Som det kan bli

Idag vaknade jag med världens huvudvärk, så i princip hela dagen har bestått av vilande i mörkt rum. Och så visade det sig fram mot kvällen att det var kaffeabstinens eller något sånt haha.. Försvann direkt efter en halv kopp kaffe, och så har jag slösat bort hela dagen i ett mörkt rum. Perfekt! Min krasslighet vägrar försvinna, jag är inte direkt sjuk men inte heller bra så därför har det inte blivit något kaffe varken idag eller igår. Hade aldrig trott att kaffe hade så stor betydelse för mig..
 
Annars har jag och Mattias fixat inför imorgon då det blir några vänner hemma hos oss. Iläggsskiva i bordet och silvriga dukar. Mattias har även förberett efterrätt och imorgon är det bara lite städning som behövs :)
 
 

Måndag

Igår kom Calle, Heidi och Aaron på fika. Vi har inte träffat dem på hela hösten så Aaron hade växt en del, närmare 20 cm tydligen (!). Vi träffade dem senast bara några dagar efter förlossningen, så det hinner hända en del på nästan 5 månader. Jag tyckte Aaron var väldigt liten nu också, och jag kan liksom inte tänka hur liten han måste varit i början då.. Hur kan liksom en så liten pys varit 20 cm mindre?! En glad kille var det i alla fall och det var kul att prata igenom allt som hänt sen sist över några koppar kaffe och lite för många bullar hehe..
 
Idag har jag tagit tag i de sista ändringarna innan framläggningen på min uppsats. Haha, känns som jag jämt sitter med ändringar. Det ska bli så obeskrivligt skönt att bli färdig på riktigt. Jag har haft svårt att sova flera nätter för jag är så stressad och orolig för de närmsta veckorna. Skulle vara skönt att bara spola förbi och vara klar. Det är så mycket olika saker att hålla reda på och fixa med själv både med examengrejer och jobbet, sen har vi en skidsemester och en bilbesiktning och huur mycket som helst känns det som haha. Men ja, det löser sig. En dag i taget!
 
Leira oroar sig inte, hon njuter av att det äntligen är snö!
 
 
 
 

winter wonderland

 
 
 
 
 
 

Juligt värre

Men hej, här kom visst livet emellan haha ;)
 
Jag, Mattias och Leira åkte ner till Skåne över julen för att fira med min familj. Det var regniga, men väldigt mysiga, dagar som sprang iväg fort. Blött, grått men julstämning på topp! Och trots allt så hann vi med ganska mycket tycker jag nog. Leira blev mer än bortskämd med både kärlek och mat, men det är väl aldrig fel hehe.
 
På juldagen åkte vi hemåt igen, och hur härligt det än är att vara i Skåne eller borta överhuvudtaget är det ganska skönt att komma hem. Skönast tyckte nog ändå Leira att det var haha - hon fick världens ryck när vi kom hem och for runt i ett lyckorus i huset. Sen var hon såklart tvungen att kolla läget ordentligt på kissrundan med, nosas och kissas skulle det minsann göras överallt..   
 
På annandagen firade vi jul med Mattias mammas släkt och idag blir det firande med Mattias familj. Mycket jul är det, men älskar man julen är det liksom inga problem! GOD JUL KOMPISAR!
 
 

Torsdag

Idag har jag jobbat mina sista timmar på hemmet, på riktigt haha. Ett roligt jobb till stor del - men jag hade ändå världens leende när jag gick därifrån. Nu börjar ju mitt "på- riktigt- liv" ;) Även om de var de sista timmarna var det tungt, det verkar som att jag har ett envist virus i kroppen eller något, fortfarande feber, ont i halsen och hosta. Trots att jag bara jobbade halvdag var jag tvungen att lägga mig och vila lite så fort jag kom hem.
 
Imorgon har jag min sista handledning och därefter ska jag och några vänner ha lite julmys. Under de senaste månaderna har jag knappt träffat någon från klassen, så det ska bli kul att ses imorgon. Vi lär ju skåla i julmust över att vi äääntligen är klara med uppsatserna haha!
 
På tal om annat går Leira på en fettdiet nu. Hon har aldrig varit något matvrak och nu är hon lite väl vass över ryggen, efter jakten bland annat skulle jag tro. Ostrullar med smör är en diet som går hem hos Leiran haha...
 
 
 

jul i huset

Idag på promenaden snöade det. Det la sig inte, men mysigt ändå. Jag och Mattias hade en riktig julkväll för någon dag sen. Kokade knäck, lyssnade på julmusik och slog in alla klappar. Åh vad jag längtar efter en mysig jul med familjen nu. Och risgrynsgröt. Alla klappar ligger i en stor hög på köksbordet och sprider lite julstämning nu i alla fall. Jag är fortfarande krasslig, men håller tummarna att det är borta imorgon när jag ska jobba.
 
Haha, jag försökte smyga ute i köket med Leiras julklapp - men som ett brev på posten kom en nyfiken vovve. På något vis fattar hon jämt när något är för henne. Knashund. Paketet är svårgissat och lättöppnat haha. På torsdag blir det en juldusch för fröken, helt otroligt vad skitig hon är. Det kommer hon säkert älska höhö..
 
 

Måndag

Vi fick snö för några dagar sen, men nu är den strax borta i vanlig ordning. Jag och Leira är hemma idag. Igår mådde jag kasst, men idag känns det lite bättre igen men det är ändå riktigt skönt att vara hemma och ta det lugnt. Vi slår in några julklappar och myser. Jag har slått på stort och unnat mig inte mindre än tre (!) tassimokoppar med karamellatte. Gott gottigott gott!
 
Jag försöker även strukturera upp lite här hemma inför kommande veckor. Tvätt och så.. Först ska vi hem till Skåne några dagar, sedan hem till Åtvidaberg igen och iväg på jul med Mattias familj. Sen har vi nyår och två dagar senare en veckas skidsemester. Eftersom jag är en orolig och lättstressad människa tycker jag allt känns lite jobbigt haha, roligt men lite jobbigt. Egentligen är det ju inget som är speciellt jobbigt, så jag vet inte varför jag envisas med att oroa mig haha.
 
 
 
 
 
 

lördag

Idag vaknade jag alldeles tung i huvudet och med taggtråd i halsen. Mysdag i soffan!
 
Igår hade jag en riktig powerdag. Hela dagen satt jag och pillade med uppsatsen, så nu är den äntligen färdig. Igen. Den blir bättre och bättre, på tisdag skickar jag in den igen och får tillbaka den på fredag med de sista ändringarna innan framläggning. Spännande, håll tummarna för att den går igenom!
 
På kvällen när Mattias kom hem åkte vi in till Linköping. Vi åt på älskade Chili och letade sedan efter de sista klapparna. Sedan stannade vi även till och skulle spana på vigselringar. Jag hade en tanke om vad jag ville ha och vad jag inte ville ha. Men istället för att bara spana såg jag ringen och säger det klick så säger det klick! Egentligen tänkte jag mig någon som inte var en typisk vigselring, haha, men ödet alltså.. När jag såg den så bara visste jag. Det blir en klassisk diamantring som blingar såå fint på fingret!!
 
På hemvägen köpte vi med oss lussekatter och hälsade på Simon och Bea i deras nya lägenhet. Jag tror det är en lada eller en ladugård som är omgjord till lägenheter. Snedtak längs hela sidan och gångbro - kommer bli jättemysigt när de kommer i ordning mer.
 
 

Torsdag

Idag har jag jobbat en lång dag på jobbet, men som tur var på min favoritavdelning. Då är det inte lika kämpigt haha. Annars håller jag på att lagra motivation för att ta tag i det sista på uppsatsen, och det går bra! Just nu känner jag att nu jäklar ska jag bli färdig! Det är ju bara det sista liksom. Imorgon tänker jag vakna tidigt med världens motivation och bara köra hehe!!
 
Jag tror jag har fått en väldigt bra handledare faktiskt. Jag har fått omarbeta min text flera gånger redan, vilket kanske inte är så kul men väldigt bra. Men alltså - det är svårt! Jag lämnar in en text jag tycker är bra och handledaren skickar tillbaka med massa "hur tänker du här - förklara", "utveckla", "ändra mening här", "är det här relevant för din studie", "varför det här är intressant och relevant för studien" och så vidare. På något vis var det ändå enklare att bara skriva texten på mitt sätt än att faktiskt arbeta med texten. Men det blir väl bra tillslut ;) Och som sagt är det nog ganska bra att ha någon som bråkar med texten och hjälper till att utveckla den till ett bra examensarbete.
 
Igår hade jag och Mattias 8 år tillsammans, tänk vad fort tiden går ändå! Vi har bott i huset i fyra år och haft Leira i två. Men vad är det man brukar säga? Tiden går fort när man har roligt!
 
 

Tisdag

Några timmar på fm har jag varit och hälsat på Amanda som jag jobbade med förra sommaren och hennes söta bebis Lithea. Go och glad med runda gosiga kinder! De har flyttat till en ny lägenhet ganska nära oss, så det var kul att se den men jag skulle ljuga om jag sa att det inte var roligast att bebismysa hehe ;)
 
Igår jobbade jag och likaså imorgon och på torsdag. Jag skuter lite på att fixa ändringarna i uppsatsen för att det är såå tråkigt, men jag lär väl fixa det på fredag eller i helgen eller så kanske. Helt stört hur snabbt de senaste veckorna gått, nästa lördag åker vi hem till Skåne och firar jul! På tal om jul så har jag fixat de flesta klapparna nu, några enstaka kvar bara. Det är ju nästan roligast att köpa till andra, även om jag brukar skämta till Mattias (som aldrig önskar sig något) att det skulle vara mycket lättare om vi bara köpte julklappar till mig hihi.
 
Nu ska jag strax åka ner till affären och storhandla, jag tycker det är så skönt att göra sånt mitt på dagen när inte alla andra ska trängas, och till kvällen promenerar vi ner till Emelie, Frans och Felix för att fira Frans som fyller år. En bättre tisdag kan man nog kalla det!
 
 En bild från tjejkvällen i lördags!;
 
 

lördag

Igår kom elektrikern för att byta vår elcentral redan klockan 7 på morgonen. Så jag fick strunta i morgonkaffet, och sminka mig med en ficklampa eftersom all el försvann. Så kan det va.
 
På handledningen gick det bra. Hon sa att jag hade en bra grundtext, men eftersom jag har tid på mig kan man lika gärna gå in för det ordentligt. Hon menade att det fanns mycket potential i min text att bli riktigt bra, så på något vis kändes det ändå okej med 78 kommentarer i texten. Haha jo men tackar... Det är inte så farligt som det låter, mycket småfel, men det tar ju sin lilla tid. Efter det stannade jag till hos Ermina och åt upp hennes fika och pratade på. Det här med kosten går inte så jättebra just nu. Det är julen som spökar, glögg och lusskatter vart man är befinner sig. Men äsch, nytt år nya tag!
 
Idag på fm har jag gått en promenad med Mattias syster Evelina och Felix som hon passar idag och ikväll. Mysigt att promenera runt med lite sällskap en grå lördag. Mattias och några grabbar ska bada tunna och dricka öl ikväll, och min kväll blir en tjejkväll i Norrköping :) 
 
 
 

onsdag

Trött. Kom precis hem efter en lång dag på jobbet. Inspirerad på livet, eller kanske inte just nu haha. Det blir en kväll i soffan med en stor kopp te ♡
 
Det spännande samtalet som skulle komma kom aldrig, så vi hörde av oss själva igår kväll. Det var till en kennel där 8 små laikavalpar skulle födas förra veckan. Vi tyckte att vi fick en bra kontakt med uppfödaren så besvikelsen blev stor när vi fick veta att trots att 8 gulliga valpar kommit till världen var efterfrågan så stor att det inte fanns någon till oss. Det känns otroligt tråkigt, men det är bara att leta vidare. I dagarna ska vi ringa några kennlar till, men det verkar svårt att hitta en laikavalp med bra föräldrar utan de rätta kontakterna.
 
 
 

tisdag

Igår var jag på mitt första apt- möte på min nya arbetsplats, och det kändes jättebra! På avdelningen där jag ska jobba är vi tre förskollärare och en barnskötare, och mina framtida kolleger var både trevliga och inspirerande. Sen verkade de ha en väldigt bra och glad stämning mellan varandra. Känns som att det kommer bli super, jag är så himla tacksam mot någon/något för att det verkar bli så himla bra! Sa jag att det är en avdelning med barn i åldern 2- 3 år förresten? Precis som jag velat hela tiden, men det är väldigt få förskolor som har den åldersindelningen, så ingen kan vara gladare än jag just nu.
 
Livet känns nästan liite för bra just nu, skrockfull som man är haha.. Men jag ska inte klaga, man vet aldrig när allt vänder.
 
 
 
 
 

Första advent

I lördags vaknade jag upp med den där smygande julförväntningen i kroppen haha. Dagen före första advent är helt perfekt att julpynta huset, julmusik och en julfilm i bakgrunden så är det top noch.
 
Jag har fått jättefina ljusstakar av mamma, så de var det första som kom på plats. Sen strök jag julgardinerna dagen till ära och satte ut tomtar och gjorde fint på brickorna. Det blev jul i hela huset, och hur tajmat var det inte att det kom ett lätt pudersnö på eftermiddagen med!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus