Onsdag

Idag hade jag en välbehövd sovmorgon, och strax bär det av mot ännu en dag på jobbet. Hela morgonen har det varit mulet och inte alls så kvavt som de tidigare dagarna. Så himla skönt! Igår kom det världens åskskur som varade i nästan tre kvart. Haha, det blev helt galet på jobbet - alla gamla hade fönsterna öppna på grund av värmen och plötsligt regnade det in, fönsterna blåste upp och blomkrukor for i backen!
 
Annars är allt bra, jag är så himla spänd inför hösten och allt som ligger framför mig. År 2015 kommer bli mitt år på alla sätt och vis! I förrgår tog jag och Mattias ännu ett viktigt och roligt beslut inför vår framtid. Jag vet att man ska leva i nuet och ta vara på varje dag, carpe diem eller whatever haha. Men jag kan inte hjälpa att jag längtar efter framtiden..!
 
Ett steg i taget så kommer vi dit vi vill
 
 
 
 

ny vecka

Snipp snapp snut, så var helgen slut.. och en hektisk vecka på jobbet ligger framför mig med start idag. 
 
Igår åkte jag in till linköping och mötte upp Karin. Hon åkte från min faster och mellanlandade i Åtvidaberg innan hemfärd idag. Det känns så mysigt när hon kommer :) Lite systertajm!
 
Innan vi åkte hem från linköping stannade vi till på några olika affärer och köpte lite nödvändigt så som stolsdynor och galgar. Sist ut var ica maxi, viktigt viktigt haha!
 
Väl hemma åkte vi vidare till västerby med leira och badade, så himla skönt!! Leira blev jätteglad att träffa Karin, hon vet så väl vem som är familj haha!
På kvällen åt vi allt gott vi köpt och kollade på film. En äkta Karin-och-ellida-tjejkväll hehe. En trött leira var med på ett hörn också ;)
 
 

Lördag

Igår hade jag en så himla bra dag! På morgonen skuttade vi upp och körde ut till en loppis i Hannäs. En riktig pärla som bara har öppet sista helgen i månaden under sommaren. Och precis som jag visste kom vi hem med en skatt hehe. Idag tänkte jag börja slipa på den och köpa nya beslag - ni kanske redan anat det, men det ska bli uppfräschad i vitt och nya beslag. Kommer bli jättefin!
 
Efter en fika på cafet bredvid åkte vi ut och badade i flera timmar innan Simon och Bea kom hit fram mot kvällen på grill och chill :)
 
 
 
 

på språng

Idag har det varit varmt, så varmt att chefen skickat ut varningstexter om saker att tänka på i arbetet och så varmt att vi ställer fram iskalla drickor bredvid kaffekoppen.
 
Efter jobbet tog jag en snabbdusch, la på lite guldig ögonskugga och drog på mig andra kläder. Nu ska vi strax åka in till linköping för att möta upp Emelie, Frans och Felix och äta skaldjur vid tannefors slussar. Sommar ♡
 
 
 

vardagslyx

Vi har haft världens mysigaste kväll på sjön, Mattias, Leira och jag ♡
 
Helt spontant kom vi på att det var det vi ville göra ikväll, så strax innan sju körde vi förbi Ica för att inhandla lite picknickmat som vi gjorde iordning innan vi begav oss- räkor, aioli, baugetter, naturgodis och dricka!
 
 
 
 

Happy

Idag är jag ledig, lika trött och grinig som jag var igårkväll är jag glad och lycklig idag!
 
Jag sov i lite mer än 10 timmar och vaknade upp med att gå en solig kisspromenad med Leira. Tips till mig själv är att ladda kaffebryggaren kvällen innan. Igår gjorde jag det och det var fantastiskt skönt att bara slå på knappen på väg ut med hunden och sen komma in till nybryggd kaffelukt att bara hälla upp i koppen!
 
Vid 11 mötte jag upp en tjej från jobbet och gick en jättemysig skogsrunda på andra sidan Åtvidaberg som jag aldrig gått innan. Skickligt av mig att gå med någon som gått där förut så vi inte gick vilse hehe. 
 
Vissa dagar, typ idag, är såna att allt i livet bara känns bra! Jag älskar att känna den känslan. Haha, och nu ska jag göra en knäpp, men bra, grej - skriva ner allt i mitt liv som är bra och gör mig glad. Dagar som idag kan jag komma på hur mycket som helst, så jag tänker skriva ner dem så att jag kan titta och påminna mig om det de dagar allt känns totalt skit ;) Ja det är väl tur att man blev som man blev när man inte blev som man skulle!
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet. Efter en veckas semester ville min kropp och hjärna ha minst en vecka till haha. Nä, men det var ändå en utvilad och glad tjej som traskade till jobbet!
 
Förut idag kom det några rejäla störtskurar som bytte den kvava varma luften mot en behaglig frisk luft. Tror det behövdes! Nu i denna minut är det ett så fridfullt lugn ute. Solen håller på att gå ner och ger ett varmt orange ljus och på solhalvan av himmeln är det blå himmel medan det antagligen, av de mörka molnen att döma, ösregnar några km bort. Rofyllt, lugnt, lycka i själen ♡ Jag ska stänga ner datorn och bara andas detta lugn som jag älskar och läsa i en romantisk sommarbok.
 
 

höstlängtan

Precis som varje sommar kom det nu i dagarna ett sug i magen efter hösten. Jag kan inte sätta fingret på varför, men jag får det varje år haha.
 
Jag längtar efter att åka bussen på morgonen, att ta på mig skinjackan och vira en stor halsduk om halsen och efter den friska luften! I våras fick jag även lite dille på koftor, haha, så under sommaren nu har jag investerat i ett flertal och senast igår hittade jag ännu en. Jaha, alla har ju sina små egenheter eller haha?! I slutet på sommaren ska jag beställa klipptid också och fixa till frisyren som är lite väl vildvuxen för tillfället, tror även jag kommer lägga i blonda slingor. 
 
Tänk så härligt när löven ändrar färg, luften blir klarare och rutinerna drar igång. Känns nästan lite tokigt att skriva såhär i juli, men vad härligt det ska bli med höst!
 
 
 
 

framtiden för mina fötter

Snart är det dags för skolan igen. Sommaren springer iväg lika snabbt som all annan tid haha. Vet inte om jag tycker det ska bli jättekul med examensarbetet eller om jag är helt livrädd för det.. En sekund det ena och en sekund det andra ;)
 
Jag har svårt att greppa att jag ska börja min sjunde och sista termin på lärarprogrammet. Termin sju. Det är lite skrämmande att jag kommer vara klar strax efter jul. Skrämmande men bra! Det är ju det här jag har slitit för i tre år. Men det är fortfarande en konstig känsla att min vardag kommer vara totalt förändrad 2015..!
 
All förändring kan vara lite skrämmande, men den här förändringen känns total. Hela mitt liv förändras känns det som. Även om det finns många som har större val och förändringar i livet, är ändå mitt framtida arbete en stor grej för mig. Olika arbetsplatser ger olika liv, på sätt och vis. Framtiden ligger framför mig och det är med skräckblandad förtjusning!
 
 
 
 

Hemma

Då var jag hemma efter några toppen dagar i Tierp. Med alla mil åt alla håll är det svårt att träffas så ofta som jag skulle vilja, men det är allt bra härligt när vi ses!
 
Enda gången vi kollade på tv var på Allsång (lite tradition där haha), annars har vi bara varit. Så himla skönt att bara vara, äta mat, prata, njuta av solen och cykla runt bland sommarstugor och hagar! Familjemys deluxe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fredag

Det finns ju knappt någon härligare känsla än en fredagseftermiddag inför en ledig helg, och nu är det snäppet bättre eftersom jag går på semester en vecka!! Pirr i magen så glad jag är!
 
Igår hände det dessutom flera bra grejer, vill inte berätta allt, men framtiden känns närmre än vanligt haha!
 
Efter jobbet åker jag ut till västerby en snabbis och kollar på deras grisutsläpp och lämnar bilen till Markus som ska ha den under tiden han passar leira i veckan. Sen blir det hem och packa en snabbis innan Emelie, Frans och Felix kommer för snabbmat på altanen :)
 
Längtar jättemycket tills imorgon när min familj kommer hit en sväng för att vi ska åka till Tierp tillsammans sen. Åh, vilka toppendagar jag har framför mig! 
 
 
 

härliga sommar

MEN så underbart det är med värsta sommarvärmen!!! Lite väl varmt på jobbet, alldeles för varm när man ska sova och lite osmickrande svullen i kroppen - lite skit får man ta ;) Annars älskar jag det!
 
Jag har jobbat långa pass i veckan och gör så två dagar till innan min efterlängtade semester. Vi har försökt ta till vara på tiden ändå. Efter jobbet igår lagade jag god mat och sedan hängde jag på altanen med leira hela kvällen och Mattias gav sig på ett nytt efterlängtat projekt, nämligen nya räcken till trappen.
 
Idag hann jag bara hem och slänga på mig bikinin innan jag styrde bea mot västerby för ett otroligt skönt och välbehövligt dopp. Emelie, Frans och Felix var också där och badade när jag, Mattias och Jan kom och sedan kom även Mattias mamma. Vi badade säkert en timme och det var bara så härligt!! Idag behövde vi inte ens putta på leira i vattnet, hon tyckte väl inte det var så värst kul, men hon simmade ändå ut själv vilket är ett stort framsteg mot när vi fick bära ut henne tidigare i veckan haha. I slutet på sommaren kommer hon älska det har jag bestämt ;)
 
 
 
 
 

semesterhelg

Denna helgen har verkligen känts som semester! 
 
I lördags hade vi en riktig fixardag, vi fixade bland annat fönsterna i köket färdiga. Det har fattats ett ytterfoder (plankorna utanpå) på ett fönster, det andra fodret satt men var inte målat och så har vi väntat med spröjsen (de gammeldags rutorna i fönstret). Men igår slet vi ner den blå skyddsplasten som ger det tråkigaste ljuset inomhus, och fixade klart det. Det blev så himla bra! Jag har varit lite rädd att köket ändå blev för vitt eftersom det har varit ett väldigt kallt och omysigt ljus därinne dagtid, men när plasten försvann och spröjsen satt på plats gjorde det verkligen pricken på i:et :)
 
På kvällen kom Mattias mamma, pappa och lillebror hit och åt grillat. Man kan väl säga att vi invigde altanen haha! De tyckte också att den var toppenfin, Mattias har lite svårt att ta beröm, men det här har han fixat otroligt bra!!
 
I söndags startade jag och leiran dagen hyffsat tidigt med en skogspromenad. Runt lunch åkte vi med Mattias familj ner till Smedstorp och Mattias farmor på lyxlunch ute i solen. Kvällen avrundades med ett kvällssopp i Västerby.
 
Ibland har man det allt bra ni ;) nu väntas en veckas jobb innan vi åker på semester på riktigt.. längtar!! Just nu njuter jag en timme eller två i solen innan det är dags att jobba!
 
 

Altanen

Som sagt är det fortfarande en del småfix kvar och lite annat så som dörren, men nu ser ni på ungefär hur det ser ut! Blev riktigt bra tyckte jag att vi både har en "chillhörna" och en matdel.
 
Altanen blev helt perfekt i min mening. Mellan möbelgrupperna har vi tänkt leta upp en eller två stora krukor att plantera jordgubbar och smultron i. Tror det blir himla fint med lite grönt också!
 
 
 
 
 

fredag

Åh, efterlängtade fredag! Det ska bli så himla skönt med en ledig helg nu, jag är såå trött haha! 
 
Efter jobbet tänker jag att jag ska dricka en kaffe på altanen, sen gå en lång skogspromenad med leira för att till kvällen kura upp mig i soffan med tända ljus, taccos och en bra film. Haha svenssonlivet när det är som bäst! ;)
 
Vår altan är förresten snart klar, så jag ska försöka fota den någon dag så ni får se! Hattar till stolparna ska inhandlas, en trappa till ska byggas och dörren ska på plats. Annars är det klart. 
 
haha, leira häromdagen -myser i gräset och lurar på tyke!
 
 
 

Tisdag

Efter en låång jobbhelg vaknade jag upp som en zombie idag. Haha det var som att kroppen inte ville vakna? En stor kopp kaffe krävdes för att komma till liv. Jag tänker jämt att jag inte är speciellt beroende av kaffe, ändå behöver jag det tydligen ;)
 
Efter jobbet på torsdagen begav vi oss ut till Västerby och åkte ut med båten och Mattias kusiner för att fånga middag. 11 stora abborrar blev det! De lades på grillen och jag som aldrig tidigare ätit abborre blev positivt överraskad. Efter vi ätit badade vi badtunna och det blev helt enkelt en riktigt bra kväll!
 
I fredags åkte jag och Mattias ut till Jocke och Rebecca i sommarstugan och åt grillat och kollade på film. Mysigt!
 
Några bilder från i torsdags;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus