Fröken Svensson av Svenssons

Många kanske tycker att jag är en sjukt platt och tråkig människa, men vet ni, tyck det! Jag kan vara fröken Svensson av Svenssons när jag får lyckokänslor av att gå en sen kvällspromenad i skogen med Leira eller när jag blir varm i själen av att tänka på mitt Svenssonliv med villa, volvo och vovve. Jag har inte lust att gå ut och dansa och dricka drinkar längre, kanske någon gång kan vara roligt, men det är inget som lockar mig.
 
Jag trivs så himla bra med att bara vara jag och att leva mitt liv. Jag vill ha, och behöver, en lugn vardagslunk för att må bra. Jag blir stressad in i själen när jag har för många bollar i luften och så smyger sig en värdelös grå känsla på som gör mig otroligt olycklig.
 
Tillsammans med Mattias äger jag ett jättemysigt hus. Det må inte vara speciellt stort och inte direkt pampigt. Men alltså, jag älskar verkligen mitt hus, och det kanske är svårt för många att förstå, men jag skulle faktiskt inte vilja bo någon annanstans än här i Åtvidaberg i vårt hus i mitt liv med min sambo och vår galna, busiga och tokiga hund :)
 
livet ska helt enkelt vara ganska enkelt att leva, annars tror jag man lever fel
 
 
 

restaurang

Igår överraskade Mattias mig med ett restaurangbesök på Johannes kök i linköping. Jättefin restaurang i en källarmiljö med tegelväggar och tak, dit kommer vi definitivt gå igen! 
 
Så mysigt det är att åka iväg bara vi på lyxig middag. Haha, både jag och Mattias kände oss lite malplacerade i början - men fake it til you make it ;) Svindyr mat, otroligt gott och värt att unna sig ibland! 
 
så här såg jag ut igår :)
 
 

Tisdag

Åh, nu har det hänt.. nu har jag blivit en sån där hemnet-torsk som de gör reklam för haha! Har suttit hela morgonen och spanat in New England inspirerade hus. Helt fantastiska hus, drömmen vore ju att kunna bygga ett sånt hus en vacker dag på en fin tomt ute i skogen. Vi ska bara bli miljonärer först haha!!
 
Just nu är jag inne i en sån där framtidsbubbla igen.Jag skulle vilja ta en titt 10 år fram i tiden och bara checka av att allt liksom går som det ska ;) Jag har så många drömmar - om än inte så fruktansvärt stora eller orealistiska - och jag vill bara att de ska bli sanna allihop.
 
 
 

måndag

Rasmus Seebach spelas på hög volym "når det eneste vi ved med nogen form for sikkerhed det er, at der er ingen som kan love dig i morgen.." och jag dricker kaffe :) Snart är det dags för jobb igen!
 
Så skönt det var med den lediga helgen - och så skönt att veta att jag har många lediga helger hela sommaren lång.
 
De sista bilderna från Skåne är på Karin, haha, vad jag tycker om dig ;)
 
 
 
 
 
 

 

midsommar

Åh, vad jag tycker om midsommar! Alla glada människor, atmosfären, gemenskapen, allt - rubb och stubb :)
 
Igår gick jag upp okristligt tidigt för att hinna locka håret innan jobbet, sen jobbade jag hela dagen för att sedan snabba mig hem och svira om för att åka ut till Mattias föräldrars "by" och fira med dem. Det är alltid ett så idylliskt firande där, grannar och sommargäster samlas redan på morgonen för att tillsammans resa midsommarstången. Från att hämta grenar i skogen och blommor på ängen till att snickra ihop ställningen.
 
Sen firas det hela dagen och hela kvällen/natten genom dans runt stången, olika lekar och mat i en lada. Hur härligt som helst! Jag kom strax efter fem, och fotade inte så speciellt mycket, men här får ni några glimtar från vår kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

torsdag

I förrgår kom en grej som en käftsmäll och jag blev sjukt besviken, men sånt är livet, ibland är det lite motigt. Ibland vill jag bara gå och gömma mig under en sten och glömma livet lite. Jag tänker att hur svårt vore det att vara en ko på grönbete vissa dagar, eller en katt haha?
 
Om jag vore en katt skulle jag vara en sån där brun med svarta ränder på och ha vita tassar och vit mage med lite, lite längre och mysigare päls en vanligt. Jag skulle ha en kattlucka som fungerade på båda hållen och världens snällaste familj som ville klappa och mata mig. Sen skulle jag bestämma själv ifall jag ville ligga på en äng med högt gräs och mysa en hel dag i solen eller ifall jag inte hade lust  att gå ut utan ligga inne i soffan hela dagen och låta familjen klappa mig ;)
 
Igår gick jag första dagen på mitt schema på "min" avdelning. Jag blir så glad av att jobba där! Alla kollegor är bra och det är bara en jättebra avdelning. Så skönt att jag bestämde mig att vara där istället för någon av de andra avdelningarna som frågat, nu när jag är där känner jag bara hur enormt rätt val det var! Det känns liksom kul att gå till jobbet, halleluja, i alla fall nu i början av sommaren haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

onsdag

På morgonen idag åkte jag och Leira in till linköping och hem kom vi med en nyvaccinerad Leira :)
 
Nu blir det strax jobb hela eftermiddagen och kvällen, likaså imorgon, och på midsommar jobbar jag till fyra för att sen fira midsommar hela kvällen och helgen! Jag har inte firat midsommar på tre år, så det ska bli så himla roligt att få göra det i år! Vi kommer vara ute hos Mattias föräldrar med alla grannar och hela Mattias familj. Jag ser verkligen fram emot det :)
 
Igår kollade jag mitt schema ordentligt och såg vad jag får offra för så många lediga helger i sommar.. nästa vecka jobbar jag exempelvis 6 dagar varav 5 av dem är kvällar.. haha, jippi ;) nä, jag ska verkligen inte klaga, jag jobbar hellre vardagar än helger helt ärligt!
 
 
 

Altanmys

Nu börjar altanen se ut som en altan, tur man har en så händig man hehe ;) Igår åt vi för första gången mat därute och det var helt perfekt med kvällssolen och den kvarhängande värmen. Japp, jag kan tänka mig att sitta på just den altanen hela sommaren och några somrar till!
 
 

Lördag

Igår kväll åkte jag och Mattias långt ut i skogen till Jockes sommarstuga och Mattias och grabbarna grillade och jobbade med virke medan jag och ett gäng härliga tjejer hade tjejmiddag. Det blev en riktigt härlig kväll!! Just tjejmiddag borde man ju för tusan ha lite oftare, det är ju hur kul som helst! Vi sa att vi skulle försöka få till en med några veckors mellanrum och gå runt bland våra hem, så kul :)
 
Idag har däremot varit kind of en skitdag. För längesen när middagen bestämdes lovade Mattias att han skulle komma och hämta mig dagen efter så att jag skulle kunna dricka utan att behöva stanna kvar hela nästa dag, och nu grillade ju grabbarna så då var ju han också där, så det var ju bra. Bara det att sen blev han tvungen att hjälpa till mer idag än planerat så vips satt jag ensam strandsatt i tjotaheiti heeela dagen när de andra åkte på olika håll. Haha, bitter tjej här!
 
Och som att inte det var nog fick vi punka på däcket haha, idag av alla dagar. Japp, som det kan va ;) Nu ska jag strax dra mig mot jobbet för några timmars kvällsjobb. Håll tummarna att jag inte råkar döda någon också haha..
 
 

Glädje

I tisdags fotade jag Karin och Colibri, jag tyckte det blev himla fina bilder faktiskt och något varje bild utstrålar är både kärlek och glädje.
 
Mer och mer tycker jag man ser folk som tappar det där bandet. Barn och vuxna som har hästar och rider men som glömt eller valt bort det där fantastiska bandet man kan ha med sin häst, sin bästa kompis. Är det inte därför vi egentligen håller på med hästar? Är det inte det vi egentligen älskar - att hästen tittar på just mig med spetsade öron och gnäggar för att den tycker det är så bra att just vi kommer?!
 
Personligen tycker inte jag det handlar om att bara bedriva en makt mot hästen - vi gör såhär för att jag vill och säger så - utan det handlar om teamwork. Hästen följer dig för att du är en bra ledare och inte för att du är hård mot den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag

När jag och Leira vaknade spöregnade det mot rutan, så mysigt! Med regnjackan på promenerade vi morgonrundan med lite lätt regn och sedan dess har vi suttit i soffan och två koppar kaffe vilar i magen.
 
Idag har jag och Leira en helt tom dag framför oss. Såna här dagar känns ju helt fantastiska på morgonen när man har hela dagen framför sig!
 
Pappa och Karin :)
 
 
En bild från Karins kalas
 
 
Två bilder ifrån kvinnoutställningen
 
 
 
Jag och fina mamma!
 
 
 

Hemma igen

I torsdagskväll åkte jag ner till familjen och Skåne och stannade fram tills i tisdags. Det var välbehövligt kände jag, jag har varit där alldeles för sällan (bara två gånger på 6 månader..) och det känns i hjärtat! Jag trodde det skulle kännas bättre när jag varit hemma, men istället saknar jag dem nästan mer nu. Ja, alltid ska det då vara något haha ;)
 
Jag hade det hur som jättebra hela "helgen" och jag har ett gäng bilder att bjuda på, men jag ta dem lite eftersom!
 
Vi hittade på flera roliga saker medan jag var hemma, kalas för Karin, stallet, åktur genom Skåne med pizzastopp på en jättemysig restaurang och ett besök på Skarhultslott och utställningen om de mäktiga kvinnorna som "glöms" att skrivas ner i historien. Ja, som sagt får ni bilder på det mesta lite som det kommer :) Dock åkte ponnyn på akut fång och någon rejäl pollenallergi vilket inte var speciellt kul.. Veterinär, boxvila och ledsen ponny :( Men vi håller alla tummar för att det går bra med honom!
 
Igår jobbade jag hela dagen och idag har jag och Leira varit hemma och väntat på alla våra utemöbler som vi beställt. Själva golvet på altanen är färdigt och stolparna till staketet står. I skrivande stund snickrar Mattias på den ena trappen.
 
Det första vi gjorde när Mattias kom hem var att sätta ihop dem, sen tog vi ÄNTLIGEN en kaffe på vårt fina tralldäck i våra sköna fåtöljer hihi ;) Så fort allt (det mesta) är färdigt kommer det såklart bilder på det med - men det dröjer nog någon/några veckor!
 
 
 
 

Det rullar

Just i denna minut håller Mattias och Jan på att gjuta ute i trädgården - spännande!! Själv sitter jag inne och försöker pränta in all information i skallen tills imorgon. Hu så mycket det kan vara haha?
 
Jag hade egentligen planerat att ta en paus och åka till Linköping med Leira ikväll och träna lite Rally med de andra från kursen, men vi får vackert vänta tills nästa gång. Allt fokus på tentan behövs. Jag HOPPAS det är en sån där tenta man inte tror man kommer klara, tills man sitter med pappret framför sig och inser att allt var en pice of cake ;)
 
För en stund sen fick jag ett sms av en av mina närmsta vänner att hon klarat sitt examensarbete, och därför nu har en kandidatexamen! Alltså, det om något är ju motiverande! Jag kommer också att skicka iväg det där smset någon gång :)
 
En sneakpeak på bygget som jag fotade innan de började gjuta;
 
 
 
 
 

Tentaångest

Här kommer då ett ångestladdat inlägg om min jäkla tenta som är på torsdag. På grund av min livsfilosofi - allt löser sig- och till viss del min rena lathet sitter jag här två dagar innan och börjar titta över det viktiga i kursen. Sliter mitt hår och biter på naglarna. Varför gör jag så här mot mig själv? Varje. Gång.
 
Just den här kursen tycker jag rakt av varit tråkig. Utvärdering och utveckling av förskolans verksamhet. Ni hör ju själva hur kul det låter haha ;) Men det är bra, det är viktigt.
 
För övrigt skulle det kännas något surt att låta den sista (tror jag?) tentan bli den första jag måste tenta om.. Nej men vad sa vi haha? Allt lööser sig..!
 
Den här bilden hittade jag på egoinas.se haha, känns precis som mitt liv i just denna stund!
 
 

Soon to be- altan!

Även idag har jag jobbat. Kaos på avdelningen, gamla människor kan vara en utmaning!
 
Jag har skrattat i princip konstant när jag läst böckerna om gamlingarna som rymmer från hemmet. Från "Hundraåringen" till "Pensionärsligan". De är hejdlöst roliga men en mil från sanningen, vilket jag verkligen hoppas att samhället förstår.
Gamla personer som bor på ålderdomshem är inte pigga, friska och glada gamlingar utan sjuka personer som inte kan ta vara på sig själva på rätt sätt. Sorgligt men sant. Det är ingen som flyttar in en gammal människa på ett boende för att det är roligt, utan för att det är nödvändigt.
 
Till något helt annat! I lördags på väg hem från Vadstena körde vi förbi Motala och plockade upp vår nya altandörr :D Så nu är allt hemma för vårt nästa renoveringsprojekt. Alla plankor ligger på gräset, cementen står bakom huset och altandörren står i vardagsrummet. SÅ nu i veckan ska Mattias börja gjuta plintarna och vartefter tid medgives ska vår efterlängtade altan bli till. Längtar!
 
 
 
 
 

Söndag

Hej kompisar! :)
 
Idag har jag jobbat och vilat, skulle behövt plugga till torsdagens tenta men det var bara ingen sån dag idag.
 
Igår åkte jag, Mattias och Leira hela vägen till Vadstena för att tävla för andra gången i rallylydnad. Leira var jättefin innan och gick med fin kontakt. Hon var ju busigt glad, men det är ju Leira alltid haha ;) två minuter innan start la hon av och jag försökte tagga till henne med bus, men det gick sådär... Väl inne på banan blev det som förra gången, precis som väntat. Noll koncentration - dock gick det ändå bättre än förra gången, vissa skyltar gick väldigt bra faktiskt! Sen var hon ju framme och stoppade en kon i munnen och daskade till några skyltar med tassen i förbifarten, men igen, Leira är ju Leira ♡
 
På SISTA skylten (nr 15) hade mitt tålamod runnit ut lite i sanden, solen bländade mig och svetten lackade. Så i ett svagt ögonblick när Leira fick stirreblick mot skogen petade jag till henne på rumpan för att få lite uppmärksamhet vilket tyvärr diskade oss. Klantigt!
 
På prisutdelningen började domaren prata om att det var så himla mycket svårare med rally än vad de flesta trodde, och att ibland när man ville ge upp så var det bara att fortsätta kämpa, samt att man ibland behövde lite uppmuntran varpå hon tog fram en leksaksanka (en Sture för er som vet haha..) och kallade fram mig och Leira. Så vi vann ett "ge- inte- upp- det kommer- gå- bättre- pris". Haha, jag undrar om de kom på det när de såg mig och Leira inne på banan?! Ja men tack - vårt första pris hehe ;)
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus