mors dag

Min första mors dag..! Samtidigt som det känns som det mest naturliga i världen att Helge finns, så känns det otroligt konstigt att vara en mamma. En mamma har för mig alltid varit en väldigt organiserad kvinna som kan fixa allt. Hehe.. så känner inte lilla jag mig ;) Men då är det väl tur att jag har min egen mamma som är en sån där mammakvinna som kan fixa allt, och alltid vet vad man ska göra ♡

Det kändes riktigt bra att vi var hemma hos mina föräldrar på den första mors dagen, dels så kunde jag fira min mamma, dels så fick Mattias se "hur man gör ala Stålhammarvis" hehe ;) 

Vi hade en jättebra dag, hela helgen var toppen med fint väder och allt, och fram mot 15 packade vi in oss i bilen och åkte hem till vårt lilla hus.


lördag

Vi kom iväg i riktigt bra tid igår, 12.10 körde vi ut på vägen och Helge somnade på stört. Sedan vaknade han och var hungrig vid 14.15, så då stannande vi en timme och sedan körde vi vidare. Sista biten blev Helge trött på att åka bil och blev lite gnällig, men jag hoppade bak och sedan kunde vi köra det sista med. Skulle nog säga att det gick över förväntan trots allt! Håll tummarna för att hemresan också går relativt smärtfritt..

Det var verkligen kul att komma hem, mormor hade gjort i ordning så fint för oss. Nya grejer till spjälsängen och så hade även vagnen vi hade när vi var små gjorts iordning jättefint :) 
Helge har sovit lika bra som hemma, halleluja, men blivit betydligt tröttare fortare. Säkert jobbigt med alla nyheter och åka bil osv haha.. Lilla gubben!

Idag har vi träffat mina vänner, tyvärr orkade Helge i princip bara säga hej innan han behövde sova igen haha. Livet är tufft när man är liten ;)


Nu på kvällen åkte vi iväg en sväng till hundrastgården med flickorna. De tokbusade en stund i den härliga kvällsluften med både varandra och oss. Så roligt att se dem sträcka ut ordentligt, de är sjukt snabba haha!! Finaste flickorna ♡


torsdag

Och så var det torsdag! Idag ska jag och mini göra iordning inför helgen, vi ska ju äntligen åka ner till mormor och morfar ♡ 
Huset ska städas och så ska det packas. Än så länge har vi sol och blå himmel, det ska vi se om vi hinner ta till vara på också hehe! 

Helge har blivit riktigt duktig på att få i sig gröten och äter nu en hel smakportion istället för en tsk. Hela 3 msk slinker alltså ner hihi ;) Ibland åker det ut en sväng igen med i det stora hela kommer det ner i första tagningen. Just nu är stora favoriten att stoppa händerna i munnen, så det blir skapligt kladdigt.. Hittills har jag använt en dreglis som haklapp, men vi får nog börja titta efter en riktig istället.
Något annat som är så himla gulligt är att Helge blir så himla glad när han vaknar efter eftermiddagsluren och pappan är hemma haha. Stora leendet på så fort han hör eller ser att Mattias är här. Känns som att han börjar förstå att det är mamma och pappa på ett annat sätt än tidigare ♡


mag(dregel)läge

En aning ostadigt men ack så spännande det är att titta på leksakerna.



härligaste söndagen

Igår var jag, Helge och flickorna ensamma hemma hela dagen. Mattias, Jocke och Rebecca åkte nämligen ner till Ullared. 
Från början var det tänkt att jag och Helge med skulle med, men i förra veckan bestämde vi oss för att stanna hemma. Långa bilresorna har inte varit Helges grej och en orolig dag på Ullared med resten av Sverige kändes tillslut som om det skulle bli för mycket för honom. Man var ju lite orolig hehe, men pappan i huset kom hem med riktigt bra grejer ;) tummen upp för den. Helge fick massa roligt och fint!

Idag har vi däremot haft en riktig härlig familjedag! På Nysjön där vi gifte oss har de börjat med ett söndagscafé som vi bestämde oss för att åka på. Hela Mattias familj, förutom Markus och Frans som jobbade, var med och det blev verkligen en dag att stoppa in i minnet för en sämre dag :) Så himla trevligt var det och så strålande sol och sommarvärme på det ♡ Efter vi fikat och promenerat åkte vi alla hem till Västerby och blev bjudna på mat. Vi kom hem lagom tills det var sängdags för mini - som somnade som en sten efter den härliga dagen hihi ♡





Hahahaha alltså den här bilden!!! Helge fick tag på snöret på solhatten och bestämde sig för att smaka, eller snarare sluka haha, det ♡


Vi var ju såklart tvungna att gå ner till vigselplatsen.


Vilka minnen som kom. Lyckligaste dagen för snart ett helt år sen!


Störst av allt är kärleken

Det är så roligt att lära känna denna lilla minimänniska, att se honom upptäcka världen en millimeter i taget haha. Lilla älskade vännen ♡




onsdag

Idag åkte jag och Helge hem till Isabel och Liv och fikade. Bilresan dit gick toppen, och det var så mysigt att sitta i deras kök och äta jordgubbstårta med varsin go unge i knät ♡ Då är det extra mysigt att vara mammaledig hihi!

När vi fikat klart åkte vi vidare mot jobbet för att hälsa på. Det var förskolans dag idag, så gården var fint pyntad och alla var på så bra humör :) Det var så skoj att träffa både barn, kolleger och föräldrar. Trots att det inte gått nån lång tid - tre månader liksom haha - ändå hade alla barnen växt massor! Barnen tyckte Helge var superspännande, och vice versa, men de verkade inte riktigt koppla ihop att det var Helge som varit i min mage haha. 


Annars så provade Helge gröt för första gången idag. Ca 1 tsk som jag matade om 10 gånger eller så haha! Jag satt och log massor och pratade på om hur fantastiskt gott det var med gröt, så Helge log och skrattade om vartannat samtidigt som han glatt försökte få ner det smarriga mamma bjöd på. Haha alltså gulligaste Helge ♡

Helgen

Och så var det måndag igen! Vi hade en jättebra helg. I lördags åkte jag, Helge och ett gäng goa tjejer hem till Rebecca för att överraska henne med en babyshower. Tror vi lyckades haha, när hon kom in genom dörren tror jag hon höll på att hoppa ut igen av bara chocken..! Vi hade förberett med lite smått och gott så som dekorationer, fika, och lekar, och jag tycker nog själv att det blev riktigt lyckat :) Nu väntar vi med spänning på Ernst ♡




Igår var vi i Västerby större delen av dagen, först fika och sedan mat. Mysigt som vanligt :) Aska hade praktik i hundgården och det gick riktigt bra. Hon hade grävt som en tok och var skitig som en gris, men inte försökt ta sig ut någonstans. 
Helge tycker Felix är himla spännande nu, hela han lyser upp när Felix pratar med honom. Så gulligt! Helge har börjat bli ett riktigt litet charmtroll, pratar och ler man mot honom får man nästan alltid stora smajlet tillbaka haha. Sedan försöker han verkligen föra en konversation nu, han bubblar på och ser ömsom allvarlig ut ömsom glad. Nu går det förresten även bra att åka bil igen, så rolig haha - ingen dag är den andra lik ;)

fredag

Åh sicken underbar dag det är idag med! Mini sover i vagnen under parasollet och jag försöker få lite färg på de vita benen haha.. går sådär!
Morgonen började riktigt bra då Amanda kom hit och så åt vi god frukost här ute på altanen och tjattrade ikapp. Dagar som denna är det extra härligt att leva ♡

Igår var jag och Helge hemma hos Jennie och hälsade på, det gick lite bättre i bilen än i förrgår. Hoppas på att han vänjer sig snart, igen, haha. Det känns så skönt att rutinerna sitter någorlunda stadigt nu så att vi kan åka iväg och hitta på lite saker om dagarna utan att allt blir helt upp och ner!

Nu tror jag att jag har landat på riktigt i det här nya livet. Det tog minst sagt ett tag, och det är svårt att förklara vad som har känts så jobbigt- jag har typ knappt vetat själv haha.. Men nu känns det i varje fall otroligt mycket bättre. Med allt. Mycket har det nog varit att få rutiner på plats. Alla har sagt till mig att man inte ska bry sig om rutiner osv, men för mig har det varit tvärtom. Istället för att tycka att rutiner är jobbigt och ta det som det kommer, har jag tyckt att det varit extremt jobbigt att inte ha några rutiner. Och nu när vi har ordentliga rutiner så märks det så tydligt på Helge också att han mår bättre :) Det är knappt så att jag vågar skriva det utan att det går bort igen haha, men tre nätter i rad har Helge sovit från 19.30 till 4..! Himmelriket!




onsdag

Det märktes inte alls på Helge igår kväll och natt att han fått alla vaccinationerna - så skönt! Vi har hört allt möjligt hemskt om det så vi hade laddat med Alvedon för en ledsen natt.

Idag packade jag och mini in oss i bilen och så åkte vi hem till Emz och hälsade på. Helge sov så skönt i vagnen i skuggan medans vi satt på en filt på gräset i solen och sörplade kaffe ♡


Helge är inne i någon ny fas tror jag. Dels så har han börjat hata att åka bil, trist nog, och skriker och skriker där bak. Hemskt. 
Sedan har han även utvecklat sin mammighet - för tillfället blir han ledsen i mötet med nya människor och är väldigt känslig för höga eller konstiga ljud. Ingen kan se så ledsen ut som min lilla Helge hahaha ;) Tror som sagt att det är en fas just nu, för så här har han inte alls varit förut, går nog över snart!

Tisdag

Idag var det dags för Helges tremånaders- spruta. Det kändes som föräderi haha, stackaren hade ingen aning om att han skulle bli stucken i båda benen..
Men det gick bra gjorde det. Först blev han nog chockad och fick ont, men efter någon minut hörde man att han inte var lika ledsen längre utan mer flyförbannad. Han fick bröstet och då lugnade han sig.
Än är det nog inte glömt, han har vaknat två gånger i sömnen nu och skrikit. Skulle tro att han bearbetar haha ;) Lilla gubben ♡

Alltså han är ju bara den sötaste lilla minimänniska jag känner ♡



Dagens skratt

Av Malin fick Helge superfina kläder, samt ett par coola brillor så här i sommartider. Vi provade dem inomhus och Helge stackaren blev helt chokade över att det antagligen blev så mörkt. Hahaha, alltså kolla blicken hjärtat har när han provar de nya brillorna. Så söt ♡




måndag

Och så var den härliga helgen förbi, helt galet vad fort det kan gå! Vi hade verkligen en jättehärlig helg :) 

Mattias kom hem med en jättesöt solhatt till Helge, ett stort parasoll till altanen (helt perfekt blev det!!) och Helges gudmor Malin som han plockade upp på stationen :) Så himla roligt att de äntligen kunde träffas! 



Mattias monterade upp parasollet nästan direkt så att vi kunde sätta oss därute en stund. Det känns så himla bra att vi nu kan vara där lite mer även när det är gassande sol.
Fram mot kvällen kom Rebecca och Jocke och så blev det grillat. Det blev en jättehärlig kväll, vad annat kan det bli med god mat och bästa vännerna ♡
Vädret vi har haft hela helgen har verkligen gett mersmak för sommaren! Jag hoppas det blir många grillningar på vår altan i sommar :)

Söndagen började på bästa sätt med god frukost på altanen. Det var så himla härligt där så vi satt kvar hela förmiddagen, till och med Mattias haha!


På eftermiddagen när vi vinkat hejdå till Malin åkte vi hem en sväng till Kalle och Heidi. Deras nya lilla bebis Mio kom för några veckor sen, så så liten var han ♡ Lite roligt då han och Helge nästan var identiska i storlek när de föddes! - 40 g som skiljde och en halv cm..! Nu såg man verkligen att Helge växt massor, väst stora killen var han bredvid Mio hehe ;)

Idag skulle jag tro att det blir ännu mer altanhäng hihi, sen ska även en kille komma och installera ett ordentligt larm till oss med kamera och sensorer. Vi fick en riktigt bra deal då de ville sätta upp en reklamskylt i vår trädgård någon vecka och så fick vi ett jättebra pris som tack. Hehe, tack tack ;) Vet dock inte varför de valde ut vårt hus då det inte känns som att vi bor så där himla strategiskt ifall de vill att många ska se reklamen, men vad vet jag haha.. Skönt med ett ordentligt larm iallafall! 

Helg!

Igår fick vi till en riktig fixardag både inne och ute, riktigt härligt var det! Blommorna jag köpt kom på plats i krukor och det gör så himla stor skillnad, tycker jag, med lite fina blommor runt huset :)

Sommarkänslorna kommer med full fart nu och jag skickade Mattias att köpa en solhatt till Helge också när han ändå var i stan, får se vad han kommer hem med haha.. Direktiven var blå (ej klarblå) eller vit, hur fel kan det bli då tänker jag ;) 
Just nu, idag haha, känner jag mig så löjligt nöjd med livet. Helge sover fortsatt bra i sin säng och äter mat 22, 04 och 7. Något uppvaknande fortfarande där man får stoppa om honom, men om jag tänker tillbaka är det ju helt fantastiska nätter nu mot förrut.

Hepp hepp, tror jag ska försöka hinna med en kopp kaffe på altanen innan lillen vaknar!


Fredag

Och så har äntligen försommaren kommit till lilla Åtvidaberg! Man skulle ju vilja vara ute hela tiden, men med en liten blir det lite klurigare haha.
I helgen ska Mattias åka och köpa ett parasoll så att vi kan vara lite mer på altanen. Det är sol på den från ca 10 på morgonen och sen tills solen går ner, så den blir minst sagt varm haha!! Men med ett parasoll så ska det nog gå bra att ha Helge därute :) 

Igår var vi nere hos Emelie, Frans och Felix på tacokväll. Så himla mysigt i vardagen ♡ Vi nattade Helge i vagnen och efter massa mat så somnade han gott lilla gubben. På tal om mat så har fortfarande inte mjölken kommit ikapp ordentligt.. Väldigt stressande faktiskt.. Helge har ju växt i raketfart så det kanske är det som spelar in. Men det känns ganska tidigt att mjölken inte skulle räcka till redan vid 3 månader? Igår tog vi sista mjölken från frysen, så i fortsättningen blir det ersättning som får fylla upp när inte min mjölk räcker. Tur det finns ändå haha!

En solig och rolig helg ligger framför oss då Helges gudmor och en av mina bästa vänner kommer och hälsar på! Det vankas grillat på lördag, mums hehe, och då kommer även Rebecca och Jocke (som ju är Helges gudfar) över också. Ikväll ska jag försöka komma iväg och handla blommor och äntligen göra lite fint nu när vi får finfrämmande hehe ;)


Måndag

Vi fick en himla fin helg på Gyllene Uttern med Mattias familj. Vi kom ner lagom till lunch på lördagen och så åkte vi hem efter frukosten på söndagen. 
Vi fick en egen del av hotellet vilket passade oss super, då kunde vi springa runt hos varandra och smälla i dörrar utan att störa andra haha ;) Hundarna skötte sig jättebra båda två, så skönt att kunna ta med dem och veta att de sköter sig. Helge tyckte däremot att livet blev konstigt och var lite ledsen och hade svårt att komma till ro, men han sov gott på natten iaf. 
Hotellet låg fantastiskt fint med världens utsikt över Vättern och Visingsö och det kändes inte alls som att det låg så nära E4an som det faktiskt gjorde. Det låg även en helt perfekt skogsväg runt hotellet med vitsippor överallt som vi gick med hundarna.

Mattias skulle fixa till frisyren inför middagen och råkade raka av sig det istället haha.. Han kör ju alltid med rakapparaten själv på 25 mm, men på något vis fick han det på 1 mm och så började smartskaftet fram i mitten! "NEEEEJ!! Åh... eeh... älskling hur fixar jag det här?!" Hahaha helgens roligaste som kommer minnas länge!! Han for in och ut hos alla helt panikslagen stackaren. Det var bara att raka av allt ;)


Aska tyckte det var superkul på hotell, roligast var visst dubbelsängen som tokfian busade loss under i 10 minuter HAHA!


Helge med farmor och farfar ♡


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus