Bästa Leiran 1 år :)

Idag är ingen vanlig dag för det är Leiras 1 års dag!
 
Jag bara försökt göra saker som Leira tycker är kul idag. Det är ju bara en hund- men är det födelsedag så är det haha!
 
Leira började dagen med ett gott tuggben, istället för tårta liksom hehe! Sen gick vi en lång promenad som slutade med nästan tre timmar i linan i trädgården. Det finns inget den hunden hellre vill än att vara utomhus. Men jag klagar inte. Det var sol och blå himmel så jag satt i solstolen och läste en bok. Både långbyxor och tjocktröja behövdes, men det var ändå riktigt skönt att sitta där.
 
Jag och Mattias har länge pratat om att försöka oss på att cykla med Leira. Hon har sån otrolig energi, och en jakthund behöver ha kondis. Så idag provade vi. Det gick riktigt bra faktiskt! Hon sprang fint brevid cykeln även om hon drog lite väl mycket haha. Några gånger fick jag hjärtat i halsgropen då Leira fick för sig att springa in framför cykeln. Som tur var gick det bra alla gångerna, och det märktes att hon började haja grejjen på slutet :)
 
Nu på kvällen var det hundkurs igen. Vi trodde att Leira var i höglöp förra veckan, men det var hon iiinte haha! Det var hon definitivt idag! Noll kontakt och överallt och ingenstans samtidigt.. Haha, jag hoppas verkligen det där löpet är över snart. Och den där blöjan hon har inomhus.. Leira skäms lika mycket varje gång vi sätter på den stackaren. Nu de senaste dagarna har hon verkligen visa oss att hon verkligen inte vill ha den. Hon måste tycka att vi är de trögaste på jorden haha! Men idag var det det 16 dygnet, så det borde vara på sluttampen nu.
 

Förvirrat

Igår vaknade jag på helt fel sida, av Mattias (från min sida) hatade väckarklocka.. Sedan fortsatte hela dagen i samma anda haha.
 
Leira var rastlös som en tok och ute regnade det och blåste det. Efter en blöt promenad tog jag in posten där jag fått mitt sommarschema. Nämen tror ni inte jag får jobba tredje midsommaren i rad??? Haha hata!
 
På kvällen är det dags att vaccinera Leira och då ser Mattias något på hennes papper som vi inte sett förrut. Namn: Laikatik. Ras: Blandras Gråhund/ Karelsk björnhund. Har vi gett 9 000 kr för en blandras???? Vet inte riktigt vad vi ska tro.. Både Gråhund och Karelsk björnhund är stora grova gråsvarta hundar. Här sitter vi med en vit/guldig nätt hund som är väldigt lik just en Laika. Hm.. Vi lär ju ringa uppfödaren och höra, fast han kommer säkert förneka allt fuffens.
 
Ska jag vara ärlig tror jag vi har en renrasig Laika men däremot fel papper. Uppfödaren hade många hundar och flera kullar valpar samtidigt. Skulle inte förvåna mig ifall han har veterinärbesiktigat en eller två och skickat det pappret med alla valpar..
 
Det gör ju då egentligen inte så mycket eftersom vi vet att vi har en fullt frisk hund. (På grund av mask i magen och kräkningar har vi varit hos veterinären inte mindre än tre gånger. Tagit blodprov och kollat upp henne - så frisk är hon). Men det är ju en aning fult gjort...
 
Karelsk björnhund:                                                      Gråhund:
  
     
 
Laika:                                                                      Rädd bebisLeira första dagen:
 
   
 
Jag hade visst ingen ordentlig bild på Leira i helkroppsformat. Men man ser ju fortfarande vem hon är mest lik ;) Jag har svårt att tänka mig att en Karelsk björnhund (som MÅSTE ha den speciella svart vita teckningen som på bilden) och Gråhunden (som också ALLTID är grå) kan få en valp som Leira.
 
Därför tror jag att uppfödaren har fifflat med pappren.. Men det får vara som det vill. Som sagt har vi en frisk fin vovve - och det är det viktigaste.
 

tisdag

Idag har det blåst som sjutton här i Åtvidaberg. När jag och Leira var ute på promenad trodde jag nästan att vi skulle blåsa bort haha! 
 
Dagen har annars bestått av mys, bus och plugg. Nu avrundas kvällen med film och lakrits/hallon te. Mums på det ni!
 
Fina snödroppar jag äntligen hittade i vår trädgård idag :)

Vårhelg

Hela helgen har vi haft underbart väder. Riktigt vårigt med strålande sol och varmt :) Vi har tillbringart den med nära och kära och verkligen tagit vara på den tycker jag allt!
 
På lördagen var vi uppe relativt tidigt och åkte ut till Västerby för att köra in lite ved. Sånt som skulle kunna vara tråkigt får man helt enkelt göra roligt.. Mattias syster Evelina följde med ut och vi tre samt Markus (Mattias bror) och Ann- Katrin hjälptes åt. När hälften var gjort fixade Evelina fika och Mattias mormor, moster och hennes man kom och fikade med oss på vedbacken. Solen bara stekte och allt var faktiskt ganska perfekt - sånt som man får tänka tillbaka på en tråkig trist dag haha!
 
 
På kvällen åkte jag och Mattias hem till Calle och Heidi för årets grillpremiär! Sååå himla gott blev det, och lika trevligt som alltid :)
 
 
Heidis söta lilla rosa grill som fungerade förvånansvärt bra!
 
Heidi kör folkrace den tuffingen. Var tvungen att ta ett kort på hennes, något buckliga, bil haha!
 
 
Finaste flickan var självklart med!
 
 
(Prin)Sessan
 
Tjockis - katten som trots att han är kastrerad går in i grannhuset och muckar gräl med grannens katt haha..
 
Det var helt okej att Leira kom in och hälsade på. Bara hon höll sig på avstånd ;)
 
På söndagen tog vi en låång sovmorgon. Därefter körde vi ut till en av Mattias föräldrars grannar. Han var grävmskenist förrut, men nu är han pensionär. Fritiden tillbringar han med att göra vägar inne i sin skog, så där promenerade jag, Mattias och Leira runt en timme haha. Sedan åkte vi en sväng till Västerby och bytte däck på bilen. Eller rättare sagt bytte Mattias däck och jag och Leira mös i solen :D
 

Hundkurs

Igår var det äntligen dags för hundkurs igen. Det var vår tredje gång och det är så himla kul! Tränaren Kicki är verkligen jätteduktig och det är ett härligt gäng som går. Kicki driver kursen med värsta possitiva andan, säger aldrig att vi gör fel utan vad som är bra och tips på hur vi kan förbättra- och kanske viktigast har hon en enorm förståelse för alla hundarna och är en fena på att läsa av dem.
 
Igår tränade vi mycket på kontaktövningar, dvs att gå med hunden och ha ögonkontakt utan att bli störd av saker runt omkring. Första gången hade Leira sitt livs roligaste och struntade TOTALT i mig. Hoppade och studsade samt gjorde lekutfall mot alla andra hundar.. Men på den här korta tiden har hon utvecklats jättemycket. I gruppen är hon en av de som går med bäst kontakt. Trots höglöp igår kan jag stolt tillägga ;)
 
Sen tränade vi lite andra roliga saker. Inkallning i koppel, platsliggande, slalom mellan benen och sånt. Och Leira bara glänser!! Hon fattar galoppen direkt och igår fick vi jättemycket beröm för att hon är en så otroligt trevlig hund av tränaren. Hon sa att Leira var väldigt lättlärd och att det var bra att hon var så possitivt inställd till allt jobb, och att hon var förvånad att Leira vill sammarbeta så pass mycket trots att hon är en jakthund och därmed en väldigt självständig ras. Helt enkelt att vi har en väldigt trevlig hund. Haha- nu låter det här som värsta skrytinlägget, men jag är bara så himla glad! Vi valde en svår ras, men vi fixar det och vi fixar det till och med bra. Och Leira är ju bara bäst :)
 

Veckan

Lite dålig uppdatering här ser jag haha! Livet rullar på med det vanliga, skolan, vänner och kärleken.
 
I helgen åkte vi i lärarsektionen till Nyköping för att tampas på BodaBorg. Det är typ som fångarna på fortet med lag och olika banor som ska klaras av. De som klarat flest banor vinner. Blod svett och tårar haha!! Vi hade en grymt kul dag och det bästa laget (mitt thihi) vann :) På kvällen stannade jag kvar i Norrköping och hade myskväll med mina fina flickor Ermina och Emma!
 
Även söndagen var en bra dag. Jag och Mattias åkte hem till Calle och Heidi och fikade. De har renoverat nästan allt i huset och det var himla fint nu. Stor skillnad mot förrut! Som vanligt drog tiden iväg lite, men vad gör det när man har roligt?
 
Sedan har det varit skola för hela slanten i veckan. Vi läser en fördjupad kurs om barns språkutveckling. Låter ju inte som det roligaste i världen - men det är riktigt intressant faktiskt!
 
Igår hade vi ett riktigt bra sektionsmöte. Sektionen har varit lite si och så den senaste tiden, men igår kändes det som att vi äntligen börjar få till det :) Det blev så sent så jag stannade kvar hos Ermina. Amanda kom också förbi med värsta kakan. Haha gulle! Sen hjälpte hon mig att få en liten våruppfrächning i håret. Damdamdaaaam.. haha nejdå, blonda slingor blev det och jag blev jättenöjd!
 
Något som är lite roligt men ändå underligt är att vi har trädgården full av krokusar? Första året vi bodde här hade vi bara en (som grannarna typiskt nog matade till min kanin så han blev sjuk), förra året hade vi tre och nu har vi plötsligt hur många som helst?! Haha vad hände?
 

onsdag

Då var dagen mitt i veckan här igen! Känns som att tiden bara springer iväg och vips kommer det vara sommarlov. På tal om sommaren fick jag ett samtal från jobbet i förra veckan. Tydligen är det så många som vill vara på den avdelningen jag brukar vara på, så alla får inte plats. Därför kommer jag få vara på en annan avdelning i sommar. Känns lite sådär faktiskt. Den nya avdelningen har inte så bra rykte, men man får helt enkelt göra det bästa av situationen.  Det kommer inte bli bättre för att jag är bitter, utan jag försöker tänka på det som en ny erfarenhet. 
 
Annars längtar jag till sommaren :) Tänk vad härligt med värme och sol! Jag är så trött på snön som vägrar lämna Åtvidaberg.. Vi har fortfarande snö! Helt sjukt.. 
 
Tänkte visa en sneakpeak på det fina bäddsettet jag köpte på Ullared. Så himla fint och sommrigt :)
 

väntar

Sitter på Norrköpings station och väntar på att få åka hem. Dagen har bjudit på litteraturläsning och på eftermiddagen åkte jag in hit för att gå på ett sektionsmöte med Stuff. Japp japp, ibland får man göra sånt som inte är roligast i världen. Som tur är gör man ju mycket roligt också! :)
 
När jag kommer hem ska jag sätta mig i soffan på min rumpa och sitta där ett tag haha :)
 

slödag ;)

Idag chillar jag och Mattias lite mer än vanligt hähä :) vi har kollat på film nästan hela dagen. Vi var ute en sväng och busade med Leira i linan innan. Fungerade riktigt bra, vi hade henne "lös" och lekte och tränade lite.
 
Sen körde vi ner till ica och köpte lite gofika och gott gott till ikväll. Inte ofta vi gör det faktiskt. Nu blir det mer soffa och tvtittande!
 

Kvällen

Igår kväll styrde jag bilen mot Linköping :) Strax innan jag åkte ringde Simon och frågade ifall jag kunde plocka upp honom för han skulle också med, vilket jag tänkte skulle bli lätt som en plätt eftersom han sa att han var vid stationen. 
 
DooDooDooooooo.. När jag var vid stationen och ringde honom visade det sig att han inte var vid stationen - utan nära stationen. Först guidade Simon mig lite, sen guidade en annan kille mig lite.. men nej, jag hamnade fel heeela tiden haha! Tillslut så var jag tydligen ganska nära så de kunde gå och möta mig. Då stod jag mitt på en cykelbana med sura cyklister överallt. Hej hej haha!
 
Sen börjar nästa äventyr. Att ta sig till Emz. Simon guidade hela tiden och berömmde min bilkörning - men hittade vi rätt för det? Nänä.. Tillslut hade vi kört runt, bokstavligt talat, hela Linköping, inte bara inne i stan utan ringleden också. Då DÅ hittade vi äntligen fram. Haha HERREGUD!! Två tokiga blondiner i samma bil ;)
 
Hemma hos Emz vankades taccos och glass, mums! Efter några timmar av skitsnack tog vi bussen in till stan och satte oss på en pub för att ta en öl, eller jag drack cola men ändå ;) Lite senare mötte vi upp en heltokig kille och satte oss på en annan pub. Helmysig kväll med tjejerna och gratis underhållning i form av den där fulla något knasiga killen. Haha, japp, men roligt hade vi :)
 
Hoppsan? - kameran gjorde visst alla till spöken haha?!
 

Fredag

Nu ska jag strax hoppa in i duschen och snygga till mig lite för att därefter köra in till Linköping och träffa några goa tjejer!
 
Igår var det två nervösa personer och en glad hund som åkte in till hundkursen i Linköping. Men så fort vi träffade tränaren och de andra kände vi att det skulle gå bra och bli roligt!! Tränaren var riktigt duktig och trevlig. Det märktes att hon hållt på med hundar ett tag och hon var otroligt possitiv. Gillas!
 
Leira var nog gladast av alla och for runt som en tok. Alla hundarna var runt året, och kursen riktar sig mot just glada unga hundar, precis som Leira. Vi gick längs ett spår och fick dels bara gå och prata samt att hundarna fick vänja sig och dels jobba med bland annat kontaktövningar, godisträd och avslappning. Läxa tills nästa gång blev att öva på avslappningsövningen "ryggsäcken" eftersom det är viktigt att en aktiv hund kan lugna ner sig. Väldigt sunt tänk tänker jag!
 
Både jag och Mattias tror att det här kommer att bli toppen, längtar redan tills nästa gång haha :)
 
 
Haha, lägg märke till den suddiga fläcken uppe i högra hörnet - där har stumpan varit framme och pussat på kameran ;)

april

 
Igår hade jag en sån där toppen dag! Lite spontant sådär bestämde sig jag, Ermina och Amanda oss för att ta en tripp ner till Ullared. 
 
Det blev en kalasbra dag med strålande sol, strålande humör och en äkta roadtripp haha! Fy katten vad roligt jag hade :) 
 
Idag när jag vaknade satt fortfarande det bra humöret i. Nu är jag på väg hem från skolan. Ett riktigt givande seminarium vilket man inte är allt för bortskämd med haha! Ikväll väntar äntligen hundkursstarten.. keep in touch ;)
 

Sol

Idag har solen skinit både inne i mig och ute på himlen! Vissa dagar känner jag bara hur bra det är att vara jag. På många vis är inte mitt liv direkt perfekt, men på många andra sätt är det ganska underbart. Jag tänker mig att det mest handlar om inställning. En positiv attityd gör så himla mycket för livet :)
 
Idag har jag haft en bra dag i skolan, ny kurs och vänner som ger en varm och gosig känsla innuti. När jag kom hem vid halv sju möttes jag av världens finaste och gladaste hund och en finfin pojkvän som inte bara hade maten färdig, lax.. mumma, utan även nya fina gula tulpaner på bordet. Kärlek!
 
Något annat som också gör mig väldigt glad just nu är att jag red Colibri. Nu är det några dagar sen, men det gör mig fortfarande glad. Jag har inte ridit ordentligt på snart fyra år och jag har varit ganska osäker och lite rädd när det gäller ridningen.Jag har alltid tyckt det är lite obehagligt att rida nya hästar som jag inte känner, men den senaste tiden har jag bokstavligt talat darrat varje gång jag ridit. Just därför är jag så himla glad att jag red just Colibri. Hästen som från början gjorde mig rädd. Jag red henne och jag red henne bra :) Jag hoppas att osäkerheten kommer försvinna helt så småningom och ersättas med den positiva känslan.
 
Jag hade med kameran när Karin hopptränade. Jag hade inställningen "sport" på kameran för att det skulle bli skarpa fina bilder. Fail haha! Varenda bild är suddig.. men lite ser man ändå hehe!
 
 
 
 
 
 
Det är inte den vackraste bilden, men jag älskar ändå just den här bilden på vår vilda busiga söta ponny <3

Annandag påsk

Då var det kväller igen! Dagen har bara flutit förbi och vi har inte gjort speciellt mycket. Vi tog en sovmorgon, sen åkte Mattias iväg och jobbade ifatt lite samtidigt som jag och Leira tog den vanliga långrundan.
 
Jag har försökt få lite snyggt i huset efter grabbkvällen Mattias hade här, haha. Nej - så farligt var det inte. Damsugaren blev nog proppmätt och diskhon var full om man säger så. Annars var här fint, jag skulle gissa på att de trott att de röjt upp fint själva ;)
 
Nu sitter vi mätta och belåtna i soffan och tittar på det nya programmet Fantasterna. Haha, herregud!! De hör två tre toner och ska gissa vilken låt det är. Endast en som har missat!
 
Nehej! Imorgon är det skola som gäller igen. Ny kurs, så det är bara att peppa till :D
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus