupperna uppdelade så att jag har mina barn som jag följer under dagen. Jag tycker det är ett så himla bra upplägg och ger både mig och barnen en kontinuitet!
 
Efter vårt avdelningsmöte har vi egentligen en timmes egen planering, men eftersom vädret är som det är kändes det skönt att istället köra hem. Ser fram emot att sätta på en stor kanna te strax, tända massa mysiga ljus och ha planeringen här hemma istället. Grymt skönt att kunna göra så ibland!
  
 
 

söndag

Ännu en lugn dag där sovmorgon stod som första prio hehe.
Idag har jag ändrat de (förhoppningsvis) sista ändringarna på uppsatsen och nu är den inskickad för examination. Annars har det inte hänt mycket utan jag har bara pysslat med smågrejer. Mattias tog Leira med sig imorse för de skulle försöka hinna jaga lite, så det har varit en aning tomt i huset idag. I vanliga fall tycker jag det är mysigt att pyssla runt själv, men efter Åreveckan då vi bodde så många känns livet lite tomt utan folk runtomkring haha. Men tv, musik och kaffe löser ju det mesta!
 
Ikväll blir det middag i Västerby hos Mattias föräldrar då Markus fyller år idag och imorgon är det dags att åka till bästa jobbet igen. Livet skulle kunna vara betydligt tråkigare ;)
 
 
 
 

älskade helg

Otroligt välbehövligt med helg nu! Jag känner mig helt slut i både kropp och knopp och en dag med ingenting inbokat kändes som den bästa plan på länge haha. Så när jag vaknade kallade jag upp Leira i sängen och så mös vi en stund till för att sedan dricka kaffe i soffan framför nyhetsmorgon. Dagen har verkligen gått i lugnets tecken. Tvn har stått på i bakgrunden och jag har stökat runt i huset. Tvätt, städ och jul är nu borta. Hur mycket jag än älskar julen ska den helst ut den 1 januari haha. Nu har vi ju varit bortresta och i veckan har det inte varit överst på prioriteringslistan. Men det kändes så skönt i själen att få upp de vita gardinerna igen och rosa dukar med tulpaner på borden!
 
I torsdags hade jag opponering och respondering på min uppsats. Jag var mest nervös över opponeringen, men när det väl gällde gick den super och istället tyckte jag att det var riktigt jobbigt att respondera på min. Jag har inte upplevt det som jobbigt förut, men jag vet inte om det kanske beror på att den här är så stor och betydelsefull. Jag har jobbat på den så länge och det är lite min bebis förtillfället haha.. Men det gick bra det med, mest jobbigt att få och svara på kritik. Hela jag bara darrade och vid flera tillfällen tittade jag på den som pratade och såg att de pratade med mig men hörde typ inget av vad de sa. Min handledare var examinator för de andra i gruppen och jag hade mitt sist så hon stannade kvar i rummet och lyssnade, efteråt sa hon att jag skött mig bra och svarat bra. Överhuvudtaget fick jag bra kritik för min uppsats av både min handledare och examinator vilket kändes väldigt bra efter grillningen av de andra studenterna! Imorgon gör jag de sista ändringarna innan den lämnas in för examination och sedan tar det 10 arbetsdagar innan jag får resultatet. Håll tummarna kompisar!!
 
 Hejdå Liu! 
 
 
 
 

Förskollärare

Helt ärligt har det varit med skräckblandad förtjusning som jag längtat till min arbetsplats. Mitt första riktiga jobb, inte som vikarie utan min tjänst. Kommer jag verkligen att klara det här?
 
Men vart ska jag börja? Allt är toppen faktiskt! Mina kolleger är outstanding med ett arbetssätt som är lugnt och kreativt. Bättre blir det inte. Det märks såå tydligt i barngruppen framförallt. 24 treåringar som kan sitta stilla och engagera sig i samlingar och leka bra lekar utan att det uppstår konflikter stup i kvarten.
 
Både igår och idag har jag förvånats över hur oerhört kompetenta barnen i barngruppen är, just för att de verkligen tillåts att vara det på alla plan. De räknar till 15 på engelska (!) och jag kan under tiden de äter gå iväg till ett annat rum och värma min mat för att komma tillbaka till en livlig diskussion (idag var det källarmonstret haha) utan mat överallt och konflikter. Om jag tänker tillbaka på mina praktikplatser kan jag tycka att det är ganska fantastiskt för ett gäng livliga treåringar faktiskt hehe... Det här är absolut inget skryt, utan jag känner mer att jag har haft världens tur att ha kommit till den här förskolan!
 
Mattias hade köpt hem tulpaner och förberett finmiddag igår när jag kom hem helt slut efter första dagen som förskollärare, finingen. Hur bra det än är blir man otroligt trött så här i början.. På kvällarna har jag suttit med förberedelser inför examensarbetets framläggning och opponering, kommer bli en lättnad när allt med skolan är klart. Dagarna rullar på i en rasande fart, en vecka i Åre sprang iväg den med fortare än man kunde tro. Roliga människor, fylla och skidåkning kan ju sammanfatta det haha... Nehej kompisar, nu ska jag gå och sova!
 
Min nyckel jag fick idag
 
 
Och snögubben vi på förskolan gjorde igår, man tager vad man haver. Ett barn blev hungrigt och smakade på moroten haha.
 
 
 
 

tisdag

Idag var det inte riktigt lika fint väder som igår men fortfarande helt okej. Vi bor i ett av de små fjällen bredvid åre, men efter den första dagen insåg vi att det var roligare att åka 5 minuter buss till Åres backar så det är där vi kör. Backarna är en aning snöfattiga och lite isiga. Jag har åkt omkull en gång och kört över stackars Beas skidor så hon trilla med huvudet före haha, hoppsan! Men nu är ju det fixat liksom tänker jag ;) 
 
Vi tjejer skippade sista åket och tog en drink istället och killarna sjunger allsång så huset skakar - det blir nog en rolig kväll det här!
 
 

härlig dag

 
Nu är första dagen avklarad i Åre. En bra dag på många sätt. Vi bilade hela natten och hyrde skidor det första vi gjorde när vi kom fram. Jag var lite emot det haha, men det fungerade riktigt bra faktiskt. Man är ju trött, men inte helt död ändå. Fantastiskt kul att åka skidor igen! Det värsta är ju dock jämt jakten på ett par pjäxor.. Har man Stålhammarvader så har man hehe. Men efter att ha provat halva utbudet hittade jag ett par kompisar!
 
Det allra roligaste hände mitt på dagen - den där uppfödaren som jag berättade om tidigare ringde upp Mattias som första efter en oseriös köpare. SÅ om ca tre veckor flyttar det hem en liten Aska till oss! Vi har inte riktigt bestämt oss om vi kallar henne Aska eller Katla, jag tror vi väntar att bestämma oss tills vi träffar henne. Men förstår ni hur glada vi är?! Vi har varit i kontakt med sex olika uppfödare, men haft lite otur. En kull kunde vi få en valp från, men då föddes bara tre hanar. En annan kull var vi nr 3 på tik men då överlevde tyvärr bara en tik och en hane. Men de flesta kullar har de varit så många köpare på så att vi inte fått någon. Men nu så! Allt som händer i livet har en orsak ♡
 
 

2015

Nytt år och ny start. Året som ligger framför oss kommer bli ett år att minnas tror jag. Det här är året som jag kommer att bli en fru, året jag börjar mitt arbetsliv som färdigutbildad förskollärare på ett drömjobb och året som vi välkomnar vår andra hund till familjen. Jag bara känner i hjärtat att detta kommer bli ett favoritår!
 
2015 rivstartar med en skidsemester i Åre med gänget som vi firade nyår med. Jag har inte åkt skidor på flera år, så det ska verkligen bli jättekul! Leira kommer också att ha det bra under veckan. Hon kommer bo hemma hos Mattias föräldrar och vara ute i den stora inhägnaden större delen av dagarna. På kvällarna kommer hon få vara i källaren och i en del av bottenvåningen. Tror hon kommer få det super! Direkt efter vi kommer hem börjar jag sedan på mitt jobb. Det kittlar i magen när jag tänker på det. Världens härligaste känsla av förväntan och pirrighet! Haha, jag vet att ni som jobbar suckar och skakar lite på huvudet åt mig, men låt mig liksom. Jag landar nog sen hehe.. Känslan av att ha läst i 3,5 år och äntligen få jobba som det jag är utbildad till är magisk.
 
2015, bring it on!
 
 

Nyår!

Nyår firade vi hemma hos oss med några vänner. God mat och goda vänner är en oslagbar kombination!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus