måndag

Idag känner jag mig riktigt risig faktiskt.. ni vet när man är på gränsen att bli sjuk, huvudet molar och är tungt, halsen är tjock med taggtråd i och nysarna bara avlöser varandra. Kul. Jag hoppas att mycket sömn botar innan det bryter ut på riktigt.
 
Så idag var det extra mysigt att komma hem redan lite i fyra och tända upp alla mysiga lampor och tända ljus på bordet. Helt sjukt egentligen, men det är ju nästan mörkt redan då..! Den här julen har jag fått typ den bästa julkalender som går att få av min mamma, nämligen en te- julkalender. Jag tjuvstartade nu och åt en lussekatt till med julmusik i bakgrunden. Bästa ♡ Till det har jag haft lite planering och nu avrundar jag innan Mattias kommer hem med att fortsätta att läsa i Gravidtidningen. 

lördag

Äntligen helg! Gårdagen var riktigt bra, jobbdagen gick smidigt för en gångs skull och på kvällen samlades kollegorna hos Isabel. Vi hade lite julfika- knyts så det fanns en väldans massa gott gott ;) Vi hade väldigt trevligt och så spelade vi julklappsspelet. Jag kammade hem en salladsslunga, praktiska raggisar och belgisk choklad, inte illa va haha?!
 
Idag sov jag ut ordentligt och sedan har jag julstökat. Så himla mysigt det är att göra jul hemma ♡ Dock har vi bara två dukar, och dem är jag inte helt nöjd med längre. Så på julmarknaden imorgon ska jag spana efter nya! Jag har minskat lite på julpyntet i år och kör lite mer stilrent. Några tomtar, lyktor och vår fina julbonad har kommit fram, men tillsammans med gardiner, dukar, ljusstakar och röda julstjärnorblommor får det räcka. Man missar ju inte att det är jul här hemma, men det är nästan snyggare i vårt lilla hus att hålla det enkelt.
 
Förra lördagen bjöd Mattias mig på trerätters så idag fixade jag iordning middag och efterrätt. Det blir först potatismos och köttbullar och därefter vit- och mjölkchoklads varvad chokladmousse. Smarrigt!
 
 

Torsdag

Idag fyller världens sötaste Aska 1 år. Stora tjejen ♡ Hon har firat med att springa efter älg i skogen haha. Annars har hon fått både korv och många pussar på sin dag, nu ligger hon helt utslagen i soffan och göttar sig. Hundliv alltså!
 
Idag är det även exakt 100 dagar kvar till bebis beräknas komma. Lite roligt sådär haha ;) Bebis har varit ganska vild idag och jag har känt av fogarna hela dagen. Skönt med helg! Det blir förresten en väldigt rolig helg också! - imorgon efter jobbet ska jag hem till en kollega med de andra kollegorna och julfika och spela julklappsspelet. Efter det ska jag stanna till hos några vänner där Mattias också är så imorgon blir en trött men rolig dag :) På lördag är det julpyntning som väntar tillsammans med massa gos med flickorna och på söndag är det första advent och julmarknad. Det kommer bli en superhelg! Synd bara att det inte är vitt ute och några minus hehe ;)
 
 

Söndag

Det kom inte mycket snö alls, bara som lite lite vitt på marken. Däremot har det varit flera minus så det har iaf legat kvar :)
 
Igår hade jag en riktig fixardag då jag städade och tvättade massor, längtar tills nästa helg då vi äntligen ska julpynta..! Idag tog jag med mig Leira till Vidingsjös motionscenter och mötte upp två favoritkolleger och deras hundar för en långpromenad. Det var riktigt härligt och jag hoppas att vi hittar en dag snart så att vi kan göra det igen. Leira var så lugn och fin fast att vi gick med två helt okända hundar. Gulletjejen vad hon är duktig och har utvecklats!
 
Väl hemma igen har vi lussefikat, kört iväg våra utemöbler och jag har skickat in en massa papper till försäkringskassan. Jag tycker det är sjukt svårt att formulera mig på ett bra sätt och få ner det på rätt sätt på papper. De är ju så himla petiga där inne med, så man vill ju göra det ordentligt. Suck. 
 
Imorgon är det en ny vecka igen, men det känns som att det kommer bli en bra vecka. Mitt goda humör håller i sig och snart är det jul! Nu börjar snart den mysigaste tiden på hela året hihi!
 
Min kollega Monica tog den här fina bilden på Leira som jag lånade.
 

Torsdag

Idag känner jag mig riktigt glad. Det har ösregnat i princip hela dagen och jag kan inte hjälpa att jag tycker det är härligt haha..!
 
Efter jobbet hade jag ett besök inbokat hos barnmorskan och allt såg bra ut. Jag tog även en sväng på stan och bebisshoppade lite. Egentligen skulle jag köpa en svart väska till mig, men så kom jag på att jag behövde komplettera bebis garderob lite och sen var väska glömd hehe.. jag kan ju meddela att det nog är bland de första gångerna jag glömt handla till mig själv haha! 
 
Nu på kvällen lagade jag en jättegod lasagne som påminner om den min mormor gjorde och så har vi ätit på finporslinet haha ;) Mattias har även hunnit lägga på vinterdäck på min bil, det ryktas nämligen det blir snö imorgon hihi ♡
 
Det här shoppade jag idag, jag älskar den "gamla" färgen på plaggen. Färgerna kommer inte riktigt till sin rätt på fotot, men de är dova och helt ljuvliga enligt mig.
 
 

vecka 25

Igår knallade jag in i vecka 25, helt galet vad fort bebisveckorna går. Vecka 25 har varit lite av en milstolpe för mig. Först var det vecka 12, sedan 20, och nu 25. Tänk att om bara några veckor är det vecka 30..! 
 
Jag tycker fortfarande det är väldigt svårt att tänka mig att vi snart kommer att ha en bebis här hemma att ta hand om. Livet kommer aldrig att bli som nu, vi kommer föralltid ha ett barn att ta hand om och ta ansvar över. Nästan lite skrämmande haha.. men det ska nog gå bra :) Samtidigt som det är en aning skrämmande ligger det även en stor förväntan i det för oss. Vi längtar till den här tiden väldigt mycket och vi kommer göra allt i vår makt för att bli de bästa av föräldrar ♡
 
Jag älskar att vårt barn kommer växa upp med djur i hemmet, att vi kommer att flytta till en gård inom de närmsta åren och att både jag och Mattias prioriterar familjen. Jag gillar att vårt barn kommer att växa upp utomhus i friska luften med att fixa och dona med allt från traktorfix till att bygga kojjor, jag vill ge vårt barn ett varmt och tryggt hem fyllt till bredden av kärlek. Lillen du är välkommen ♡
 
 
 

Min helg

Nu sitter jag uppkrupen i soffan. En hund på varje sida och kaminen som sprakar ♡
 
Jag har haft en helt fantastisk helg skulle jag nog vilja påstå. Inte ett dugg ensam och grå som jag såg framför mig! På lördagen kom Ermina hit. Med sig hade hon flera helt underbara presenter till bebis hihi! (Och en stor påse med bara olika sorters lakrits till mig, alltid en storvinst hehe!) 
På kvällen gick jag ner till Emelie och Frans och åt lyxmiddag och hade vinprovning med Mattias familj. Självklart drack jag inget, men det var ganska mysigt att lukta och skvalpa runt vinet lite ändå haha.. ;)
 
Idag var det julbak med Mattias familj på schemat och vid tre hade jag träningen med Aska. Träningen gick riktigt bra, jag fick många tips på hur och vad jag ska träna med Aska för att få henne att tänka till ordentligt. Det är ju lite så med laikor, och vissa andra raser med, det räcker inte att bara ha ett aktivt liv. De behöver använda hjärnkontoret ordentligt för att inte bli understimulerade och hitta på tok. Det var roligt att tränaren sa att vi har en väldigt smart och lättlärd tjej som vill jobba. Dock behöver hon förstå vad vi vill för att hon ska klara av det. Så vi fick lite koncentrationsövningar och lekar att utmana Aska med. Väldigt nyttigt för mig att lära mig hur jag skulle utmana henne och inte underskatta hennes förmåga! Men allt vi provade tog hon till sig väldigt bra av, man riktigt såg hur hon tänkte och hur lycklig hon blev när hon fixade det.
Aska är ju en ganska tacksam tjej att jobba med. Hon tar många olika sorters beröm och när jag förstod hur jag skulle jobba med henne visade hon mig att hon kan så mycket mer än jag trodde ♡ Haha, precis som jag misstänkte så var det mest jag som behövde vägledning i vår träning ;)
 
 
 
 

helg

Nu ligger jag och flickorna i sängen och myser. Undra vem som njuter mest haha.. Leira ligger hoprullad till en kringla och blundar medan Aska sträcker ut sig på rygg med läpparna fladdrande och alla fyra rakt upp. Mina älsklingar ♡
 
Jag försökte gosa till det lite extra i fredagsmyset med många tända ljus, ett städat hem och jul gröt med julmust till. Dock känns det att någon saknas. Inte minst Leira saknar husse, hon har haft full koll på ljud utifrån och fönstret ifall ifall husse skulle komma hem. 
 
Idag fick jag även tag på en hundtränare som ska hjälpa mig lite med fröken Aska redan på söndag. Inte att vi har något direkt problem, mer att vi behöver lära oss att jobba och kommunicera lite mer tillsammans. Känns som att vi sänder på olika kanaler just nu haha ;) Jag tror att det blir jättebra!
 
 

Torsdag

Idag när jag kom hem från jobbet var jag så trött så jag la mig i sängen och sov en stund. Samtidigt var det världens regnrusk ute och det bara smattrade på rutan av allt regn och himlen var gråorange. Väldigt mysigt! Jag älskar dessutom att sova på dagen haha..
 
Jag och Mattias har skaffat oss en gravid försäkring nu. Var lite av en djungel det där, men det känns viktigt att ha en bra ifall ifall. Det slutade med trygg hansas extra. Den kostade lite, men den innehöll mycket så det känns ändå bra! Sen gäller den ända fram till att bebisen är 6 månader vilket vi också ser som en fördel.
 
Strax ska Mattias iväg en sväng och jag ska ta fram en lussekatt och te att mumsa på hihi. Ska bli skönt med helg, även om det ligger en lite grå stämning över den. Mattias och några till ska iväg till Norrland för att jaga hela helgen så jag och flickorna blir själva. Jag brukar tycka att det ska bli mysigt de här få helgerna som jag och flickorna har tjejhelg - men just den här gången känns det bara väldigt ensamt. Men jag får väl ta tillvara på den och vila mycket och ta promenader med hundarna. Någon gång under helgen ska jag antagligen baka lussekatter med Mattias familj och så kommer en saknad vän förbi på lördag. Så vi kommer att klara oss bra utan husse i huset ;)
 
 

söndag

Nu är vi precis hemma från en kväll i Västerby där vi firade Mattias pappa med hela familjen och åt trerätters. Gott och trevligt!
 
Igår var vi som sagt i Ullared och handlade upp hela affären, kändes det som haha! Det blev verkligen en hel del, men i det stora hela sparade vi ändå in mycket pengar då samma vara är billigare där än i vanliga affärer.Vi köpte i princip allt till bebis, så nu är det inte mycket kvar! Typ säng och skötbord från ikea. 
Dock kändes allt så stressigt på bebisavdelningen. Massa massa folk som trängdes, vår meterlånga lista att bocka av och så lite bebis-saks-oerfarenhet på det ;) Det blev lite rörigt och så vagnen som blev fullare och fullare.. Men idag när jag packade upp allt så kändes det ändå väldigt bra! Mycket kläder blev inhandlat, men bäst var nog ändå de lite billigare dyrare sakerna. Babyskydd, babysitter, bärsele, täcken, kuddar, skötbädd, åkpåse, sängkläder, amningskudde blev inhandlat och mycket mycket mer. 
 
Känns bra att ha så mycket fixat. För några veckor sen var jag lite stressad över att vi inte hade nästan något, och nu har vi nästan allt haha!
 
Så här såg vagnen ut efter bebisavdelningen haha!!
 
 

torsdag

Äntligen har min förskollärarlegitimation kommit! Så nu är jag verkligen helt klar med allt skolgrejs. 
 
 
 
Annars då. Jo livet är lite lättare nu. I två veckor är jag sjukskriven på 25 %, sen är tanken att jag ska jobba 100 igen. Jag fick träffa en jättebra läkare och det känns otroligt skönt att ha fått den här sjukskrivningen, dock blev jag lite besviken då jag har alla tuffa tider kvar, även under sjukskrivningen. Fast att det är pga hur mitt schema är lagt som jag inte orkar med kan jag inte få ett jämnare schema utan alla öppningar och stängningar.. vi får väl se hur länge det går.. Dock är ju dagarna mycket kortare dessa två veckor, så jag ska verkligen försöka vila upp mig under denna tiden och ta lite extra hand om mig och bebis.
 
Jag hatar verkligen att vara gnällig, och jag försöker att inte vara det. Men det känns tungt när man har försökt en lång tid och nu när jag känner att jag inte orkar mer, då får jag inte riktigt den hjälp jag behöver.
 
Till något roligare - På lördag är det äntligen dags för Ullared! Ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot att shoppa loss på bebisavdelningen HEHE! Listan är ganska lång, hoppas bara att de har bra grejer med. Jag har nog aldrig haft en så kort lista till mig själv som nu, och då är ändå halva bebisrelaterad typ som amningsbh haha ;)

pepparkaksdeg och bebissparkar

Precis hemkommen från jobbet, en lång men bra dag. Få måndagar jag kan säga det om haha! Mattias är iväg på ett möte om fiber i området och jag mumsar på årets första pepparkaksdeg som jag hittade i affären igår. Bebis är väldigt aktiv just för stunden och det är fullt hålligång i magen. Kanske gillar han pepparkaksdeg precis som sin mamma? Eller så hatar han det hehe..
 
Jag läste en liten kul grej på min favoritmammablogg innan idag. Mamman skrev att hon upplevde som akut urinvägsinfektion och som värk i urinblåsan och att det var för att barnet låg och tryckte huvudet neråt. Jag upplever ganska ofta liknande, speciellt som värk i urinblåsan - typ som att den är sprängfylld - fast att jag inte är kissnödig. Mamman hade varit i kontakt med barnmorskor och fått reda på att det ofta var bebisar med mycket hår på huvudet som gjorde så. Haha, jag föddes med ganska mycket mörkt hår som jag sedan tappade och blev en liten blondis, kan nog mycket väl vara så att vår lilla pys gör det med ♡
 
 
 
 
 

vagn - check!

Nu står det en stor, rejäl Emmaljunga i färgen svart hemma hos mina föräldrar. 
 
Jag har hållt koll på blocket i över en månad för att hitta en fin vagn till ett rimligt pris i svart eller grått. Det har varit lite svårt, helt sjukt vad mycket konstiga färger det finns på vagnar haha, och att hitta en som är i bra skick först var visst lättare sagt än gjort i Östergötland.
Igår hittade jag en som verkade helt perfekt i närheten av mina föräldrar i Skåne, och som tur var kunde min mamma kvista dit och titta på den åt mig. Kändes ganska tryggt att skicka mamma också haha, kom hon hem med en vagn så visste jag att det skulle vara en bra vagn ;) 
 
Det känns väldigt skönt att ha köpt en så bra vagn begagnat. En ny ligger på mellan 10- 12 000 vilket vi tycker är ganska saftigt..
 
Vi är supernöjda över vårt kap!
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus