Snålt med mjölk

Helge har kommit in i en ökningsperiod och äter väldigt mycket mer än han gjorde för bara några dagar sen. Helt sjukt hur mycket mjölk som går åt haha! Förut åt han ur ett bröst vid varje tillfälle, nu har han fått båda men ändå blir han inte ordentligt mätt. Inte så himla kul som mamma att inse! 
Det kommer ta några dagar innan allt är i fas igen, och jag pumpar lite för att snabba på processen något. Tur vi har ett mjölklager i frysen hehe! ;) Däremot kan vi inte ta med någon extra mjölk i helgen, så vi får köpa med lite ersättning istället att ta till ifall det fortfarande är snålt med mjölk imorgon.


Torsdag

Alltså lilla Helge är så himla duktig! Hela veckan har han sovit i sin egen säng och varit helt okej med det. Nu är det bara att lägga ner honom både vid läggning och efter hans nattmål så somnar han själv efter några minuters gruff och boa in sig haha ♡ Dock så har han vaknat till några gånger varje natt, där jag har stoppat om honom och så har han somnat om. 
Jag brukar aldrig vänta tills han faktiskt blir ledsen utan jag brukar kolla till honom så fort jag hör att han är vaken och lite missnöjd, men i förrgår fick jag världens tankeställare då han hoppade till och blev ledsen när jag skulle stoppa om honom en gång. 
Jag råkade alltså väcka honom, så jag har nog varit lite väl snabb med att stoppa om honom.. Så inatt tänkte jag att jag skulle vänta ut honom tills han faktiskt blev ledsen eller iallafall ordentligt missnöjd - men det hände aldrig! Det hände flera gånger att han började böka och låta, men varje gång så tog det bara några minuter och så somnade han om. Lilla gubben ♡ Hoppas det inte bara var inatt haha.. ;)

I helgen ska vi åka på äventyr, det är Mattias föräldrars bröllopsdag så de har bjudit med oss på hotell nere i Jönköping :) Det blir vår första gång borta med Helge, så det blir spännande.. Båda hundarna följer också med haha- känns som att vi kommer ha händerna fulla!! Jag håller tummarna att allt kommer flyta på med lugn bebis och lugna hundar..

Lilla hjärtat växer så det knakar - på bvc i måndags vägde han 5660 g (60 cm lång), han hade gått upp 700 g på 3 veckor! Sköterskan blinkade och sa att det verkar vara rejäl husmanskost i mina bröst haha ;)


Nya rutiner

Mini ligger och sover i vagnen och jag dricker kaffe, ganska bra liv ändå!

Livet med våra nya rutiner fungerar toppen, det är fortfarande en inkörningsperiod men som sagt fungerar det bra just nu iaf :) Helge orkar fortfarande inte vara vaken mer än 1,5 timme och sen sover han 2, men det blir en bra cykel av det med! 
Dagen börjar kl 7 och slutar 19.30/ 20. Han verkar trivas väldigt bra med det och är en liten tröttis som sover 17 timmar om dygnet hehe.
De senaste två nätterna har vi även parkerat Helge i sin spjälsäng igen. Jag typ fasade för nätter fulla med gråt i början, men han överraskade mig och  fixar det SÅ bra ♡

När vi lägger honom "frågar" han lite med att lyfta huvudet och göra några missnöjda små ljud haha. Typ "ska det verkligen vara så här?" Då går jag in i rummet igen och klappar om honom lugnt men bestämt, typ "Jajemen, lita på mamma, mamma vet bäst ;) och då köper han det rakt av. Så fort han gnällt till har jag gått in och gjort likadant och det brukar ta runt 10 minuter och så sover han sen!

Vid 22 matar jag honom i sömnen med flaska och lägger tillbaka honom. Då brukar han aldrig säga något. Vid 2 har han vaknat till båda nätterna och frågat lite igen, och jag har gjort samma som vid nattningen och då somnar han om. Vid 4 väcker jag honom för mat och då somnar han också om utan problem. Vid halv 6 brukar han också vakna till och vara lite ledsen, men jag har klappat om honom och så har han sovit till halv 7/7. 
Tror knappt det är sant! Men lite mer strukturerade rutiner och ordentligt med sömn samt vakenperioder på dagarna så verkar livet fixa till sig. Äntligen haha!

Haha alltså gulligaste gullisen. Ser ni hur han ligger så himla nöjd och håller pappa i handen? Dör sötdöden lite hihi ♡ 


tisdag

Den här veckan och helgen har jag i princip sagt ifrån till allt och alla att vi behöver lite tid här hemma. Känner mig som värsta tråkEllida, men vi behöver verkligen bygga upp lite rutiner och få bukt på vardagen!

Nu har Helge en annan mamma med lite annan attityd här hemma. Det är slut med "följ med i bebisens rytm hur den än är" nu kör vi istället "mamma vet bäst" haha.. Nejmen allvarligt kan jag inte leva med så sönderhackad sömn och en bebis vid bröstet i dvala hela dagarna, slumrar och äter i korta intervaller där man knappt vet om han är vaken eller sover. No more! Nu har mamman här bestämt att vaken är man när man äter och en stund till och sen sover man när man sover. 2 - 2 siktar vi på, men vi är inte riktigt där än. Hittills fungerar det skapligt. De första dagarna hade han otroligt svårt att både vara vaken när man skulle vara vaken och sova mer än 20 minuter när det var sovdags. Nu är han vaken mellan 1,5 till 2 timmar och sover lika länge. Nätterna har också blivit bättre med att han somnar om nästan direkt. Väldigt skönt! Lite vakentid tidig morgon brottas vi med fortfarande.

Får vi bukt på dagarna ännu mer kommer nog nätterna fortsätta bli bättre med hoppas jag! Och det är därför vi stannar hemma. Då är det lättare att se till så att han inte sover mer än 2 timmar och jag kan hålla honom vaken i 2 timmar. Blir lätt för många sömntimmar i och med bilresorna och sånt ;)

fredag

Äntligen fredag! Det ska bli så himla skönt med helg. Haha tänker ni, hon är ju mammaledig för tusan ;) Men det är faktiskt enorm skillnad när Mattias inte åker iväg 7 på morgonen utan vi är två. Sen åker vi oftast på olika håll under helgen med, men det är ändå fler familjetimmar. Det här enorma ansvaret man har som förälder 24- 7 är ganska påfrestande för ens egen person..

Vi gick och la oss redan klockan 8 igår hela familjen. Mattias har haft migränanfall två kvällar nu och mina och Helges nätter vet ni ju haha.. Det blev en relativt bra natt eftersom det blev så många timmar och än så länge är jag pigg. I tre dagar med start igår provar jag att försöka hålla honom vaken 2 timmar för att sedan låta honom sova max 2 timmar om vartannat på dagarna. Och igår första dagen blev det verkligen tydligt att han har ett omvänt dygn. Det var otroligt kämpigt att hålla honom vaken, oftast blev det bara runt 1,5 timmars vakentid. Jag tycker verkligen att det är dags för den lilla killen att vända rätt dygnet så vi kan få lite familjero :)


onsdag

Även idag är det jättefint väder, så himla härligt! Vi har haft ett gäng dåliga nätter igen. Inte att han skriker eller så, men efter amning har han haft jättesvårt att somna om - vi snackar 2 timmar svårt att somna om.. haha lagom kul när man själv är helt död och bara vill sova. "Mest i världen älskar mamma dig, näst mest i världen älskar mamma att få sova" ;)
 
Vi försöker kämpa oss igenom det så gott det går och inte låta det styra livet allt för mycket. I helgen var vi på middag med våra vänner och sedan har vi både varit inne i stan och hängt på öppna förskolan. Väldigt roligt! Dock fick jag gå och lägga mig två timmar på kvällen igår för att orka, men det gick bra. Helge var med Mattias och åt från flaska igen :)

Känslorna över våra nätter är lite överallt, ena dagen känner jag att det är så här det är nu, det kommer inte vara så här föralltid utan just nu är det så här. Andra dagen kan jag nästan få en gråtattack för att det känns som det aldrig tar slut, som att det är ett spel och hur jag än spelar kan jag aldrig vinna haha.. Det är skönt att vi går mot ljusare och varmare tider, det hjälper mycket för att hålla humöret uppe. Mattias har börjat olja in vår altan, och när det är klart ska vi ta hem möblerna, äntligen! Längtar ihjäl mig efter att kunna sitta därute i vårvärmen och dricka kaffe och att äta grillat med vänner senare i vår/sommar. Livet!

Min lilla gulle som bara växer och växer ♡

 
 

9 (5) veckor

Just nu händer det mycket i Helges utveckling, så jag tänkte göra en liten lista nu när killen är hela 9 veckor. Dock får man tänka på att han kom 4 veckor tidigt, och bara är 5 veckor från sin egentliga födsel. Det får man ha i åtanke hela första året, att han har en månad till godo :)
 
* Helge håller ögonkontakt, även om taket och fönster är himla intressant det med
 
* Helge svarar med ett leende när man pratar med honom
 
* Helge hänger helst på axeln och kikar på världen eller sitter i mammas knä med stöd för ryggen
 
* Helge håller upp huvudet längre stunder relativt stadigt. Ibland blir det ordentligt vingligt och han ser ut lite grann som en söt fågelunge hihi
 
* Helge trycker gärna ifrån med fötterna och "står" om han får stöd underifrån. Är han på axeln kan han ibland "hoppa" haha
 
* Helge har hittat sina händer och suger gärna på hela handen. Han har även bättre kontroll på dem än innan, vid bröstet klappar han jättegosigt ♡
 
* Helge har börjat prata lite smått med mjuka ljud
 
 
 

utvecklingsfas

I några dagar har vi haft en missnöjd Helge här hemma. Korta stunder har han varit glad annars har han bara velat sova eller amma. I samma veva har den lilla gullegrisen börjat ha betydligt längre ögonkontakt, göra mjuka ljud och le till svar när man pratar med honom! Så jag tror att den här missnöjda perioden egentligen har varit en utvecklingsfas. Han är så himla rolig nu när man får lite mer respons från honom ♡
 
Haha, titta så söt Helge var för några veckor sedan när jag fotade! Låg jättefint på mage och sedan fick han slagsida och trillade i slowmotion till sidan gullisen.
 
 
 
 

middag

Igår lämnade jag Helge ensam med Mattias för första gången på riktigt. Förut har jag åkt en sväng till Ica och gått med hundarna eller så, men igår var jag iväg på middag med jobbet! 
 
Vi hade förberett med massa mjölk i frysen och så har vi flaskmatat några gånger för att veta att det fungerar bra. Och det gick super, det hade inte varit några som helst problem :) Som mamma har jag lärt mig att man ständigt är en orolig varelse haha!!
 
Det var så himla roligt att få göra sig fin, inte fundera på om blusen gick att amma i och tillslut dra på sig ett par klackar. Tror inte jag har gått i klackar sen jag blev gravid - ett tag sen med andra ord hehe.. Och middagen var toppenrolig! Väldigt kul att träffa nästan alla kolleger och prata ikapp. Snart får det bli ett besök på jobbet, var så kul att höra att barnen saknade och frågade efter en hihi!
 
 

skötbordet

Såhär ser det ut just nu i sköthörnan av Helges rum. Blev super med mobilen över :)
 
 

Onsdag

Idag vaknade vi upp på helt fel sida. Natten var dålig, vi försov oss, regnet öser ner, Helge är ledsen och jag glömde skötväskan till öppna förskolan haha.. 
 
På öppna förskolan var det iallafall roligt som vanligt. Himla tur inte Helge blev hungrig eftersom amningsnappen så fint låg i skötväskan innanför dörren hemma... Jaja, alla har vi väl de dagarna ibland ;) Nu ska vi ta och sova middag båda två strax, i sängen hehe, och hoppas på att vi har en bättre dag efter det!
 
 

Helge ♡

Helges minspel är bland det sötaste jag vet. Han har hela registret från hjärtskärande ledsen med underläppen ute till fäkta- med- både- armar- och- ben- glad haha! Imorse försökte jag ta en selfie med honom och fångade honom när han sträcker på sig, drar ihop benen och rumpan, upp med båda händerna i luften och så lite grimas på det hihi. Sötaste lilla mini ♡
 
 

morgonstund

Idag blev det en tidig morgon, vi steg upp redan vid 7. De kommer nämligen hem till oss igen pga studien om för tidigt födda barn vi är med i! Vi skulle inte ha ätit på en timme innan då de ska ta salivprov på oss, så jag ville hinna amma ordentligt innan. De ska filma en badsituation! Haha det blir kul.. Jag och Mattias brukar ju alltid bada Helge tillsammans, men det ska nog gå bra ändå :)
 
Jag laddade kaffebryggaren igår och så har vi suttit och vaknat till till nyhetsmorgon. Mysigt ändå! Där pratade de om blommor att plantera nu till våren och då får man ju såklart lust att plantera själv på trappen och altanen haha.. Våren är ju verkligen en sån tid som man får lust att fixa till och göra fint. Typ allt hehe.. Helges rum, mitt hår och så blommor nu då ;) Ja, vi får väl se på den! Lite senare idag är det dags att väga och mäta på bvc - spännande!
 
Köpte en jättesöt blomma till vardagsrummsbordet för någon vecka sen förresten på tal om blommor :)
 
 
 
 

förkylnings-söndag

Igår på dagen blev mini mycket bättre, men på natten var det tillbaka. Han vaknade och var ledsen många gånger,  framförallt på morgontimmarna. Mattias bytte av mig lite så att jag också fick sova några timmar ostört vilket var guld. Jag mår inte heller sådär extremt prima hehe.. Stackars Helge är alldeles hes idag och hans små hostningar är så söta haha. Både jag och Mattias har haft jätteont i halsen och huvudet har värkt och varit tungt, då skär det lite i hjärtat att han antagligen också har det ♡
 
Så idag tar vi det också lugnt och myser mest. När Helge vaknar från sin nap snart, så åker vi ut till Västerby och äter våfflor. Det blir bra :)
 
 
 

Lilla hjärtat

Och så var vi där.. Helge har blivit förkyld stackaren. Jag har fasat lite för det, eftersom det inte finns så mycket man kan göra för att hjälpa honom.
 
Igår förstod jag inte alls vad han pysslade med då han flera gånger under dagen började kippa efter luft. Så som han gör ifall han äter för fort. Men under natten har han snorat, rosslat och hostat så det var nog att det började bildas slem redan igår. Lilla gubben! Vi håller tummarna att det går över fort.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus