Göteborg del 1

Jag och tjejerna reste som sagt lite söderut för precis en vecka sen. Så himla kul! Vi lånade en bil och körde såfort skolan var slut. Jag tog huur många bilder som helst under helgen och en bild säger mer än tusen ord så att:
 
I bilen på väg ner till Gothenburg var alla glada och peppade
 
 
Väl framme i Göteborg försöker GPSen vilseleda oss. Meen - som den smarta blonda skåning jag är hittar jag den rätta vägen när vi kört i cirklar en stund. När jag som bäst sjunger min segersång visar det sig att jag istället lett oss ner i en lite knivig sitts.
 
Med en mur på var sida om bilen med bara cm:trar tillgodo kan vi inte vända och inte längre köra framåt. Några människor går förbi oss på gångvägen där vi befinner oss och skrattar lite åt oss och ett par med en barnvagn blänger. Jo, men allt känns bra... panik...
Haha, tillslut kan Olivia backa med hjälp av Emma och Ermina. Jag skulle hjälpt till om inte mitt kameralock plötsligt försvunnit spårlöst ;)
 
Men vi kom ju fram tillslut iaf!
 
 
 
När vi precis kommit fram däckar Emma och Olivia i våra sängar. = en arg Ermina ;)
 
 
Sen peppade vi till och drack några shottar.Vi hittade bara två shottglas, men man tager vad man haver! Blåbärssoppa, grädde och vaniljlikör. MUMS! Vi fixade till oss och drog ut på krogen. Så himla lyckad utekväll. Alla hade jättekul!
 
 
 
 

Update

I fredags åkte jag, Ermina, Emma och Olivia lite spontant till Göteborg över helgen. En riktigt grym resa som det kommer mer av i ett annat inlägg!!
 
Igår började jag mina två veckors praktik. Kul att barnen hade saknat mig, värmde rejält hihi! Dock är det riktig sjukstuga där haha; löss, vattenkoppor, svinkoppor, kräksjuka och springmask.. Jeej! Mattias är lite skeptisk till om jag får vistas i huset ;) Idag har vi (läs jag) julpyntat. Jag älskar julpynt, allt blir så mycket trevligare och mysigare när det är julpyntat!
 
Som en lite för tidig julklapp plockade jag fram Leiras nya säng. Den är världens mysigaste och hon provade att ligga i den direkt. Sedan blev hon så glad att hon var tvungen att springa omkring som en tok och busa med alla sina leksaker haha. Nu ligger hon helt utslagen på golvet mysvovven! - Men EN tugga på nya sängen och den åker in i garderoben igen ;)
 
 
 

Nytt

Jag har ju glömt visa er hur fint det blev i köket efter att vi fixade lite! Bordet och stolarna målades vita, en fotovägg har kommit upp och en fin lampa som inhandlades på Ullared gjorde att det blev riktigt mysigt!
 
Eftersom det redan är mörkt blir det bara en titt på hur fint det blev i köksfönstret, någon dag framöver ska jag väl vara hemma så att jag kan ta ett foto på hela köket när det är ljust ute. Men ni får vänta tills dess hehe!
 
 
Det blev lite visst suddigt eftersom slutaren på kameran var tvungen att vara öppen så lång tid..
 

Söndagsmys

Det blev inte att jag lagade någon lyxmiddag utan att vi åkte ut till Mattias föräldrar i Västerby och åt god mat där istället. Alltid lika trevligt!
 
Men nu på kvällen har vi lite eget mys. I affären hittade vi nämligen billiga skumtomtar, finns det något godare godis runt julen??
 
Leira fick också ett slags söndagsmys, haha. För att förebygga så att hon inte får en infektion igen ska hon dricka c- vitamin. Det blev med jordgubbssmak och tro det eller ej, men hon gillar det faktiskt. Lillan är i vattenskålen  ideligen och tar sig en slurp!
 
 
 
 

Söndag

Idag har också hela dagen bestått av plugg. Men nu är i alla fall uppgiften klar. Så himla skönt! Mattias har varit iväg hela dagen med Leira så att jag skulle få lite ro. Ringde honom nyss och just nu jagar han, sitter på pass.
 
Jag funderar på om vi ska lyxa till det lite idag med mat och kanske någon god efterrätt, men fantasin tryter en aning haha. Det blir väl att googla runt efter lite inspiration!
 
På tal om annat fick jag höra om en hemsk grej igår.. En 15 årig tjej hade gått omkull med sin häst och när hästen reste sig tramapde den på hennes huvud så att hon dog I FLYINGE. Den lilla byn där hela mitt liv var några år. Jag red där varje dag och det gör att det känns overkligt nära. Ni vet det här med "det där händer aldrig mig" - men nu hände det i mitt lilla Flyinge. Det går inte att tänka sig, tänk hennes familj, hennes vänner, USCH!  15 år.
 
Det är så lätt att glömma, men hästar är stora, och kanske viktigast - du kan aldrig lita helt fullt på dem. Det är ett flyktdjur. Garry var min allra bästa vän. Jag kunde krypa under honom, hästen rörde inte ens svansen, fast det kryllade av mygg och broms, om jag stod nära där för att han inte ville slå mig(!).  Men fast att det är ens bäsa vän måste man ha respekt för dem, även den minsta ponny har en sån otrolig kraft i sig att det är helt sinnesjukt.
 
Här är lilla plutt Junius som väger lite mer än 200 kg har jag för mig. Han är 114 cm hög och upplevs som en liten råtta (dock en söt råtta) jämfört med en normal storhäst. Men det är 200 kg du INTE vill tappa kontrollen över.
 

Pluggdag

Det sprakar i kaminen, det börjar skymma utanför fönstret och lugn skön musik spelas i bakgrunden. Skulle kunna vara en riktig mysdag, men istället är det en pluggdag. Fast nej, det är nog lite både och. Det är ganska mysigt också haha.
 
Just nu håller jag på med första examinerande skrivuppgiften i nuvarande kursen. Nästan jämt när jag skriver små "uppsatser" så fastnar jag i innehållet. Jag blir som i en liten bubbla där tankarna går runt, ibland hinner jag inte skriva hälften såfort som jag tänker. Just nu förfäras jag av att i en undersökning har det visat sig att lärarna, som ska motivera och lära barn matematik, själva uppfattar matte som något tråkigt.
 
Många lärare anser att när det kommer till matematik och små barn bör barnen inte veta om att det är matematik de lär sig. HALLÅ?! Hur ska barn någonsin tycka matte är något roligt om de tror att matte bara är tråkiga uppställda tal de räknar i böckerna  och om de inte får förståelse för att matte är vardagliga och roliga saker med som exempelvis när de bygger klossar eller leker lekar? Eller inte får förståelse, snarare att lärarna vägrar att ge dem det..
 
Tro fan att alla barn tycker matematik är tråkigt och svårt när lärare motverkar att de förstår och får ett sammanhang i vad de lär sig!
 
 
 

Döda fiskar simmar inte, de flyter

Simmar du mot strömmen eller flyter du bara med, med oseende ögon och noll perspektiv?
 
I en värld där alla kämpar för att passa in, helst genom att sticka ut och "vara sig själv", är det svårt att vara just sig själv.
 
Jag kan vara ärlig och säga att oftast har jag ingen aning om vem jag är, det är något jag kämpar för att hitta. Jag är ingen död fisk som flyter, jag väljer att simma. Ibland på det ena hållet och ibland på det andra hållet. Kan hända att bara min ena fena fungerar ibland, men jag simmar iallafall.
 

Tisdag

För första gången på typ en månad sken solen på Åtvidaberg. Jag och Leira började dagen med en lång promenad och därefter kom tjejerna hem till mig och hälsade på. Himla trevligt!
 
Det blev en hel del skitsnack, taccos och lite kakor. Vi bakade chokladsnittar och dumlekakor. Eftersom Ann- Katrin inte hunnit baka så mycket på senaste utan varit snäll och gått promenader med Leira på dagarna tänkte jag vara lite snäll tillbaka och baka lite åt henne.
Självklart smakade vi några, men det måste man ju få haha ;)
 
 
 
 
 
 

Gruppträffen

I fredags var jag som sagt hemma hos Cissi på grupparbete. Tog några foton på hennes fina katter :)
 
 
 
 
 
 
 
Och så en bild på gruppen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Överraskning

Imorse när jag steg upp fick jag mig en liten överraskning, eller snarare chock faktiskt.. Leira har rivit loss en rejäl bit av golvet. Inte för att vårt golv är snyggast i världen, men det är ändå skönt att ha det. HUNDJÄVEL var ett av många ord jag tänkte på haha.. Jag har lite svårt att få in att vår snälla söta hund har gjort en sån monstersak faktiskt. Ja, skratta eller gråta? Pappa, nu vet vi iallafall vad som finns under - en annan ful plastmatta. Kanske att trägolvet ligger ett lager ner till. Fast just nu känner jag inte för att ta reda på det.
 
Annars har helgen varit toppenbra! I fradags var jag hemma hos en tjej i klassen på grupparbete. Hon bodde jättefint men långt ut i skogen. Jag fick som tur var låna Mattias mammas bil så att jag kunde ta mig dit. Cissi som hon heter hade två jättesöta katter, bild kommer ikväll eller imorgon.
 
I lördags var det Ullared som gällde för hela slanten. Vi åkte vid sex med Rebecca och Jocke och kom hem vid halv tio. Herregud vad mycket folk det var!! Helt sinnessjukt haha! Vissa avdelningar gick knappt att komma in i och andra fick man lämna sin kundvagn utanför för att tränga sig in själv. Men vi fick med oss påt ungefär vad vi skulle. Tyvärr blev jag lite snål på slutet och nu ångrar jag mig lite att jag inte köpte några grejer som jag tittade på. Men så är det nog alltid haha!
 
Igår  var det fars dag. Jag fick lite hemlängtan när jag ringde hem på morgonen. - Då åt de frukost på sängen och mös. Smörgåstårta, bara jag tänker på det rinner salivet till hehe.
Mattias familj firar inte på samma sätt så vi åkte ut vid ett och åt en god söndagslunch. Båda Mattias systrar var där så det var mys :)
 
 
 

Torsdag

Dagen har varit regnig och grå. Först var jag i skolan en sväng på seminarium. Även detta riktigt givande. Just nu känns det som den bästa kurs vi haft, men jag är inte helt säker på om det är för att förra kursen var så fruktansvärt kass eller om den verkligen är så här bra haha..
 
När jag kom hem vid tre skrev jag klart min komplettering och drack i ramen om en timme lite mer än en liter te. Jo men att te är gott och jag skriver mycket bättre ifall jag har en varm kopp te att slurpa på ;) Provade champagne creamteet, ganska gott, inte nya favoriten men fortfarande gott. Lite blommigt i smaken.
 
Det blev en riktigt effektiv eftermiddag faktiskt, jag målade klart tre av stolarna också, så det är bara att lacka dem så är iallafall tre av sex stolar färdiga. Haha, det går långsamt men på rätt håll åtminstone!
 

Onsdag

Usch, idag vaknade jag på helt fel sida. Låg kvar i sängen alldeles för länge. När jag väl steg upp var det stress stress stress, och inga byxor. Jag for runt i hela huset som en orkan och svor högt och hemskt haha. Mattias föreslog lite försiktigt att de kanske hängde i tvättstugan vilket jag bara fräser något ohörbart åt och blänger på min kära pojkvän. Fem minuter och svordommar senare hittar jag byxorna på sista stället jag letar. Och var om inte i tvättstugan? Japp, strålande morgonhumör var det!
 
Väl i skolan inser jag att jag kommer två timmar försent och har missat dagens lektion. GREAT!!!
 
Slutar med att jag går till tebutiken och går loss på tre olika sorters te och en ny fin teburk. Sen blev det att åka hem igen då..
 
Men nu känns allt ganska bra igen. Magen är mätt och glad och Mattias och jag sitter och myser lite framför tvn. Bonde söker fru <3
 
 
Såhär ser fina teburken ut. Köpte ett jättegott polkagriste som jag har däri nu, samt ett champange cream te som luktade riktigt gott och så fyllde jag på med favoriten vaniljte :)

Sjukling

Jaha nej, det var inte som så att Leira var trött utan som så att hon var sjuk. Tidigt tidigt imorse väckte hon mig och vi gick ut. Jag tänkte inte så mycket på det då men hon ville knappt kissa utan bara äta gräs. Sedan på förmiddagen låg hon i soffan nästan hela tiden och sov. Det var däremot lite underligt då hon oftast är en väldigt aktiv flicka haha.. Inte heller åt eller drack hon någonting. Men jag trodde ändå bara hon var lite trött.
 
Vid tolv ringde Mattias för att höra hur det var med henne, för tydligen hade det legat fyra, fem pölar på golvet i morse när han gick upp vid halv åtta som var lite tjockt flytande och gult med vita klumpar i..
Jag googlde först och fick fram ganska skrämmande resultat.. så jag ringde och rådfrågade veterinären. De tyckte att vi skulle komma in direkt så Mattias bror Markus körde hem bilen så att jag kunde åka in till Valla djurklinik i Linköping. Eftersom mitt lokalsinne suger stannade jag först hos Emz och plockade upp henne. Det var guld värt att ha någon med sig kan jag säga! TACK fina du :) 
 
Väl på kliniken visar det sig att hon har urinvägsinfrktion stackaren, så nu är det antibiotika som gäller för damen i tio dagar!
 
Leira blev lite stressad av att vara på sjukhus, men det kan man ju lätt förstå. Hon var jätteduktig vid undersökning men där emellan drog hon åt alla möjliga håll (då märker man hur stark hon faktiskt är haha) och försökte gräva sig ut ur undersökningsrummet. Stumpan då!
 
 
 

Tisdag

Lugn dag idag. Jag är hemma och läser litteratur. Tänkte eventuellt börja kika på första examinerande uppgiften. Beror lite på hur lång tid det tar att läsa klart allt och hur trött i huvudet jag blir haha!
 
Leira är helt slut idag, sover och sover och sover.. Men det har ju varit några dagar med fullt upp och lite sena kvällar. Stumpan behöver nog ta igen sig precis som alla andra.
 
 
 

Redo inför julen

Idag har det varit en riktigt låång dag i skolan. Lektion mellan 10 och 17. Fast jag kan väl ändå säga att det var värt det! När jag åkte hem var det mörkt kallt och regnigt. Usch. Kom hem alldeles frusen och då har Mattias gjort mat och dukat fram vid tvn så att det bara var att hugga in. I bland älskar jag honom lite extra mycket haha ;)
 
På tal om annat så är vi nu redo inför julen. Igår bakade nämligen jag, Mattias syster Emelie och Ann- Katrin ca 250 lussekatter..! 52 ligger nu i vår frys och väntar på att ätas hehe.
 
 
 

Lite motigt

Igår precis när vi skulle sova visar det sig att vi har en vattenläcka på toaletten. Jättekul eller inte.. Av med vattnet och på måndag lär vi ha hit en rörmockare. Usch, kan bara tänka mig vad det kalaset kommer att gå på..
 
Nyss sprakade det och blixtrade det om datorsladden också, ja men att den har tydligen hunden tuggat på inatt! Japp det går bra nu kompis haha!!
 
Vi har ju iaf ved hemma så vi slipper frysa i vinter haha!
 

Lördag

Dagen började med att jag och Leira gick en promenad på 6 km. När vi vaknade hade jag minst lust i världen att gå ut, men så fort vi väl var ute var det ganska härligt faktiskt!
 
Vid lunch åkte vi mot småland, vilket låter längre bort än det är haha, för att fira Mattias mormor. Träffade hela släkten på den sidan och de fick träffa Leira. Roligt roligt!
 
När vi först kom var Mattias kusin Maria och hennes familj redan där och ett av barnen hade tagit hand lite extra om gosedjuren som bor i soffan haha! Sötnöt!
 
 
Vi <3
 
 
Ann- Katrin och Jan.
 
 
Mattias kusiner Jimmy och Jenny och Jennys barn Gabriel.
 
 
 
Vi kom hem strax efter åtta och då bestämde vi som så att Emelie och Frans tittade förbi och så spelade vi Alias. Jag och Emelie vann stort över killarna hehe! Polisskolan 3 var på i bakgrunden. Tydligen älskar alla de filmerna utom jag haha.
 
 
 
 

Tänd ett ljus

Ett ljus för mormor, ett för morfar, ett för farmor och ett för Garry <3
 
 
 
 
 

Äntligen fredag!

Äntligen är det helg igen. Vi firar med att åka ut till Mattias föräldrar på middag och sedan bad i deras badtunna. Riktigt lyxigt må jag säga att de har en egen badtunna. Det är verkligen inte fel att plaska runt i det varma vattnet en kall höstkväll med bra sällskap och lite vin. Fast ikväll blir det inget vin för mig. Istället blir det Mattias som får ta en god öl! I sommras slet de med att lägga ett tralldäck runt tunnan på det lilla berget där den står, jag har faktiskt inte varit där sen det blev klart så det ska bli spännande.
 
Idag har jag varit en sväng i Norrköping. Litteraturseminarie stod på schemat och det var ett riktigt givande seminarium. Känns som det kommer bli en riktigt bra kurs utav det här! Det är riktigt mycket att göra, många stora arbeten och massa kurslitteratur, men det är ändå välkommet efter förra kursen! Det går inte att beskriva hur skrattretande det är att det gått ca 50 dagar sen vi skulle fått tillbaka vår första examinerande uppgift.. Kursen har varit slut i en vecka och vi har fortfarande inte fått tillbaka någonting..! 
 
 
 

Trevligt

Jag ska strax gå iväg och jobba lite, tänkte bara säga hej lite kort :) Jaha, första november idag då.. Ute är allt grått och trist och blåsigt. Ush! MEN, snart är det iallafall helg! - positivt tänkande var det!
 
Mattias mormor fyllde år igår så på lördag ska vi åka hem till henne och fira lite. Det blir nog trevligt! På tal om trevligt blev det en spontant trevlig kväll i förrgår då jag och Mattias åt mat hemma hos Emelie och Frans, med Evelina som var hemma en kort sväng från växjö och hämtade vinterdäcken. Sedan åkte vi hem till Ann- Katrin och Jan hela gänget och gjorde scones och mös lite grann. Tänk vad trevlig en vanlig trist tisdag kan bli hehe!
 
 
 
Pumpan fick jag och Mattias av Ann- Katrin som odlat den själv! Nu är ju halloween och alla helgona över, men den är fin ändå.
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus