Produktiv

De senaste dagarna har jag varit väldigt produktiv och tagit tag i småsaker jag skutet framför mig och bara tyckt varit allmänt jobbiga.
 
Det är med en lite tom känsla inombords jag har skrivit min sista mening på mitt examensarbete. Eller helt färdigt är den inte, eftersom det ska skickas till min handledare för genomgång och kommer komma tillbaka med en del ändringar. Men i stort sett är den färdig och jag känner liksom så att vad hände? Är jag färdig nu? Så veckorna fram till jul hoppas jag att få jobba. Jag trodde att jag jobbat min sista dag på hemmet, men att sitta och göra ingenting känns inte som ett alternativ. Dels skulle jag bli nere och ledsen om jag känner mig själv rätt, dels känns det otacksamt att inte jobba om man faktiskt har möjligheten till det, framförallt mot Mattias. Just de pengarna kan vara min nya bil, skidsemestern eller kanske till och med min bröllopsklänning..
 
På tal om bröllopet så är nu bröllopsresan bokad - Azorerna! Det känns helt galet att jag är en blivande fru. Jag och Mattias kommer att säga ja till varandra, byta ringar och sedan vara gifta. På riktigt! Men är det någon jag vill dela resten av mitt liv med är det verkligen med honom. Mr perfect for me. Det drar ihop sig nu och jakten på det perfekta bröllopet börjar haha, jag känner mig smått vilse i alla "fixa till bröllopet". Föst ut är inbjudningar som jag hoppas få utskickat i januari. Jag har kollat på internet och tro mig, det är en djungel..
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Favoritonsdag! Ikväll vankas det en jättegod champinjonsoppa till Bonde söker fru och sedan Grey´s anatomy - längtar. Haha, komiskt hur mat och tv kan få en bra dag att bli en toppendag ;)
 
Men idag är en riktig toppendag. Det pirrar i magen för jag har fått veta av min nya arbetsplats att jag är välkommen på ett personalmöte nästa vecka, och jag är precis klar med resultatdelen i min uppsats! Denna veckan väntar vi även på ett samtal med spänning.. Det må vara grått ute, men lycklig kan man vara ändå!
 
Nacken känns bättre idag och jag har mycket mer rörlighet, dock har det gått ner i nedre delen av nacken och lite i ryggen. Mina gummistövlar läcker och mjölken är slut, ibland är livet tufft. Litegrann som Leira tycker när jag envisas med att borsta hennes tänder haha. Hon fick i alla fall en rosa Lilleskutt- tandborste med matchande tandkräm.
 
 
 
 

Tisdag

Ja, här sitter jag med värkande nacke och kämpar med uppsatsen igen ;)
 
Det är såhär i början på veckan det går trögt, och nu tror jag att jag har listat varför haha. Jag lämnar in texten och får tillbaka den i slutet på veckan med ändringar jag ska fixa. Även om det inte är stora ändringar så tar det tid. Och det känns tråkigt att sitta och pilla på en text som är "färdig", fattar ni mitt svammel eller haha?
 
Till exempel fick jag tillbaka att jag skulle byta ut ordet pedagog mot förskollärare överallt i texten. Det är en enkel ändring och jag fattar precis varför - jag har undersökt förskollärares uppfattningar, så även om jag personligen föredrar ordet pedagog ser det bättre ut i texten med förskollärare. Men att ändra ordet på 19 skrivna sidor, haha.. det tog mig över en timme att fixa till (helt otroligt hur mycket man kan använda vissa ord). Frustrerande tråkigt!! Sen har det varit lite annat så som att fylla i eller förklara vissa stycken mer och att utveckla vissa påståenden. Det har tagit mig igår och förmiddagen idag att fixa till småsaker på texten, MEN nu är det fixat. Here we go again!
 
Kaffet är påsatt och jag tror att det kommer kännas ännu bättre i slutändan om jag vet att jag har kämpat lite för det.
 
 
 

helgen

Igår kväll när jag sträckte mig efter lampknappen i hallen knäckte det till i nacken och jag fick ont som tusan, Mattias skämtade om att jag var en tant som sträckte mig haha. Men jag skojar inte vad ont jag har idag! Känns som nackspärr fast med lite mer rörlighet.. så det blir inte en så aktiv dag idag inte.
 
Helgen var precis som förväntat: jättebra! Jag, Ermina och Emma hade taccomys på fredagen efter en sväng på stan och såg sedan den nya Hunger games- filmen på bio. Såklart var den super och det känns precis lika frustrerande som förra året att det är ett helt jäkla år kvar tills nästa kommer ;)
 
På lördagen kom äntligen Karin. Leira blev jätteglad och vi hade en riktig myshelg! Vilade, klappade på Leira och åt mest haha. Vi slingade även Karins hår så det blev lite ombre i det, Karin har aldrig blekt håret innan så det var svårt att få det att ta sig. Men jag tyckte att det blev väldigt fint i hennes hår att det inte blev världens skillnad utan att det såg väldigt naturligt ut.
 
Karin tog lite fina bilder på mig och Leira också;
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Nu de senaste två dagarna har mitt flow i skrivandet kommit tillbaka, halleluja. Känns otroligt skönt att ha kommit förbi det jag tyckte var segast, och nu är jag helt på banan igen. Eftersom jag lämnade in texten till min handledare och de andra igår, har jag tagit det ganska lugnt i skrivandet idag. Skulle vara lite jobbigt om det imorgon på handledningen visade sig att jag tänkt helt fel och måste göra om en massa..
 
Imorgon blir det en rolig dag, jag tar bilen till Norrköping och stannar kvar där efter handledningsträffen och möter upp Ermina och Emma. En sväng på stan och bio med vänner låter väldigt bra i mina öron! Det blir en superhelg, med start imorgon efter handledningen :)
 
Här är förresten ett riktigt bra halsdukstips. Såg det på instagram och tyckte det var väldigt smart (och snyggt!) Kan ju inte bara vara jag som aldrig får till det med den där jäkla halsduken haha!
 
 

ligger det i min matskål så

Haha, jag måste bara börja med att berätta om Leiran nyss. Den där hunden förlänger mitt liv genom skratt flera gånger om dagen ;) I alla fall hade jag gjort gröt till middag (lunch alltså), Leira är i höglöp nu och äter typ ingenting. Så jag tänkte att hon kunde få lite smaskig gröt om det skulle hjälpa. Haha alltså blicken..! Hon växlade mellan att titta på mig och på maten helt äcklad och bara "eh? ska jag äta det här?
 
Självklart hade hon inte behövt äta det, men Leira "jaha.. ja, ligger det i min matskål så ska det nog ätas upp.. Så hon åt upp rubb och stubb, p l å g s a m t bör tilläggas.
 
Jag sitter fortfarande och skrattar åt henne. Underbara loppan! Annars rullar livet på här i huset. Köksbordet där jag sitter är överbelamrat med organiserat kaos. Det går fortfarande trögt, men jag vet vad jag ska göra så det är bara att knega på. I helgen kommer min bästa lillasyster och hälsar på, det ska bli superkul!!
 
 
 

trögt

Förra veckan hade jag världens flow i mitt uppsatsskrivande. Allt kändes hur bra som helst och jag var som en duracellkanin; drack kaffe och hetsskrev om vartannat haha..
 
På lördagen vaknade jag utan den minsta skymt av entusiasm och under hela helgen öppnade jag knappt dokumentet. Jag har verkligen ingen aning om var all min motivation tog vägen, och just nu känns det trögare än trögast. Jag kommer verkligen ingenvart. Istället för att skutta upp ur sängen bokstavligt talat släpade jag mig ur den och har verkligen försökt skriva idag. Det måste ju liksom göras, även om jag knappt vet vad jag pysslar med. 
 
Inget av det jag skriver blir bra, jag sitter mest och pillar och byter plats på stycken och allt känns väldigt grått. En liten stress i magen att jag "slösat bort" halva veckan på ingenting också då texten ska skickas in igen på onsdag fm.. Ja här har ni mitt solskensliv just nu! Men det blir bättre, eller hur?
 
 
 
 
 
 

vuxenlivet

I fredags kom mitt anställningsavtal på posten, nu är det underskrivet och lagt på lådan, och jag har väl officiellt en tjänst! När jag skrev på och la pappret i kuvertet skålade jag och Mattias med bubbel, lyckan i hjärtat över att ha kammat hem storvinsten alltså.. ;)
 
När jag sökte jobb var jag ganska kräsen och jag visste precis vad jag var ute efter, både gällande läge, pedagogik och känsla. Därför sökte jag bara tre tjänster, och jag kan väl tacka någon däruppe för att marknaden i mitt yrke faktiskt tillåter oss nysökande att vara så pass kräsna.
 
Som jag nämnt innan var redan en förskola en stor favorit innan jag varit på någon intervju, men när jag kom till den första anställningsintervjun på en annan förskola kändes det bara så rätt i allt. Direkt efter på parkeringen ringde jag mamma och var helt skakig haha, och hon hörde direkt på mig att det här var något bra.. Jag gick ändå på de andra intervjuerna och försökte ha ett öppet sinne, men ingen av de kändes i närheten så rätt, därför var valet ändå relativt enkelt.
 
Därefter har jag varit och hälsat på förskolorna (det var flera tjänster lediga i området) och det var precis likadant då som på intervjun, en av förskolorna fångade mig på direkten. Alla verkade bra, men den ena var verkligen en förskola för mig. Jag blev erbjuden tjänsten och jag känner mig lyckligt lottad som fick precis den tjänst jag drömt om i fyra år. Tjänsten är på en nybyggd förskola i linköpingskanten mot Åtvidaberg med en Reggio Emilia- inspirerad pedagogik. På avdelningarna är det överlag två förskollärare och en barnskötare, gården är stor med många möjligheter och förskolan ligger ett stenkast från skogen.
 
Det här tror jag kommer bli så himla bra och jag ser verkligen fram emot vad vuxenlivet har att erbjuda mig. Tänk vad bra livet verkar bli ändå!
 
 
 
 
 
 

älskade fredag!

Nyss hemkommen från Norrköping, dagarna i den staden är lätträknade nu - tre handledningsträffar och en opponering..! Det gick kanoners på handledningen idag. Allt såg bra ut, jag kan använda mig av all litteratur jag vill ha och jag är lite före fas. Känns gött i magen kan jag säga haha!
 
Efter jag svängt förbi biblioteket åkte jag hem till Ermina en stund. Åh vad jag kan sakna att sitta med henne medan tiden bara springer iväg som vi gjort så många gånger förut. Alla vänner är bra vänner, men det är inte alla som förstår allt man säger.  
 
Sista biten hem var det fruktansvärt grått och regnet verkligen öste ner, då var det mysigt att plugga in hörlurarna i öronen och lyssna på julmusik! Ikväll har jag lurat med mig Mattias på julmarknad på Ekenäs slott. Jag älskar julmarknader och hade gärna gått på 10, men jag är glad att jag får med mig Mattias på åtminstone en haha..
 
En annan rolig sak som hände idag var att namnbrickan som jag beställt till Leira dök upp på posten! Jag tycker det är himla fint, och på baksidan står mitt telefonnummer ifall tjejen skulle komma bort.
 
 
 

Torsdag

Eftersom jag har uppsatshandledning imorgon, fredag, behövde jag lämna in veckans text igår så att handledaren skulle hinna läsa tills träffen. Så idag har jag och Leira haft helg. Det betyder bara massa mys, pussar och tvtittande hehe! Kommer sakna torsdagar som denna i framtiden ;)
 
Julkänslan håller i sig och jag tycker det känns lite väl långt bort att julpynta om två veckor.. och vart tog den fina snön vägen? Men den som väntar på något gott! På tal om jul såg jag en grej på facebook för en stund sen som fick mig att bli sjukt sur. En 11årig tjej som ville vara tomte i luciatåget men inte fick - för att hon var tjej. Det borde vara självklart att man 2014 får vara vad eller vem man vill och känner för att vara.. speciellt barn tycker jag, som behöver utforska, upptäcka och försöka förstå världen. Eller? Nej, jag hoppas att det blir ordentligt uppmärksammat, det är precis normer som denna som behöver granskas och utmanas!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

fokuserad

Hello there!
 
Igår hade jag och Leira finbesök utav Norrköpingstjejerna Ermina och Emma. Gud så bra att dem kom och kunde klappa på mig, tyckte Leira hehe.. Kaffefika och babbel. Kändes riktigt skönt att kunna lufta uppsatstankar, Mattias ger mig mest en klapp på axeln och säger att det kommer gå bra när jag försöker ventilera mig där ;) Sen blev det ju en del luftande av andra tankar med såklart, jättemysigt att de kunde komma hit för en fika.
 
Idag har jag suttit och skrivit på uppsatsen. Nu får jag nog säga att jag är i full gång, eller jag kanske ska vänta med det tills efter min handledarträff på fredag.. Nej, men det känns som det går bra nu! Jag har hittat massa spännande litteratur, och alla intervjuer är gjorda och transkriberade. Tror nog faktiskt aldrig jag varit såhär fokuserad på någon uppsats innan. Fast att jag ligger i fas känns det som att dagarna är för korta och jag vill bara skriva mer och mer hela tiden haha. Idag skuttade jag upp klockan sju för att sätta tänderna i uppsatsen och har suttit med den hela dagen, inte ens tvn har varit på idag - det händer aldrig annars!
 
På så sätt är det ändå ganska skönt att det är så, vad jobbigt det hade varit ifall jag redan spydde på uppsatsen.. och jag hinner nog tröttna med fem veckor kvar till inlämning hehe ;)  
 
 
 
 

hundgårdssöndag

För några veckor sen så började Mattias borra fast stålfästen i bergsmarken ute i Västerby till vår framtida hundgård. Det blir en stor hundgård uppe på ett litet berg med träd och en stor uppvärmd hundkoja till flickorna.
 
Igår köpte vi virke och höll på i princip hela dagen med att sätta i stolpar, stöttor och att börja få upp viltstängslet. Ungefär 50 m av 100 m stängsel blev på plats, så nu börjar det verkligen likna något! Tror de kommer få det super därinne när det blir klart. Det var tänkt att vi skulle köpa en begagnad lekstuga och fixa till lite som hundkoja, men det verkar vara svårt att få tag i.. så vi får nog suga på den karamellen lite..
 
Idag ska jag dricka kaffe, mysa med Leira och börja påta lite med någon del av uppsatsen.
 
 
 
 
 
 

helg

På helgen brukar jag lyxa till det lite med frukost, och denna morgon blev det megalyx med både gurka och ost på knäckebrödet och en supergod smoothie bredvid kaffekoppen.
 
Igår när jag åkte till en intervju var det ett riktigt sagoland längs vägen. Jag åkte på en mindre väg i skogen och snön låg så fint längs kanterna och på träden. Det gav mig en så mysig känsla av jul, och skidsemester haha! På tal om snö så är nästan all snö som kom borta. Det förvånade mig lite att den låg kvar så länge som den faktiskt gjort då det inte varit minus och töat friskt sen den kom. Men nu är den som sagt strax borta, hoppas den kommer tillbaka snart.
 
Nu ska vi strax iväg till Mattias mormor och fira henne med Mattias släkt :)
 
 

julkänsla

Idag vaknade jag upp av Mattias "vafan det är ju vitt ute!" haha. Jojomensan. Inte bara lite puder på marken, utan riktigt med snö. Leira tyckte det var superkul med snö, är tredje snön för henne - men det var tydligen lika kul för det!
 
Pepparkakskrydda i kaffet och en julfilm får börja den här dagen. Idag ska jag och leira låtsas att det är jul hehe!
 
 

Onsdag

Idag har det regnat, regnat och regnat. Både igår och idag har jag haft smålamporna tända hela dagen - november(rusk)väder.. Men det behövs lite novemberrusk enligt mig innan julstämningen börjar krypa fram. Först riktigt grått, rått och ruskigt för att sedan bytas mot vit snö, julbak och adventljusstakar i fönstren. Ser fram emot att julpynta i lilla huset om några veckor!
 
På morgonen idag har jag gjort två intervjuer till examensuppsatsen, och nu på eftermiddagen har jag transkriberat dem. Det är väldigt intressant att se hur olika pedagoger reflekterar kring barns delaktighet i förskolan, som jag skriver om. På fyra intervjuer har de alla snuddat vid ungefär samma saker, men även väldigt olika saker också. Speciellt en intervju fångade mitt intresse och det ska bli riktigt roligt att analysera materialet senare!
 
Leira har varit hemma med mig idag och myst. Känns som att det var jättelängesen sist. Det är så mysigt när hon också är hemma, en helt annan stämning i huset :) Och det är faktiskt lite härligt att gå ut i gummistövlar och regnjacka för att sedan komma in och dricka en kopp te ♡
 
 
 
 
 
 
 

Måndag

För precis en vecka sen satt jag på min sista föreläsning på förskollärarprogrammet. Alltså kan ni fatta? Sista. På tisdagen träffade jag min handledare inför mitt arbete. Lärare tycker jag ofta har en tendens att försvåra och förstora upp saker, och så även nu. Jag är medveten om att det ibland kommer vara svårare och ibland lättare. Men det kommer rulla på, det är jag övertygad om :) snart är det jul!
 
Annars var jag hemma i Skåne över helgen. Det var en mysig helg om än något dyster. Hästen har haft allvarlig sandkolik igen och på torsdagsmorgonen lyckades min mamma bryta ett finger.. (i stallet såklart, vart annars liksom haha). Mina föräldrar skulle egentligen åkt till Turkiet på söndagen, men eftersom fingret skulle opereras fick de stanna hemma. Men det blev en bra helg ändå, vi åt mycket cheesecake, shoppade och familjemyste :)
 
Nu i veckan är det fokus på intervjuer till examensarbetet. Imorgon är två intervjuer bokade, på onsdag två till och sen hoppas jag att jag får inbokat två till i slutet på veckan. Känns som att när väl materialet är fixat är det bara att sätta igång!
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus