onsdag

Nu är vi hemma i åtvid igen efter några härliga dagar hos min familj i Skåne ♡ Fast att man är vuxen är det en väldigt skön känsla att få komma hem till sin familj. Mamma och pappa har börjat inreda ett gästrummet med en stor gästsäng istället för 105 cm sängen jag hade, det var härligt om något kan jag meddela ;) Mitt rum har stått kvar som mitt ända sen jag flyttade så det var något konstigt att se det tömt så när som på en stor säng i mitten haha!
 
Hundarna var med och blev precis bortskämda- precis som vanligt hehe. Grisöron och massa klapp och kärlek ♡ Skulle tro att de känner sig ganska älskade! Vi träffade mina vänner sen skolan och det var himla skoj. Fast att vi ses sällan så är det lika roligt varje gång, alltid finns det något att skratta åt liksom..! Knäppt att nästa gång vi ses, och antagligen nästa gång jag träffar min familj, så är vi en till.
Jag fick även inbokat en gravidmassage där mamma brukar få massage. Otroligt skönt! Jag hade till exempel ingen aning om att jag hade så ont i fötterna förrän hon masserade och tryckte på olika punkter haha..
 
Idag sitter jag mest och tar igen mig, imorgon ska jag ta tag i livet igen ;)
Så här såg jag och Mattias ut på julafton i år. Det där hjärtat vi försöker få till är ju verkligen inte det snyggaste jag sett haha.. vi får göra ett nytt försök nästa gång vi är lite extra snygga!
 
 
 

v 30

Så var vi här, i vecka 30. Herregud vad gravidveckorna går fort! Mina "vanliga" veckor tycker jag går ganska långsamt haha, men just gravidveckonummerna bara rusar.
 
Helt galet att det bara är tio veckor kvar av nio månader. När hände det liksom? Sedan vecka 26 har magen växt i raketfart. Men den senaste veckan har den även sjunkit ganska ordentligt. Bebis gör sig påmind väldigt ofta och buffar och har sig haha. Han är ganska snäll än så länge, inga hårda sparkar i revbenen utan mest buffar ♡
Jag mår fortsatt väldigt bra. Klart jag har lite gravid krämpor, men jag är ju gravid liksom haha ;) Jag är även fortfarande, och antagligen ännu mer, otymplig. Att vända sig i sängen är inte lika lätt som förut. Det handlar inte längre om att rulla över utan det är typ tre delmoment haha.
 
Vi har inte inrett bebis rum än. Efter jul blir det att inhandla spjälsäng och skötbord. Annars har vi allt utom förbrukningsvaror. Som sagt känns det inte som att vi redan är i vecka 30 så vi har inte haft speciellt bråttom, men efter jul är det nog mer än dags. Man vet ju aldrig hur länge jag får må bra heller. Kanske smäller det till en dag och jag mår skit, då är det skönt om allt är klart!
 
Annars är det fortfarande mycket tankar. Känns otroligt konstigt att bli föräldrar ena stunden och helt självklart nästa. Livet kommer aldrig att bli desamma igen, det är iallafall säkert ♡ 
 
 
 

Dan före doppardan

Nu är det jul kan man väl säga :-) Jag håller på med de sista fixen hemma, slår in de sista klapparna, dricker julte och packar inför helgen. 
 
Vi har världens julkappsberg på bordet. Vågar inte riktigt lägga dem under granen haha.. Aska brydde sig faktiskt inte ett dugg om att vi tog in en gran, det är ju hennes första. Den tjejen kommer bli väldigt lugn och fin som vuxen tror jag nog. Hon hittar aldrig på hyss utan är redan förståndig på det viset. Leira hade ju sönder en del minst sagt haha.. men det enda Aska har varit på är liggbädden. Sen är hon ju fortfarande busig och aktiv, precis som en unghund måste få vara ;-)
 
Ikväll ska jag ge mig på att koka risgrynsgröt. Vi blev så sugna på det igår kväll, så jag pratade med pappa om hur man gör så nu ska det nog gå bra haha..! Imorgon åker vi ut till Västerby på morgonen och äter en julfrukost. Sen, tror jag, åker vi hem emellan innan det är dags att åka dit igen och fira julafton ♡
 
Förra julen firade vi med min familj och då såg det ut såhär. Ingen Aska och ingen bebis i magen, så konstigt haha...
 
 

Måndag

Nu är det nedräkning på riktigt haha, imorgon är sista dagen jag jobbar innan julledigheten. Man känner sig lite som ett barn igen innan jullovet ;)
 
Helgen bara rusade förbi, men mycket skoj hann vi med ändå. På lördagen åkte jag som sagt till Norrköping. En av mina vänner är sedan tre veckor tillbaka hundägare. Himla roligt att få träffa underverket. Jag har aldrig haft någon förkärlek till just fransk bulldog som jag vet att många har, men Bosse charmade mig totalt. Världens lugnaste mysigaste kille, nästa gång tar jag nog med någon av mina tjejer så de får träffas :)
 
 
 
I bilen påväg hem ringde Mattias, då hade vi blivit nedbjudna till Emelie och Frans på hemmagjord pizza och filmkväll. Så underbart att bara traska ner dit när jag kom hem och umgås och äta gott!!
 
På söndagen julbakade vi mozartkulor och snickerskakor. Smarrigt! Julgranspyntande hann vi även med att klämma in på förmiddagen innan vi åkte ut till Kalle och Heidi och fikade. Som vanligt på tok för länge sen vi sågs. Aaron bara växer och i april ska han faktiskt bli storebror hihi. Heidi och Kalle väntar nämligen också tillökning med en liten pojke!
 
 

lördag

Efter en lugn morgon med te och nyhetsmorgon åker jag nyduschad och fräsch till Norrköping för att hälsa på Ermina och deras lilla fralla Bosse. När jag kommer hem igen tror jag nog att Mattias har fått med sig en gran hem ♡
 
 

Torsdag

Det här känns som världens längsta vecka. Förkylningen jag drog på mig har nu hållt i över två veckor och den suger verkligen musten ur mig. På helgerna har jag blivit mycket bättre men så fort jag jobbar är den tillbaka. Jag har till och med köpt en nässkölj som jag använder nu, haha alltså vad gör man inte liksom..! 
 
Idag hade jag min korta dag och efter det hade jag ett besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut med både mig och bebis. Är så mysigt att få höra hans snabba hjärtljud ♡ När jag ändå var i stan passade jag på att köpa de sista julklapparna också. Vi ska försöka få till tomteverkstad här hemma i helgen och slå in alla klappar och baka knäck, får se lite vad tiden tillåter.
 
Såhär såg jag ut i söndags när det var dags för julbord!
 
 

söndag

Nu är det bara en vecka och två dagar kvar på jobbet innan jul ♡
 
Jag och Mattias firade vår årsdag i två steg, först julklappshoppning och restaurang i torsdags och så bio igår. Tänk att nio fina år redan gått. Ett hus, två hundar, en förlovning, ett bröllop och en bebis. Jag känner mig så lyckligt lottad som har denna fantastiska människa i mitt liv och att vi hittade varandra så tidigt i livet. Tänk så bra allt kan bli!
 
 
I fredags var Mattias på julbord med sitt jobb på skogstjänsten och jag träffade några goa flickor och hade tjejmiddag. Idag blir det julbord med Mattias familj på Nysjön där vi gifte oss. De får alltid till den mysiga stämningen och så är alltid maten också kalas, perfekt hihi.
Vi har ganska fullt upp så här innan jul, men det är ju ganska härligt i lagom portioner. Förra året var jag så himla stressad och det kändes som att vi hade lite för mycket kul inplanerat med att åka hit och dit hela tiden. I år känner jag inte alls den stressen, utan känner tvärtom bara lugn och förväntan. I år firar vi julafton med Mattias familj och därefter åker vi ner några dagar till min familj. Det ska bli väldigt roligt!

onsdag

Igår provade jag på gravidyoga för första gången. I linköping har de nämligen superbra att du köper 10 gånger och ifall man inte hinner gå alla gångerna innan bebisen kommer är de giltiga även en lång tid efter så man kan gå på deras andra yogapass för att inte missa något. Sen kan man även hoppa in när som helst i terminen vilket ju faktiskt är toppen.
 
Iallafall så var det väldigt roligt. Nervöst sådär första gången haha, men roligt :) Det är ju bra att lära sig att slappna av och andas genom smärtan vid exempelvis förlossningen och att vara lite smidigare har ju ingen dött av hehe..  Vissa av övningarna var ganska jobbiga och jag kände att inte alla musklerna var lika starka längre. Mest förvånad blev jag nog vid avslappningen på slutet. Då sa instruktören att vi skulle lägga oss bekvämt - på rygg om man fortfarande kunde annars på sidan. Typ alla la sig på sidan och jag tyckte att det var lite udda och la mig på rygg själv. Men alltså haha, det bara gick inte att ligga bekvämt på rygg? Jag provade med både uppdragna knän och raka men fick tillslut efter en del bökande snällt lägga mig på sidan som alla andra. Haha!
 
Idag har jag stängning på jobbet och imorgon firar jag och Mattias 9 år ihop så då ska vi på finrestaurang. Det ska bli skoj! Vi ska till samma restaurang som vi var på när vi precis förlovat oss ♡
 
 

graviditet

Idag är det en trött gravid fru som sitter i soffan. Helt galet vad det tar på en att vara gravid och "leva som vanligt". Haha, mina barn på förskolan är så söta, en dag när det var typ kaos så sa jag i samlingen när jag blev riktigt trött att nu vill jag inte säga åt er mer - det räcker nu. Varpå ett av barnen bara "nä för nu orkar verkligen inte bebisen allt stök mer, nu måste vi skärpa oss" Och så gjorde de alla det gullisarna ♡ 
 
Nu är vi i vecka 28 och det känns. Inga av mina vanliga kläder passar och det är lite allmänt jobbigt att vara så mycket större än vanligt. Det känns i kroppen att jag är några kilo tyngre än vanligt och jag blir anfådd av inte allt för mycket samtidigt som fogarna spökar.
Jag är lite avundsjuk på alla som säger att de känner sig som allra vackrast som gravida, själv känner jag mig som en gravid flodhäst och då är det ändå inte så illa som det skulle kunna vara. Men jag har verkligen svårt för att känna mig fin i graviditeten även om jag vill det. Kroppen är ju fantastisk som klarar av allt det här egentligen, och jag skulle vilja uppskatta det lika mycket som jag uppskattar att lilla H ligger därinne, men det är svårt. När vi är i stan på torsdag ska jag försöka hitta något fint vardagsplagg, känns som att det kan underlätta fulkänslan lite haha..
 
Lite roligt var det häromdagen förresten - jag ser inte undre delen av magen men tyckte jag kände en ojämnhet i huden. Så jag sprang in till Mattias och bara "älskling är det en bristning jag har här?!" Varpå han fascinerat svarar "nä du har två! Och en sån där rand på magen också!" Haha.. precis vad jag längtade efter att höra ;) Dock var det ingen stor överraskning då jag redan sen tidigare har bristningar på lår och bröst, det är inget som stör mig, men de kunde ju fått vänta liite haha.
 
Varning för nakenchock. Den vänstra bilden tog jag i vecka 12, kommer ihåg att jag redan då tyckte att magen hade börjat växa. Och så den högra nu i vecka 28.
 
 

Andra advent

Vilken blåsig helg! I fredags kväll blåste det riktigt ordentligt, sen lugnade det sig men igår kväll blåste det upp igen och håller fortfarande i sig. 
 
I fredags skulle några vänner kommit hem till oss, men det blåste så mycket att vi fick ställa in. Tråkigt. Istället kom Emelie, Frans och Felix hit en stund så det blev ju bra ändå :) Mattias gjorde hjortfile i ugnen med marinad på och det blir alltid så så gott. Typ smälter i munnen haha.. Till det åt vi klyftpotatis och ugnsrostade rotfrukter. Felix är så himla rolig just nu. Han pratar och pratar och bjuder på sig själv så mycket det bara går haha ♡ 
 
Igår var vi mest hemma och mös jag och flickorna medans husse fixade med hundkojan, nu när det börjar bli kallt är det bra om elen kommer på plats. Idag ska Mattias fortsätta med det och lite senare ska jag också köra ut till Västerby så ska vi gå en promenad och adventsfika lite.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus