lördag

Idag vaknade jag upp under dubbla täcke, haha, jag klagade igår om att det var så kallt i vårt hus så jag till och med frös på natten. Så när Mattias gick upp i ottan för att jaga la han på sitt täcke på mitt. Varm och go - check!
 
Just nu sitter jag på espressohouse med en god latte och väntar på Emz. Vi ska till Norrköping och slå klackarna i taket. Känns som att det kommer bli en superkväll, alla mina östgötapinglor tillsammans!
 
 
 
 

Torsdag

Jahapp, redan torsdag! Just nu sitter jag mitt i kaoset, köket är stillastående till den sista januari då bänkskivan kommer hem. Kaos kaos kaos ;)
 
Nuvarande kursen började i måndags och är än så länge lugn, så himla skönt! Jag har börjat titta på serien heroes och har totalt fastnat. Den är så spännande och bra! Haha, jag älskar när man hittar något som man verkligen fastnar i, likadant med böcker. Men tyvärr har jag märkt att det är lite svårare nu än när jag var liten. Då slukade jag allt och tyckte det mesta var bra - nu är jag mer kräsen, speciellt när det kommer till böcker haha!
 
Hundkursen igår gick jättebra till den sista halvtimmen, det är helt fantastiskt vad min tjej utvecklas och bara suger i sig allt man lär henne!! Men igår hade hon höglöp och sista halvtimmen ville hon bara para sig typ haha.. Stängde av totalt och for runt och ylade och betedde sig. Ja haha, så är det ibland. Men collikillen Leira tyckte var dösnygg hade nog inte varit den optimala att para en jakthund med om vi säger så hähä ;) Hoppas verkligen att det är sista veckan nu..
 
 

Söndag

Sitter i min plugghörna och betar av lite måsten. Kul en söndag haha ;) Nej men sen ska jag ha lite söndagsmys i soffan, är ganska skönt att få måstena överstökade på morgonen och ha dagen kvar sen.
 
Igår hade jag en fantastiskt rolig dag! Mattias lillebror Marcus fyllde 20 år så på dagen åkte vi ut till Västerby och grillade korv utomhus och åkte pulka och skoter. En riktigt härlig vinterdag- kallt som attan, glatt humör, skratt och sen en varm fika inomhus!
 
På kvällen plockade jag och Mattias upp Emz och åkte till Norrköping för att fira Rebecca som tog sin examen från lärarprogrammet igår. Helt sjukt. När blev vi så gamla haha? Och fröken Rebecca.. ;) Jag är himla glad för hennes skull och tycker hon varit grym som tagit sig igenom dessa år!!
 
Mattias håller på nere i köket och spacklar för fullt, det blev tapeten som jag ville och ett beigt tegelkakel. Jag pratade med några andra och bollade lite tankar och kom fram till att det beigea nog skulle bli bättre än det röda. Lugnare färg i köket- inte lika rörigt som när man har många olika färger, och den plockar antagligen upp tapeten bättre eftersom båda är beigea.
 
Sneakpeak på tapeten hehe ;
  
 
 

Fredag

Igår tog jag bilen till Norrköping och Leira hängde med. Jag hade ett seminarie mellan 13- 15 och Ermina mellan 15- 17 så det gick kalasbra med Leiran :) Leira hade jättekul och det hade nog jag med haha! På kvällen fikade vi med några goa tjejer och tiden drog iväg lite, men vad gör väl det ibland ;)
 
Idag har jag jobbat på förmiddagen och därefter åkte jag ner för att leta lite tapeter i tapetdjungeln. Herre gud säger jag bara! När jag kom in frågade jag mannen som jobbade där om tapeter och han visade mig typ 100 tapetböcker.. Jag frågade efter det klassiska medaljongmönstert, men han hade ingen aning. Haha just då kändes det så jäkla övermäktigt att någonsin hitta det jag var ute efter. Men i första boken jag kollade i hittade jag den perfekta tapeten (lite hjälp från ovan kanske haha? mormor eller någon annan fin släkting haha?). Jag tittade i lite fler böcker och hittade en till liknande som också var superfin, så två böcker fick följa med hem. Nu ska jag bara se vad mannen i huset säger, det är Mattias som bestämmer men det blir som jag säger haha ;)
 
Jag kollade även lite på kakel. Vi har ju typ varit överens om att vi ska ha ett vitt klassiskt, men inte kollat på något speciellt. Men idag hittade jag ett som jag bara kände wow med! Det är kakel som ser ut exakt som en tegelvägg. Jag tror det skulle bli så himla fint med ett rött varmt tegel som kakel som bryter både de vita luckorna och den svarta bänkskivan. Jag är lite rädd att det ska se för modernt och kliniskt ut om vi har vitt, vitt och svart.. så jag håller tummarna för att Mattias också tycker tegel skulle vara fint. Hehe, mycket kökstankar här i bloggen nu, men ni får helt enkelt hänga med på hela resan!!
 
En bild på mig och Ermina från i lördags :)
 
 

Världens finaste

Idag gick det så himla bra på hundkursen!! Leira var otroligt duktig och fixade allt galant, såna här dagar älskar jag henne lite extra haha ;) Tallriken bara sprang hon på och klarade att snurra med bakbenen med framtassarna kvar på. Och det som var lite problematiskt förra gången var ju att hon inte hade en ordentlig kontakt med mig utan sprang iväg före mig- men idag hade hon stadig kontakt och det gick som sagt himla bra!! Det kan nog bli en rallytjej det där ;)
 
Köket rullar på, det stod still tills vid 17 idag då Mattias kusin kom, då åkte jag iväg till hundkursen och när jag kom hem vid 20.30 var de nästan helt klara med golvet. Mattias hade köpt lite för lite golv, så de ska köpa mer imorgon och lägga det sista då. Men skönt att få lite fint golv iaf :) Det låg tre fula plastmattor innan, den gulbruna som var överst, en gråbrun i mitten och världens fulaste röd och gulrutiga underst. Haha, jag har inte riktigt förståelse för hur de kunde tycka det var fint?? De gamla fina plankgolvet som var underst var tyvärr skadat, fast det hade vi räknat med sen innan så det blev bara en bekräftelse på det.. 
 
Hepp hepp, ny dag imorgon och då åker jag och Leira in till Norrköping!
 
 
 
 
 
 

Pluggstuga

Efter att ha varit ledig några dagar från skolan är det nu dags igen. Opponering på någon annans uppsats, jag tycker det är lite klurigt. Där ska jag sitta och granska någons text kritiskt, när jag själv är medveten om att min egen text har brister och fel. Ja, men det hör ju till utbildningen..
 

Däremot tycker jag att det är lätt att sväva iväg haha, ena kanten här på min pluggvrå tycker jag är jättemysig. Jag älskar att sitta här. Men bakom mig är det tomt. Nyss fick jag en snilleblixt. klart jag ska ha en byrå, eller så, med förvaring! Jag klagar ju jämt på hur lite förvaring vi har i vårt lilla hus - så jag vet inte riktigt varför det inte har slagit mig förut. Vår "tvättstuga" är en mardröm. Det är mörkt, avlångt, trångt och FULLT med skit. Allt vi inte vet var vi ska göra av åker in dit. Ni kan ju tänka er själva ;) Vi ska röja upp där inne - någon gång. Jag tror det kan bli riktigt bra ifall hälften av grejerna flyttar därifrån och vi målar träväggarna vita. Fast det är ju ett ljusår bort just nu i och med köket.
 
Alltså köket.. var ska jag börja? KAOS. Jag visste ju att det skulle bli kaos, men inte på den här nivån. Det går nästan inte att vara i vardagsrummet för där ligger alla delar till det nya köket och saker från det gamla köket, kylskåp, köksbord och lådor. Köket är helt urblåst, och man måste gå med skor där. Gästrummet är också helt kaos. Här befinner sig resten av allt från gamla köket - och lådorna tog slut så det står typ grytor och ugnsformar blandat med glas och gud vet allt på golvet. Här är även vardagsrumsbordet, micron, kaffebryggaren och lite så. Vatten har vi endast inne på toaletten i vårt minimini handfat. Där ska vi också diska förresten. Jag dör. På riktigt. De enda ställena som går att vara på är min pluggvrå och sovrummet.
 
Stackars Leira ska vi inte heller tala om haha, igår när killarna rev vårt kök så att hela lilla huset skakade stängde de typ in mig och Leira på ovanvåningen. Leira var helt förtvivlad haha. Idag har de paus och så fortsätter de på onsdag. Jag tycker verkligen bara det ser ut som kaos, men Mattias sa att de kommit jättelångt för bara en dag.
 
Lite positivt också då; när de rev ner pappen i taket var det ett jättefint planktak, så det behåller vi och målar vitt. Himla fint! Golvet som Mattias fick hem igår är också jättefint. Mörkt trägolv :D
 

Kökskaos

På måndag river de vårt kök, så hela morgonen har jag hållit på att tömma alla skåp från saker. Det är helt otroligt hur mycket saker man kan få plats med på en så liten yta, fantastiskt eller fruktansvärt? Innan jag satte i gång tog jag före- bilder. Kommer nog vara roligt att ha sen, och så ska ju ni få se hur det blir med! Fast det dröjer nog lite, jag vill ta bilderna när allt är helt klart. Allt, verkligen allt ska göras. Nytt golv, tapeter, fönster, nya stommar, ny elektronik, dra om el osv..
 
Vi hade tänkt oss en svart stenskiva mot ett annars ljust, lantligt kök, men tyvärr fattades det några centimeter - så vi får nöja oss med en laminatskiva. Tråkigt, men inte hela världen ändå. Den fanns inte i lager, utan kommer hem den sista januari. Sen kan vi inte heller byta fönsterna nu när vintern verkar ha kommit, utan vi måste vänta på att det blir stadigt plus igen. Därför kan det färdiga resultatet dröja något..
 
Japp, så är planen! Jag fasar lite efter att behöva leva i ett kaos, men det kommer nog bli himla bra när det är klart :)
 
 
 

Rallylydnadskurs

Nu har jag och Leira varit på det första tillfället på kursen. Två jätteduktiga instruktörer och tolv taggade hundar. Det märktes att det här var en kurs med sikte på resultat till skillnad från unghundskursen som egentligen mest gick ut på att socialisera unghunden och träna på grundsaker. På 1,5 timmar hann vi med 8 olika övningar, vissa svårare än andra.
 
I rally är det viktigt att ha full kontroll på hela hunden, så nu i början arbetade vi mycket med bakdelskontroll. Jag kan ju erkänna att jag och Leira var sämst - Leira skulle stå på en tallrik med båda frambenen för att tillslut kunna gå runt med bakbenen och fortfarande stå med frambenen på tallriken. Leira ville inte ens nudda tallriken och gjorde allt för att komma åt godiset utan att nudda. Haha lite komiskt faktiskt hur hon särade på frambenen och hoppade över den och gud vet allt..! Sen övade vi på att gå i en vänstercirkel och styra hunden åt vänster. Hunden skulle gå med skulderbladet i höjd med mitt ben. Här ville Leira sprina förbi mig hela tiden och blicken var klistrad vid godiset. Sen övade vi även lite på att backa hunden runt sig genom att själv bara snurra - även här fattade jag och Leira nada haha. Men det är bara att öva öva öva!
 
För den andra instruktören gick det betydligt bättre. Vi skulle öva på att sätta hunden rakt bredvid oss, alltså att hunden också tittade rakt fram och inte på mig, ligga rakt och även sitta nära nära mittemot mig, rakt. Allt de här klarade Leiran galant och det kändes riktigt skönt!! Vi skulle även få hunden att lägga sig direkt från stående (fällknivseffekt) och sedan kunna resa sig direkt från liggande. Även här glänste Leira :)
 
Jag tyckte verkligen det var jätteroligt, och jag och Leira ska öva öva öva! Skulle vara så otroligt kul att kunna ställa upp i någon nybörjarklass eller så. Nu har jag väl kanske inte alltför höga förhoppningar, men man får väl drömma hehe?
 
Faktiskt har det redan gått över förväntan. Bara andra dagen som jag tränade Leira nu så går hon upp på tallriken direkt och står tills jag säger att hon ska gå ner. Duktiga fialottan <3 Idag provade jag lite att flytta mig för att se ifall hon skulle ta något kliv med bakbenen, men det gick inte än. Men det räckte mer än väl att hon redan sprang på tallriken direkt dag två!
 
 
 
 
 

Bilbesiktning...

Idag var det dags för besiktning för min älskade Bea. Det var som tur var inte helt kaos, men det kunde varit bättre haha.
 
De sa att bilen gick bra, men det behövdes en ny plåt under, men kände jag någon som kunde svetsa så skulle det inte vara ett problem.. Sen var även en skyddsbälg på styrväxeln skadad, så den behövdes fixas innan det blev glapp. Japp - lite kinesiska för mig, men det ordnar väl sig hoppas jag. Ombesiktning blev det i alla fall.
 
Jag var sjukt nervös när jag satt i det där lilla rummet med jättestarkt jätteäckligt kaffe. De hade problem med att få igen motorhuven och dunkade och dunkade, sen slog dom under bilen med värsta hammaren. Jag vet ju att det är så det ska göras, men ändå - gammal bil hörrni haha!! Sist jag var där var motorn trasig på min dåvarande bil, så egentligen var jag bara glad att de inte sa något i stil med det. De felen som var nu är ändå relativt lätta att åtgärda :)
 
 
 

torsdag

Trött tröttare tröttast! Trodde det var ett skämt imorse när kloclan ringde haha. 
 
Duggan igår var också ett skämt, typ allt jag inte pluggat på kom såklart. Men på något sätt löser det sig alltid. Snart helg, gudomligt skönt! Skulle vilja sova en vecka eller så hehe ;)
 
Idag är det först jobb och sen vidate mot Norrköping. Sitter på favoritavdelningen och tar det lite lugnt. I förrgår tog jag bort alla julsaker, bara gardinerna kvar. Vitt, ljust och fint blev det :) så skönt det blir med lite vår nu snart förhoppningsvis.  Man är ju lite trött på allt grått och regn. Nu jäklar har det hänt förresten - på måndag kommer det folk för att hjälpa oss riva köket. Haha, känns som att det kommer bli kaos ;)
 
 
 

Onsdag

Nu är det strax dags att gå mot bussen, men först ska jag dricka upp mitt kära morgonkaffe. Sanningen är att jag redan varit ute vid bussen en gång, för att jag visste att den gick nio. Men haha, tji fick jag för nu har de ändrat tiderna i december så den gick inte alls då. Ja, så går det när man tror man vet och har koll ;)
 
Idag är det en dugga på schemat, en enklare form av tenta. Tycker allt de i kursen inte tänkt till speciellt mycket, i en relativt liten kurs har de gett oss hur mycket uppgifter och examinationer som helst.. Men efter duggan är det bara två veckor kvar av kursen. Längtar lite faktiskt!
 
Och ikväll börjar äntligen jag och Leira på kurs igen :) Lite nervöst i magen hehe.. Men jag håller er uppdaterade hur det går på den fronten! Jag tycker det är himla roligt att gå kurser, och Leira tycker också det är kul - problemet är väl snarare att Leira tycker att det blir lite väl kul ibland ;)
 
 
 

Måndag

God morgon! Här sitter jag och pluggar medan en ny dag gryr hehe ;) Nyss pussade jag Mattias och Leira hejdå, lite mysigt sådär ändå!
 
Måndag idag, men det känns som torsdag haha! I fredags åkte jag in till Norrköping för att plugga där, sen sov jag hos Ermina för att fortsätta plugga på lördagen. Kul, fast ändå inte. Att skriva går riktigt trögt just nu.
 
På kvällen på lördagen åkte jag och Mattias hem till Jocke och Rebecca för att kolla på deras nya hus, äta gott och spela spel. Jätte jättefint hus, alldeles nybyggt och ljust! Kvällen var rolig och det var med en glad känsla i magen jag åkte hem igen.
 
Nu har julgranen åkt ut, Mattias kastade ut den igår när jag jobbade och storstädade hela huset. Jag brukar ju städa, det är inte så haha, däremot flyttar Mattias saker när han städar och moppar till skillnad från mig. Jaja, syns inte skiten finns den inte? Haha nejdå ;)
 
Hepp, hepp, tillbaka till skrivandet!!
 
 

kvällstankar

Hela dagen idag har jag suttit med skolarbete, alltså jag dör lite. Det är den 2 januari och jag känner mig redan så himla stressad av skolan. Jag kan inte säga med ord hur otroligt trött jag är på skolan just nu. Jag har aldrig känt så förut, jag har nog alltid haft ganska lätt för skolan, och jag vet inte - det är ju inte så att jag har svårt för skolan nu heller (peppar, peppar ta i trä..) men jag är så stört trött på det.
 
Jag vet att det kommer vara värt det, om ett ynka år när jag sitter där med min examen, det kommer att vara så himla värt det. Men nu alltså, det är kämpigt.. Kurs efter kurs bara kommer och det tar aldrig slut. Hinner inte ens känna att en kurs är avslutad, hinner inte ge mig själv en paus och känna att gud vad grym jag är som fixade denna kursen med innan nästa är i full gång. Man känner att vi är i slutet av utbildningen nu, det har aldrig varit tuffare än nu. Men det kommer vara värt det i slutändan.
 
 

Torsdag

Oj oj här ekade det tomt inne haha! Fast det blir ju lätt så - när man har som mest i verkliga livet sitter man som minst vid datorn ;)
 
Det var riktigt roligt att åka ner till skåne igen, kan knappt förstå hur länge sen det var sist! Skäms på mig haha! Men nu i dagarna ska jag faktiskt boka biljetter hem igen, eftersom Karin konfirmerar sig i slutet på mars. Vi hann med ganska mycket de dagar vi väl var hemma, ändå känns det alltid som att man inte hunnit med nog. Härligt att umgås lite med familjen. Jag tränade även ridmusklerna lite på Colibri och så tittade jag på två av Karins träningar, de har blivit himla duktiga :) Vi träffade även mina vänner Malin och Isabella på först en promenad och sen lite julshopping och middag, riktigt roligt. När vi alla har egna liv är det inte alltid så lätt att få till något.
 
Nyår firade vi ute i skogen med ett gäng vänner och lite raketer. Bra kombo som alltid ;) Det blev nog lite mycket dricka för de flesta och alla var lite smått däckade dagen efter.. Det såg ut som rena rama kriget i köket på morgonen - tydligen hade några haft chipskrig två på natten haha?
 
Nu är det tillbaka till det vanliga livet och år 2014. Plugg står som vanligt på schemat och istället för att ligga steget före som jag gjorde strax före jul ligger jag nu steget efter istället. Japp, studentlivet i ett nötskal!!
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus