Lycklig.nu

Nyss hemkommen från en dag i skolan. Sitter och njuter framför tvn med en kopp lakritste. Vi har arbetat med vårt performancearbete hela dagen och antingen blir det bäst eller en stor flopp haha! Fast jag orkar inte riktigt tänka på det för om en vecka är det typ sommarlov!!!

Idag fick jag ett kuvert med mina veckor på sommarjobbet. Det har varit lite strul med det innan då jag sagt från början att jag inte kunde jobba vecka 28 för då befinner jag mig på Falsterbo med mina kompisar. Ändå gav de mig fyra dagar den veckan vilket gjorde mig både ledsen och arg. Men idag fick jag alltså det slutliga schemat - och de har strukit mig hela vecka 28! TACK säger jag bara :)

Sa jag förresten att det är så mycket som går bra för mig just nu att jag är lite lycklig i magen? ;)


Sommarhelg :)

Hela helgen har varit så fantastiskt bra :)

Jag och Mattias var hos hans syster Emelie och grillade och chillade med henne och Frans på fredagkvällen. Denna sommaren måste vi umgås mer, förra sågs vi knappt - och vi bor faktiskt bara hundra meter ifrån varandra fågelvägen. Skäms på oss! Hursomhellst var det riktigt trevligt! Vi åt gott och pratade och kollade på bilder, haha!

Lördagen var lugn och vi hittade inte på så mycket. Mot kvällen åkte vi ut till Västerby och grillade och umgicks. Sen stannade vi kvar och såg melodifestivalen. Killarna påstår att de inte gillar sånt, men jag kan tala om att de skrek lika högt i röstningen som vid hockey haha!!

Nu är jag ju senast i Sverige, men grattis Loreen!



Morsdag spenderades också som sagt i Västerby. På eftermiddagen åkte vi ner till en sjö och fikade. Det var så himla varmt så alla vadade runt i det långgrunda vattnet och några fiskade. Synd jag inte tog några foton, för det var så himla vackert!!

Sen måste jag skratta lite också, - Mattias familj är en riktig fixarfamilj. De går inte en dag utan att något ska fixas haha, så även denna dag. Jag tror det var Frans som började störa sig på några stenar som låg i vägen så att de nästan alltid körde på dem med båten när de skulle i land. Ja, bort med typ 7 stenar. Sen stötte de på en stor sten som inte en kunde flytta. Två provar, nej, det vill sig inte. Tre provar, hepp. Då åker bilen fram! Så de sätter spännband runt den stora stenen och drar helt enkelt upp den. Klart! Haha, vad ska man säga?! ;)

Lite mer möhippa :)

Möhippan var så himla kul, så jag lägger upp några fler bilder för att minnas ordentligt, haha!








Tykes sommartorp

Nu har Tyke skaffat trädgård såhär till sommaren :) Mattias byggde ut lite och det blev verkligen toppenbra! Nu kan Tyke gå ut och in som han vill och skutta runt. Han är ju en riktig buskanin som vill springa och hoppa hela tiden!



Feg som han är vågade han först inte gå ut utan stack bara ut huvudet ur hålet och tittade. Men när jag lyfte ut honom tog det bara några sekunder så var han igång och sprang och gjorde tokhopp :) Brädan som vi lagt som ramp förstår han dock inte syftet med, han gör värsta bananhoppet för att undvika den varje gång han ska in eller ut haha!



Inatt har han tydligen sommarstädat också.. Ut med allt utom matskålen. Tur att han blev som han blev när han tydligen inte blev som han skulle haha?!


Vfun är slut..

Nu är sista dagen på praktiken slut. Ush det känns sorgligt, jag trivdes så himla bra där!

Jag bakade en kaka och tog med som hejdå. Det stående skämtet vid varje kaffestund var var tusan budapesttårtan var, så då kändes en kaka rätt ;) De blev jätteglada fast att det bara var en kladdkaka med dumlefluff och hackad choklad på :D enkelt är rätt eller?

Jag fick en present också, en fin glasängel. Värmde i hjärtat. Och så sa dem att de hoppades att det fanns en plats ledig när jag slutar så jag kan jobba där. Haha, kan man få mer beröm?!

Sen fick jag mig ett gott skratt också haha. Jag läste en bok om kaniner och frågade barnen ifall de visste vad kaninens ungar heter, och får tillbaka: små vännerna :) Gulleungar!


Drömmar

Om bara två veckor är det sommarlov!! Det känns verkligen som att jag bara har så mycket roligt att se fram emot nu :) Jag känner mig ganska lycklig nu om jag förtränger det sista skolarbetet haha. Det är nästan så jag glömmer bort att leva livet nu för jag tänker bara på hur bra allt kommer bli sen.. Jag längtar efter veckan innan mitt sommarjobb börjar för då ska jag vara i skåne och bara njuta, jag längtar till mitt sommarjobb för det är kul, jag längtar till veckan i Falsterbo och mina fina vänner och till oktober då vår hund kommer hem till oss <3

Jag är en människa med mycket drömmar. Jag vet att man ska vara nöjd och glad för det man har, men jag vill alltid ha lite mer. Just nu fantiserar jag mest om flera år. Jag saknar hästar så fruktansvärt mycket nu så det går knappt att beskriva. Jag tycker plötsligt det luktar häst vart jag än är, men jag tror att det är för att jag upplevt de lukterna när jag tex har ridit. När jag är ute och går tänker jag mest på hur det skulle vara att rida där och jag får samma känsla i magen och inombords som när jag var 15 och hade allt det där. Jag vet inte riktigt om det gör mig glad eller ledsen att jag hade allt det jag nu drömmer om.

Hur som helst, om några år då ska jag ha en häst igen. En häst att åka ut till varje dag och borsta på. Pussa på, gå med, rida, träna och mest av allt bara ha kul med. Jag tittar på hästannonser nästan varje dag och hittar massa fina. Om jag bara hade tid och pengar nu.. Åh jag vill vara klar med min utbildning nu, ha ett jobb och en häst. Och i mina drömmar är det bara en enda lång sommar och allt är lyckligt och perfekt ;)



En sommardag som den brukade vara förrut. På den tiden kunde jag aldrig någonsin tänka mig ett liv utan hästar, och varför skulle jag? Mitt liv kryllade av hästar. Jag behöver få tillbaka allt det där. Den lyckan. Och då förstod jag inte ens vad lycklig jag egentligen var haha.




ska det föreställa en kaka eller??

Hej hallå! Bara för att jag har massor att skriva till skolan och det hänt roliga saker gick min dator sönder förra veckan. Grattis till mig typ! Men jag fick tillbaka den hyffsat snabbt och de kunde rädda allt som tur var så jag ska inte klaga :)

Förra helgen var jag på Emelies (Mattias systers) möhippa. Det var fantastiskt roligt. Vi överraskade henne på morgonen och hon blev så chockad att hon började gråta. Gulle. Vi hade picknik och lekar och åkte sedan vidare till stockholm för en middag med 80tals show. Helt grymt var det och Emelie älskade det :) Sedan dansade vi hela natten haha ;)

Imorgon är det morsdag, och eftersom min mor befinner sig lite väl långt bort firar vi Mattias mamma istället. Jag tänkte bidra med god kladdkaka- för det borde ju jag klara av, jag har ju faktiskt fixat det flera gånger förut..! Men tji fick jag som trodde jag kunde något haha. Kaksmeten brukar ju bli som en klump som sen flyter ut i ugnen, men inte idag. Den flöt aldrig ut utan var en tjock klump som blev bränd på ytan och rinnig i mitten. Helt misslyckat.. Men sen kan man ju se det från den ljusa sidan också, Mattias får efterätt ikväll :)  

Här har jag snott några bilder från facebook på den lyckade möhippan!

Helt chockad när vi dyker upp 8 på morgonen i 80tals utstyrda med visselpipor och dunkande 80tals musik..



Sen sminkades hon och blev påklädd samtidigt som folk hällde i henne vin och lakritsshot, mmm frukost ;)



Hela möhippegänget innan avfärd mot Trädgårdsföreningen för picknik och lekar :)


Kort vecka

Tre dagar på vfu har bara swishat förbi. Min handledare är så himla inspirerande, och jag vill typ bli som hon hehe ;) Jag har kommit på massa saker jag vill göra med barnen, ideerna bara sprutar för tillfället!

Idag gjorde jag min officiella vfu- uppgift. Att måla till musik. Det gick inte alls som jag tänkt mig, men det känns nästan bra för nu har jag verkligen massor att skriva i min rapport :) Nästa vecka tänkte jag göra lite rörelse med barnen och kanske även massage- saga?! Barnen är så små så jag vet inte om det kommer att fungera.. kanske med bara två av de största barnen som gillar berörning? Hm, det tål att tänkas på iaf!

Och hur skönt är inte vädret idag?? Här har det varit helt vindstilla, sol och blå himmel. Jag kom precis in från en promenad. Jag saknar hunden vi inte har än.. Jag är nog en hycklare, på vintern tänker jag jämt att det är den finaste och mysigaste årstiden, likadant med höst och sommar. Nu är våren här på riktigt och jag kan inte tänka mig något härligare, haha ;)

Hepp hepp, nu börjar strax Grey´s och först ska jag hinna svänga ihop lite glass till Mattias som är sjuk. Man kan ju låtsas att man är en toppenflickvän - sanningen är att imorgon sticker jag iväg till de härliga bruttorna i Norrköping för trevligt sällskap och Taccos :D



Puss på er!

 

Kvällspromenad

Det blev ingen fika i Västerby igår vid tre som tänkt. Istället åkte vi ut dit vid fem och fick mat och fikade därefter :) Heelt okej deal ;)

När vi kom hem var det så himla fint väder fortfarande så jag lyckades dra med mig Mattias på en kvällspromenad efter att han klippt gräset strax efter åtta. Vi svängde förbi Larssons och hämtade upp söta Polly så att hon fick följa med.

Det var himla mysigt måste jag säga! Det kändes verkligen som sommar, alla verkade ha klippt gräsmattan för det luktade nyklippt gräs överallt. Söthund och sötpojkvän <3 Dock tyckte Mattias att det fick räcka att följa med på promenaden, foto ville han inte hamna på ;)




Jag och Polly da köttbulle <3

fina tekoppar

När jag kommer hem till skåne blir jag alltid lite lagom bortskämd känns det som. Sist jag var nere nu fick jag jättefina tekoppar och jättegoda teer :) Lakrits/hallon och aftereight te, mums!



Underbart fina <3

Glassen jag gjorde igår blev supergod. Tyvärr blev den isig i konsistensen, så nu sitter jag här med öm och sårig gom- men att sluta äta för att det gör ont? nej nej ;)

Jag ska strax hoppa in i duschen. Mattias är och skruvar på en traktor tror jag det var han skulle göra, när han är klar åker han hem och hämtar mig och så åker vi och köper fika att ta med oss ut till Västerby. Trevligt :)

lördag

De senaste dagarna har haft lite guldkant måste jag säga! I torsdags var jag och fikade med de fina vännerna och på kvällen satt jag och pratade med Ermina så jag missade bussen med två timmar.. Har man mycket att prata om då eller haha?!

I onsdags fyllde bästa Stella år och igår hade hon knytkalas för att fira :) Hipp hipp hurra! Tanken var att jag skulle ta foto på det, men det glömde jag visst. Det var hur som helst jättetrevligt. God mat, bra sällskap och en rolig kväll helt enkelt! Vi pratade massa, såg Sverige förlora hockeymatchen och spelade spel. Jag vann ingen av gångerna men det gjorde inget. Ermina och Elin stal showen med deras engagemang helt klart haha!

Jag sov hos Ermina och det var så OTROLIGT skönt att få sova ut till tio imorse efter att ha gått upp fem hela veckan. Vi tog det lugnt, åt frukost och tog pendeln tillsammans fem i två.

Nu tänkte jag mysa framför tvn med min fina pojkvän innan han drar iväg för att jaga gris. - Men det gör inget att han åker, för när han åker iväg åker min hemmagjorda glass fram ;) Bröllopsduellen går på tvn, och vad är bättre än glass till en riktig tjejfilm? MYYS :)


Blommor

När Mattias fixade i trädgården i förrgår tog han in de här finingarna till mig. Det är en riktig klysha, men jag älskar att få blommor haha! Och visst passade de riktigt bra på bordet? ;)





Just nu sitter jag och kollar på älskade Greys anatomy <3 Det är nog första gången på flera år som de har haft ett intressant fall och inte bara om deras relationer, gillar jag skarpt!

Mattias är inte hemma. Det var någon som försökt grilla och råkat starta en skogsbrand. Haha hoppsan, eller?! Så nu måste de vakta så den inte sprider sig..

Tyke är en lycklig kanin han

För någon vecka sen hade Tyke namnsdag och då slog vi på stort! Haha, nej, det råkade mest bara bli på hans namnsdag. Min fina pojkvän såg att benen på Tykes bur höll på att ruttna så då fixade han det plus en liten terass till det lilla livet. Grattis till mig som fick Mattias på kroken ;)



Idag hade jag först bildverkstad där vi gjorde saker i lera. Nja, inte my cup of thea.. Jag är lite mer för att teckna med blyerts ;) Jag stannade kvar några timmar och satt och läste med några fina vänner. Jag hade inget skolarbete att göra så jag läste en skönlitterär bok istället. Onödigt kan man kanske tycka, men det var sällskapet jag ville åt mest, det kan ju bli lite ensamt i Åtvidaberg i längden.

Det värmer i hjärtat när man umgås med folk man tycker om! <3

Trött som tusan

I fredags busade jag till det lite och tog tåget ner till Skåne för att överraska familjen, men kanske mest min fina lillasyster som numera är 13 år :)

Hihi, det var riktigt kul att se hur chockad hon blev när jag kom! - Pappa och mamma ringde jag en halvtimme innan tåget kom fram, så de sa till Karin att pappa bara skulle tanka när han åkte för att hämta mig haha! Det var riktigt mysigt att komma hem, även om det blev en väldigt kort runda.

Idag ringde klockan kvart i fem. Blä, jag är inte gjord för att gå upp så tidigt. Vi hade rörelseverkstad mellan 8- 12. Alltid kul att leka, och att lära sig nya saker! När jag kom hem vid halv 3 var det bara att sätta sig vid datorn och skriva 2 A4 sidor om estetiska lärprocesser. Det var inte lika kul. Tog mig tre timmar med lite pauser emellan.

Nu har jag lagat mat och ska faktiskt ta och krypa ner i sängen med en bok innan jag somnar. Klockan är bara åtta, men jag är sjukt trött, och klockan ringer kvart i fem imorgon igen.. Men jag är ändå riktigt nöjd med dagen, skönt att få det där pappret skrivet så jag kan ta det lite lugnt de närmsta dagarna.



Såhär fin latte drack jag för någon vecka sen när jag fikade med en vän. Nä, nu blev jag sugen haha! Men jag tycker de är så fina när det är löv eller hjärtan i skummet :)

Valborg x 2

Valborg tycker jag är så himla mysigt! Därför firade vi två gånger i år, haha, nej det var inte därför, men det hade kunnat vara :D

I lördags var vi hemma i Mattias "by" och firade valborg med hans familj. Det var verkligen otroligt fint. De hade lagt veden på en flotte i sjön och så stog man på en gräsudde och bara njöt, grillade korv och hade det trevligt med allt trevligt folk.

Så här fint var det. Jag fick inte riktigt med skönheten på bild, det är mycket finare i verkligheten..




På riktiga valborg var det så sjukt varmt så jag solade nästan hela dagen! På kvällen kom Rebecca och Jocke hit och grillade med oss. Vi gick en sväng ner till bysjön och tittade på brasan och kvällen avslutades med att vi åkte ut till Mattias by och umgicks lite med dem där (ja, de firade idag med, haha, fast utan brasa).

Det var längesen bara jag, Mattias, Rebecca och Jocke umgicks så det var riktigt trevligt! Får försöka få till det några fler gånger :)

De sov kvar hos oss eftersom vi bor så långt ut i tjotaheijti. Dagen efter försökte vi få med killarna på en skön promenad i det varma fina vädret. Men de vägrade så det blev bara jag och Bläckis som gick, eller vi hämtade Polly också som är Jockes mormors hund. Tjockfian hade växt ännu mer på bredden sen sist haha!

Vi gick runt Adelsnäs som är en stor slottspark utmed vattnet. Helt Underbart fint! - Nästa gång ska jag ta med kameran och fota så ni kan se hur fint det är :)

På eftermiddagen när de åkte vidare la jag mig i solen igen med härlig (läs dötrist) litteratur. Det resulterade i vidbränd Elle. Men men, så kan det gå när inte haspen är på!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus