Tallin

Förra veckan blev det lite kass uppdatering då jag hux flux blev helt totalt däckad på tisdagen. Jag började frysa på måndagskvällen och hade feberfrossa på natten. När jag vaknade på tisdagen kändes det bara som att jag ville gråta så ont jag hade överallt haha! Men som oftast när det gäller mig kom det snabbt och var borta lika snabbt igen. På onsdagen var jag bättre och på kvällen hade jag och Evelina en babyshower för Emelie och bebisen i magen :) Det blev riktigt bra faktiskt - vi pimpade huset och bakade cupcakes och hade oss.
 
På torsdagen mådde jag dåligt igen och i fredags åkte vi iväg på en Tallinkryssning. Jag, Mattias, Calle och Heidi! Haha, ja hoppsan vad mycket det klämdes in ändå den veckan ;) Juste, inflyttningsfest för Emz i Ljungsbro var det förra helgen också, kanske inte så konstigt att kroppen behövde ta igen sig och strejkade lite..
 
Resan till Tallin blev också himla bra :) På förmiddagen i fredags tog vi bussen från åtvid till Linköping där vi tog nästa buss till Stockholm. Killarna blev något besvikna när chauffören inte tillät öl på bussen haha! När vi kommit på båten så åt vi buffé och jag skojjar inte men herre min vilken buffé! Vi åt så vi nästan sprack och sedan tog vi det lugnt på kvällen.
 
På lördagen gick vi av i Tallin och strosade runt. Dock var det mest ett industriområde vi hittade och en massa hotellbyggnader. Jag tänkte mig att det skulle vara massa fina byggnader, så jag blev lite besviken. Men annars var det bra. PÅ kvällen åt vi buffén igen och det var nästan ännu bättre - för då hade man liksom hittat sina favoriter hähä! ;) Sen drack vi och hade roligt :D
 
Vi var något slitna när vi kom hem igår, vi orkade bara åka och hämta Leira, sen slappade vi hela kvällen och gick och la oss tidigt. Idag hade jag min första dag på nya vfun, så det gällde liksom att vara pigg och glad!
 
 
 
 

Pyssel

Inatt har jag sovit 12 timmar. Skönt och välbehövligt! Igår på kvällen började jag må ganska dåligt. Det är bättre idag, men jag känner mig totalt sliten i kroppen. Min kropp är väldigt känslig mot stress- och just nu är det stress på flera plan i mitt liv.
 
Idag försöker jag ta det riktigt lugnt och njuta av mitt liv, jag har ett bra liv, men det lurar jämt hjärnspöken att brottas med haha. Tror att många kan känna igen sig i det ;)
 
Jag och Leira tog en lång promenad i skogen. Bara att komma ut i naturen får mig att må mycket bättre och känna ett annat sorts lugn. Just nu är det ju så himla fint ute också med alla höstfärger och den höga klara luften. Leira kände av höstglädjen (eller var det den bristande motionen igår haha??) och var totalt galen idag. Sprang från sida till sida, skällde på ekorrar och busade runt som en riktig tok haha!
 
Nyss fick jag ett ryck och pimpade vår kaffeburk, den har varit Mattias morfars eller hur det nu var- så det är ju roligt att kunna använda den. Blev riktigt fint om jag får säga det själv hähä!
 
 
 
 

Torsdag

Hej och hå vad jag inte kände för att stiga upp i morse.. Känner mig frusen stel och allmänt trött, men idag SKA jag bli klar med arbetet, kvittar hur länge jag sitter ikväll. Imorgon vill jag ha världens lugnaste skönaste fredag, och då lär jag skriva klart idag. Check!
 
kaffekaffekaffe
 
 

Onsdag

Igår försökte dagen skita sig, hela tiden haha, men jag lät inte den göra det ;) Såå mycket handlar om inställning, igår gav livet mig några sura citroner men jag öste på med socker och gjorde citronsaft.
 
Min filosofi för gårdagen var att bli klar med essän, men plötsligt så hade vi inget Word på datorn?! Helt spårlöst borta och jag kunde inte öppna en enda fil. Ja men kul. Men istället för att deppa gick jag världens längsta skogspromenad med Leira, som jag tänkte att jag inte skulle hinna om jag satt med arbetet hela dagen. Sen städade jag och stökade runt här hemma. Så det blev en riktigt mysig dag :) Fick världens inspiration på eftermiddagen och bestämde mig för att laga en riktigt smarrig middag som jag aldrig gjort förut. Kollade runt bland massa recept innan jag hittade ett som lät perfekt. När jag skrivit handlingslistan kollade jag lite snabbt runt på datorn - och då passar hunden på att knycka handlingslistan från bordet bredvid mig och äta upp den haha, jag vet inte vad som är värst? - Att jag inte märkte att hon tog den eller att hon vågade ta den precis bredvid mig?!
 
Väl i affären hade de ingen zucchini så jag fick åka till en annan affär med och till råga på det så hade jag kollat på så många olika recept så jag råkade blanda ihop dem och lagade fel. HAHA det kan liksom bara aldrig bli rätt när jag är i köket?? Men gott blev det ändå som tur var :)
 
Sista nudå.. på kvällen när jag skulle ut och springa fanns plötsligt inte min reflexväst längre. Nej men på med Mattias jaktväst och ut ändå haha. Ja, men det blev en bra dag trots allt i alla fall :)
 
Idag har jag suttit med arbetet lite till och från, hittar inte riktigt motivationen. Snart ska jag göra mig iordning och åka in till Norrköping för ett kvällsmöte.
 
 

Pluggmåndag

Just nu sitter jag i skolan och har gjort sen tidigt i morse. Essä om estetiska lärprocesser står på schemat. Jag känner mig litegrann som en hycklare haha, jag har gått runt och längtat efter sätta igång med skolan och att skriva arbeten - men nu när det är här känns det inte riktigt lika roligt längre ;) Dagen har varit gråmulen och jag Ermina och Emma har suttit i biblioteket med våra datorer och böcker och lite naturgodis. Nyss gick de hem och kvar sitter jag. Innan jag äntligen kan åka hemåt ska jag gå på ett möte. Känns lagom kul nu hehe.. Det har inte blivit överdrivet mycket gjort under dagen, men att komma igång är ju alltid det svåraste tycker jag. Sen att sitta med sina kompisar fungerar ju inte heller alltid, därför är det skönt att jag nu har plockat ut de jag behöver, av de böcker jag inte har hemma, så att jag förhoppningsvis kan skriva klart essän hemma. Idag har jag äntligen tagit mig i kragen och ringt upp mitt jobb också. Varje gång jag har ett uppehåll på jobbet så blir jag vilande i systemet så att jag måste be dem att sätta igång mig igen. Känns lite si och så att jobba, men det ska ändå bli skönt att få lite mer i månaden :) 

Söndag

Igår åkte jag och Mattias till skogen för att träna Leira på älg inför älgjakten. Så kul att se, så fort Leira fick på sig pejlen (gps- halsbandet så att man kan se vart hon är) blev hon totalt tokig. Hela Leira skakade så taggad hon var haha! Mattias hade egentligen inte tänkt släppa henne ifall vi inte så en älg, men sen gjorde vi det ändå.
 
Fialottan var jätteduktig. Sökte ut området mycket mer än förut, Mattias har haft lite problem med att Leira inte vill lämna honom för långt bort och då är det inte lika stor chans att hon hittar djur. Men igår drog hon först iväg 100 m för att komma tillbaka, sen 200 m innan hon checkade av osv. Jag tror hon gick så långt som 370 m ca- som var första gången :) Sen hittade hon hjort som hon jagade, så det blev inte att ställa någon älg. Men det är lite svårt på de markerna eftersom det finns såå mycket hjort och inte alls lika mycket älg, vilket gör att hon hittar hjort att jaga innan hon hittar älgen. Bättre lycka nästa gång ;)
 
På kvällen åkte vi lite spontant ut till Jockes sommarstuga för årets sista grillkväll med Jocke och Simon. Trevligt :D
 
Hepp, jag ska strax åka iväg till Västerby där Mattias och Leira är, vi ska försöka tjuva lite mat och sällskap haha!
 
 

Fredag

Hej hopp vad veckan har gått fort! Fredag idag, fredag den 13 - men det struntar vi i tror jag haha! Jag och Leiran har haft en bra dag här hemma. Ikväll är jag sugen på fredagsmys. God mat, tända ljus och en bra film :) Kanske lite vin??
 
På tal om annat skickade jag precis iväg ett mejl till en hundkurs, så hoppas vi att vi kan gå något roligt i höst. Det är ju inget att sticka under stolen med haha - vår tjej är världens härligaste goaste hund, men utan aktivering ballar hon lätt ur! ;)
 

 

Härlig Torsdag

Hur härligt är det inte att gå upp i vettig tid på morgonen och göra alla jobbiga måsten då? Alltså jag tror att jag säger det varje gång, ändå händer det relativt sällan haha!
 
Dagen började med en kissrunda med Leira runt kvarteret, för att sedan kura ihop oss i soffan med en kopp kaffe och lite skolarbeten. Nu känns det som att hösten har anlänt på riktigt. Lite kyligt i luften och löv i håret haha. Det var en lätt uppgift till skolan, bara en sammanställning, men det kändes skönt att börja lite lugnt, men att ändå börja. När det inte är något som känns alldeles för svårt eller stort så tycker jag verkligen att det är superroligt att skriva till skolan :)
 
I tisdags åkte jag som sagt in en sväng till Linköping och pratade igenom livet med Emz. Jag uppskattar verkligen att ha de vänner jag har, som man kan nöta och blöta problem med eller bara snacka så att tiden springer iväg haha. Feeling lucky haha ;)
 
 
 
 
 
 
 

 

vardag

Att det kan vara så gudomligt skönt att komma hem! Semestern har varit riktigt skön och härlig, men inget slår känslan av att komma hem :)
 
Den här hösten längtar jag verkligen till att sätta tänderna i haha. Rutiner, höstluft, dimma, regn, filt, te, kaffe, skinnjacka, snygga kläder - det finns ingen ände på hur många saker jag gillar. Jag till och med längtar efter att sitta på föreläsningar och skriva arbeten haha!
 
Idag är en lugn "hämta-mig-dag". Jag ska packa upp, tvätta, läsa litteratur och bara mysa. Jag kom nyss in från en lång härlig skogspromenad med finaste bästa Leira. Sommaren hänger kvar men med en liten gnutta höst i luften. Underbart :)
 
Imorgon ska jag göra mig lite extra fin, åka in till Linköping och träffa en fin vän som det var alldeles för länge sen jag såg. Efter det åker jag in på ett möte i Norrpan och på kvällen ska vi i sektionen gå på fin restaurang.
 
 

fredag

Då var det redan näst sista kvällen på vår efterlängtade semester. . Men bra har vi haft det :)
 
Vi fick ju tag på en riktigt billig resa med boende på ett lägenhetshotell. Jag förväntade mig inte speciellt mycket för det priset - men oj så positivt förvånad jag blev! Rummen var väldigt fräsha och mer än okej med till och med en balkong. Okej att toadörren varken går att stänga eller låsa haha, men sol hela dagen vid poolen (det är faktiskt inte så vanligt som man tror ) och nästan bara vi vid poolen känns som såå värt det ändå!
 
Vi har mest hängt vid poolen på dagarna och gått ut pch ätit gott på kvällarna. Just denna stund sitter vi
på vår favoritresturang och kollar på matchen mellan Sverige och Irland - eller jag är inte jätteinsatt hehe ;)
Dör sötdöden litegrann, resturangen äger världens sötaste valp. Popin. Alltså ja, verkligen världens sötaste  haha! Annars ikväll var vi uppe vid borgen som ligger på ett berg. Superfint med utsikt och solnedgång. Vi tog lite kort med systemen så de kommer framöver! Och igår åkte vi på en båttur. Relaxbåten som ena riktiga tanter, men det var riktigt bra. Såg havssköldpaddor också! :)
 
Nej jag är verkligen glatt överraskad av Turkiet.  Sist jag var här för fyra år sen tyckte jag inte alls det var såhär bra. Jag kommer t ex ihåg vattnet som grått.. men istället är det så blått så blått. Typ turkost :) älskar ♡
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus