Dagen mitt i veckan

Idag har jag och Leira varit hemma. Lillan har sovit hela eftermiddagen efter vår långrunda på 6 km haha.
 
Är det bara jag som får en sån himla lust att stöka runt hemma på hösten? Jag känner för att köpa massa nytt och riktigt boa inför en kall vinter. Dock säger plånboken (och Mattias haha) nej. Nästa helg åker vi ner till Ullared, då kan jag nog hitta något fint och billigt hehe!!
 
Nu vankas det Bonde söker fru och Grey´s anatomy. Man måste ju bara älska onsdagar!
 
 
 

Måndag

Jag har nog inte sagt det men jag har börjat jobba lite smått igen på mitt sommarjobb, dvs äldreboende i Åtvidaberg. Var där i fredags och även idag på kvällen. Kan inte annat än säga att jag fortfarande trivs så himla bra! Så jag hoppas väl på att få jobban någon dag i veckan. Bara en tusenlapp i månaden skulle sitta riktigt fint kan jag säga!! Dock har jag lite funderingar jag skulle behöva reda ut snart.. Jag jobbade inom komunen 1 år och sedan började jag läsa och jobbade inget förrän i sommras. Reglerna är som så att man bara får jobba 365 dagar och sedan blir man utlasad.. frågan är då ifall mina dagar för 1 år sedan räknas eller om det börjar om nu? Hm.. Och sedan var det en på jobbet som sa att man inte kan jobba alls mycket ifall man vill ha csn, för att lönen inte fick överstiga en summa på typ 30 000 om året? Och det kommer jag upp i ganska snabbt om jag räknar med sommarlönen.. Ja, jag måste verkligen kolla upp det så att allt är grönt!
 
Något annat jag behöver göra är att ge mig ut med kameran i dagarna. Har ju inga fina nya bilder att visa er och det vill jag såklart!! Idag får det bli den här, haha, jag tycker den är helt klockren!
 
 
 

Söndag

 Man kan inte klaga på allt regn längre eftersom det numera ligger snö på Åtvidabergsmarken! Mattias är butter och jag är redo att julpynta haha! Jag kanske kan hålla med om att det är i tidigaste laget, men hellre snö än allt jäkla regn..
 
I fredags fyllde bästa Rebbeca 22 år och det firades med lite mys hos dem. Leira var såklart med och försökte döda deras fårmatta. Ja, vissa är mer lättroade än andra. Hur som hade vi kul allihopa, var och en på sitt sätt ;)
 
 
På tal om Leira har vi nu börjat använda en sele istället för hennes halsband. Dels drar hon fortfarande en hel del i kopplet och då är det skadligt för henne om det blir kraftiga ryck i nacken, sen kommer hon även ur halsbandet ibland vilket inte är så kul då hon inte kommer på inkallning.. Igår fick jag nästan en hjärtattack då hon kröp ur i skogen med 2 km hem genom samhället. Leira tyckte det var skitkul och drog järnet och struntade fullständigt i mina inkallningar och köttbullar. Usch säger jag bara! - Som tur var stannade hon några hundra meter bort och kom sen tillbaka i full kareta. Precis när hon sprang förbi mig högg jag tag i henne så det var ingen större skada skedd, men det kunde gått illa och jag var helt darrig resten av promenaden. Därför är det numera sele på alltid.
 
Igår åkte jag och Mattias hem till hans föräldrar på middag. Smaskens! Mört älgkött är aldrig fel! Fast att det blev lyxigt igår tänkte vi faktiskt lyxa till det lite idag igen, hehe. Det blir god lax, godis och en thriller... do, do, doo ;)
 
 

Onsdag

Just nu sitter jag med en stor kopp te och väntar på att tiden ska gå lite så jag kan åka in till Norrköping. Sotaren var här imorse och åkte precis när en buss skulle gå.. så det är bara att vänta en timme och ta nästa istället.
 
Fy katten vilket trist väder det är ute. Fast att löven är fina och inte blåst bort än ser man inte det fina i det tycker jag eftersom det är mulet och regnar varje dag.
 
Mattias gjorde iordning hans stora sackosäck åt Leira igår att ligga på uppe utanför vårt rum. Jag försökte säga att hon säkert skulle bita sönder den. Men han trodde hon skulle sova på och bara mysa i den. Ja, sanningen är att vi har en riktig förstörarhund.. Allt man ger henne har hon sönder. Som tur är biter hon iallafall (peppar peppar, ta i trä) inte sönder våra saker som soffan, möbler eller prydnadssaker!
 
Men hur som, tre minuter efter vi släckt lampan hör vi hur hon sliter sönder sackosäcken och all frigolit trillar ut. Haha, arg husse och glad hund!
 
Tidigare på kvällen hade hon även lyckats ta sönder sin pipleksak av plast och svalt den..! Jag var jätteorolig för att det skulle ta stopp i magen på henne, man undrar ju hur mycket skit hon kan äta innan det blir konsekvenser, så jag googlade fram veterinär så att vi skulle vara redo för det värsta. Men som tur var kräktes hon vid lite i fyra på morgonen, jag kan ju bara hoppas att det var mycket av plasten som kom ut igen..
 
Vi gav henne en handuk när hon kom för att kunna bädda med och så.. men istället har det blivit allt större hål i den och nästan alla kantband är uppätna. Eftersom den är mjuk och hon inte äter så mycket varje gång ska det inte vara så farligt.. men jag hoppas väl att detta ätandet ska växa bort snart. - Och juste, grannens boll upptäckte jag och Mattias en dag att vi inte sett på länge. Gissa fem gånger vart den har tagit vägen haha??
 
 

Helgen

Lördagskvällen spenderades i Norrköping hos Ermina. Vi klädde upp oss (haha) i våra overaller och gick på mitterminskravallen. Det var ganska längesen jag var ute och det var riktigt rolig. En perfekt utgång!
 
Först mös vi länge hemma hos Ermina och därefter gick vi på förfest i ett studenthus. Som de flesta utekvällar i Norpan slutade det på kårhuset trappan där vi shakeade loss med massa roligt folk! Ja, men det var längesen jag skrattade så jag fick ont i magen på dansgolvet!!
 
 
 

Söndag

 
Oj, då var det redan söndag igen!
 
Jag har börjat få julkänslor redan, haha, så jag och Mattias sitter och kollar på Just friends. Det är en av alla mina favoritfilmer och även en julfilm. Åh, jag längtar till första advent!
 
Leira ligger som vanligt i lilla hallen här brevid. Haha, sötnöten drömmer något alldeles specielt. Det rycker i hela kroppen på henne då och då och hon småskäller lite tyst och typ "hickar". Skumt hur man kan älska någon så mycket så fort <3 På två och en halv vecka kan trollet redan: sitt, stanna, ligg och vacker tass! - Japp, jag säger det igen, vår hund är något extra ;)
 
 
 

Onsdag

Både första och andra natten i vår egen säng har gått bra. Men lillan envisas med att sova på golvet utanför grinden, haha, så vi funderar på att köpa en bädd och lägga där med. Klart vi förstår att hon vill vara nära oss, vi är ju en flock ;) Men vi vill ändå ha korgen här nere så att hon känner att hon har en egen trygg plats här nere med.. Om några veckor väntar en Ullaredsresa, så vi kan säkert hitta något då!
 
Igår åkte jag in och träffade Olivia i Norrköping. Det var ett tag sen vi sågs så vi hade en del att ta igen och med dumlekakor och te på det blev det en lyckad eftermiddag. Jag hade förresten väärsta flytet hela dagen! Träffade först fina Ermina lite kort och fick två helt underbara stora engelska tekoppar med tillhörande fat av henne. Jag älskar dem, varje gång jag är hos henne dricker jag ur dem haha. Och nu när hon inte hon ville ha dem längre fick jag dem. Gladtjej.se!! Tack fina du!
 
Sedan gick jag mot bussen och precis när jag kommer står den på hållplatsen så jag slipper vänta på nästa. Och hos Olivia bestämde vi en så sjukt rolig grej, jag vill inte säga vad det är än ifall det mot förmodan inte blir av, men ni håller väl tummarna hehe?
 
Sedan åkte jag med Olivia och Josefine till Kimstad där Olivia skulle lämna in bilen och då kommer också tåget precis när jag kommer så det blir också helt perfekt!
 
Idag har varit, och är, en slappdag. Jag och Leira är hemma och softar, leker och går promenader i det härliga höstvädret. Helt okej helt enkelt :)
 
 
 
 

Ruskväder och älgjakt

I lördags steg hela lilla familjen upp vid halv sex (!) för att åka ut till Västerby och vara med på älgjakten.
Mattias var skytt och jag och Leira skulle gå drev. Allt gick riktigt bra trots ruskväder hela dagen lång. Och trots att jag, Leira och Emma på tio år släpptes lösa så att vi gick vilse... Jag sa det redan på morgonen att jag inte ville gå själv för att jag som sagt föddes utan lokalsinne och säkert skulle gå vilse. - OCH VAD VAR DET SOM HÄNDE?!
 
Japp, nä, men jag ska försöka släppa det.. ;)
 
En knapptjur blev skuten, stackaren blev tagen för en kviga haha, men det var ändå bra att den blev skuten fast att det inte var rätt.. Leira fick vara med när den flåddes och var snabb med att slicka på den och dricka lite blod. Smaskens? Blir en perfekt älghund var hela jaktlaget överrens om, stolt matte och husse!! Leira fick också med sig ett framben hem. Japp, gladare Leira har aldrig setts haha!
 
 
Idag har jag och Leira varit hemma. Och nu ikväll gjorde vi en liten utflykt till Linköping. Nu är en barngrind införskaffad så ikväll blir det äntligen att sova i vår säng igen! Vi var in en sväng på Ica Maxi också där vi köpte två små bollar till Leira och en borste att försöka få bort alla hår hon fäller. Hitills har inte någon leksak varit speciellt kul som vi köpt, det roligaste var grannens halva begagnade boll. Men nu, Nu har vi fattat att vi tydligen köpt helt fel leksaker. Det är ju bollar som är roligast!

Fredag

Idag är jag ledig så man kan väl säga att helgen har börjat!! Jag och Leira har varit hemma och myst. Eller ja, jag har myst och fröken bus har haft fullt upp med en halv fotboll hon hittade på morgonpromenaden. Leira har en förmåga att vilja ta hem allt hon hittar på vägen haha, allt från kartongen runt en ölplatta till snuskiga gamla näsdukar! Jag brukar vara tråkig och säga nej, men idag fick bollen följa med in.
 
Vi gick också en ganska lång promenad, typ 3 - 4 km och har åkt buss för första gången. Jag kände att det var dags att prova det så att vi kan göra utflykter snart! Vår vän köttbullen var med och allt gick toppenbra. Två hållplatser hihi.
 
Här är två till foton från när jag fotade henne för några dagar sen. Jag skojjar inte, på två minuter knäppte jag säkert 20 bilder i olika poser. Haha någon gillar att visa upp sig!
 
 
 
 

Höstrusk

Då var jag tillbaka i Åtvidaberg igen efter en mysig helg hemma. Massa familjemys och igår träffade jag Malin och Bella lite kort med. Alltid lika trevligt!
 
Men det var ändå ganska skönt att komma hem till verkligheten igen. Jag har verkligen saknat Leira och Mattias jättemycket. Mattias och hans jaktlag var och jagade älg igår, men de sköt ingen. Därför hämtade Markus mig på Åtvids station och körde ut mig till Västerby. Där ute firades det att älgjakten var igång med smörgåstårta. MUMS!
 
Hepp hepp! Idag var jag i skolan med gruppen och förberedde lite inför vår examination på torsdag. Nu är det riktigt höstrusk. Kallt och regnigt.. Därför lånade jag några böcker på bibblan och när jag kom hem bakade jag chokladsnittar. Haha, panik. De blev inte alls som det stod på receptet att de skulle bli. Ringde lillasyster som hade lektion. Men som tur svarade hon och så sa hon att det nog inte var så farligt och mycket riktigt var de ändå helt okej goda att äta :) Vilken tur jag har som har en så bra lillasyster!
 
Nu har jag kokat mig en kopp te och ska mysa ner mig i soffan med den spännande och roliga boken innan husse och bustrollet kommer hem!
 
 
Fick förresten ett jättefint bokmärke av syster när jag var hemma som hon gjort själv! Klok och sann text tycker jag. Fast jag trodde knappt att jag skulle få någon användning av det eftersom jag mest läser studentlitteratur nuförtiden. Blä.. Men hoppsansa så lånade jag ju faktiskt roliga böcker idag!
 

Lördag

Igår pussade jag Leira och Mattias hejdå och åkte hem till skåne över helgen. Biljetten bokades några dagar innan vi fick veta om Leira. För man kan väl inte säga att det egentligen passade toppen att åka just nu..
Men ni ska bara veta vad skönt det var att sova i en skön säng igen och att fatiskt sova en hel natt! Det är något jag kommer uppskatta mer i framtiden haha! Fast jag har såklart lite dåligt samvete över att Mattias får ta allt det jobbiga själv de närmsta dagarna. Tur att det är helg iallafall .
 
Men herregud vad fäst man kan bli vid någon på så kort tid. Jag saknar både Leira och Mattias jättemycket och jag får värsta mammakänslorna hela tiden. Jag får lust att ringa dem och höra hur det går hela tiden och jag måste stoppa mig själv från att ringa och tjata om allt haha ;)
 
Annars är det mysigt här på spinnarevägen. Vi åt en lång rejäl frukost imorse och löste melodikrysset tillsammans. Mysigt. Jag älskar att göra familjegrejjer haha!
 
 

Torsdag

Oj, vad dagarna springer iväg nu! Redan torsdag fast det bara känns som tisdag haha. Idag var det skola som gällde. Kul att komma iväg och träffa alla igen! Eller inte alla, men nästan iallafall..
 
Annars är skolan inte speciellt kul nu. Förstår inte alls hur de tänkt när de planerat kursen. Kursen skulle kunna vara så otroligt rolig, men istället är den bara rörig och ostrukturerad. 3 examinationer på samma gång att arbeta med varav två av dem ska in samma dag. Nej men det är lugnt. Vi har inget annat liv?!
 
Nehe, till något roligare! Imorgon åker jag hem till skåne över helgen och kommer inte tillbaka förrän på måndag kväll. Mys på hög nivå! Dock känns det lite sådär att lämna Leira så länge och lämna allt ansvar till Mattias. Jag måste säga att ha hund (valp) var mycket jobbigare än jag trodde.. Vi har inte sovit en enda hel natt sen i söndags, och vi ligger på soffan som sagt. Nästa vecka ska vi försöka flytta upp igen. Fast jag ska inte klaga för mycket haha, det är ju massa massa som är helt underbart också! Och som sagt, hon är ju bara en liten bebis som kommer växa upp så småningom <3
 

3 oktober

Idag är ingen vanlig dag, för det är Mattias födelsedag!!
 
 
Stackarn får jobba ute i regn hela dagen.. men han fick åtminstone sovmorgon imorse! Vi har inte planerat att fira detta något speciellt, men lite lär det väl bli iaf. Man fyller ju bara år en gång om året!!
Älskling fick en jättefin klocka av mig. Svart mjuk läderrem, svart urtavla och silvriga detaljer från Axcent.
 
Lilla Leria kan man nog kalla rumsren nu. Inga olyckor sen första natten. Vi går ut sista gången på kvällen runt 10, en gång vid halv 3 på natten och sedan på morgonen runt halv 7! Duktig kicka!!

Tisdag

Ikväll har vi firat Mattias lite med hans familj. Egentligen tänkte jag baka tårta och göra god mat. Men det blev inte som planerat när Leira flyttade in ;) Vi har bara fokuserat på att få henne trygg och att trivas och inte tänkt på så mycket annat. Så vi slängde ihop litte äppelkaka och bjöd på! Det uppskattades och det var ju ändå inte maten det skulle kretsa kring utan Mattias som fyller år imorgon.
 
Jag har varit lite orolig eftersom hon inte velat leka något än. Hon vill bara kela. Inte vill hon ha godis heller.. Men idag hade jag köpt hem köttbullar som slog stort! Och alldelles nyss lekte hon med dynan som ska ligga i hundkorgen. Jag antar att det tar lite tid för henne och det är nog normalt. Det är ju faktiskt en väldigt stor förändring för henne att bo här hos oss.
 
Jag tog fram kameran tidigare ikväll och fotomodellen Leira var genast på plats. En riktig linslus som posade som sjutton haha!
 
 
 
 

Måndag

Alla säger säkert det om sina hundar, men det är bara jag som har rätt (haha). Leira är verkligen världens finaste hund!
 
Så otroligt lugn och fin inomhus och pigg och glad utomhus. Precis som det ska vara. Vi har gått ett varv runt kvarteret ca en gång i timmen. Där imellan sover hon eller bara ligger på golvet och myser. Alla som vi möter stannar och pratar och berömmer hur fin hon är. En man tyckte att hennes struktur var fantastisk haha, jag antar att han menar hennes kroppsbyggnad(?) - men det var ju en komplimang så det spelar inte så stor roll vad det betydde!
 
Annars är hon lite rädd för cyklar och bilar. Ugnsluckan skäller hon och morrar på, måste vara att hon ser sin spegelbild haha knas. På tal om knas går hon in i vitrinskåpet lite då och då också, ja man kan ju inte vara smart heela tiden!
 
 

En valp i familjen

Ja, så har vi äntligen en liten Leira i familjen! Så himla söt och fin. Smart också måste jag faktiskt påstå ;)
 
Igår hade hon en tuff dag då hon startade i gryningen från Jokkmokk. I Torsby mötte Mattias och hans syster Emelie upp dem och tog över henne. Hem till oss kom hon inte förrän tolv på natten.. Livet är inte lätt ibland.
Jag och Mattias har sovit på soffan för att hon inte ska känna sig ensam, fast det har hon nog gjort ändå. Men natten har gått riktigt bra. Några olyckor tidigt tidigt imorse. Men flera gånger har hon gnytt och talat om att hon ville gå ut och kissa.
 
Vi kom nyss hem från den första lite längre rundan. Man märker ju på henne att hon är lite osäker, speciellt med bilar. Jag kan tänka mig att det inte var så mycket trafik hemma hos henne i Jokkmokk haha! Annars sköter hon sig utmärkt. Går jättefint i koppel, drar nästan aldrig och väldigt lättlärd. Gick på fem minuter så hade vi rett ut att vi inte fick plats i hallen samtidigt och att hon väntar innanför hallen tills jag är klar :) Fina vovven <3
 
I bilen på den långa vägen hem. Ganska nöjd ändå.
 
 
Precis hemkommen. Allt var läskigt men spännande. Långsamt kom svansen upp och idag är den på topp!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus