Minimänniska

Helge blir verkligen mer "människa" för var dag som går. Hans egen vilja tar mer plats och nu ammar han endast på morgonen sen en tid tillbaka, resten äter han mat och gröt.
Jag kan med handen på hjärtat säga att jag saknar det lite. Jag hade kanske lite bråttom med att få tiden att gå och nu står vi här med en liten pojke som har rutiner som om han vore två månader äldre hähä.. Helge mår såklart toppen, det är mer mamman här som plötsligt inte riktigt hängde med!

Med nästa bebis blir det nog att skynda lite långsammare, för ja, bebissuget finns där redan igen blink blink. Det är ju ingen hemlighet att jag och Mattias hoppas på att få några barn till ;) MEN inte än haha! Vi har inte bråttom. Jag vill att min kropp ska hinna återhämta sig ordentligt och Helge behöver bli äldre tycker jag nog. Om några år blir lagom :)

Världens sötaste Helge som ser ut som en liten turist i shorts och solhatt hihi!


Helg

Och så var det helg igen. Vi gör som resten av Sverige skulle jag tro och försöker vara ute så mycket som möjligt i det fina vädret.
I fredags grillade vi här hemma hos oss med några goa vänner. Så mysigt det är att samlas några stycken och bara ha det gött hihi! Och hur mycket bättre är det inte när man har en ordentlig altan, haha, blir lite nykär i den lite då och då ;)
I går var vi i Västerby hela dagen. Hundgårdsfix stod på schemat. Aska behöver verkligen få börja vara ute på dagarna igen. Tror vi fixade ganska bra, hoppas på det. Aska är bara så sjukt smart.. Vill hon ut så tar hon sig alltid ut på något sätt.. tokfian! Vi hann även med bad i sjön och körsbärsplock :)

Idag ska vi snart åka iväg till några vänner och bada. Det har varit jättefint hela förmiddagen, men nu börjar det komma fler moln. Fast det är ju fortfarande varmt så det förslår. Phu!

Helge kör ett dopp innan, nästan, varje natt nu när det är så varmt. Älsklingskillen ♡


Tummetott

Så härligt det är med strålande solsken hela dagen lång! Jag och Helge har tagit det lugnt här hemma idag. Han har blivit en riktig liten myskille hihi, gillar att sitta i knät och står han i knät kan han luta sig tillbaka mot en jättemysig en liten stund ♡ Gullisen har även börjat ge en massa pussar, han tittar kärleksfullt på en, tar oftast ett stadigt tag i håret och suger sig fast antingen på kinden eller hakan haha. Kvar blir en stor slempöl ;)
Och i en vecka kanske ungefär har han börjat suga medvetet på tummen och gosar till det med mysklapp på huvudet/örat samtidigt hehe.. Han har ju aldrig varit varken för eller emot napp så den har vi inte använt alls på flera månader - men det blev visst en liten tummsugare av honom istället hihi! Alltså Älskade barnet!!!

Fina Emelie och Felix igår när vi badade ♡


Onsdag

Nu har vi precis kommit hem från en riktig toppendag!

På morgonen kom Bea och Simon förbi på kaffe lite spontant, trevligt värre. Synd man inte är en bättre värd bara haha, jag pratade glatt på om hur bra det var att de kom just idag då vi hade massor av kakor hemma. Simon försökte säga lite snällt att det var bra men jag truga på tills jag kom på att Bea ju är gluten. Alltså hahaha... Alltid är det något man gör tokigt ;)

Sen åkte jag och Helge ner till sjön vid Västerby och umgicks med Mattias syskon och åt bigarråer ♡ Jag doppade Helges fötter men den lilla badkrukan tyckte det var lite för kallt hihi!

På kvällen knallade vi ner till Åtvidabergs tempel och grillade korv med Mattias syskon. Så himla enkelt och roligt!! Vi satt på filtar och bara njöt av den härliga kvällen ♡ Livet!


Sommarhelg

Den här helgen är en riktig sommarhelg! I fredags var vi i Rebecca och Jockes stuga och grillade och spelade kort. Supermysigt :) Det är så skönt att det hittills är så lätt att ha med Helge. Han somnar när vi lägger honom och somnar sen fint om när vi kommer hem igen ♡

Igår styrde vi ner bilen till Vimmerby på förmiddagen för att gå på folkrace med Kalle, Heidi och barnen. Vi fick låna hörselkåpor av Felix till Helge. Jag visste ju att det skulle låta mycket haha, ändå hade jag nog ändå inte riktigt tänkt på att det faktiskt lät såpass som det gjorde. Tur vi lånade med oss ;) Alltså Helge i hörselkåporna..! Nog det gulligaste jag sett på länge haha!!

När vi kommit hem och tagit igen oss lite åkte vi till Västerby. Mattias mormor, moster och man, kusin med familj och Emelie och Felix var också där. Vi dukade upp långbord i trädgården och åt värsta festmåltiden. Så gott!!
Mattias moster hade med sig sin hund som har fyra små gullevalpar. De är 6 veckor och så sjukt söta. Man vill bara smuggla hem en i väskan typ hahaha.. Undra vad Mattias skulle säga då!

Idag åkte vi ut till Västerby direkt efter vi vaknat nästan och drack kaffe. Mattias hade lite fix och jag hade inte lust att bara vara hemma haha. Så jag och Helge passade på att plocka körsbär och hallon. I Västerby har de otroligt mycket utav båda, jag plockade en tvåliters glasspyts full hehe. Nu är jag och Helge hemma igen. Lillen sover och jag tar igen mig med bär i soffan hihi. Senare mot kvällen åker vi ut och grillar med vännerna ♡


Rullar

Igår började Helge att rulla, så nu får man ha ögonen på honom hela tiden haha. Lilla busfröt ♡

Han försöker rulla ur babygymmet igen och igen haha, men blir hela tiden stoppad av pelarna hahaha..

Första natten på egna rummet gick superbra. Han vaknade till vid 6 imorse och var lite ledsen, undrade säkert var han var hehe.. Efter att jag stoppat om honom sov han vidare till 7 :)


Böcker

Idag var jag och Helge ner en sväng på biblioteket. Han gillar när vi läser böcker för honom och så var jag sugen på en rim- och ramsbok. Så nu har vi lite :)

Helges favoritleksak just nu är hans mjuka och prassliga Bamsebok. Den läser han nom o nom igen ;)


Eget rum

Helge har fortsatt att sova 12timmarsnätter, lilla gubben vad han är duktig ♡

Inatt tar vi det steget längre och flyttar in honom på sitt eget rum. Det är dags nu :) Jag har fått börja sova med öronproppar för att jag inte kan slappna av haha.. minsta lilla han rör sig så blir jag klarvaken. Och jag tror att vi stör honom också, när vi lägger oss på kvällen börjar han röra sig oroligt i sömnen och likaså om någon av oss hostar eller så.

Jag har filurat fram och tillbaka hur vi ska möblera i rummet och hur jag än vrider och vänder på det så blir det inte bra. Men Jennie kom på den briljanta idéen att vi kanske kan byta sovrum. Så, så får det bli! Jag och Mattias har bara sängen typ, och Helge har ganska mycket mer, så det blir nog det bästa faktiskt.

Dock får rumbytet vänta några veckor och Helge får sova i "fel" rum så länge. Vi ska byta fönster i vårt sovrum och det vill vi inte göra när Helge sover där :)


Långkyan

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar hos min faster. Dagarna såg lite annorlunda ut än vad de brukar haha, blev inga långa cykelrundor utan istället blev det mycket mys ♡ Helge hade det bra och var nöjd mest hela tiden. Leira och Aska tillbringade stor del av dagarna i hundgården, mitt på gårdsplanen typ, så de hade det bra flickorna. Aska hade ståndskall på getterna och var allmänt nöjd, medan Leira mest tittade vad vi gjorde och var lite, lite missnöjd haha..

Det är alltid så härligt att få komma till Långkyan och det känns så fint att Helge också kommer att få vara där :)

Helge blev visst med på alla bilder haha.. Ja så blir det visst med en bebis hehe ;)


Mysisen

Världens sötaste pyjamasnisse hihi ♡


Fredag

Idag är det dags för Helges femmånaders - vaccin. Hoppas att det går bra för lilla killen, både att han inte blir alltför ledsen och att han inte mår dåligt efter.

Annars ska vi packa här idag. Imorgon åker vi upp till min faster några dagar och umgås med familjen. För första gången tar vi med hundarna, haha känns som att det kan gå hur som helst..!

I några dagar nu har Helge börjat få äta mer riktig mat. På förmiddagen äter han gröt, vid 2 får han "riktig mat" (än har vi bara hunnit prova potatis och sej samt kyckling och grönsaker) och fruktpuré och vid 17 äter han banan- och pärongröt. Utöver detta så ammar han såklart :)
Igår var han så himla rolig vid sista gröten när han blev mätt, jag satt och skrattade högt så gullig han var. Först började han öppna munnen och väsa som en liten orm. Jag fattade inte alls vad han höll på med så jag stoppade in lite mer gröt och då väste han ännu mer haha. Sen började han skicka ut gröten med tunga samtidigt som han gjorde pruttljudet med tungan ute och det bara stänkte gröt och saliv. Under tiden satt han jättefint och kollade ut genom fönstret som att allt var helt normalt haha ♡


fler dopbilder

Vi bjöd på smörgåstårta efter själva dopet i församlingsgården och sedan tårta, kladdcupcakes och blåbärscupcakes. Kvällen före var jag och Mattias nere och pyntade lite lätt med samma flaskor som vi använde på bröllopet fast med en blå rosett runt, Helges vimpel och blå ballonger. Enkelt men ganska fint ändå.
 
 
Helt galet vad mycket, och fina!, presenter Helge fick haha! Vi är så glada för vartenda en :)
 
 
Min farbror Lennart och hans Carita, samt min faster Anitha. De reste lång väg och vi är väldigt glada för att de kunde komma på Helges dopdag.
 
 
Felix ville hjälpa till lite hihi..
 
 
 
Av min mammas kusin Ulla (som även stickar så fina grejer till Helge) fick Helge en dopflagga. Jag har nog aldrig sett en sådan förut, på foten var alla Helges siffror ingraverade - vikt, längd datum mm!
 
 
 
 
Av Malin fick Helge ett väldigt fint och fiffigt lekbord. Även det med alla Helges siffror :)
 
 
Och kolla den här presenten också liksom, hur fin är den inte? Den fick Helge av Mattias syskon. Som sagt fick vi OTROLIGT mycket fina saker till lilleman. Vi tackar så hemskt mycket för allt!!
 
 
Min syster Karin och vi. Helge var på vift för stunden haha.. Efter snart 10 år som par tyckte plötsligt Mattias att jag hade blivit kort?! "Jo jag krympte nog lite i duschen imorse när jag tänker efter" hahaha.
 
 
 
En glad morfar och Helge ♡
 
 
 

två streck

Tänk att för precis ett år sen insåg vi att vi skulle bli föräldrar. På bara ett år har såå himla mycket hunnit hända, men den känslan när vi såg de två strecken glömmer man nog aldrig ♡



Bestämda minen

Alltså hur söt får man bli haha! Helge har börjat göra en så härlig min som vi döpt till "bestämda minen". Den är inte bara bestämd utan har flera dimensioner haha, bestämd, belåten och blyg. Lilla älsklingen haha ♡


dop

I helgen hade vi dop för älskade barnet ♡

Redan i fredags kom min mamma hit och hjälpte mig att baka smörgåstårtor. Sen på lördagen fyllde vi upp hela lilla huset med min familj, min faster och så Helges gudmor Malin. Finns det hjärterum finns det stjärterum så att säga haha.. ;) Vi lånade faktiskt svärföräldrarnas husvagn som några sov i så det fungerade riktigt bra!

Dopet gick också riktigt bra! Trots att man vet att många bebisar skriker i kyrkan är det ju lite av en mardröm ifall ens barn skulle göra det. Vi vaknade upp till en väldigt regnig dag med lite åska istället för en sommardag, och när Helge fastnade med armen i dopklännigen och började bli ledsen kände jag bara att nu är det kört haha. Men det ordnade upp sig och allt fortlöpte bra. Helge sa inte ett knyst under hela ceremonin utan skötte sig exemplariskt. Så himla skönt!

Här är några bilder från själva ceremonin, det kommer några till från fikat efter om någon dag eller två :)








Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus